Gönderen Konu: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler  (Okunma sayısı 13113 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

14 Şubat 2018, 00:14:51

Çevrimdışı kazims

  • Genel Moderatör
  • eTüccar Puanı: (35)
  • Forum Müdavimi
  • *****
  • İleti: 11.514
  • Cinsiyet: Bay
  • Beğeni: +2041
    • SEN DE KAZAN
* Arkadaşlar Piyasada Bulunan Altcoinler Hakkında Bilgi Vermek Amacıyla İnternetten Topladığım Altcoinler Hakkında Bilgileri Bu Konuda Paylaşacağım.

* Konu Kilitli Kalacak. Çünkü Konu Muhabbete Dönmesin, Asıl Amacından Sapmasın.

* Eğer Sizlerinde Paylaşmak İstediği Altcoin Bilgileri Varsa Bana Özel Mesaj İle Yollayabilirsiniz. Altcoinlere Ekleriz.

* Altta Fihrist Şeklinde Linkleride Yazacağım. Alfabeye Göre Değil, Karışık Olacak. Üstüne Tıklayıp İstediğiniz Altcoin Hakkında Bilgi Alabilirsiniz.


1- Tether ( USDT ) Nedir ? : https://www.gelirkapisi.com/altcoinler/piyasadaki-altcoinler-hakkinda-bilinmesi-gereken-bilgiler/msg566010/#msg566010

2- Stratis ( STRAT ) Nedir ? : https://www.gelirkapisi.com/altcoinler/piyasadaki-altcoinler-hakkinda-bilinmesi-gereken-bilgiler/msg566010/#msg566010

3- Ethereum Nedir? (ETH)https://www.gelirkapisi.com/altcoinler/piyasadaki-altcoinler-hakkinda-bilinmesi-gereken-bilgiler/msg566019/#msg566019

4- Litecoin ( LTC ) Nedir?: https://www.gelirkapisi.com/altcoinler/piyasadaki-altcoinler-hakkinda-bilinmesi-gereken-bilgiler/msg566019/#msg566019

5- Ripple ( XRP ) Nedir ?: https://www.gelirkapisi.com/altcoinler/piyasadaki-altcoinler-hakkinda-bilinmesi-gereken-bilgiler/msg566020/#msg566020

6- Digibyte Nedir? ( Açık Kaynaklı Dijital Para Birimi ) : https://www.gelirkapisi.com/altcoinler/piyasadaki-altcoinler-hakkinda-bilinmesi-gereken-bilgiler/msg566035/#msg566035

7- Dogecoin nedir? : https://www.gelirkapisi.com/altcoinler/piyasadaki-altcoinler-hakkinda-bilinmesi-gereken-bilgiler/msg566037/#msg566037

8- Lisk (LSK) Coin Nedir?  : https://www.gelirkapisi.com/altcoinler/piyasadaki-altcoinler-hakkinda-bilinmesi-gereken-bilgiler/msg566095/#msg566095

9-Monero Nedir? Monero (XMR)

Neo Nedir? NEO

Cardano Nedir? (ADA)

IOTA Nedir? IOTA (MIOTA)

Bitcoin Cash Nedir? ( BCH yada BCC )

https://www.gelirkapisi.com/altcoinler/piyasadaki-altcoinler-hakkinda-bilinmesi-gereken-bilgiler/msg566096/#msg566096

10- Bitcoin Diamond nedir?

Yeni Fork Lightning Bitcoin (LBTC) Nedir?

https://www.gelirkapisi.com/altcoinler/piyasadaki-altcoinler-hakkinda-bilinmesi-gereken-bilgiler/msg566099/#msg566099

11- SysCoin (SYS) Nedir, Özellikleri Nelerdir, Madenciliği Nasıl Yapılır?
: https://www.gelirkapisi.com/altcoinler/piyasadaki-altcoinler-hakkinda-bilinmesi-gereken-bilgiler/msg566123/#msg566123

12- Raiblocks ( XRB ) Nedir? Ne İşe Yarar? : https://www.gelirkapisi.com/altcoinler/piyasadaki-altcoinler-hakkinda-bilinmesi-gereken-bilgiler/msg566269/#msg566269

13- Power Ledger ( POWR ) Token Nedir? Neden Tercih Edilebilir? : https://www.gelirkapisi.com/altcoinler/piyasadaki-altcoinler-hakkinda-bilinmesi-gereken-bilgiler/msg566823/#msg566823
« Son Düzenleme: 21 Şubat 2018, 00:05:05 Gönderen: kazims »
Bitcoin Kazan ( Çark-Bet ): https://bit.ly/3rbqErJ


Sponsor Linkleri
     

14 Şubat 2018, 00:17:58Yanıtla #1

Çevrimdışı kazims

  • Genel Moderatör
  • eTüccar Puanı: (35)
  • Forum Müdavimi
  • *****
  • İleti: 11.514
  • Cinsiyet: Bay
  • Beğeni: +2041
    • SEN DE KAZAN
Ynt: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler
« Yanıtla #1 : 14 Şubat 2018, 00:17:58 »
+1
Tether ( USDT ) Nedir ?

Alıntı
Fatih Aydinli - Şubat 12, 2018

Borsaların hepsinde olmasa da bir kaç borsada ( Poloniex, Bitfinex, Bittrex, Kraken ) karşınıza çıkan USDT yani Tether kullanıcıların kafa karışıklığına sebep olur. Sonrasında Tether Nedir ? diye düşünürken USD simgesine çok benzediği için dolar sanılabilir. USDT dolar değil bir kripto para birimidir. Şimdi bu kripto para birimini daha yakından inceleyelim.

Tether (USDT) , Omni Layer Protokolü aracılığıyla Bitcoin blockchainine damgalanmış bir kripto para varlığıdır. Kısaltması USTD’dir. Tether’in en önemli özelliği ise fiyatını 1 dolar civarında sabit tutmayı hedeflemesidir. Zaman zaman 1 doların altına düşüp çıkışlar yaşasa da genel olarak hep 1 dolar seviyesinde gezinmektedir. Tether diğer kripto paralar gibi transfer edilebilir, cüzdanlarda saklanabilir ve harcama yapılabilir.

Tether (USDT) Ne İşe Yarar ?

Tether’in kullanım amacı diğer kripto paralardan farklıdır. Geleneksel ve kripto para birimleri arasında ki geçişi daha kolay ve daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağlar. Kripto para satın almak isteyen kullanıcılar ilk olarak Tether (USDT) satın alma işlemi yaparlar ve sonrasında Tether ‘lerini istedikleri bir kripto paraya çevirebilirler.

Tether Kullanıcılarının Maliyetleri Ne Kadardır?

Tether ‘in dönüşüm ücretleri yok denilecek kadar azdır ve işlemlerden komisyon ücreti alınmamaktadır.

Tether.to cüzdanları arasında Tether göndermek her zaman ücretsizdir. Tether.to cüzdanınızdan farklı bir Tether özellikli cüzdana gönderim yaparken, tüm Blockchain ücretlerini ödemeniz gerekmektedir. Tether ekibi bu ücretleri ödemeyeceğini duyurmuştur.







Stratis ( STRAT ) Nedir?

Stratis, bir blok zinciri platformudur ve kripto parası strattır. Değerini hızlı bir şekilde artırması, madenciliğinin olmaması ve finans şirketlerini hedeflemesi ile tanınmaktadır. Strat, mine edilemeyen kripto paralardan birisidir. İlk üretiminde miktarı belirlenmiş ve 98 milyon 376 bin 562 adet ile sınırlandırılmıştır.

Tıpkı ethereum gibi bir platform olarak geliştirilen Stratis’in amacı; blok zinciri uygulamalarının .Net çerçevesinde geliştirilmesi, denenmesi ve dağıtımı için basit, uygun fiyatları çözümler üretmektir. Strat ise platformun kripto parası olarak tanımlanmıştır. 2016 yılında çıkan bir platform olmasına rağmen dikkat çeken özellikleri ile kısa sürede büyük bir patlama gerçekleştirmiştir.

İngiltere merkezli olan Stratis platformunun bir amacının olması, ‘yatırım yapılabilir sistem’ olarak görünmesine neden olmuştur. Hatta kripto para portföyüne stratı ekleyenlerin birçoğunun tek nedeni budur. Gelecekte finans şirketleri tarafından kullanılabilir olması sebebiyle ve sınırlı bir miktarının olması gibi özellikleri de onu değerlenebilir koinler arasına sokmaktadır.

Stratis’in Yaratıcısı Kimdir?

Stratis platformu, Chris Trew tarafından kurulmuştur. Kurumsal bilgi teknolojileri alanında uzun yıllar tecrübe edinen Chris Trew; danışman, mimar ve teknoloji uzmanıdır. Finans sektöründe edindiği tecrübeler sayesinde de Stratis’in amacını belirleme yetisine sahip birisidir. Tüm bunlara ek olarak C# ve ASP.Net teknolojileri konusunda da uzman bir kişi olması, blok zinciri teknolojisi olan Stratis’i hayata geçirmesini sağlamıştır.

2013 yılının sonlarına doğru blok zincirine ilgi duymaya başlayan Chris Trew, insanlara para kazandıran ve bitcoine dayalı birkaç sosyal platform da geliştirmiştir. Stratis’in ekibinde ise en az Chris kadar tecrübeli ve donanımlı isimler yer almaktadır.

Stratis blok zinciri geliştiricilerinden olan Dan Gershony, Microsoft’un yazılım dilleri konusunda 10 yıldan daha fazla tecrübesi olan bir isimdir. Aynı zamanda Microsoft, Fujitsu ve SolidSoft gibi şirketlerde, yazılım entegrasyon mühendisi olarak çalışmıştır. Stratis ekibinde yer alan isimlerin birçoğunun Microsoft ile bağlantılı kişiler olması da dikkat çekmektedir.

Stratis Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Dünya çapında bir şirket olarak tanımlanan Stratis, İngiltere merkezlidir. Stratis Group Inc. adı altında Asya, Avrupa ve Amerika’da faaliyet göstermektedir. Arkasındaki sağlam isimlerden oluşan ekibi ile Stratis, 2016 yılında ortaya çıkmıştır. Microsoft ürünlerinden oluşan bir yapısı vardır ve bitcoinin blok zincirinden ilham alınarak geliştirilmiştir.

Stratis, C# Stratis Bitcoin Full Node isimli platformda inşa edilmiştir. Ayrıca C# ile yazılmış Bitcoin Core’un bir portu olan NBitcoin üzerinde geliştirilen bir yazılım sistemidir. Stratis platformu; blok zinciri uygulamalarının geliştirilmesi, denenmesi ve dağıtımı için daha kolay, hızlı ve uygun fiyatlı bir alternatif olması amacıyla tasarlanmıştır.

Chris Trew’e göre Stratis’i değerli kılan şey, teknik kısmıdır. C# ve .NET üzerinde geliştirilen Stratis’in, blok zinciri kavramını açıklığa kavuşturacak olması da onu değerli kılmaktadır. Bu teknik uzmanlık gerektiriyor olması da madenciliğe kapalı olmasını açıklamaktadır. Stratis’in NBitcoin protokolü üzerine ciddi uğraşlar sonucunda inşa edildiği de şu an şirketin CEO’su konumunda olan kurucu Chris Trew tarafından söylenmektedir.

Stratis Nasıl Üretilir?

Stratis platformu ve strat isimli para birimi, mine edilememektedir. Yani madenciliği yapılamamaktadır. Buna karşın Stratis, üçüncü taraf kuruluşlar tarafından özelleştirilebilir. Yani Stratis’te şirketlerin kullanımı amaçlandığı için onlar tarafından özel blok zincirleri oluşturulabilmektedir. Bu blok zincirleri (side chains) ise Stratis’in blok zincirine sabitlenir. Sadece Lite istemcileri ve API’leri aracılığıyla erişim sağlanabilmesi nedeniyle de güvenli bir şekilde kendilerine özel blok zincirlerini kullanabilmektedirler.

Stratis, C# ile yazılmış Bitcoin Core’un bir portu olan NBitcoin üzerinde üretilen bir yazılım sistemidir. Microsoft’un geliştirdiği bir dil olan C#; masaüstü programlarda, oyunlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Aynı zamanda bir editör ve yine Microsoft’un ürünlerinden olan Visual Studio programı ile uyumlu çalışmaktadır. Sürükle – bırak mantığıyla çalışan bu program, kolayca şekillendirilebilmekte ve üzerine kodlar eklenebilmektedir.

Şimdi Stratis bünyesindeki diğer işlere göz atalım:

nStratis Development Framework Nedir?

Kısaca SDF olarak bilenen nStratis Development Framework, C# ve .Net üzerinden blok zinciri geliştirme imkanı sağlayan platformdur. Henüz yeni bir özelliktir ve Microsoft’un .Net sistemindeki açık kodlu, çok platformlu blok zinciri uygulamalarının geliştirilmesini hızlandırmaya yaramaktadır. Şu an ise oldukça geniş bir ekiple bu konu üzerine çalışıldığı bilinmektedir.

Stratis Developer Academy Nedir?

Stratis ekibinin; webinarlar, yol göstericiliği ve sertifika programları gibi etkinliklerinin yapıldığı birimdir. Şirketlere danışmanlık hizmeti de veren bu birim, çeşitli yarışmalar ve etkinlikler düzenlemektedir. Stratis platformunun hangi özelliklerinin kullanılabileceği ve nasıl uygulanacakları hakkında detaylı bilgileri, kullanıcılarla paylaşmaktadır.

Birimin ilk etkinliği ise Stratis Blockchain Hackathon’dur. Çevrimiçi yapılan bu etkinlikte, C#/.Net ve blok zinciri geliştiricileri, yeteneklerini ve nStratis Development Framework’ün potansiyelini sergilemiştir.

Ekip, Stratis blok zincirinde blok zincir uygulamaları oluşturmak isteyen C # / .NET geliştiricileri üzerinde odaklanacak bir Stratis Akademi Topluluk Bölümünü geliştirmeye çalışıyor. Stratis, Stratis Akademisinde geliştiricilerin öğrenme ve kullanma becerilerini kazandırdıkları bir topluluk bölümünü başlatarak küresel bir C # / .NET engel zinciri geliştirme topluluğunu kurmaya kendini adamıştır. Bu, geliştiricilerin blok zincir geliştirme hakkındaki bilgilerini artırmalarına izin vermekle kalmaz, daha sonra geliştiricilerin daha büyük bir akını daha sonra Stratis geliştirme ekibinin bir parçası haline gelmek üzere (bir zamanlar doğru skillset geliştirdiler), Stratis projesine de güç verir. . Bu hem topluluk geliştiricileri hem de Stratis’in ana hedefi ve vizyonu olarak hizmet için en büyük blok-zincir haline gelmek için olumlu bir etki olarak görülebilir.

Stratis Masternode Alpha

Stratis’te bir matternodun çalıştırılması için temel şart 250,000 STRAT token’idir. Bu ilk gereklilik, Stratis tarafından değil, kendi blok zincirine güç veren temel teknoloji tarafından belirlenmiştir. TumbleBit  çalıştıran sunucuların daha küçük bir sayı ile daha iyi çalışır, STRAT coin sayısını birçok masternodes bunu kırarak potansiyel olarak teknolojiyi yavaşlatan ve önlemek için önemli ölçüde daha büyük olmak zorundadır. Yakın gelecekte, Stratis, yatırımcıların bir düğüm işletmesi ve PoS yeteneği ile yan taraf kazanmaları için çok katmanlı bir hizmete sahip olmayı hedefliyor. Bu, 1000 STRAT, 10,000 STRAT veya 100,000 STRAT tutan yatırımcıların da bir düğüm yayınlayabileceği anlamına gelir.

Yan zincirler Alfa

Bu, Stratis yatırımcılarının sürekli konuştuğu şeydir. Stratis’in amacı, işletmelerin blok zinciri uygulamaları oluşturmalarına izin vermek için tek elden dükkân haline geldi ve bu, Stratis altyapısı tarafından sağlanan yan zincirlerin uygulanmasıyla gerçekleştirilecek. Geliştiriciler, C # /. NET uygulamalarını bir yan zincirde kusursuzca inşa edebilirler; bu da, bir işin, “Solidity” (Ethereum’da geliştirme için ana dil) gibi bilinen farklı bir tescilli dili öğrenmekten endişelenmeden “kiralar” veya “satın alır” ). Yan zincirlerin kullanımı ile ana Stratis ağı, bir işletmenin ürettiği faaliyetlerle tıkanıklıklardan kaçınabilir. Bu, yan zincirleri satın alan işletmeler temelinde organize edilen ve C # /. NET’te her türden blokaj zinciri uygulamalarını yapacakları bir alt yapı görevi görecek şekilde yüksek verimli ve sürdürülebilir bir ekosistem sağlayacaktır. Blok zincir teknolojisinin dünya genelinde gittikçe yaygınlaşmasıyla ilerlediğimiz için bu Stratis için büyük bir kazanç olacak.

Breeze Projesi Nedir?

Stratis’in çok yönlü bir platform olduğunun kanıtlarından birisi de Breeze projesidir. 2017 yılının Mayıs ayında duyurulan bu proje, Stratis protokolünün TumbleBit’i uygulayan bir güncellemesi olarak tanımlanmaktadır. Bitcoin protokolü ile de uyumlu olan TumbleBit, işlemlerin tamamen özel ve bağlantısız bir hale gelmesini sağlamaktadır. Finans şirketlerine hizmet vermeyi amaçlayan Stratis’in bu yönde attığı en dikkat çekici çözümlerden biri olarak görülmektedir.

Breeze Wallet

Stratis, 2017 yılının 4. çeyreğinden itibaren birden fazla proje sunmayı ve bunları halka açmayı hedefliyor. Güncellenmiş yol haritasına göre, ekibin ilk amacı Breeze Wallet Beta’sını şu an testnet’te olduğu haliyle tamamlamak ve ana ağa oturtmaktır (şu anki üretim için hazır değil). Breeze Wallet hizmetini veya gizlilik odaklanmış alternatif kripto para kullanılarak yuvarlanmaya gerek kalmadan kendi ağı sorunsuz verimli özel işlemler için izin veren bir cüzdan geliştirmeye odaklanmıştır. Gizliliğin tüm endüstrilerde daha önemli bir unsur haline gelmesiyle, işlemlerin gizliliği ve bütünlüğü sağlanmalıdır. Bu sonuçta finans kuruluşları ve diğer endüstriler tarafından blok zincir teknolojisinin ana akım kabul edilmesine izin verecektir.

TumbleBit’in  sağladığı birkaç önemli kavram vardır  :

    Gerçekten bağlantı kurulabilir ve özel işlemler.
    TumbleBit, Bitcoin protokolüyle tamamen uyumludur.
    Herhangi bir üçüncü tarafın, işlem ödemelerini çalması imkansız.

Breeze Wallet Beta sürümü, 2014 yılının dördüncü çeyreğinde piyasaya sürülmesiyle, Breeze cüzdanının Stratis’ten Bit-Pass’a kolaylıkla değiş tokuş yapabileceğini görebilirsiniz. Bubbles  protokolünün Breeze cüzdanına entegrasyonu,  yalnızca Bitcoin ve Stratis arasındaki kripto para olarak güvenli değiş tokuşlara izin vermez, aynı zamanda herhangi bir varlık tarafından herhangi bir manipülasyon ve sansür saldırısına karşı kurşun geçirmez olacaktır.

Bu teknolojinin sunduğu gizlilik düzeyinin artması, birçok yeni satıcı ve yatırımcı getirmesi bekleniyor çünkü merkezi bir servise ihtiyaç duymadan TumbleBit  aracılığıyla özel Bitcoin işlemlerine ilk izin veren ilk cüzdan olacak.Breeze Wallet Alfa’nın aşamaları tamamlandığına göre, 2014 yılının 4. çeyreğindeki Beta sürümü ana ağa itilecek bir sonraki sürüm olacak ve bu da gizlilik tabanlı teknolojiye dayalı işlemleri başlatacak.

Stratis Identity (iOS app)

Stratis’in vizyonlarından biri, kimlik yönetimini gerçek dünyadaki Stratis kripto paralarının kullanım durumlarından biri olarak dahil etmektir. Kripto para birimlerine ilişkin düzenlemelerin daha gerçekçi hale gelmesi ve kimlik yönetimi, ana kimlik düzeyinde kripto paraların kabul edildiği bir dünyayı gerçekten öngördüğü için, kapsayacakları anahtar bir unsurdur. 2017 yılının 4. çeyreğindeki yan zincirlerin serbest bırakılmasıyla Stratis blok zincirinde geliştirmeyi hedefleyen yazılım geliştiricileri, işletmeler için kimlik yönetimine kesinlikle odaklanan uygulamaları geliştirebilecektir.

Stratis Identity app , kişisel ve kurumsal kimlik yönetimi yönetilebilir ve daha sonra sosyal ağlar üzerinden paylaşılabilir (yetkisiz değişikliklere karşı bağışık) değişmez bir kamu defterine doğrulandı. Stratis Identity uygulaması bir kimliği veya belgeleri doğrulayabilir. Bu gerçekleştiğinde, bireyin bir yetki belgesi teyit edildiğinde (Stratis Identity uygulamasıyla kimliklerinin kanıtı aracılığıyla) işletmeler arası veri ileri geri paylaşılabilir.

Sonuçta, bu, işletmelerin hassas herhangi bir müşteri verisini göstermesini önleyecektir.  Stratis Identity uygulaması, Android için 3. Çeyrek 2017’nin bir parçası olarak piyasaya çıktı, ancak iPhone gibi iOS cihazlarını kullanan diğer kullanıcıların kullanımına sunulacak.

Stratis Nasıl Kullanılır?

Stratis Nasıl Kullanılır?Stratis’in üretimi yapılamamasına karşın, kendi blok zinciri ağ altyapısını inşa etmek yerine işletmelerin, daha az bir maliyet ise Stratis platformunun yan zincirlerini kullanabilmesi mümkündür. Aynı zamanda şirketlerin; Ethereum, Waves gibi diğer blok zincirlerinde bulunan öncelen var olan özellikleri de Stratis ile kullanılabilir ve birleştirilebilir. Blok zincirleri oluşturmak ve güçlendirmek için de Stratis platformunun yerel para birimi olan strat kullanılır.
Monero Nedir? Nasıl Üretilir ve Kullanılır? Ne İşe Yarar?

Stratis ekibi, şirketlerin hangi özellikleri kullanacağı ve bunların nasıl uygulanacağı konusunda danışmanlık hizmeti de bulunmaktadır. Londra merkezli bir danışmanlık firması olarak faaliyete başlayacak olan ekibin, talebe göre uluslararası alana yayılması da beklenmektedir.

Stratis Ne İşe Yarar?

Stratis Ne İşe Yarar?Şirketler, Stratis sayesinde ihtiyaç duydukları özelliklere sahip blok zinciri uygulamaları oluşturabilmektedir. Aynı zamanda geliştirme süreçlerini kolaylaştırabilir ve blok zinciri projelerini hızlandırabilirler. Stratis’in en önemli yararlarından birisi olduğu da bu şekilde özetlenmektedir. Şirketlerin kendi ihtiyaçları doğrultusunda, üçüncü taraf kuruluşlar tarafından başlatılabilen farklı, özel blok zincirlerinin oluşturulmasına Stratis izin vermektedir. Şirketler tarafından bu şekilde yaratılan blok zincirleri ise Stratis’in blok zincirine bağlanarak, güvenliği sağlanmaktadır.

Diğer kripto paralarda söz konusu olan kişiden kişiye para transferi işlemlerinden daha fazlası olan Stratis, finans sektöründe faaliyet gösteren şirketlere birçok yönden avantaj sağlamaktadır. Şirketler, doğal maliyetler ve yapım aşamasındaki zorluklar olmadan, network altyapılarını koruyarak kendi blok zinciri uygulamalarını başlatmaları için Stratis yan zincirlerinden faydalanmaları da mümkündür.





Stratis ( STRAT ) Nedir ?

Alıntı
Wblogy - Published on 6 Aralık 2017

Stratis , finansal kurumlara ve distributed ledger technology kullanarak iş çözümleri üretmek isteyen diğer şirketlere yönelik olarak hizmet olarak bir blok zincir sunan İngiltere merkezli bir blok zincir kuruluşudur.

Stratis’in geliştirme platformu nStratis , şirketlerin saf C # ve yeni blok zincir çözümleri için daha basit ve daha hızlı bir geliştirme yaşam döngüsü sağlayan Microsoft .Net çerçevesi kullanarak özelleştirilmiş blok zincir uygulamaları oluşturmalarına olanak tanır. Dahası şirketler, API’ler ve lite müşterileri aracılığıyla erişilebilen nStratis’i kullanarak kendi özel blok zincirlerini (yan zincirler) oluşturabilirler. Tüm özel blok zincirler ana Stratis blok zincirinde güvenlidir.

Özellikle, Stratis öncelikle Microsoft ürünlerini hedef alan araçlar geliştiriyor. Dolayısıyla, Microsoft’un, şirketlerine blok zinciri uygulamalar oluşturmaya yönelik işlevsellik sağlayan Azure bulut servislerine, Stratis’i kendi Baas’larına (Blockchain-as-Service) eklediği şaşırtıcı olmamakta.

Stratis’in arkasındaki ekibe, 2016 yılında kurulan ve bir dizi deneyimli geliştiriciden oluşan yazılım geliştiricisi Chris Trew liderliğindedir.

Stratis ve Ethereum Arasındaki Fark?

Hem Stratis hem de Ethereum, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamaları ve işletmeler için akıllı sözleşme çözümleri oluşturmasını sağlar. Bununla birlikte, ikisinde bazı önemli farklar bulunmaktadır.
Öncelikle, iki platform farklı kodlama dilleri kullanıyor. Ethereum’un yerli kodlama dili Solidity, Stratis ise ortak kodlama dilini C # kullanıyor. Bu, programcıların Stratis’te yeni bir programlama dili öğrenmek zorunda olmadıklarından çözüm geliştirmelerini kolaylaştırıyor.

İkinci olarak Stratis , yan zincirlerde sözleşmelerin kolaylaştırılmasına izin verir. Bununla birlikte, Ethereum’da tüm sözleşmeler, zaman zaman şebekeyi tıkayan ana Ethereum blok zincirinde yürütülür.

Üçüncüsü, Stratis, Ethereum’un (hala) iş kanıtını kullandığı bir oy hakkına sahip fikir birliği mekanizması kullanıyor. Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Ethereum’un hissiyatın kanıtı yerine geçeceğini, ancak 20 milyar doları aşan bir piyasa değeri taşıyan bir blok bu kadar önemli bir güncelleme yapılıp yapılmayacağını soracak bazı soruları yanıtladı.

Stratis’in bazı Ethereum zorluklarına (yani yan zincirler ve hisse kanıtı) sunduğu çözümleri, Stratis projesini ve dolayısıyla kripto para hacmi gelecekte blok zincir endüstrisinde potansiyel olarak öncü bir rol oynamak için iyi konumlandırılmış çözümler sunar.

Breeze Wallet ve TumbeBit

Mart 2017’de Stratis , Bitoin’in mahremiyet konularına hitap eden bir bitkoin için bir cüzdan yaratmak için TinbeBit’in gizli özelliklerini kullanmayı amaçlayan Breeze Wallet adlı bir projeyi duyurdu .

TumbleBit C # ve .NET uygulamaları için bir protokol katmanıdır , Stratis blockchain yanı sıra yan zincirler ana Stratis üzerinde işlemler için mali gizliliğini geliştirmeye yönelik blockchain içine TumbleBit ödeme anonimlik özellikleri entegre etmek mümkün olmuştur. Bu işlemsel gizliliğin iş ve düzenleyici nedenlerden dolayı son derece önemli olduğu finansal kuruluşlar için çekici bir özelliktir.






Stratis coin nedir?

STRAT, Stratis platformunu çalıştıran yerel token veya kripto para birimidir.

Temmuz 2016’da, Stratis platformunun geliştirilmesi ve pazarlanması için fon sağlayan bir ICO ile sunuldu.

Bu ICO’da, Stratis projesi 915BTC (675.000$ değerinde) eşdeğer miktarda fon topladı.

ICO’dan sonra toplam 98 milyon STRAT koini dağıtıldı.

Stratis, Ağustos 2016 fiyatından (0.023$) bugünkü fiyatı olan 13.58$ ‘a yükseldi.

Sadece 10 ayda %49,000 artış, göz ardı edilmesi zor bir sayı!

Poloniex, Jaxx ve Ledger donanım cüzdanları gibi birçok kripto para birimi borsası ve cüzdan tarafından benimsenip uygulanan birkaç para biriminden biri haline geldi.
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2018, 02:10:49 Gönderen: kazims »
Bitcoin Kazan ( Çark-Bet ): https://bit.ly/3rbqErJ


14 Şubat 2018, 02:02:52Yanıtla #2

Çevrimdışı kazims

  • Genel Moderatör
  • eTüccar Puanı: (35)
  • Forum Müdavimi
  • *****
  • İleti: 11.514
  • Cinsiyet: Bay
  • Beğeni: +2041
    • SEN DE KAZAN
Ynt: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler
« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2018, 02:02:52 »
+1
Ethereum Nedir? (ETH)

Alıntı
Koinler -Mart 26, 2017

Bugün kripto  para dünyasının belkide en çok dikkat çeken insanlık için en karmaşık olan Ethereum Nedir ? sorusuna cevap verelim istedik. Sessiz sedasız gelişen bu kripto paranın arkasında yatan sırlara ve nasıl yatırım yapmamız gerektiğine değinelim istedik.

30 temmuz 2015 yılında ABD deki yapılan bir bitcoin konferansında kurucularından olan Vitalik Buterin tarafından duyuruldu. Tanıtımı esnasında bahsedilen ve altkoinler içinde getirdiği yeni özellikleri sayesinde kurucularının bile beklemediği bir ilgi ile karşılaştı. Temel olarak Bitcoinin daha gelişmiş hali olarak tanıtılan bu kripto parayı tek cümle ile tanımlamak gerekirse ‘kripto işletim sistemidir’ desek yanlış olmaz. Temel olarak bitcoin ile aynı çalışan bu kripto para merkezi olmayan, güvenli, şifreli teknoloji olan blockhain teknolojisi ile geliştirildi. Blockhain teknolojisinden yola çıkılarak yapılmış olsa bile kendisine ait özel bir algoritması vardır. Bu algoritma yazılım protokollerinin gelişmesinin önünü açtığından dolayı binlerce insan ethereum için Bitcoin 2  tabirini kullanmaktadırlar.

Peki, Bitcoinin Tahtını Alabilecek Mi?

Ethereum kurucularından Vitalik Buterin dünyada yakında takip edilen Bitcoin Magazine sitesinin kurucularından. Bitcoin üretildiğinden beri bitcoin platformlarında sürekli yer almayı başaran Buterin, bu işte sözü geçenlerden biri olmayı başarmış. İlk başta 4 kişilik bir ekip tarafından oluşturulmuş olsa bile tanıtımı yapıldıktan sonra bu ekibin sayısının 30 u geçmiş olması ve bu geliştiricilerin ünlü geliştiricilerden oluşması ethereum’un geleceği hakkında ipuçları veriyor.

Ethereum bitcoinin tahtını sallayacak mı sorularına karşın Vitalik Buterin şöyle bir açıklamada bulundu;

”Eğer dijital paralar ile Dünya’daki değerli kaynakları karşılaştıracaksak Bitcoin’i en popüler maden altın, Litecoin’i ise ondan sonra gelen gümüş olarak kabul edebiliriz. Bu durumda Ethereum diğerlerinden tamamen farklı olarak petroldür. Çünkü Ethereum’un arkasındaki teknoloji geleceğin internetinin enerji kaynağı olacaktır. Bu nedenle biz Ether’i ‘kripto yakıt’ olarak adlandırıyoruz. Ethereum platformunun ihtiyaç duyduğu enerji Ether (ETH) ile sağlanacak.”

Madenciği (Mining)

Algoritması nedeniyle bitcoin ve litecoinden farklı olarak asıc mining, scrypt madenciliğine karşı dirençli geliştirilmiştir. Bu nedenle ethereum madenciliği GPU ile yapılmaktadır. Bu sayede kişisel bilgisayarla ile mining yapılmakta olduğundan madenci kitlesi hızla arttı ve kişisel kullanıcıların fazla olması hem işlem hızını arttırmakta hemde sistem ağını beslemekte.

Ethereum’a Yatırım Yapılır mı?

Piyasaya çıkmadan önce bile 4000 kişi tarafından desteklenen bu koin ilk olarak 0,40$ olarak piyasaya çıktı. Küçük bir hesap yapacak olursak 2015 yılında 5000$ lık (12.500 ETH) ethereum almış olsaydınız şuan 625.000$ ( 26 Mart 2017 Fiyatı ) ınız olacaktı. Bu oran sabit duran exchange yapmayan bir kullanıcı için geçerli. Doğru yatırımlar ile bu miktar arttırılabilirde.






Ethereum ERC-20 Protokolü Nedir, Ne İşe Yarar?

Alıntı
16/01/2017 Salı 20:30 Oğuzhan Karakaya Girişimci - Speaker

ICO'ların ortaya çıkmasıyla birlikte, ERC20 simgeleri (token’i simge olarak varsayın) önemli bir adım attı. Deneyimli bir Ethereum meraklısı, geliştirici veya yatırımcı için bir ERC20 simgesinin sonuçları açıktır. Yeni katilimcilar veya teknoloji ile ilgisi olmayanlar, ERC20 simgesinin ne oldugunu bilmeyebilirler. Bu bilgi boşluğunu, bir ERC20 simgesi nedir, ana yönleri nelerdir, sahip olma avantajları nelerdir, neden bu kadar popüler olduğunu açıklayan bir anlatım ile doldurmaya çalışacağım.
ethereum erc protokolü

2014’te duyurulan Ethereum, dünyada herkesin blok zinciri üzerinden istediğini yapabilmesi için tasarlandı. Ethereum tabanlı merkezsiz uygulamaların da kendi işlemlerini yürütebilmesi için token’lara ihtiyacı var. Geçtiğimiz 6 ay boyunca, Ethereum blok zincirindeki yeni çıkacak kripto projelerine yatırım miktarı (ICO) inanılmaz oranda arttı ve 2017'de 800 milyon dolar yükseldi.

ERC20'den önce, her ICO simgesi, bir Ethereum "akıllı sözleşme" olarak uygulanmıştır Ethereum akıllı sözleşmeleri için Ethereum token standardı (ERC20) kullanılır. Yani Ethereum blok zincirinde akıllı sözleşmelerle yaratılmış tokenlerin kodudur. 2015 yılında geliştirilen ERC-20, bir Ethereum simgesinin uygulamak zorunda olduğu ortak kurallar listesini tanımlar. Bu, geliştiricilere Ethereum ekosisteminde yeni simgeleri nasıl işleyeceğini programlama olanağı verir. Bu protokol, tüm ERC-20 simgeleri için aynıdır. En devrimci uygulamalardan biri, bağış toplama işleminin tokenleşmesi olmuştur.

'ERC' (Ethereum Request for Comments), Ethereum ağında iyileştirmeler önermek için resmi bir protokol ve '20' sayısı benzeri olmayan özgün tasarı kimlik numarası. ERC aslında standarttır ve yazılım evreninde bazı şeylerin belli bir standardının olması büyük kolaylık ve avantaj sağlar. Token’larda da bundan söz edebiliriz

Yapılan protokol, cüzdanlardan borsalara, akıllı sözleşmelerden girişimcilere kadar herkese açık bir şekilde sunuldu. Böylece yeni token sisteminde izlenecek adımlar belirlendi. Bu, şu demek: Sisteme yeni bir token sunulacaksa sıfırdandan işe girişilmez. Dolayısıyla günümüzde Ethereum blokzincirinde bütün simgeler ERC-20 ile uyumludur. Bunlar, değeri olan Bitcoin, Monero, Ethereum, Ripple veya başka herhangi bir kripto para gibi gönderilebilen ve alınabilen blok zincir varlıklarıdır.

Popüler şifreleme ve blok sistemi olan Ethereum, satın alınabilen, satılan veya ticaret yapılabilen tokenlerin kullanımına dayanır. Ethereum ile birlikte kullanılabilen birkaç farklı token vardır ve bu Ethereum blok zincirinin yerli para birimi olan etherden farklıdır. Bu dijital varlıklar blok zincirini kullanan akıllı sözleşmelerdir.

erc-20 protokolü nedir, erc-20 protokolü ne işe yarar

ERC 20 geliştiricilere yetki verir; tüm Ethereum simgeleri için izlenecek kuralların ortak bir listesini tanımlar; yani bir simgenin, Ethereum sistemi içinde nasıl çalışacağını doğru bir şekilde tanımlamak için her tür geliştiriciyi güçlendirir. ERC-20'nin geliştiricilere olan etkisi büyüktür, çünkü bu sayede her bir yeni simge yayınlandığında projelerin yeniden yapılması gerekmez. Daha ziyade, simgeler kurallara uymaları şartıyla, yeni simgelerle uyumlu olacak şekilde tasarlandı.

ERC-20, Ethereum sistemi içindeki simgelerin yararı için altı farklı fonksiyon tanımlar. Bunlar genellikle simgelerin nasıl aktarılacağı ve kullanıcıların bir simgeyle ilgili verilere nasıl erişebilecekleri dahil olmak üzere temel işlevsellik konularıdır. ERC-20 aynı zamanda her simgenin aldığı ve diğerleriyle uyuştuğu iki farklı sinyal belirtir. Fonksiyon ve sinyaller, Ethereum sistemi içindeki simgeler bir araya geldiklerinde normal olarak çalışmalarını sağlar. Bu, ether para birimini destekleyen hemen hemen tüm cüzdanların ERC-20 uyumlu token desteklediği anlamına gelir.

Dediğim gibi ERC-20 uyumlu simgeler akıllı sözleşmelerin, transferlerin en basit yoldan anlaşacağı altı fonksiyondan oluşuyor. Token’ın transfer bilgisinden, taşıdığı verilere kadar her şey ERC-20 ile topluca sağlanır. Bu algoritmanın bütün ekosistemde aynı olması yazılımcılara ve kullanıcılara hız kazandırıyor.

ERC20 tokenlerinin ana yönleri nelerdir?

ERC20 protokolü, geliştiricilerin ortak, temel davranış kurallarına uyan bir token geliştirmelerine izin verir. Standart yaygınlaştığından ve teste art arda girildiğinden (yani art arda bir sürü token çıktığından), ERC20 simgeleri ICO endüstrisinde temel bir unsur haline geldi

ERC20 belirteçlerinin temel özellikleri şunlardır:

-Çoğu borsa tarafından teknik açıdan anında kabul edilebilirler.

-Çoğu Ether cüzdan, oluşturulan tüm belirteçleri otomatik olarak kaydedebilir.

-Kullanıcılar bu simgeleri kullanarak işlemlerini sorunsuz bir şekilde yapabilir.

Bu özellikler, ERC20 simgelerinin yaratıcılarına ve kullanıcılarına açık avantajlar sağlar. Kullanıcı için, borsalarda veya diğer cüzdanlarda ERC20 simgelerinin edinilmesi, depolanması ve daha sonra satışı kolaydır. Satın almayı kararlaştırdıklarında ICO'nun diğer yönlerine odaklanmaları için yeni bir şey öğrenmek zorunda değildirler.

Standartlaştırmadan türetilen bu avantajlar, her oyuncunun protokole göre simgenin davranışının farkında olduğu bir ortam yaratır. Bu, daha fazla geliştiricinin ERC20 simgelerini kullanmasına ve kendi kendini güçlendiren bir döngüye neden oldu.

erc protokolü hakkında, erc protokolü

Bu protokol aktif olmasına rağmen teknik olarak hala taslak aşamasındadır. Gelecek günler için bir basamak gibi de düşünebiliriz. Yine de, çıkan tüm yeni simgelerin ERC-20 kurallarına uyma ihtimali yüksek gibi görünüyor. Ethereum üzerinde oluştural tokenlerde oluşan en büyük risk, doğrudan akıllı bir sözleşmeyle gönderilen simgelerin ortadan yok olabilme ihtimalidir. Yani siz bir para üretiyorsunuz akıllı sözleşmeyle onu gönderiyorsunuz ama protokol size yanıt vermiyor. Bu da transferle giden paranın kaybolduğu anlamına gelir. Bugüne kadar da bir miktar para ERC20’nin bu hatasıyla kayboldu. Ama Ethereum geliştikçe bu gibi hatalar için iyileştirme yapılarak sorunlar çözülecektir. Yine de şimdi ve gelecekte ERC-20’nin Ethereum'un hayati yönünü temsil edeceği bir gerçek. Ethereum'daki simge sözleşmeleri için ortak bir dizi özellik ve arayüz sağlamaya yönelik bir girişim olarak ortaya çıktı ve küçük hatalar dışında başarılı olduğu kanıtlandı

Token sözleşmeleri için hiçbir merkezi kayıt bulunmadığını bilmek önemli, bu nedenle belirli bir adın veya simgenin benzersizliği garanti edilemiyor. Bir token sözleşmesi oluşturduktan sonra , gönderimin kabul edilmesine yönelik verilen bağlantıdaki talimatları uyguladığınızdan emin olduktan sonra simgenizin MyEtherWallet ve CoinMarketCap gibi ortak sitelere eklenmesini istemelisiniz. Token sözleşmesinin adının uzunluğu konusunda herhangi bir sınırlama yok fakat bazı cüzdan uygulamalarında uzun adların kesilmesi muhtemel, bu nedenle adın kısa tutulması en iyisidir.

Tüm ERC20 belirteçleri Ethereum cüzdanınızla aynı ağda işlem görür. MyEtherWallet, tüm ERC 20 tokenlerinizi saklayabileceğiniz bir yer için mükemmel bir kaynaktır. Aynı şekilde Eidoo’yu da kullanabilirsiniz. O da tüm ERC20 tokenleri için bir Ethereum Cüzdandır. Eidoo’da, ERC20 ve ERC223'ü desteklediği için herhangi bir şey yapılandırmanıza gerek kalmaz, tokenleri sistem otomatik olarak tanır.

Ethereum blok zincirine dayanan tokenlerin büyük çoğunluğu ERC20 standardına dayanmaktadır. Ethereum tabanlı akıllı sözleşmeler yoluyla verilen simgeler için ortak kurallar seti oluşturur ve ICO'lar aracılığıyla serbest bırakılan simgelerin çoğunun temelini oluşturur. Standart, Eylül 2017'de Ethereum GitHub sayfasında resmileştirildi, bu da ethereum üzerinde oluşturulan tüm belirteçlerin kurala uyması gerektiğini gösteriyor. ERC20 bir teknoloji, yazılım veya kod parçası değildir. Bu bir teknik şartname. ERC223 ise, sözleşmelerin gelen token işlemlerini ele almasını sağlayan ve yanlışlıkla gönderilen simgelerin sözleşmeler tarafından kabul edilmesini önleyen başka bir token stantartıdır.

Sonuç olarak ERC-20’de daha az risk, daha azaltılmış karmaşıklık ve tokenlerin artan likiditesi vardır. Başarılı bir ICO, kendileri ve borsa geliştiricileri arasında herhangi bir iletişim olmaksızın borsalarda işlem yapabilir. ERC20, olumlu bir geribildirim döngüsü teşvik etmiştir. Çünkü token alıcıları yeni ICO simgeleriyle ticaret yaparken daha emin olabilir. Böylece daha fazla ICO tokenleri satın alınmasına ve daha fazla ICO oluşturulmasına ve sonuç olarak da Ethereum blok zincirinde daha fazla yenilik ve değer kazanmasına neden olur.

Etherium blok zinciri üzerinde ERC-20 ile geliştirilen bazı kripto para birimleri şunlardır: Qtum(qtum), OmiseGo(OMG), Eos(EOS), Populous(PPT), Tron(TRX), Ox(ZRX), Walton(WTC), Power Ledger(POWR), Salt(SALT)…





Litecoin ( LTC ) Nedir?

Alıntı
Koinler - Mart 25, 2017

Litecoin, bitcoinden sonra çıkan ilk (altcoin) kripto para birimidir. Bitcoine alternatif olması amacı ile Charlie Lee tarafından geliştirilmiştir ve ilk olarak 2013 de piyasaya sürülmüştür. Son güncellemesini 2014 yılında alan Litecoin, böylece işlem ücretlerini düşürmüş ve daha güvenli bir hale gelmiştir. Şuanda Bitcoinden sonra en çok piyasa hacmine sahip kripto para birimidir. Genel özellikleri bitcoin ile aynıdır. Hiçbir otorite kontrolü altında değildir, işlem ücretleri düşüktür. Değeri bitcoin gibi sadece piyasa hareketlerine bağlıdır. Üretim şekli temel olarak aynı gibi görünse de aslında aynı değildir. Ancak bitcoin protokolü üzerine kuruludur. Litecoin aynı bitcoin gibi madenciler tarafından üretilir. Ülkemizde LTC alım satım işlemini koinler.com ve bittrex.com üzerinden yapabilirsiniz. Litecoinler aynı bitcoinler gibi cüzdanlar ile saklanırlar. En güvenli cüzdan türü olarak tavsiyemiz masaüstü cüzdanlardır.
 
Litecoin Madenciliği (Mining)

Litecoin, bitcoinden farklı olarak scrypt tabanlı bir algoritmaya sahiptir. Üretimi öncelerde çok basit olsa da şimdilerde zorlamıştır. Ancak madencilik biçimi bitcoinden farklı değildir. Yine bilgisayarlar ile mining programları aracılığı ile belirli algoritmaların çözülmesi ile üretilir. Üretim adeti bitcoinden farklı olarak 84.000.000 olarak belirlenmiştir. Madenciliği bitcoine kıyasla üretim sayısı fazla olduğundan daha kolaydır. İster yurt dışından cihaz gücü kiralayarak, ister mining cihazı alarak litecoin madenciliği yapılabilir. Evdeki bilgisayarınız ile yapsanız dahi bilgisayarlarınız işlemci gücü yetmeyeceğinden bir işe yaramayacaktır.
 
Bitcoinden Farkları Nelerdir?

Scrypt tabanlı bir algoritmaya sahiptir.

Scrypt tabanlı tabanlı algoritmanın amacı Asıc mining gibi cihazların diğer cihazlara üstünlük kurmasını engellemektir.

Bitcoinden farklı olarak 84.000.000 adet üretilecektir.

LTC için üretilen mining cihazları daha pahalı ve karmaşıktır.

Bitcoin 10dk bir blok işlerken, ltc 2,5dk bir blok işler. Böylece işlemler daha hızlı yapılır.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2018, 21:55:10 Gönderen: kazims »
Bitcoin Kazan ( Çark-Bet ): https://bit.ly/3rbqErJ


14 Şubat 2018, 02:08:31Yanıtla #3

Çevrimdışı kazims

  • Genel Moderatör
  • eTüccar Puanı: (35)
  • Forum Müdavimi
  • *****
  • İleti: 11.514
  • Cinsiyet: Bay
  • Beğeni: +2041
    • SEN DE KAZAN
Ynt: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler
« Yanıtla #3 : 14 Şubat 2018, 02:08:31 »
+1
Ripple ( XRP ) Nedir ?

Alıntı
Koinler - Mayıs 13, 2017

Ripple farklı defter ve ağlarda ki ödemeleri küresel olarak güçlendirmek için tarafsız bir protokolden oluşturulmuş transferleri çok hızlı yapılabilen gizlilik ve uyumluluk prensiplerine sahip kripto para olarak tanımlayabiliriz. Kriptografi dünyasında uçtan uça ödeme imkanı sağlayan en hızlı koindir.

2012 yılında ABD de ilk olarak ortaya çıkan ripple, blockhain tabanlı çalışmaktadır. ECDSA ve ED25519 algoritmesı ile çalışan ripple ağında 17 banka işlem yaparken 20 bankanın’da anlaşma ve test aşamasında olduğu belirtilmektedir. Son olarak ülkemizde bulunan Akbank Ripple ile uluslararası para transferlerine başladı.  Aldığı 90 milyon dolarlık yatırım ile en büyük 4 koinden biri olmayı başarmıştır.

Asıl hedefi düşük miktarlı para transferleri ve yüksek piyasa hacmidir.

Ripple’nin Teknolojisi

Ripple tek doğruluk kaynağı içeren merkeziyetçi bir ağa sahiptir ve işlem değişimi yapılamaz. Böylece işlemler daha güvenli hâle gelir. PII verileri sadece bankanızda kalırken işlem gizliliğinizi ve kimlik gizliliğinizi koruyabilmenize olanak tanıyor.

Ayrıca farklı şebekelerde işlem yapan bankalar için üçüncü bir kişiye gerek duymaksızın işlem yapılma imkanını sağlarken finansal ağları bağlama yeteneğine sahiptir. Ayrıca mevcut sistemlere entegrasyonu çok kolaydır.






Ripple Nedir? Neden Tercih Edilebilir?

Alıntı
27/11/2017 Pazartesi 02:00 Oğuzhan Karakaya Girişimci - Speaker

Ripple blockchain teknolojisi ile geliştirilmiş, düşük ücretlerle hızlı bir şekilde para transferini mümkün kılan bir alternatif coindir..

Sembolü XRP olan Ripple, 2012 yılında David Scwartz, Arthur Britto ve Rytan Fugger tarafından geliştirildi. Şuanda (Kasım 2017) değeri 0.24 dolar civarında seyir ediyor. CoinMarketCap sıralamasında en popüler 4. Coin olarak yer alıyor ve popüleritesini uzun zamandır koruyor. Mayıs 2017’de 8 milyar dolarlık işlem hacmini yakalamıştır.

Ripple Madenciliği Mümkün Mü?

Geliştirici kurum tarafından coinlerin (100 Milyar XRP) tamamı üretildiğinden madenciliği yapılamamaktadır. Transferi sırasında alınan düşük komisyon ücreti kadar piyasada dolaşan coin siliniyor.

Bitcoin’in değerinin sürekli artmasının nedenlerinden biri olan zorlaşan madenciliği Ripple’da olmayan bir faktör. Ancak buna karşılık her transferde dolaşımdaki XRP sayısı azalıyor ve azaldıkça değerlenmesine katkıda bulunuyor.

Ripple Güvenli Mi?

Ripple merkeziyetsiz ve açık kaynak kodlu olarak blockchain teknolojisi ile geliştirilmiştir. ECDSA ve ED25519 gibi güçlü şifreleme algoritmaları ile işlemler güvenli olarak gerçekleştirilmektedir. Bir çok banka tarafından kullanılması da güvenli olduğuna kanaat getirebileceğimiz faktörlerden biridir.

Interledger Protokolü denilen bir altyapı sayesinde işlemler bir uçtan diğer uca şifreli ve güvenli şekilde gerçekleşmektedir.

Ripple Ne Amaçla Tasarlandı?

Ripple’ın Şifreleme uzmanlarından David Schwartz Ripple’ın ne amaçla tasarlandığını şu şekilde anlatıyor: “Günümüzde kullandığımız ödeme sistemleri 80’li yılların başlarında kullandığımız eposta sistemleri gibi. Her internet sağlayıcısı müşterileri için kendi mail sistemlerini kurdu ve farklı sistemleri kullanan insanlar arlarında kolayca iletişime kuramıyorlardı. Ripple ise günümüzün ödeme sistemlerindeki bu benzer sorunu çözmek, birbirinden farklı çalışan ödeme sistemleri arasında bağ kurmak için tasarlandı.”

Ripple Ağı geçtiğimiz yıldan beri 50’den fazla banka tarafından kabul edildi ve kullanılıyor. UBS, ATB Financial, UniCredit ve Sandander gibi bankalar ripple’ın sunduğu bu kolaylıktan yararlanıyor ve müşterilerine sunuyor. Ülkemizde ise Akbank bu sistem ile tanışan ilk Türk bankasıdır ve Ripple ile altyapısını güçlendiriyor.
ripple nedir, ripple ne amaçla tasarlandı

Ripple Neden Tercih Edilebilir?

Ripple, ilk kripto para ve en popüler olan Bitcoin’e göre daha hızlıdır ve transfer işlem ücretleri 3000 kat daha düşüktür. Ucuz bir transfer imkanı sunan Ripple işlem başına 0.00001 XRP transfer ücreti kesmektedir. Bu kesintinin çok düşük olması Bitcoin’e ve diğer birçok altcoine göre tercih edilmesi için avantaj sağlıyor.

Transfer süresi minimum 1 saat olan Bitcoin’e kıyasla 72 kat daha hızlı bir şekilde yaklaşık 5 saniye içerisinde Dünya’nın her yerine transfer yapabilirsiniz.

Yatırım amacıyla düşünüldüğünde Bitcoin’in binlerce kat büyümesi ve bu oranda yatırımcısına kazandırmasından sonra birçok kişi bu treni kaçırdırdığını düşünmektedir. Bitcoin’in uzun süren işlemleri ve son zamanlarda borsaların artan işlem ücretlerine karşın altcoinler yenilikçi ve canlı bir liman haline gelmiştir. Madenciliği büyük firmaların tekelinde olan Bitcoin’inden ziyade Ripple gibi altcoinlerin tercih edilmesi beklenen bir durumdur.

Diğer altcoinlere göre dönüşümü oldukça kolay ve doğası gereği diğer para birimlerine hızlı bir şekilde dönüşebilir.

Başında da bahsettiğim gibi Ripple sadece bir coin değil aynı zamanda uluslararası bir ödeme ağıdır. Ripple ile herhangi bir para birimi kesintisiz ve sorunsuz olarak aktarılabilir.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2018, 02:09:24 Gönderen: kazims »
Bitcoin Kazan ( Çark-Bet ): https://bit.ly/3rbqErJ


14 Şubat 2018, 09:47:26Yanıtla #4

Çevrimdışı kazims

  • Genel Moderatör
  • eTüccar Puanı: (35)
  • Forum Müdavimi
  • *****
  • İleti: 11.514
  • Cinsiyet: Bay
  • Beğeni: +2041
    • SEN DE KAZAN
Ynt: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler
« Yanıtla #4 : 14 Şubat 2018, 09:47:26 »
+1
Digibyte Nedir? ( Açık Kaynaklı Dijital Para Birimi )

Alıntı
18/01/2018 Perşembe 23:00- Oğuzhan Karakaya - Girişimci - Speaker

Digibyte nedir? Sayısallaştırılan verilerin (kişisel bilgiler, para birimleri, taşınmaz varlıklar vb.) taklit edilmesini, çalınmasını ve bozulmasını önleyen dijital bir varlık, bir kripto paradır. Jared Tate’in oluşturduğu açık kaynaklı dijital para birimi olan Digibyte 2013’te geliştirilmiştir. 2014’te ilk bloğu oluşturulan DGB, hızlı ve güvenilir sistemiyle hemen dikkat çekmeyi başardı. Western Union ve Paypal gibi A noktasından B noktasına en hızlı şekilde para göndermek için bu para birimi tercih ediliyor. Önemli belgeleri dijitalleştirip şifreleyerek taklit edilemez ve çalınamaz hale getirip transfer imkânı vaat ediyor. Gizlilik ve transfer ücretinden de kesinti yapılmıyor. Segwit’in (Soft fork) Nisan 2017’de aktif ettiği ilk büyük başarılı altcoindir. Genesis bloğu, blok zincirin ilk bloğudur. Digibyte'ın genesis bloğu 10 ocak 2014'te üretilmiştir.

Neden Kullanılır, Ne İşe Yarar?

Digibyte( DGB) önemli bir vizyona sahip. Çağımız gereği insanlar artık internetten bağımsız yaşayamıyor. Alışveriş yapmak için bir internet sitesine girmek yeterli. Durum böyle olunca işlemlerin hızlı ve güvenilir olması ayrıca ekstra masraf çıkarmaması gerekiyor. Bu nedenle DigiByte, ekosisteminde merkezi olmayan bir ödeme ağı bulunduruyor. Eğer projeler gerçekleşirse DGB’nin ilerleyen yıllarda etkisini açıkça hissedeceğiz.


DigiByte'nin ürün yelpazesi üç ana uygulama alanı içeriyor: Digiexplorer, Digibot-Telegram ve DigiByte Gaming. Digiexplorer; DigiByte veritabanının tamamı için bir tür arama motorudur. Örneğin, belirli işlemler için arama yapabilirsiniz. Digibot-Telgraf; DigiByte ve haber mesajcısı Telgraf arasındaki işbirliğinin ürünüdür. Yapmanız gereken tek şey, mevcut döviz kuru veya belirli işlemler hakkında bilgi almak için @digubot ile iletişime geçmektir. DigiByte Gaming; Counter Strike, Legends Ligi veya World of Warcraft oynayarak DigiByte paraları kazanma şansınızdır. Bunlar bir nevi, oyuncuların para birimi ve blok zinciridir.

Digibyte’ı Nereden Alabilirim? Poloniex, Bittrex gibi kripto para borsaları arasından DGB içeren platformları tercih ederek BTC, XRP gibi paralarınızı DGB’ye çevirebilirsiniz. 8 Ocak 2018’de 1 DGB 0.09 Euro ediyor.

Digibyte Cüzdan? Aldığınız DGB birimlerini sanal cüzdanınıza çekerek alışverişlerde kullanma imkânınız var. Ya da para transferi yapmak istediğinizde alıcı kişinin cüzdan adresini girmeniz yeterli olacaktır. Ubuntu, Gaming Wallet, Jaxx Wallet ve Ledger Nano S gibi cüzdanlar Digibyte için uygun görünüyor. En güvenilir Ledger Nano S

Digibyte Madencilik Nasıl Yapılır?

DigiByte sadece özel kullanıcılar için sayısız güvenli seçenek sunmakla kalmaz aynı zamanda madencilik için de kârlıdır. Bir madenci olarak faaliyete geçmek isterseniz, bunu Blockfactory veya DigiHash yoluyla yapabilirsiniz. Özellikle DigiHash, madencilere farklı seviyelerde kripto para kazanma fırsatı verir. DigiHash, madencilik havuzunun geliştirici firması. 2017’nin haziran ayından itibaren Sha256, Scrypt, Skein, Groestl ve Qubit kod dillerini destekliyor. Her bir algoritmanın kendi zorluk ayarlaması vardır ve bu, diğer algoritmalara karşı MultiShield olarak bilinen dinamik bir süreçle ağırlıklandırılır. MultiShield, orijinal DigiShield'in gelişmiş versiyonudur (asimetrik zorluk ayarı artık pek çok diğer blok zincirde yaygın olarak uygulanmaktadır).

DigiByte hem MultiShield hem de DigiShield'e öncülük etti. DigiHash, beş DigiByte madenciliği algoritmasını destekleyen bir havuzdur ve aynı zamanda yeni başlayanlar için olan EasyMiner havuzuna da bağlanmıştır. Ortalama olarak bir algoritma% 20 yeni blok oluşturur. Bir hacker atağını yapabilmek için bir algoritmanın % 93'üne artı dört tane daha algoritmaya ihtiyacı olacaktır. Bu güçlü yerinden yönetim, DigiByte sisteminin ne kadar güvenli olduğunu gösteriyor. Havuzdan alınan ücretlerden bir kısmı para birimini koruyan madencilere ödül olarak gidiyor. Yani DGB coinleri cüzdanınızda tutuğunuz müddetçe kazanıyorsunuz. DGB sadece madencilere değil, aynı zamanda oyunculara da odaklanır. Örneğin, DGB 10 Haziran'da Mainkraft'a entegre edildi.

*Digibyte blok zincir ve para birimi için 6 platform var: DiguSign, DigiHash, DigiByteGaming, DigibyteTip, Digibyte Market, Digi-ID.

DiguSign Nedir? Kullanım Alanları Nelerdir?

Herhangi bir dokümanı veya sözleşmeyi dünya çapında merkezi olmayan bir blok zincirin içine yerleştirir, güvence altına alır ve doğrular.

DigiSign sağlık sektörü için kullanılabilir: Sağlık sistemi belgelerinizin ve sözleşmelerinizin verimliliğini, geçerliliğini ve iş akışını artırmak için DiguSign'u kullanabilirsiniz. Dijital hasta kayıtları daha sonra dijitalleştirilebilir ve gerektiğinde kolayca alınması ve doğrulanması için imzalanabilir. DiguSign'ın blok zincirini son derece güvenli, ucuz ve bağımsız yönetime geçen bir noter olarak düşünün. Hasta verilerinin güvenliğini ve yönetimini iyileştirir, düzenler ve maliyeti düşürür.
DigiByte Hakkında, digibyte satın alma

Hükümet ve kamu belgeleri için Digisign kullanılabilir:DiguSign'ı kullanarak hükümet belgelerini ve sözleşmelerini doğrulamak, noterden geçirmek ve güvence altına almak halka ve hükümetlere çeşitli avantajlar sağlar. Herhangi bir kamu sözleşmesi veya anlaşması DiguSign sistemi vasıtasıyla kolayca doğrulanabilir. Avantajları: Daha az formalite (doküman işleri), blok belgesi kimlikleri ve kayıtları.

Yasal dökümanlar ve sözleşmeler için Digisign kullanılabilir: Hukuki anlaşmalarınızın ve belgelerinizin güven ve doğrulamalarını arttırmak için bugün DiguSign'ı kullanabilirsiniz. Mevcut yasal iş akışları verimsizdir. Sürüyle kağıt işleri ile çokça vakit kaybedilir ve süreç uzar. DiguSign ile herhangi bir sözleşmeyi dijital bir biçimde güvence altına alabilir ve şifreleyerek belirli bir zamanda çıkararak formatında değişiklik olmadan belgenin varlığını blok zinciriyle ispatlayabilirsiniz. Avantajları: Varlığın kanıtı; doğrusal olmayan bir ortamda gerçekleştirilen doğrulama; tüm belgeler sayısallaştırılabilir.

Ticaret belgeleri için Digisign kullanılabilir: Genel bir blok zincirindeki sözleşmeler için dijital e-Signature, küresel ticaret belgelerinin geleceğidir. Dolandırıcılık, gecikmeler ve diğer verimsizlikler mevcut ticarete dayalı pek çok ticaretin vebası. DiguSign ticari belgeleriyle güvenli bir dijital blok zincir çözümüne kavuşursunuz ve şirketiniz pek çok ticari fayda sağlayacaktır. Bir merkeze bağlı olmayan bağımszı bir sistemde küresel güven ve doğrulama elde edebilirsiniz. Avantajları: Dolandırıcılığı önleme; Kağıda nazaran son derece güvenli dijital sisteme geçmek; verimlilik ve verimlilik artışı.

Digisign’ı finans hizmet dökümanları için kullanabilirsiniz: DiguSign, siz ve müşterileriniz için blok zinciri doğrulaması ile finansal hizmet işlemlerinizi daha hızlı ve daha güvenli bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olur. Avantajları: Bankacılık sözleşmeleri ve belgeleri; kredi sözleşmeleri ve belgeler; varlık yönetimi sözleşmeleri ve belgeleri; servet yönetimi sözleşmeleri ve belgeleri.

Sigortacılık dökümanları için Digisign Kullanılabilir: Müşterilerle sigorta poliçenizin iş akışını düzene sokmak için DiguSign'u kullanabilirsiniz. Bir temsilci veya bir komisyoncuyla Digusign'ı kullanarak, kolayca herhangi bir poliçe sözleşmesini son derece güvenli bir şekilde imzalayabilir ve doğrulayabilirsiniz. Avantajları: Müşterilerin formlarını herhangi bir cihazdan ve konumdan güvenli şekilde e-imzalamasına izin verir; garanti politikası hiçbir şekilde değiştirilmemiştir; herhangi bir yerden güvenli bir global politika doğrulaması sağlar.

Emlak dökümanları için Digisign’ı kullanma: DiguSign'ın sunduğu blok zinciri doğrulama avantajlarından yararlanarak gayrimenkul işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Müşterilerinize hızlıca dijital belgeler sunabilirsiniz. Bir Emlak anlaşması ya da sözleşme imzalandıktan sonra dijital olarak imzalanır ve gelecekte doğrulanması için blok zincirine konur. Avantajları: Yeni anlaşmanızı hızlı ve verimli bir şekilde yapabilirsiniz; herhangi bir cihazdan veya konumdan imzaları güvenli hale getirebilirsiniz; iş verimliliğini artırır ve kağıt kullanma maliyetlerini düşürür.

Emlak dökümanları için Digisign’ı kullanma: DiguSign'ın sunduğu blok zinciri doğrulama avantajlarından yararlanarak gayrimenkul işlerinizi kolaylaştırabilirsiniz. Müşterilerinize hızlıca dijital belgeler sunabilirsiniz. Bir Emlak anlaşması ya da sözleşme imzalandıktan sonra dijital olarak imzalanır ve gelecekte doğrulanması için blok zincirine konur. Avantajları: Yeni anlaşmanızı hızlı ve verimli bir şekilde yapabilirsiniz; herhangi bir cihazdan veya konumdan imzaları güvenli hale getirebilirsiniz; iş verimliliğini artırır ve kağıt kullanma maliyetlerini düşürür.

DigiByte Blokzincir (Blockchain) Katmanları

DigiByte dünyasında kullanıcıları 3 katman bekliyor. İlk katmanda tüm DigiByte altyapısını destekleyen çekirdek iletişim protokolü yer alır. Bunu bir piramit gibi düşünebiliriz. İkinci katmanda dijital güvenlik prosedürleri var. Dijital varlığınızı korumak için önce güvenliği düşünmelisiniz. Üçüncü katmanda ise günlük işlemleriniz de kullandığınız platformlar konumlanmış. Para transferi, alışveriş, veri gönderimi gibi şeyler uygulama katmanında meydana geliyor. Bloklar her 15 saniyede bir digibyte ağında oluşur.

Yatırım ve Ortaklıklar

Açık kaynaklı DigiByte, blokzincir üzerinde proje geliştirmek isteyen firmaların dikkatini çekmeyi başardı. Örneğin Mine That Digi adlı oyun platformu Minecraft kullanıcılarını DigiByte ile ödüllendiriyor. DigiPSN ise ödemeleri DigiByte ile alan bir PlayStation Store hizmeti.

2016 yılında Microsoft, DigiByte Holding’i Microsoft BizSpark Plus programına dahil etti. 2017 DigiByte için önemli bir yıldı. Citi Tech organizasyonuna seçilen 1000 katılımcı arasında bulunan DigiByte; “DigiSign”ı Facebook, IBM, PWC, Microsoft ve Mastercard gibi kuruluşlara anlattı. Ve Citi Bank, Digisign ile ortak çalışma kararı aldı.

DigiByte ile Benzersiz Deneyim

Para, doküman, mesaj, video, müzik, fotoğraf ve dataları “digital byte” ile entegre ederek karşı tarafa aktarabilme şansınız var. Kimlik doğrulama, değişmezlik ve şifreleme adımlarıyla son derece güvenli işlemler gerçekleştirebilirsiniz.

Bitcoin ve Digibyte Arasındaki Farklar

Güvenlik: Digibyte’ta 5 tane madencilik algoritması vardır yani daha güvenli işlemler sunarak %51 ataklarını ciddi oranda önleyebiliyor. Bitcoinde madencilik 1 tanedir. Digibyte madenciliği çok daha dağıtıktır.

Hız: Digi işlemleri Bitcoin işlem sürelerinden daha hızlıdır. 1-3 saniye arası işlem bildirir, 15 saniyede bir blok tamamlar. Bitcoin 10 dakikada blok tamamlar.

İşlme Kuvveti: Digibyte saniyede 280+ işlem gerçekleştirerek daha fazla işlemin üstesinden gelebilir. Bitcoin saniyede yalnızca 7 işlemle başa çıkabilir. *2015 yılında Digibyte hardfork değişikliği sundu. Böylelikle her iki yılda ağın kapasitesi iki katına çıkıyor.

Toplam Arz: Daha fazla DGB, düşük fiyat (komisyon), daha micro işlemler, daha iyi fiyat stabiliteliği…21 milyon DGB 21 yılda üretilecek bu da daha fazla yayılım gücü demek. 21 milyon Bitcoin ise 140+ yılda üretilecek.

Digibyte’ın bugüne kadar geçirdiği forklar

4x Hardforks: DigiShield, MultiAlgo, MultiShield, DigiSpeed; 3x Softforks: SegWit, CSV, NversionBips

Bir yatırım sınıfı olarak kripto para birimleri spekülatif yatırımlardır. Kripto para yatırımı yapmak önemli riskler içerir. Yüksek derecede geçici ve değişkendir. Korsanlığa ve sermaye kaybına açıktır. Bir coinin tarihi performansı gelecekteki getirilerin garantisi değildir.
Bitcoin Kazan ( Çark-Bet ): https://bit.ly/3rbqErJ


14 Şubat 2018, 09:58:53Yanıtla #5

Çevrimdışı kazims

  • Genel Moderatör
  • eTüccar Puanı: (35)
  • Forum Müdavimi
  • *****
  • İleti: 11.514
  • Cinsiyet: Bay
  • Beğeni: +2041
    • SEN DE KAZAN
Ynt: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler
« Yanıtla #5 : 14 Şubat 2018, 09:58:53 »
+1
Dogecoin nedir?

Dogecoin bir tür kripto para birimidir. Dogecoin sembolü, 2013 yılında internet çapında bir fenomene dönüşen Doge capsini kullanır. 6 Aralık 2013 tarihinde piyasaya sürülen Dogecoin 'şaka para birimi' olarak tanıtılmıştır. Dogecoin kendi sanal topluluğunu çok hızlı biçimde geliştirmiştir ve Ocak 2014 itibari ile 60 milyon dolarlık sermaye miktarına erişmiştir. Bu rakam Aralık 2017 itibari işe 308 milyon dolardır.

Diğer kripto para birimleri ile kıyaslandığında Dogecoin sisteminde hızlı coin üretimi vardır. 2015 yılının ilk yarısı itibari ile dolaşımda bulunan Dogecoin sayısı 100 milyardır. 2015 yılı itibari ile her yıl 5 milyar 256 milyon Dogecoin dolaşıma sokulmaktadır. 30 Haziran 2015 itibari ile madenciliği yapılan Dogecoin sayısı 100 milyardır.

Dogecoin, internet üzerinde bahşiş olarak kullanılmaktadır. Dogecoin topluluğunun birçok üyesi 'To the moon!' (Ay'a doğru) sloganını Dogecoin'in yükselen değeri için kullanmaktadır. Kitle fonlaması katkıları sayesinde Dogecoin'i temsil eden altın bir coinin 2019 yılında Ay yüzeyine gönderilmesi planlanmaktadır.

2 Şubat 2018 itibari ile bir (1) Dogecoin 0.00429457 ABD dolarına denktir.

Dogecoin sisteminin kurucusu kimdir? Dogecoin nasıl oluşturuldu?

Dogecoin sistemi ABD'li bir bilgisayar programcısı olan Billy Markus tarafından oluşturulmuştur. Billy Markus, Bitcoin'den daha geniş bir demografiye sahip bir coin sistemi üretmeyi planlıyordu. Markus ayrıca oluşturacağı coin sisteminin diğer coinlerin tartışmalı tarihine nazaran daha net olmasını istiyordu. Aynı dönemde Adobe Systems pazarlama bölümünün bir üyesi olan Jackson Palmer, Twitter'da bir öğrenci tarafından bu fikri hayata geçirmesi için cesaretlendirildi.

Dogecoin kullanımı ve takası nasıldır?

Bazı çevirimiçi borsalar ve takas siteleri Dogecoin'i başka para birimlerine dönüştürme hizmeti sunar. İlk Dogecoin ATM'si Şubat 2014 tarihinde Vancouver, Kanada'da açılmıştır. 17 Mart 2014 tarihinde de Dogecoin ve diğer altcoin sistemlerini destekleyen 2 Bitcoin ATM'si Tijuana, Meksika'da hizmete girmiştir.

Dogecoin ayrıca emlak alım ve satımı, porno siteleri ve kumar endüstrisinde kullanılmaktadır.

Dogecoin madenciliği nasıl yapılır?

Dogecoin madenciliği bazı parametrelerle Litecoin'den ayrılır. Dogecoin'in blok süresi 1 dakikadır. Bu süre Litecoin'de 2.5 dakikadır. Zorluk yeniden hedefleme süresi blok başına birdir (1). Bu rakam Dogecoin sisteminin ilk başladığı zamanlarda her dört saatte birdi. Ödül, blok ajandasına göre belirlenir.







SOSYAL MEDYANIN GÜCÜ DOGECOİN

   Reddit gibi dev sosyal medya platformlarında Bir internet fenomeni olarak ortaya çıkan ve Şapşal bakışlı bir köpeğin resimlerinin kullanıldıgı DOGE caps'leri Kısa zamanda Tüm dünyaya yayılmış adeta bir furyaya dönüşmüştü. Doge Capslerinden ilham alan geliştiricilerin DOGE'yi bir kripto para birimine çevirme fikriyle ortaya çıkan  Dogecoin Bİr şakanın gerçeğe dönüşmesinin canlı örneklerinden

    Proof of work yani işlem gücüyle doğrulama esasıyla çalışan Dogecoin her 4 dakidada bir kazım zorluğunu ayarlayarak sistemin sürdürülebilirliğini devam ettirmeye çabalıyor. Sonsuz sayıda Dogecoin Üretilmesine olanak veren altyapısıyla da Bitcoin'in yaşadığı kısıtlı arz sebepli aşırı fiyat artışlarndam korunan Dogecoin Bu sayede fiyatı Çoğu kripto paraya göre daha stabil kalan bir yapıya sahip.

   Başlangıçta insanların internette beğendikleri yazarlara ve forum üyelerine bahşiş yollaması amacıyla üretilen Dogecoin, Gönderilen miktar Dolar bazında az olsa da göze dolgun gözüksün diye yüksek hacimlerde üretildi. sistemin kazım zorluğu başlangıçta o kadar kolaydı ki bir bilgisayarla bile  Saniyede binlerce Dogecoin üretilebiliyordu. Bu sayede bazen onur kırıcı olabilecek çeyrek dolarlık bir bahşiş yada hediye 35-40 bin Dogecoin'e dönüşerek kulağa oldukça hoş geliyordu.

   Günümüzde de hala bol miktarda üretilen ve arzı sonsuz olan dogecoin 1 Cent'olduğunda Çok büyük bir başarıya ulaşmış sayılıyor. Zaten geliştiriciler tarafından tek bir biriminin çok pahalı olmaması istenen dogecoin Şaka olarak başladığı hayatına bir yatırım aracı olarak devam edecek gibi görünüyor.


Bitcoin Kazan ( Çark-Bet ): https://bit.ly/3rbqErJ


14 Şubat 2018, 19:06:00Yanıtla #6

Çevrimdışı kazims

  • Genel Moderatör
  • eTüccar Puanı: (35)
  • Forum Müdavimi
  • *****
  • İleti: 11.514
  • Cinsiyet: Bay
  • Beğeni: +2041
    • SEN DE KAZAN
Ynt: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler
« Yanıtla #6 : 14 Şubat 2018, 19:06:00 »
+1
Lisk (LSK) Coin Nedir? “Merkezi Olmayan Uygulama Geliştirme Ağı”

Alıntı
by DC EDITORIAL · Şubat 13, 2018

Lisk, geliştiricilerin kendi yan zincirleri aracılığıyla blok zinciri uygulamaları oluşturmasına ve yayınlamasına olanak tanıyan, açık kaynaklı bir platformdur.

Diğer blok zinciri platformlarında olduğu gibi Lisk de kendi kripto para birimine sahiptir. Lisk veya LSK olarak isimlendirilen kripto para birimi yaklaşık olarak 3.3 milyar dolar market hacmine sahip ve en büyük 15 kripto para birimi arasında yer alıyor.

Genellikle Ethereum ile karşılaştırılan Lisk, Ethereum’a göre bazı farklılıklar içeriyor. Platformların ikisi de geliştiricilerin uygulamaları oluşturabileceği blok zincir tabanlı platformlardır. Ancak, Ethereum geliştiricilerin ana Ethereum blok zincirine bağlı sanal makinelerde “merkezi olmayan uygulamalar” oluşturmalarını sağlarken, Lisk ana blok zincirine bağlı yan zincirler aracılığıyla geliştiricilerin uygulama oluşturmasını sağlıyor.

Lisk Nasıl Çalışıyor?

Lisk platformunun temel hedefi geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamaları kolay bir şekilde oluşturmasına yardımcı olmaktır. Lisk üzerinde bir uygulama oluşturmak için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekiyor:

1-Kodlama: Merkezi olmayan blok zincir uygulamaları, Lisk’in güçlü API’lerinden yararlanmak için JavaScript olarak Lisk üzerinde oluşturulabilmektedir. Her uygulama, ana Lisk platformunun güvenli ve ölçeklenebilir kalmasını sağlamak için kendi yan zincirinde çalışmaktadır.

2-Yayınlama: Lisk platformu, blok zinciri uygulamaları için bir dizi farklı depolama seçeneği sunuyor. Geliştiriciler, .zip arşivindeki kodu Github veya benzeri web sunucularına dağıtabilirler. Ardından, geliştiriciler isim, açıklama, etiket ve indirme bağlantısı bilgilerini doldurarak uygulamalarını Lisk platformuna kaydedebilirler.

3-Kullanma: Uygulamalar yayınlanmaya hazır hâle geldikten sonra Lisk bu uygulamalar için merkezi olmayan bir güç kaynağı görevi görür.

Sonuç

Lisk, halka açık blok zinciri tabanlı bir geliştirici platformudur. Geliştiriciler ana Lisk blok zincirinden bağımsız olarak kendi yan zincirlerini oluşturabilir ve merkezi olmayan uygulamalar oluşturabilirler. Lisk böylece geliştiricilere benzeri olmayan fırsatlar sunmaktadır.

Şirket, Lisk’i Azure Blockchain’e bir Servis (BaaS) platformu olarak entegre etmek için bir süre önce Microsoft’la ortaklık kurdu. Bu da geliştiricilere Microsoft’un Azure bulut bilgi işlem platformunu ve altyapısını kullanarak Lisk blok zinciri uygulamalarını geliştirip test edebilecekleri ve uygulayabilecekleri bir ortam sağlıyor.
Bitcoin Kazan ( Çark-Bet ): https://bit.ly/3rbqErJ


14 Şubat 2018, 19:09:03Yanıtla #7

Çevrimdışı kazims

  • Genel Moderatör
  • eTüccar Puanı: (35)
  • Forum Müdavimi
  • *****
  • İleti: 11.514
  • Cinsiyet: Bay
  • Beğeni: +2041
    • SEN DE KAZAN
Ynt: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler
« Yanıtla #7 : 14 Şubat 2018, 19:09:03 »
+1
Alıntı
by DC EDITORIAL · yayınlanma: Ocak 7, 2018 · güncellenme: Şubat 7, 2018

Monero Nedir? Monero (XMR)

Market hacmi: 6.4 milyar dolar

Kurucusu kim: Bitcoin gibi Monero’nun da kurucusu bilinmemektedir.

Monero ile her işlemin ayrıntıları bir açık deftere kaydedilir, ancak gönderici, alıcı ve gönderilen miktar ile ilgili bilgileri izlenemez hale getirmek için sistem bilgileri okunamaz hale getirir. Dünya üzerindeki hiçbir Monero kullanıcısı arasındaki bilgileri eşleştirmek mümkün değildir.

Bu yanıyla siber suçlulara çekici gelmekte olan Monero kara borsada tercih edilen bir para birimi haline gelmiştir. Fakat destekçilerine göre Monero, yasadışı işler için kullanılmayan daha büyük bir kullanım alanına sahiptir.

Monero tarafından belirtildiği üzere Lana Del Ray, Sia ve Dolly Parton da dahil olmak üzere 45 müzisyenin ödeme yöntemi olarak Monero’yu kabul edecekleri söylendi. Aynı zamanda Monero kullanarak ödeme yapanlara indirim yapılacağı da söyleniyor.

Neo Nedir? NEO

Market hacmi: 6.4 milyar dolar

Kurucusu kim: Onchain’in CEO’su Da Hongfei ve Erik Zhang tarafından kurulmuştur.

NEO analistler tarafından Çin’in Ethereum’u olarak nitelendirilmektedir. NEO, varlıkları dijital ortama aktarmak, akıllı sözleşmeleri kullanarak dijital varlıkların yönetimini otomatikleştirmek ve dağıtık ağ ile “akıllı ekonomi” sistemini oluşturmak için blok zincir teknolojisi ve dijital kimliği kullanan kâr amacı gütmeyen bir topluluk tabanlı blok zinciri projesidir.

Cardano Nedir? (ADA)

Market hacmi: 27 milyar dolar

Kurucusu kim: Blockchain geliştiricisi Input Output Hong Kong (IOHK)

Bu yeni nesil platform, Ethereum’a gerçek bir rakip olabilmek için doğru ekibe, bağlılığa ve paraya sahip durumda.

Cardano birkaç ay önce piyasaya çıkmış olmasına rağmen bir anda büyük bir ilgi kazandı ve pazar payı açısından ilk 10 kripto para birimi arasına girmeyi başardı.

Proje 2015 yılında “bilimsel felsefe” temelli ilk blok zinciri ağı olarak duyuruldu ve birçok akademisyen ve mühendis kuruluşunda rol oynadı. CEO’su Charles Hoskinson, Cardano’nun “sürdürülebilirlik, birlikte çalışabilirlik ve ölçeklenebilirlik” konularını ele aldığını ve bu sayede “eğlenceli bir yenilik” ten milyarlarca kişinin kullanabileceği bir sistem haline geleceğini belirtti.

Cardano’nun tamamen işlevsel olabilmesi için biraz daha süreye ihtiyacı var. Proje 2018 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanacak ve buna bağlı olarak değerine artış meydana gelecektir.

IOTA Nedir? IOTA (MIOTA)

Market hacmi: 11 milyar dolar

Kurucusu kim: David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener ve Dr. Serguei Popov, girişimcilerden, matematikçilerden ve yazılımcılardan oluşan bir ekip

IOTA’nın en önemli yanı işlemlerden ücret almaması ve aynı zamanda madenci ve blok bulundurmamasıdır. Bir kullanıcı yaptığı her işlem için ağdaki 2 diğer işlemi doğrulamak zorundadır. Bu durum her kullanıcıyı aynı zamanda madenci konumuna getirmektedir.

IOTA aynı zamanda Nesnelerin İnterneti ekonomisi için makineler arası ödemenin güvenliği konusunda önemli bir yere sahiptir. IOTA blok zinciri kullanmaması sebebiyle diğer kripto paralardan ayrılmaktadır. Bunun yerine “Tangle” adı verilen bir teknoloji kullanılmaktadır. Bu teknoloji ile IOTA sıfır maliyetli ve çevrimdışı işlemleri olanaklı kılmakta ve sınırsız ölçeklenebilirlik sağlamaktadır.

Microsoft ile yapılan anlaşma sebebiyle IOTA büyük bir talep gördü ve en değerli kripto para birimleri arasında yer almayı başardı.

Bitcoin Cash Nedir? ( BCH yada BCC )

Market hacmi: 49 milyar dolar

Kurucusu kim: Bitcoin blok zinciri için de çalışmış olan bir ekip tarafından kurulan Bitcoin Cash şimdilerde bağımsız birçok geliştirici ekibi tarafından kontrol edilmektedir

Bitcoin Cash, Bitcoin’e göre daha büyük bir blok boyutu sınırına sahiptir, bu sayede işlemlerin daha düşük ücretler ile yapılması ve daha hızlı onaylarla daha fazla kapasiteye erişilmesi mümkün kılınmaktadır.

Bitcoin Cash’in karşı karşıya olduğu en büyük zorluk; değerli olabilmesi için işletmeleri hem Bitcoin hem de rakip ödeme ağını kabul etmeye ikna etmesi gerekiyor.

Kasım ayı ortasında Bitcoin Cash kısa bir süreliğine Ethereum’un pazar payını geçti ve ikinci en değerli kripto para birimi oldu. Ethereum’un eski konumuna geri dönmesi üzerine Bitcoin Cash şu anda 4. sırada yer alıyor.





Alıntı
by Emrah DEMİRKOÇ on 11 Kasım 2017

Bitcoin’de fikir ayrılığı yaşanmasının ardından Bitcoin Cash oluştu. Blok değeri 150 GB’ın üzerine çıkan Bitcoin’de yapılan işlemlerde ciddi yavaşlama söz konusuydu. Tek bir transfer işlemi için bile yeri geldiğinde saatleri bulan  onaylama süreci Bitcoin Cash’ın doğmasına sebep oldu

Bitcoin Cash, Bitcoin projesinin eşler arası dijital nakit sistemi olarak devamıdır. Bitcoin blockchain defterinin bir dalı olarak, daha fazla büyüme ve ölçeklenme imkanlarına sahip bir sisteme sahiptir.Bitcoin Cash’in yaratıldığı 1 Ağustos 2017 tarihinde Bitcoin’e sahip olan kullanıcılar aynı miktarda Bitcoin Cash’e de sahip oldular. Eğer Bitcoin’ler üçüncü bir kurum tarafından tutuluyorsa Bitcoin Cash’lerin o kurumdan istenilmesi gerekebilir.1 Ağustos tarihinden sonraki bütün işlemler ise ayrıdır, yani Bitcoin ve Bitcoin Cash tamamen ayrı iki para birimi haline dönüşmüştür.

Eski Bitcoin kodunun blok başına 1 MB’lık veri sınırı veya saniye başına yaklaşık 3 işlem sınırı vardı. Teknik olarak bu sınırı yükseltmek basit olmasına rağmen, toplum yıllarca süren bir tartışmadan sonra bile bir fikir birliği sağlayamadı.2017’de kapasite ‘görünmez duvara’ çarptı. Ücretler hızla yükseldi ve Bitcoin daha az güvenilir hale geldi, bazı kullanıcılar işlemlerini sürdürmeleri günler sürdü.

Sonrasında ise Bitcoin duraklama evresine girdi. Birçok kullanıcı, tüccar, işletme ve yatırımcı Bitcoin’i tercih etmemeye başladı. Diğer sanal para birimleri arasındaki pazar payı hızla% 95’ten% 40’a düştü.Bunun sonrasında hem Bitcoin’in önünü açmak hem de bu limitlerden kurtulmak için Bitcoin Cash yaratıldı.Bu işlem sonrasında ise Bitcoin de Bitcoin Cash de hızla yükseldiler.

1 Ağustos 2017  tarihinde piyasaya 175 Dolar seviyelerinden giriş yapan Bitcoin Cash, ilk günlerinde hızla büyüyerek 465,45 dolara kadar yükseldi. Sonrasında ise hızlı büyümenin verdiği etkiyle kullanıcıların kar etme amaçlı bu para birimini satmaya başlamalarıyla 300 dolar seviyelerine kadar geriledi. Bitcoin Cash şu sıralar coinmarketcap verilerine göre 1310 Dolar seviyelerinde işlem görüyor.
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2018, 19:20:30 Gönderen: kazims »
Bitcoin Kazan ( Çark-Bet ): https://bit.ly/3rbqErJ


14 Şubat 2018, 19:25:14Yanıtla #8

Çevrimdışı kazims

  • Genel Moderatör
  • eTüccar Puanı: (35)
  • Forum Müdavimi
  • *****
  • İleti: 11.514
  • Cinsiyet: Bay
  • Beğeni: +2041
    • SEN DE KAZAN
Ynt: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler
« Yanıtla #8 : 14 Şubat 2018, 19:25:14 »
+1
Bitcoin Diamond nedir?

Alıntı
by Emrah DEMİRKOÇ on 18 Kasım 2017

Bitcoin Diamond (BCD), önceden belirlenmiş blok yüksekliğinde meydana gelen Bitcoin çatalı olup, BCD olarak yeni bir zincir oluşturulur. Bitcoin Diamond madencileri, yeni bir prova işi algoritması ile bloklar oluşturmaya başlayacak ve BTC’nin orijinal özelliklerine dayalı olarak, hesap transferi ve gizlilik için art arda gelişecek ve geliştirilecek. Bu, Bitcoin blok zincirinin bir bifurkasyona neden olacaktır. Orijinal Bitcoin blok zinciri bozulmadan devam edecek, ancak blok zincirin yeni bir kolu orijinal zincirden ayrılacaktır. Aynı işlem geçmişi Bitkisel ile paylaşır, dallanma başlar ve ayrıştığı eşsiz bir bloğa girene kadar. Bu işlemin bir sonucu olarak, “Bitcoin Diamond” olarak adlandırdığımız yeni şifreleme imkânı yaratılmıştır.

Bitcoin Diamond (BCD) için toplam miktar nedir?

BGB toplam tutarı 210 milyon. Artık bir artış yok. 170 milyon BCD, 1BTC: 10BCD, uzun vadeli Bitcoin ECOSYSTEM desteği için Bitcoin sahiplerine sunulacak. Gerisi 40 milyon otomatik olarak haraçlar ve madencilik olarak topluluk ödülleri havuzuna transfer edilecek.

Bitcoin Diamond hangi sorunları çözmeye çalışıyor?

Bitcoin’in hızlı gelişmesinden dokuz yıl sonra, yüksek işlem ücretleri ve Bitcoin artan müşteri sayısının taleplerini artık karşılıyor. Temel olarak aşağıdaki yönlerden meydana gelen çeşitli sorunlar ortaya çıkmıştır:
1. Gizlilik korumasının eksikliği.
2. Yavaş işlem onayları.
3. Yeni üyeler için yüksek eşik.

Bitcoin Diamond, Bitcoin’in rakibi midir?

Hayır, Bitcoin Diamond, Bitcoin orijinal özelliklerini korurken, yükseltilmiş teknoloji ile Bitcoin blok zincir çatalıdır. Aktarımdaki miktarı şifrelemek için bir dizi yeni şifreleme tekniği kullanılmaya başlandı ve müşterilerin gizliliğini daha da sağladı. Ayrıca, Bitcoin Diamond’ın tüm işlem sürecini hızlandırmak ve izole blokların üretimini en aza indirgemek için her bloğun blokaj çıkışı ve depolama boyutunu optimum bir değere yükseltiyor.

Yeni Fork Lightning Bitcoin (LBTC) Nedir?

Alıntı
by Emrah DEMİRKOÇ on 1 Aralık 2017

2017 yılı son altı ayında çatallanma modası başladı ve bir yenisi daha Lightning Bitcoin (LBTC) geliyor.

Yeni proje Lightning Bitcoin (LBTC) , 23 Aralık 2017’de veya 499.999 blokta çatallanacak.

Neden Lightning?

Ekip, Bitcoin transferlerini yıldırım kadar hızlı veya günde en fazla 24 milyon işlem yapmayı hedefliyor.

Bu nasıl olabilir?

Projenin destekçilerine göre, cevap DPOS mekanizması.

POW mekanizması madencilik merkezileştirme ve ağ tıkanıklığının nedeni olarak uzun zamandır tartışılmıştır. Delege Edilen Kanıt İspat Yazısı’nın yazarı Daniel Larimer, minareli işadamlarının menfaatlerini en üst düzeye çıkarmak için blok zamanını kontrol ettiğini ve sonuçta tüm TOBB sistemlerinin fiat sistemi tarafından kontrol edileceğini açıkladı. Bu nedenle, Lightning ekibi, sistemin herhangi bir taraf tarafından denetlenmesini önlemek için varlık sahiplerine oy verme yetkisi veren DPOS mekanizmasını kullanmaktadır.

Lightning Bitcoin (LBTC) Resmi web sitesine göre,

DPOS konsensüsü katılımcı doğrulama düğümlerinin sayısını önemli ölçüde azaltacak ve LBTC’nin saniyeler içinde fikir birliğine ulaşmasına yardımcı olacak ve işlem hızını gerçekten şimşek kadar hızlı olacak şekilde artıracaktır.

Proje, Çinli topluluk lideri “Jack Zhang” hariç, bugünkü geliştirme ekibini açıklamadı.

Ancak web sitesinde , CEX.io , BTCC, gate.io ve Coldlar daha birçok cüzdan ve borsalardan destek aldıklarını görebiliriz .
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2018, 19:25:46 Gönderen: kazims »
Bitcoin Kazan ( Çark-Bet ): https://bit.ly/3rbqErJ


14 Şubat 2018, 22:16:12Yanıtla #9

Çevrimdışı kazims

  • Genel Moderatör
  • eTüccar Puanı: (35)
  • Forum Müdavimi
  • *****
  • İleti: 11.514
  • Cinsiyet: Bay
  • Beğeni: +2041
    • SEN DE KAZAN
Ynt: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler
« Yanıtla #9 : 14 Şubat 2018, 22:16:12 »
0
SysCoin (SYS) Nedir, Özellikleri Nelerdir, Madenciliği Nasıl Yapılır?

Alıntı
10 Şubat 2018

SysCoin (SYS), e-ticaret için kullanılabilecek, blockchain alt yapısı ile geliştirilmiş ve nakit transfer sistemi olarak tanımlanabilecek bir token olarak geliştirilmiştir. Madencilik yapısına bakıldığı zaman, Bitcoinden fork edildiği görülmektedir. Bitcoin ile birlikte başka koinlerin madenciliğinin yapılmasına olanak sağlayan bir yapı olması nedeniyle ölçeklendirilebilen ve güvenli bir ağ yapısı olarak görülüyor. Neredeyse sıfır maliyetli olarak finansal işlemlere olanak sağlayan ve son derece hızlı olarak işletmelere ticaret işlemlerinde dijital sertifika ve veri güvenliği için alt yapı sağlayan bir kripto paradır. SysCoin, borsalarda ve kripto para piyasalarında SYS kısaltması ile takip edilen bir kripto paradır.

SysCoin Token Verme Özelliği

SysCoin platformunu geliştiren şirket, yeni bir token yayınlama hizmeti sunduğunu açıklamıştır. Bu ağdaki herkesin yine ağ üzerindeki herhangi bir kişiye gönderebileceği bir özel kod oluşturmasına imkan tanımaktadır. SysCoin, tedarik zinciri yönetimi, sadakat programları, ödül puanları ve ICO simgesi yayınlama gibi çeşitli kullanım durumları öngörmektedir. Ağda oluşturulan tokenler, üzerlerine tahsis edilmiş bir veri yükü ile darbelenirler. Bu darbelere tabi olan tokenler, bu öğenin benzersiz çokluğu ile bağlantılı olan tokenlere sahip varlık sınıfları gereken durumlarda kullanıma izin verilir. SysCoin ağında kullanıcıların yeni bir varlık oluşturmak için “asset_create” komutu yayınlar.

SysCoin Madenciliği Nasıl Yapılır?

İşletmelere dijital sertifika, varlık, mal ve verileri güvenli bir şekilde ticaret alt yapısı sağlayan ve sıfır maliyetli işlemler sunan kripto para birimine SysCoin denir. Sadece para ve ticaret ile değil, finans sektörüne özgü özellikleri sayesinde işletmeleri cezbetme özelliğine sahip olan SysCoin madenciliğiyetenekli bir yapıya sahiptir. SysCoin’in merkezi olmayan yapısı, EBay tüccarlarından, High Street dükkanlarına kadar herkese fayda sağlayan bir yapıdır. SysCoin’in direk blok zincirinde sağladığı doğrudan yönetim servislerinden türetilmesi onu diğer kripto para birimlerinden ayırır. Tüm gücünü blok zincirinden alan SysCoin ağında bir dizi düğüm tarafından merkezi olmayan bir kayıt sistemi tarafından barındırılır ve SYS sembolü ile dijital para değişimlerinde işlem görür.

SysCoin Pazar Alanı

SysCoin, merkezden uzak pazar alanlarından, merkezi iş pazarlarına kadar çeşitli pazarları desteklemektedir. Blok zincirinde doğrudan bir şey satmak yerine, SysCoin altyapısı ile işlemleri tamamlamak için bu alt yapıyı kullanan bir işletme için site oluşturulmalıdır. Mal ve hizmet satışı için merkezi olmayan ve yüksek yedekli bir pazar alanı sağlar. Çeşitli para birimlerini fiyatlandıran, bir ödeme seçeneği olan Bitcoin, şifreli mesajlaşma, sınırsız envanter, görüntüler ve tahkim edilen emanet öğelerini içermektedir. Blok zincirinin şifrelemesi kullanılarak, her türlü dijital sertifika yayınlanabilir, değiştirilebilir ve yetkilendirilebilir. SysCoin ile her kullanıcı, SysCoin blok zincirinde taraflara sertifikalar verir. Bu sertifikalar, SysCoin kriptografik ispat belgesi ile herkes tarafından doğrulanabilmektedir.

SysCoin Cüzdan Adresleri

Kripto para birimlerinin karışık ve benzersiz, 27 ile 34 adet sayısal karakterden oluşan bir dizinden oluşan cüzdan adresleri vardır. Bu kadar uzun bir karakter dizininden oluşan bu adreslerin ezberlenmesi kolay değildir. SysCoin cüzdan içinde bir adres defterine kayıt olsa bile, bir isim, kullanıcı adı veya başlık adı gibi özgün karakterler gibi cüzdan adresi için bir Alias oluşturulmasına izin verir. Bu özel kullanıcı isimleri, evden, işyerine, arkadaşlara, ortak tedarikçilere, cep cüzdana veya ezberlemeye, kopyalayıp yapıştırmaya veya müşterilerden gelen maillere cevap olarak göndermek için gerekli olur.

SysCoin Avantajları

Blockchain teknolojisi ile kurulmuş olan bu pazar, diğer pazarlara göre daha avantajlı olacaktır. SysCoin avantajları arasında, hiç kimse kullanıcıların satışlarından pay almadığı, aracısız bir platform olduğu sayılabilir. Bu durum, kredi kartın ücretlerinden, pay-pal ücretlerine kadar birçok ücreti ortadan kaldırmaktadır. Düğümler, tüm dünyada dağınık olduğundan dos saldırılarına karşı başarısız olacak bir merkezi yoktur. Bu blok zincirinde mağaza açmak için hosting ücreti ödenmemektedir. Sisteme politik herhangi bir müdahale bulunmamaktadır. Hiç kimse blok zinciri üzerindeki alış verişleri kaldıramaz veya sansürleyemez. Her kullanıcı kendi ara yüzünü oluşturarak istediği ürünü satabilir. Tamamen kullanıcı dostu bir ara yüz ile basit, sezgisel ve özgürce kullanılmaya teşvik eder. Kullanıcıların, satılık öğelerini ücretsiz olarak listeleyebileceği, aracısı olmayan ve sıfır maliyet ile ürünlerin satın alınabileceği bir platformdur.
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2018, 02:15:02 Gönderen: kazims »
Bitcoin Kazan ( Çark-Bet ): https://bit.ly/3rbqErJ