Evet arkadaşlar can sıkıntısının tavan yaptığı zamanım boşa geçmesin diye sizlere belki de bildiğiniz bir programı tanıtıyorum.
http://www.teamviewer.com/tr/index.aspx (http://www.teamviewer.com/tr/index.aspx)
Team Viewer yani Türkçesi takım görüntüleyici ya da takım bakışı demektir.
Program size 2 bilgisayar arasında internet aracılığıyla bağlantı kurup, bir arkadaşınıza yardımcı olmak ve ya işle ilgili de uzaktan bilgisayarlara yardım etmektir.
"TeamViewer ile internet üzerinden birkaç saniye içerisinde herhangi bir bilgisayara veya sunucuya bağlanabilir ve bu bilgisayarı sanki karşısında oturuyormuş gibi uzaktan kontrol edebilirsiniz. " Sitedeki tanımı budur.
Program size otomatik bir ID ve sifre veriyor. ID hesap numarası şekliydeydi hatırladığım kadarıyla yanlışsa düzeltin. İsterseniz şifreyi aktif edin ister etmeyin. Karşı tarafa veriyorsunuz bilgilerinizi ve karşı taraf sizin farenizi kontrol ederek sizin bilgisayarınızda sorunsuzca gezinebiliyor. Ve bu program bilgisayarın başka bilgisayar tarafından kullanılmasından dolayı oluşan kasma sorununu azaltıyor. Yani çok fazla kasmaz bilgisayarınız bu program sayesinde.
(https://www.gelirkapisi.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.teamviewer.com%2Ftr%2Fres%2Fimg%2Fscreenshots%2Fwin_mainwindow.jpg&hash=ef9a0e19d7dda77fb26ffeb3c8e5746df295b0fa)
Ayrıca program bilgisayarlar arası dosya aktarımını da kolaylaştırıyor buyurun buda başka bir fotoğraf.
Yani sizi ilk başta rapidshare yok efendim upload siteleri falan uğraştırmıyor :)
(https://www.gelirkapisi.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.teamviewer.com%2Ftr%2Fres%2Fimg%2Fscreenshots%2Fwin_filetransfer.jpg&hash=1ac30ed7a7b07ab7de7ec323e7d22760e0b11daf)
Bu program için aslen karşı tarafın onay vermesi gerekiyor arkadaşlar. Çünki her bağlantıda yeni bir şifre atanır ve bunu bağlanacak kişiye bildirmeniz gerekir. yani güvenli bir yoldur.
Ancak,
Eğer karşı tarafta onay verecek kimsenin olmadığı bir PC ye arada bağlanmanız gerekiyorsa, gözetimsiz sunucular için olan bir versiyonu var.
bu versiyonda belirlediğiniz şifre ve sistemin size verdiği ID değişmiyor. Yani istediğiniz her an, hiçbir izine gerek duymadan bağlantınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Ek olarak, benim en sık kullandığım versiyon, portable olan. Flash disk imde sürekli durur ve her an yanımda olur.
Programın kurulu olduğu bilgisayarınızın yanınızda olması gerekmeden işlemlerinizi bulabildiğiniz herhangi bir PC ile de yapabilirsiniz.
Anlatım için teşekkürler metilli. Benimde kullandığım bir programdır. Uyducum ile devamlı bu program ile uzak masaüstü yaparız. :D
Bende de portable var. Kurulum gerektirmişyor tıklayınca açılıveriyor.
anlatım için teşekkürler ben birşey sorcam bu programla karşı tarafın internet hızını kullanabilirmiyiz acaba birde şu durmadan şifre istemeyen onun linkini alabilirmiyim teşekkürler
Alıntı yapılan: efebakan - 05 Kasım 2012, 21:08:48
anlatım için teşekkürler ben birşey sorcam bu programla karşı tarafın internet hızını kullanabilirmiyiz acaba birde şu durmadan şifre istemeyen onun linkini alabilirmiyim teşekkürler
Karşı tarafın bağlantı hızını kullanamazsın. Sadece dosylarına müdahale edersin. veya onun ağından nete girebilirsin ama bu senin bağlantınlada paralel bir olay.
Link vereyim çünkü ücretsiz bir program.
http://www.teamviewer.com/download/TeamViewer_Setup_tr.exe
Güzel programdır.Alternatif olarakta LogMeIn'i de tavsiye ederim. :)
Ek olarak, karşılıklı sesli görüşme imkanı da var programda.
Sürekli farklı şifre istemeyen , gözetimsiz sunucu versiyonu:
http://www.teamviewer.com/download/TeamViewer_Host_Setup-ckq.exe
Yeni bir sürümü daha var ama, henüz beta... bu daha düzgün ve sorunsuz şimdilik.