Gönderen Konu: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler  (Okunma sayısı 13114 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

15 Şubat 2018, 23:35:11Yanıtla #10

Çevrimdışı kazims

  • Genel Moderatör
  • eTüccar Puanı: (35)
  • Forum Müdavimi
  • *****
  • İleti: 11.514
  • Cinsiyet: Bay
  • Beğeni: +2041
    • SEN DE KAZAN
Ynt: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler
« Yanıtla #10 : 15 Şubat 2018, 23:35:11 »
0
Raiblocks ( XRB ) Nedir? Ne İşe Yarar?

Alıntı
17 Ocak 2018 - Oğuzhan Karakaya - Girişimci - Speaker

Yeni nesil kripto paraların popülerliğini arttıran üç şey var: Komisyonsuz olması, hızlı olması ve madenciliğinin yapılamaması. Bu üç unsuru karşılayan yalnızca birkaç tane coin var. Raiblocks ve Iota en seçkin örneklerden ikisi. Bunu nasıl uyguladıkları büyük ölçüde farklılık gösteriyor. Bu farklılıklar, yaptıkları işin karmaşıklığını ve dayanıklılığının farklı özelliklere sahip olduğunu gösterir. Genel olarak bu buluşlar harika fakat daha da iyileşmesi için rekabete ve daha fazla araştırmaya ihtiyaç var. Birkaç rakip ve taklitçi zaten ortaya çıkmış durumda, örneğin ilginç gibi görünen Radix, ancak halen geliştirme aşamasında.Raiblocks’u bu özellikler arasında en ön plana çıkartan farkı gerçekten çalışıyor olan bir platformunun olması. Yani diğerleri, fee ücretlerini ortadan kaldıracağız derken Raiblocks gerçekten kaldırdı. Bu konuda somut adım atan ilk platform.
railblocks nedir?

RaiBlocks ilk olarak Şubat 2016'da, yüksek işlem ücretleri ve uzun onaylanma süreleri gibi klasik blok zincir yapılarına özgü birçok sorunun çözümü için yapılan araştırmayla birlikte bitcoin meraklısı Colin LeMahieu tarafından halka açıldı. Medium’da çıkan yazısında "2010 yılında Bitcoin ilk kez tökezledi. O zamandan beri Bitcoinin ölçeklenebilirliği, transfer süreleri ve yüksek ücretleri hakkında düşünmeye başladım. Bazı sorunların farkına varmamla birlikte, 2014 yılında bu performans sorunlarını çözen bir ödeme sistemi tasarlamaya başladım "diye konuştu.

RaiBlocks Nedir? RaiBlocks (XRB), yüksek verimlilik, ölçeklenebilirlik ve üstün performans sağlayan dijital bir para birimidir. Gelişmiş blok zincir teknolojisi ve düşük enerjili anlık işlemlere sahip güvenilir bir ağ tarafından desteklenmektedir.Bütün bunları, blok zincir teknolojisinin uygulanmasında eşsiz bir yaklaşımla gerçekleştirmektedir. Blok-kafes yapısı denilen şeyde, her RaiBlocks hesabının kendi özel blok zincirleri vardır. Proof of stake oy sistemi, ağ genelinde consensusun bir bütün olarak elde edilmesine yardımcı olur.RaiBlocks, kullanıcılarının madencilere ücret ödemesini ortadan kaldıran, ağ senkronizasyonunu beklemekten ve uzun teyit saatlerinden kurtaran bir "blok kafesi" (veya çok boyutlu blok zinciri) kullanan ilk kripto paradır.

RaiBlocks Nasıl Çalışır?

RaiBlocks, "blok kafes" olarak adlandırdığı bir kripto mimarisinde çalışır. Ağ, her bir hesaba kendi blok zincirini ayıran bir blok-kafes yapısına dayanıyor. Proof-of-Stake algoritması kullandığından, birçok blok zincir ve kripto para ağının güç emici madencilik donanımına ihtiyaç duymaz. RaiBlocks’ta tamamen önceden madencilik yapıldığı için tekrardan madenciliğe gerek yoktur. Tüm para, işlem ve değişim için dağıtılır

Blok kafes altyapısı, blok zincir gibi çalışır ancak birkaç önemli fark vardır. Başlamak için, RaiBlock protokolündeki her hesapta “Hesap Zinciri” adı verilen kendi blok zinciri bulunur. Yalnızca bir hesap zincirinin kullanıcısı kendi zincirini değiştirebilir ve bu, her hesap zincirinin blok-kafes ağının geri kalanından uyumsuz şekilde güncellemesine izin verir. Bunun anlamı,kullanıcıların hesapta tüm ağa güvenmeden bloklar gönderip güncelleyebileceğidir.

Neden RaiBlocks Kullanalım?

"Son zamanlarda yüksek talep ve sınırlı ölçeklenebilirlik, popüler kripto para birimindeki ortalama işlem sürelerini ve ücretlerini artırarak tatminkâr bir deneyim sağlamıştır. Burada, her hesabın kendi blok zincirine sahip olduğu, anlık işlem hızı ve sınırsız ölçeklenebilirlik sağlayan, yeni bir bloklama mimarisi ile şifreleme kabiliyeti olan RaiBlocks'ı tanıtıyoruz. Her kullanıcının kendi blok zincirine sahip olmasını ve bunları ağın geri kalanına eşzamansız olarak güncelleme imkânı tanır ve böylece minimum yük ile hızlı işlemler gerçekleşir. İşlemler, işlem miktarlarından ziyade hesap bakiyelerinin izini tutar ve güvenlikten ödün vermeden veritabanı işlemine izin verir." (Raiblocks-WhitePaper)
raiblocks güvenilir mi?

Platformun yaklaşık 1.7 gigabaytlık bir defteri var. Kullanıcılar herhangi bir ücret ödemekten endişe etmeden işlem yapabilir ve tüm işlemler anında gerçekleşir. Aynı zamanda yüksek derecede ölçeklendirilebilir, böylece eşler arası işlemler ve para birimi aktarmaları için sorunsuz çalışır.

Hafif bir protokole dayandığı için işlem ücretleri talep etmez. Ağ üzerinden yapılan tek bir işlem, yalnızca bir UDP paketinde sağlanabilir. Buna ek olarak, tüm işlemler tek tek işlenir, bu da blok boyutu ile ilişkili sorunları ortadan kaldırır. Bu, gecikmelerin imkânsız olduğu anlamına gelmez; bazı blok ağlarındaspamın çoğalmasını önlemek amacıyla tıkanıklık olduğunda devam eden işlemler ertelenebilir.

Raiblocks Nereden Alınır?: XRB hala Bitgrail ve Kucoin gibi düşük işlem hacimli borsalarda satılıyor. Bunun için de şimdilik XRB’nin alımı zor. Binance borsasına girmesi için kullanıcıların açtığı bir oylama şu an sürüyor, büyük ihtimalle kısa zamanda Binance’a girecek

RaiBlocks'un Oylama Sistemi

Ağda fikir birliği, karmaşık bir oylama sistemi ile sağlanır. Bütün süreç içinde dengede ağırlıklandırılmış hesaplar, oylama için her zaman çevrimiçi olan temsili düğümleri seçebilmelerini sağlamak için tasarlanmıştır. Cari hesap bakiyesine bakılmaksızın tüm aktif cüzdanlara temsilci olarak katılma fırsatı verilir. Temsilci, oylama sürecine katılmak için çevrimiçi kalmalıdır. Bu hesap bakiyelerinin, ağın bütünlüğünü korumada önemli bir rol oynadığı anlamına gelir. Hesaplarında daha fazla fon olan kullanıcılar tabii ki platformda yüksek seviyeli bütünlüğün korunması için isteklidir, bu nedenle üstün oy verme güçlerine sahiptirler.

Bitcoin ve Raiblocks

RaiBlocks'un yaptığı iş basitçe şifreleme niteliği taşımak olduğundan, kripto para birimlerinde tartışmasız kral olan Bitcoin'e kıyasla XRB dikkate almaya değer bir coin. Bitcoin işlemleri saatlerce işlenirken, RaiBlocks işlemleri anında işlenmektedir. Bitcoin'in proof of work sistemi blok başına çok işlemli işlem gereksinimi duyduğu için, Bitcoin'in işlem ücretleri dik fiyatlara ulaşırken, RaiBlocks işlemlerinde hiçbir şekilde maliyet çıkmıyor.Güvenlik anlamında Bitcoin, yüzlerce terawatt bilgi işlem gücü kullanarak ağın saldırılardan korunmasını sağlar. Yeterli bilgi işlem gücü için oldukça maliyetli. Ancak RaiBlocks ağır işlem gücü olmadan güvenlik sunuyor; onun temsil yetkisine dayanan proof of stake (dPOS) sistemi, defter kütüğünü siber suçlulardan korur, çünkü bir saldırganın blok-kafes güvenliğini aşmak için oylama gücünün yüzde 50'sine ihtiyacı vardır. Hacker için bu kadar XRB'yi elde etmek anlamsızca pahalı, maliyetli olacaktır.Bir kripto paranın etkili bir şekilde çalışabilmesi ve kolayca transfer edilebilmesi için hiçbir masrafı olmamalıdır. Transfer sürelerinin artışı, yüksek işlem ücreti ve ağ ölçeklenebilirligi Bitcoin’in günlük yaşamda kullanılabilir bir para birimi olup olmadıgını tartışılır hale getirdi. Mikro ödemeler için ölçeklenebilirlik ile anında işlemlerde hiçbir ücret alınmaz.RaiBlocks, dizayn olarak yüksek performanslı ve günlük kullanıma uygun olacak bir kripto para olmak üzere kurulmuştur. RaiBlocks protokolünün düşük güçteki donanımlarda çalışabilir olması günlük kullanım için oldukça pratiktir.

RaiBlocks'un Temel Özellikleri

Ölçeklenebilirlik (veri kümesinin boyutunun logaritmasına dayalı olarak)

Para göndermek ve almak için işlem ücreti alınmaz

Özel blok-kafes yapısı

Anlık onaylama ve işlemlerin tamamlanması

Anlık onaylama ve işlemlerin tamamlanması

İşlem ayrıntılarını doğrulamaktan sorumlu hesap sahipleri

Denge ağırlıklı hisselerin kanıtlanması için oy sistemi
raiblocks satın al

Raiblocks’un White Paper’ından:

“2008 yılında, Satoshi Nakamato takma adında isimsiz bir kişi dünyanın ilk merkezsiz kripto parasını yayınladı: Bitcoin. Önemli bir yenilik getiren Bitcoin, para biriminin işlemlerinin defteri olarak kullanılan kamuya açık, degiştirilemez ve merkezi olmayan bir veri yapısı olan blok zinciri olarak ortaya çıktı. Ne yazık ki, Bitcoin olgunlaştıkça protokolde yer alan bazı konular Bitcoin’in birçok uygulama için yetersiz kalmasını sagladı:

1- Düşük ölçeklenebilirlik: Blockchain içerisindeki her blok belirli bir miktarda veri taşıyabilir, bu da sistemin saniyede defalarca işlem yapması demektir ve blok üzerinde yogunluğa neden olur. Şu anki işlem ücreti $30’dır.

2-Yüksek gecikme süresi: Ortalama onaylama süresi 164 dakikadır.

3- Güç İsrafı: Bitcoin ağı yıllık yaklaşık 27.28TWH elektrik harcar, bu da ortalama her işlem için 260KWh demektir.”

RaiBlocks, çakışan ilşlemler üzerinde denge ağırlıklı bir oy birligi ile çözüm sağlıyor. Bu çözüm sistemi daha güçlü, merkezi olmayan bir sistemi korurken daha hızlı, daha deterministik işlemler gerçekleştirir. Raiblocks gelişimine devam ederken şimdiden kendini en hızlı kriptoparalardan biri olarak konumlandırdı.

RaiBlocks Coin ekibinin gündeminde geleceğe yönelik birçok konu var. Buna Bitcoin ile uyumluluk da dahildir.

RaiBlocks coini sağlamak için gereken uyumlu cüzdanlar: RaiWalletBot, RaiWallet ve YapRai Cüzdan temelde desteklenmektedir. Uzun vadede 6-18 ay bekletilebilir.

Raiblocks’un Geleceği : Raiblocks’un geleceği inanılmaz parlak. 2018 onun yılı olacak diyebiliriz. En düşük hacimli borsalarda işlem gördüğü halde 3 milyar dolarla şu an markette 19. Sırada. Bu kadar büyük bir gelişmenin yaşanmasının nedeni Raiblocks’un projesini uzun vadede beklemeden hemen gerçekleştirmesi. Şu an çalışan bir platformu var ve işlem ücretleri gerçekten de yok. Hiçbir reklam, pazarlama yapmadığı halde hatta hiçbir şirketle ortaklık yapmamasına rağmen fiyatı 13 Aralık’tan itibaren 1,5 dolardan 36 dolara kadar çıktı. Binance, Coinbace gibi büyük borsalarda satışa sunulduğunda Raiblocks uçuşa geçeceğe benziyor. Bu borsaların o kadar kötü çöp coinleri alırken şu ana kadar XRB’yi almamaları oldukça garip, bünyesine almak için oylama yapması daha da garip. Bu yıl mutlaka gözünüz kulağınız Raiblocks’ta olsun.







Peki RaiBlocks’ı özel yapan şeyler neler?

Alıntı
28 Ocak 2018

Adil dağıtım

Öncelikli olarak RaiBlocks adil bir şekilde dağıtıldı. Raiblocks’ın toplam arzı (133.248.289 XRB), herkesin kullanabileceği bir faucet üzerinden dağıtıldı. Tek yapmanız gereken basit bir captcha’yı çözmekti. Bu, basit bir bilgisayarı olan herkese bir şans verildiği anlamına geliyordu. Bu fikri açıkcası çok sevdim. Rig, donanım, ekran kartı, master node veya benzeri herhangi bir şeye büyük yatırım yapmanıza gerek olmadı. Dünyanın dört bir yanındaki insanlar bunu kullandı ve bu yüzden örneğin Filipinler gibi gelişmekte olan ülkelerde de oldukça popüler hale geldi. Bu durum herkese eşit fırsat vermiş oldu. Geliştiricilerin ise toplam arzın yaklaşık %4.8‘ine sahip olduğu söyleniyor.

Sıfır işlem ücreti

Bir diğer nokta, RaiBlocks’ın kullanımı tamamen ücretsiz. Herhangi bir işlem ücreti yok. Herhangi bir ülkedeki birine 0.000001 XRB gibi düşük bir para transfer etseniz bile, herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.

Enerji tüketimi az

RaiBlocks ağının enerji tüketimi önemsenmeyecek derecede az. Zaten bence kripto paraların -sırf var olabilmek için- çok yüksek seviyelerde enerji tüketmemeleri lazım. 1 Bitcoin transferinin işlenebilmesi için+330kWh enerji gerekirken, 1 XRB transferi için 0.001kWh’den az bir enerji yeterlidir. Bu da RaiBlocks’u en çevreci kripto para birimi yapıyor.

Blockchain’i çok hafif

XRB blockchain tabanlı olduğu için, her bir transferin node’lar tarafından doğrulanması gerekiyor. Bu doğrulama işlemlerini yapan protokoller oldukça hafif ve bir node çalıştırmak çok az maliyetli. XRB cüzdanınızı açtığınızda otomatik olarak bir node oluyorsunuz ve makinenizin CPU’sunun %1 veya %2’sini kullanmış oluyorsunuz. Bu çok düşük bir oran. Bir transfer bir UDP paketine sığıyor ve tüm transferler birbirinden bağımsız işleniyor. Bu da herhangi bir blok boyutu sorununun olmaması demek.

Şu adresten http://xrb.network/ XRB networkünü görebilirsiniz. Türkiye’den de 2 node var gözüküyor. Diğeri kim acaba : )

İşlem hızı

İşlemler inanılmaz hızlı. Cüzdanınız bir sonraki işlem için gerekli PoW’u önceden cache’liyor, bu işlemleri anlık hale getiriyor. Kullanılan PoW miktarı diğer kripto paralardan farklı ve anti-spam için kullanılıyor. Bununla birlikte XRB PoS (Proof of Stake) de kullanıyor. Burada gerçekleştirilen bir stres testini izleyebilirsiniz. Ağın şu an saniyede +7000 işlem kapasitesi var.

XRB’yi kullanırsanız aşık olacaksınız. Hızından dolayı. Hatta Usian Bolt ile XRB’nin hızının karşılaştırıldığı bir video bile var.

Aktif geliştirme

XRB ekibi çok aktif bir şekilde kod üzerinde çalışıyor. Yalnız şunu belirtmekte fayda var. XRB tek bir konu üzerinde odaklanmış durumda: hız ve işlem ücretleri. Dolayısıyla XRB’den dAPPS, akıllı sözleşmeler vs gibi şeyler beklemek beyhude olur. Ekip şu an XRB’yi kripto para borsalarına entegre etmek için çalışıyor.

Bu linkten XRB’yi Kucoin üzerinden nasıl alabileceğinizi görebilirsiniz.

Yakın bir zamanda da Binance’a gelmesi bekleniyor.

Diğer entegrasyonlar

PayPal yazılım geliştiricisi Daniel Brain XRB üzerinde çalışıyor. Hatta sırf XRB için bir site açmış durumda. Buradan geliştirdiği protitipi görebilirsiniz. PayPal’de çalışan birinin XRB üzerinden protitip geliştirmesi bile başlı başına büyük bir gelişme. Bu geliştirme ile online mağazanızda XRB kabul edebiliyorsunuz.

Bununla birlikte bir de Brainblocks for Woocommerce adında WordPress eklentisi geliştirildi. Aşağıda videosunu izleyebilirsiniz. Bu eklenti ile WordPress tabanlı online mağazanızda XRB entegrasyonu yapabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2018, 23:35:36 Gönderen: kazims »
Bitcoin Kazan ( Çark-Bet ): https://bit.ly/3rbqErJ


Sponsor Linkleri
     

21 Şubat 2018, 00:04:14Yanıtla #11

Çevrimdışı kazims

  • Genel Moderatör
  • eTüccar Puanı: (35)
  • Forum Müdavimi
  • *****
  • İleti: 11.514
  • Cinsiyet: Bay
  • Beğeni: +2041
    • SEN DE KAZAN
Ynt: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler
« Yanıtla #11 : 21 Şubat 2018, 00:04:14 »
0
Power Ledger ( POWR ) Token Nedir? Neden Tercih Edilebilir?

Alıntı
23/12/2017 Cumartesi 15:30 Oğuzhan Karakaya Girişimci - Speaker

Power Ledger, Yönetim Kurulu başkanı Dr. Jemma Green başkanlığında yenilenebilir enerji ve Blockchain teknolojileri alanında deneyimli kişilerden oluşmaktadır. Curtin Üniversitesi Sürdürülebilirlik (Avrupa Birliği) Politikası Enstitüsü'nde yatırım bankacılığı konusunda oldukça tecrübeli bir araştırma görevlisi. Takımda ayrıca John Bulich, Dr. Gov Van Ek, Davis Martin gibi alanlarında önemli isimler mevcut. Enerji sektöründe tecrübeli, çeşitli alanlarda geniş deneyime sahip çeşitli bir takım. En önemlisi de Blockchain teknolojileri ve uygulamaları konusunda önemli deneyimlere sahipler. Power Ledger ekibi, enerji uzmanları ve çoğunlukla da geliştirici ve yazılım mühendislerinden oluşur. İnşa etmeye çalıştıkları platform için iyi bir karışım gibi gözüküyor.

Dr. Jemma Green, doktorasını tamamladığında Avustralya'da yaşayan insanların yenilenebilir güneş enerjisine kolay bir şekilde erişim yapamadıklarını farkediyor. Binaların, üçüncü bir enerji şirketine ihtiyaç duymadan kendi aralarında enerji ticareti yapabilmelerini sağlayan Enerji marketini açıp bu sorunu çözmeye karar veriyor. Bunu yapmak için de, Avustralya'da kendi türünün ilk örneği olan bir pil sistemi geliştiriyor Dr. Green. Fakat tabii ki tek başına bu yeterli gelmiyor ve süreci sürdürebilecek yazılımlara ihtiyaç duyuyor. Bir ICO başlatılıp 34 milyon dolar kitle fonu toplanıyor ve böylece blockchain (blokzincir) teknolojisi ile ekosistemi destekleyen Power Ledger doğmuş oluyor.

Power Ledger Platformu, yenilenebilir enerjinin alıcılar ve satıcılar arasında aracı olmadan satılabildiği, blok zincirli, eşler arası bir enerji ticaret platformudur. Platform, ERC20 tabanlı Ethereum blok zincirinin üstüne kurulmuştur.

Şimdi, bir adım geri çekilelim ve blok zincir teknolojisinin aslında ne olduğunu ve PowerLedger'ın enerji pazarında blok zincir teknolojisi ile nasıl daha erişilebilir bir hale getirilebildiğine bakalım.
power ledger token nedir, neden tercih edilebilir

Blockchain Nedir?

Blockchain (Blok zinciri), ticaret yapma biçimimizi değiştiren ve bir merkeze bağlı kalmadan birbirimizle işlem yapabilmemizi sağlayan yeni bir teknolojidir. Blok zincirinin getirdiği en büyük değişim; mal ve para birimi alış-verişini sayısalllaştırması. Blok zincirini tanımlayan bir diğer önemli faktör, eşler arası ticareti (peer-to-peer / P2P) kurma şeklidir. Bir ana sunucuya bağlı kalmayan network mimarisi geliştirilmiştir. P2P; sayısal para birimleri ya da emtiaların (mal), bir banka veyahut enerji şirketi gibi bir aracıya güvenmeden, bir kişiden başka bir kişiye- bir kişiden yüzlerce kişiye merkezsiz aktarılabileceği anlamına gelir. .

Blockchain aslında gelişiminin daha ilk aşamalarında ama yakın bir zamanda farketmeden kullanacağımız, alışkanlık haline gelen bir şey olacak. Gelişim açısından, sanki internet ya da e-postanın geliştiği 1994'e geri döndük –şu anda blok zincirin tüm özelliklerini tam olarak anlayamasak da, nihayetinde bunu internetin kullanımı kadar kolay öğrenip kullanacağız..

Bazen Bitcoin ve blok zincirin farkını anlamaya çalışmak kafa karışıklığına sebep olabilir, ancak Bitcoin'in sadece blok zincir teknolojisini kullanan dijital para biriminin en olgun örneği olduğunu unutmamak önemlidir. Bitcoin ve blockchain aynı şey değildir - Bitcoin sadece kişiden kişiye geçiş yapmak için blok zincir kullanır. Power Ledger Platformu, emtialarla olan işlemleri daha şeffaf hale getirmek için blok zincirinin nasıl kullanıldığına dair mükemmel bir örnektir.
power ledger nasıl satın alınır, power ledger token kazanç sağlama

Power Ledger Nedir ve Ne Yapar?

Power Ledger, blokzincir teknolojisini kullanarak alıcı ve satıcıların bir üçüncü şahıs şirketine bağlı kalmadan birbirleriyle güneş enerjisi ticaretinde bulunmalarını sağlar.

Power’ın iki anahtar konsepti şu şekildedir:

-Enerji şebekeleri arasındaki eşler arası ticaret
-Binalar arasındaki eşler arası enerji ticareti

Bu iki alanın odak noktası, enerji piyasalarındaki yapısal sorunları çözmeyi amaçlamasıdır. Peki bu problemi nasıl çözdüler? Bu ikili model yaklaşımı, aynı anda 2 ana pazara odaklanmak için mükemmel bir fikir; perakende pazarı ve doğrudan P2P. Model, yalnızca mevcut piyasa yapılarına değil, aynı zamanda düzensiz bir piyasa düzenine yönelik yüksek derecede platform (ve uygulama) uyumluluğu sağlar.

Merkezileştirilmiş bir sistemden dağıtılmış bir sisteme geçiliyor. Herkes güneş panelleri satın alamayabiliyor ya da bina çatılarında panel için alan bulunamayabiliyor. Ama kiralayabilirler. Bir başkasının güneş enerjisini kiralayabilirsiniz (Tabii şu an sadece Avustralya için konuştuğumuzu unutmayın). Kısaca Power Ledger Platform, kullanılan güneş enerjisini satabilmeyi ve başka ev sahiplerinin yenilenebilir enerjiye erişimlerini sağlıyor. Takılan sayaçlarla elektrik ticaretini kolaylaştırır ve mülk sahiplerinin enerji tüketimini bir elektrik şirketine bağlamadan yönetir.
power ledger token nasıl alınır, power ledger nereden alınır

Enerji, Blockchain teknolojisinde nasıl sayısallaştırılır?

Power Ledger, tüketilen veya üretilen elektriğin miktarını ölçen bir yazılım çözümü kullanır. Enerjinin bir kişiden diğerine taşınma şekli, "Sparkz" adı verilen token birimi ya da diğer bir deyişle alıcıdan satıcıya taşınan enerjinin dijital bir gösterimi olan birim aracılığıyla oluşur. Takılan akıllı sayaçlar, yazılım sayesinde tüketilen veya üretilen elektriğe göre çıkan sonuçları blok zincirine kaydediyor. Bir kişinin satın aldığı ya da tükettiği elektriği aynı anda blok zincire kaydediyor. Bu iki parça bilgi (sayaçtan çıkış ve bloğa kaydetme) eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Bunun anlamı, alıcının satıcıdan ilgili ödemeyi neredeyse aynı anda almasıdır. Harcadığınız kadar elektriği Sparks ile ödüyorsunuz. Satıcı kazandığı Sparks’ı, dijital cüzdanına aldığında istediği zaman Avustralya dolarına çevirebilir.

Power Ledger, mevcut dağıtım ağlarının değerini korurken enerji ekonomisinin yürütme yetkisini, tüketicilerin elinde tutmasını sağlar. Power Ledger Platformu; elektrik piyasaları, kamu şirketleri, enerji şirketleri, varlık yöneticileri (mal, eşya, emlak) ve uygulama sunucularının (applicationhost) aynı sistemde konumlandırıldığı bir ekosistem yaratmayı amaçlıyor. Geleceğin blok zincir teknolojisinde olduğuna inananlar için, Kripto dünyasının en umut verici projelerden biridir Power.
power ledger token hakkında, power ledger token güvenilir mi

Power Ledger Platform Uygulamaları:

-P2P TİCARETİ - Tüketicilerin elektrik enerjisini kullanarak ekosistem içerisinde birbirleriyle ticaret yapmalarını ve gerçek zamanlı olarak ödeme almalarını sağlayacak.

-NEO-RETAILER PLATFORM - P2P ticaretini destekleyen enerji şirketleri için tüketici tercih ve talebini etkili bir şekilde bir araya getirmelerini sağlar. Enerji şirketleri için Akıllı Talep ve Tedarik Yönetimi.

-MİKROGRID / EMBEDDED NETWORK OPERATOR / STRATA - Kolay ve detaylı elektrik ölçümü, büyük veri toplama, hızlı mikro-işlemler ve şebeke yönetimi sağlar.

-TOPTAN SATIŞ PAZAR YERİ

-AUTONOMOUS ASSET (AA) YÖNETİMİ - Yenilenebilir mülkiyetin paylaşılmasına izin verir

-DAĞITILAN PİYASA YÖNETİMİ

-ELEKTRİKLİ ARAÇLAR - Gerçek zamanlı ölçüm verileri, veri toplama, kullanıcı kimliği ve hızlı işlem anlaşması sağlar.

-GÜÇ PORTU - Sanal hat ve yol yardım araçları, platform aracılığıyla otomatikleştirilebilir.

-KARBON TİCARETİ - Karbon ticareti yapanlar için akıllı sözleşmeler, varlığın güvenilirliği ve şeffaflık sağlar.
power ledger token hakkında, power ledger token satın alma

Power Ledger Token (Powr / Sparkz)

Platform, ekosistemde ikili token kullanarak işlemleri kolaylaştırır.

1.Power token, ekosistemin yakıtı olarak hizmet eder. Platforma katıldığınızda Sparkz'ı üretmek için Powr'a ihtiyacınız vardır.

2. SparkzToken: Bir enerji biriminin değerini temsil eder ve yerli para birimine (Avustralya Doları) sabitlenir (1 Sparks=1 Avustralya centi) Sparks, Ekosistem içindeki işlemler için kullanılacak para birimidir. Power Ledger kendisi Sparks üretiyor.

Önemli Yatırımcılar / Destekçiler

Projeyi destekleyen birkaç üst düzey yatırımcı mevcut ki bu proje için uygulanabilirliği ve geleceğe dair olasılıklarının iyi bir göstergesi. PowerLedger, şu anda Avustralya'nın en büyük perakende enerji sağlayıcısı olan Origin ile bir blockchain denemesine katıldı. Ayrıca şirket, gelişmekte olan pazarlara gelecekteki hizmetlerini genişletmesine yardımcı olmak amacıyla, Hindistan'da bilgi teknolojileri devi TechMahindra ile ülke içinde birkaç yüz mikrogrid kurmak üzere ortaklık yapıyor. Tayland’la yenilenebilir enerji ticareti için BCPG ile anlaşma imzalandı.

Power Ledger hem Avustralya hem de uluslararası pazarlarda büyük başarı yakaladı. Elon Musk’ın ilgisini çokça çeken bir proje bu platform. İkili görüşmeler yapıldı. Bakalım Aralık sonunda bir ortaklık anlaşması yapılacağı çokça dillendiriliyor. Eğer böyle bir şey gerçekleşirse Power Ledge’i kimse tutamaz uçar gider.
power ledger kazanma, power ledger alma

Bir Kripto Parayı Neye Dayanarak Almalıyız

Herhangi bir kripto paraya yatırım yapmadan önce muhakkak websitesini ziyaret edin. Tüm içerik ve projelerin anlatıldığı Whitepaper’ını okuyun. İngilizce bilmiyorsanız özet halinde çeviren siteler mevcut. Google’dan aratabilirsiniz . Projenin arkasında kimler var, nasıl bir takım yönetiyor, ne zaman piyasaya çıkmış ve en önemlisi geleceğe dair ne vaat ediyor. Projelerinin gerçekleşmesi için ne gibi çalışmalar yürütüyorlar, ne kadar yol katetmişler… Kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemenizi öneririm. Kendiniz okuyup, araştırın ve öyle karar verin. Bol Şans.






Güneş Enerjinizi Satmayı Sağlayan ICO’ya 34 Milyon Dolarlık Yatırım!

Alıntı
Yazar Umut Can Yurt on Ekim 8, 2017

Avustralyalı blok zincir kuruluşu Power Ledger, ilk koin teklifinde (ICO) 34 milyon dolarlık yatırım aldı.
Power Ledger Nedir

Power Ledger, tüketicilerin ve işletmelerin fazla güneş enerjisini arabulucu olmaksızın komşularına satmalarını sağlayan blok zinciri sistemi ile çalışan, eşler arası bir enerji ticaret platformu.

Power Ledger sistemi tüm ticaret katılımcılarının üretimini ve tüketimini izliyor ve enerji ticaretini önceden belirlenmiş şartlar ve koşullarla gerçek zamanlı olarak belirliyor. Bir kullanıcı sadece Uygulama Sunucusundan bir kayıt e-postası alarak, bağlantıya tıklayarak ve Power Ledger platformuna bir kullanıcı kimliği ve parola oluşturarak kendi elektriklerini satabilecek duruma gelebiliyor. İşte, bir kere girildikten sonra, elektrik kullanımlarını ve tüm P2P işlem işlem detaylarını görebilirler.

Güncel ICO Takvimi

ICO’nun topladığı 34 milyon dolar, enerji ticareti uygulamaları üzerine odaklanan ve geçen ay sona eren bir satış öncesi dönemde kazanan 17 milyon dolarlık yatırımı da kapsıyor. Kabul edilen kripto para birimleri arasında Power Ledger kabaca 27.820 ETH, 1.050 BTC ve 6.120 LTC topladı. Avustralya Mali İncelemeye göre, token katılımcılardan 13.23 milyon dolar kazandı ve toplam 15.000 kullanıcı tarafından desteklendi.

Avustralya merkezli ICO girişimi, ülkenin en büyük enerji kaynaklarından biri olan Origin Energy’nin de aralarında bulunduğu Avustralya’daki birçok elektrik santrali şirketinin ilgisini çekti. AFR başlangıcı, Batı Avustralya ve Yeni Zelanda da dahil olmak üzere bölgedeki testlere katıldı. Power Ledger’ın CEO’su Dave Martin’e göre, bu alanda yapılacak çalışmalar devam edecek.

“Bu, işi geliştirmek, uygulamaları genişletmek ve uluslararası ticarette sağlam bir ilerleme kaydetmek için gerçekten önemli bir fırsata sahibiz.”

Power Ledger’ın başarılı turu, CoinDesk’in ICO Tracker’ına göre bugüne kadar 2 milyar doları aşan büyüyen para birimi modeline de sahip.
Bitcoin Kazan ( Çark-Bet ): https://bit.ly/3rbqErJ


18 Eylül 2018, 12:57:32Yanıtla #12

Çevrimdışı kazims

  • Genel Moderatör
  • eTüccar Puanı: (35)
  • Forum Müdavimi
  • *****
  • İleti: 11.514
  • Cinsiyet: Bay
  • Beğeni: +2041
    • SEN DE KAZAN
Ynt: Piyasadaki Altcoinler Hakkında Bilinmesi Gereken Bilgiler
« Yanıtla #12 : 18 Eylül 2018, 12:57:32 »
0
ERC20 Nedir ?


ERC20 ‘yi Anlamak adlı makale, okuyucunun en azından şu kavramları bildiğini varsaymaktadır: Ethereum blockchain, dapps, ether, akıllı sözleşmeler ve ICO‘lar.

Pazarı hızlıca ele geçirmek için, Ethereum blockchain dağıtılmış, açık kaynaklı blockchain tabanlı bir bilgi işlem platformudur. Bu bilgi işlem platformu olan Ethereum ağı, akıllı sözleşmeler adlı kod parçaları ile idare edilen merkezi olmayan uygulamaları (dapps) barındırır; Ethereum ağındaki tüm işlemlerin yanı sıra akıllı sözleşmeleri yürütmenin hesaplama maliyetleri, Ethereum kripto para birimi ether ile ödenir.

Bu dapps’lerin (merkezi olmayan uygulamalar) bir kısmı, ek bir dapp içi para birimi gerektirir; bu dappler, yeni para birimini token olarak tanıtmakta ve bir ilk dijital para arzıyla (ICO) para toplamaktadır.

Ethereum blockchain platformu, dijital varlıkların oluşturulması, bakımı ve transferini gerektirenler de dahil olmak üzere her türlü dappsı teşvik edecek şekilde inşa edilmiştir. Bu dapp’e özgü Ethereum tokenleri, fatura faktoringi, tarayıcı çapında ödemeler ve kripto para birimli banka kartı gibi anlamlı kullanım durumlarına sahip bir dapps ağı oluşturmak için uygulanabilir.

Daha önce bahsedilen tüm fikirler, şu anda yaşayan tüm ethereum tabanlı çok bilindik bir token programlama standardını takip eden dapp-tokenleridir; aslında, kullanılan tüm Ethereum tokenlerinin % 99’u bu standardı, yani ERC20 standardını takip etmektedir.

“Ethereum Requests for Comment” anlamına gelen ERC20 token standardı bütün Ethereum tabanlı tokenlerin uyması beklenen bir programlama kuralları kümesidir. Geliştiriciler, bu altı işlevi ve iki olayı, Ethereum ağı üzerinden iletişim kurarken beklenen davranışları normalleştirmek için asgari uygulanabilir token olarak kabul ettiler – bu protokolü kurarak, Ethereum geliştiricileri harici akıllı sözleşmelerle kolayca çalışabilecek durumda.

Solidity tanımı

En popüler Ethereum müşterisi şu anda Google’ın GO sürümünde yazılmış olsa da, geliştirici dostu bir akıllı sözleşme dili için seçenekler bol miktarda bulunuyor. Geliştiriciler, Vyper, Bamboo, Serpent & Solidity gibi dillerden seçim yapabilir.

Bu makalenin geri kalanında, Solidity sözdizimini vurgulayacağız.

Solidity, akıllı sözleşmeleri uygulamak için kullanılan üst düzey bir sözleşme odaklı programlama dalıdır. Solidity sözdizimi, programlamaya aşina olanlar için Javascript, Python ve C kavramlarının karışımıdır; statik olarak yazılmış, mirası destekliyor ve başından beri bir sürü kütüphaneye sahip.

ERC20 Arayüzü İncelemesi

Ethereum ağında bu standardın ne şekilde uygulandığına biraz daha derinden incelemeye başlayacağız, daha önce de belirtildiği gibi, bunu Solidity sözdiziminde özellikle ele alacağız.

Ethereum dünyasında, her şey sözleşmelerle başlar ve biter. Solidity dokümantasyon sözleşmeleri “Ethereum blockchainindeki belirli bir adreste bulunan bir kod koleksiyonu (fonksiyonları) ve verileri” olarak tanımlar. Ethereum sözleşmeleri mirasın devamını destekler – dolayısıyla bir sözleşme başka bir sözleşmenin örneği olabilir.

Bu mantığı takiben, yalnızca miras için kullanılan soyut sözleşme, yeni bir sözleşmenin derlemek için neyi içermesi gerektiğini tanımlayarak, emniyetli olarak da kullanılabilir. Bu soyut sözleşmeler, arayüz sözleşmeleri olarak da bilinir.

Bu, bir ERC20 örneği olan herhangi bir token sözleşmesinin aşağıdakiler olmadan derlenmesi anlamına gelir; Bunun aksine, Ethereum geliştiricileri artık herhangi bir ERC20 tokeni ile etkileşimde bulunarak hangi işlevleri ve davranışları bekleyebileceklerini biliyor demektir.

ERC20 standardı, toplam altı yürütülebilir işlev ve iki günlük olayı içeren bir arayüz sözleşmesidir.

İzin

İzin fonksiyonu iki adresin tekrarlanan tek yönlü aktarım yaratmasına izin verir; bir cüzdan adresi tokenOwner ve ikincisi bir cüzdan harcayıcı, tekrarlanan işlemlere katılacak iki cüzdan olarak tanımlanır. Özellikle, cüzdan harcayıcı belirli aralıklarla toptan tokenOwner’dan bir miktar para çekecektir – her ikisi de daha sonra belirlenecek değişkenlerdir.

Onaylama

Onaylama işlevi için, İzin işlevimize geri dönersek: bu işlev, iki adresin sürekli tek yönlü olarak geri çekilmesini sağlar. Uygun olarak adlandırılan Onaylama işlevi, cüzdan sahibinin kendisi adına bir İzin bağlamında yapılması planlanan bir işlemi “onaylaması” gereken basit bir standart işlevdir. Bu işlev, harcayıcının adresi ve gönderilen tokenlerin miktarı olmak üzere iki girdi gerektirir. Çıktı da, onayın sağlanıp sağlanmadığını veya reddedildiğini belirten bir genel boole verir.

BalanceOf

BalanceOf, tek bir adres girdi parametresini (adres tokenOwner) kabul eden ve tek bir ortak sabiti (uint dengesini) getiren sezgisel bir işlevdir. Uint sabiti, bakiye, sorgulanmış adresin elinde tuttuğu tokenlerin miktarını temsil eder – unutmayın; bir blockchaindeki işlemler genellikle kamuya açıktır, Ethereumda da farklı değildir.

TotalSupply

TotalSupply işlevi, muhtemelen adından tahmin edebileceğiniz gibi, canlı Ethereum ağına ilk kez konuşlandıklarında yalnızca bir kez çalıştırılan anonim bir kurucu işlevdir. İşlev, sözleşme ömrünün kalanı için tokenlerin toplam arzını sağlayan bir açık sabit totalSupply atanmamış tam sayı (uint) verir. Bu totalSupply sabiti genellikle iki yoldan biriyle tanımlanır: bir değişkeni sabit kodlama veya bir orijinal cüzdan kaynaklı fonlama.

Transfer

Transfer işlevi, herhangi bir ERC20 tokeninin çekirdek işlevidir; doğrudan cüzdan-sahibinden token aktarımı tanımlar ve uygular. Cüzdan sahipleri bu çağrıyı yaptığından, yalnızca iki parametre gereklidir: alıcı adresi ve gönderilen token miktarı. Bu iki parametre genellikle (address to) & (uint token) olarak başlatılır. Aktarımın dönüş değeri yalnızca alıcıya (“to” address) gönderilen tokenleri alıp almadığını doğrulayan bir boole değeridir.

TransferFrom

TransferFrom işlevi, akıllı bir sözleşmenin, cüzdan sahibi adına aktarılan parametrelerle bir transferi gerçekleştirmesine olanak tanır. Dikkat edin, bir önceki Transfer işlevi ile karıştırmayın. Önceki işlev, cüzdan sahibinin doğrudan bir adrese token göndermesine izin veriyordu; TransferFrom işlevi ise sahibinin adına cüzdandaki tokenleri göndermek için akıllı sözleşmeye izin verir, borsadaki bir teklifi karşılamak, vaktinde fonları yayınlamak ya da şans oyunlarındaki kazançlarımızı ödemek gibi.

TransferFrom işlevi üç girdi parametresine sahiptir: cüzdan sahibinin adresi, alıcı cüzdanının adresi ve gönderilen token miktarı. Genellikle şu sözdiziminde başlatılırlar: (address to, address from, uint tokens). Bu işlevin çıktısı Transfer çıktısıyla tamamen aynı: işlemin başarısını veya başarısızlığını ayrıntılandıran tek bir genel boole.

Özet

Yukarıda ayrıntılı olarak açıklanan altı işlev, halihazırda tüm canlı ERC20 tokenlerinin % 99’unda bulunan altı temel işlevdir. Birkaç istisna dışında (Golem’e bakarak), Ethereum geliştiricileri, dahili sözleşmeler geliştirirken veya hala geçerli olan kamu sözleşmeleri ile etkileşimde bulunarak bu temel işlevleri tam olarak bekleyebileceklerini bilerek güvende hissediyorlar.

Alıntı
babacoin
« Son Düzenleme: 18 Eylül 2018, 12:58:07 Gönderen: kazims »
Bitcoin Kazan ( Çark-Bet ): https://bit.ly/3rbqErJ