7 Adımda Paypal'da Kur Kayıplarına Son !

Başlatan iovanovic, 27 Ekim 2015, 18:47:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

voldemort

Alıntı yapılan: iovanovic - 30 Ekim 2015, 15:55:56
@voldemort Rica ederim, fayda sağlıyorsanız ne mutlu bana... Bence basit adımları uygulamanız ve son ödeme ekranında da yüklediğimiz şekilde dolar olarak işlemi gördüğünüz sürece sıkıntı olacağını sanmıyorum ama isterseniz yine de bir görüşün. Enpara müşteri hizmetleri iyi yardımcı oluyorlar genellikle sorunlarda.  :y

Tabi ki fayda sağlanmaz mı.Çok önemli bir konu bence  ;)

Evet Enpara hizmet konusunda gayet başarılı.

Kolay gelsin  (a)

yingyang16

Alıntı yapılan: universitely76 - 29 Ekim 2015, 23:56:29

Hocam internet bankacılığı kullanıyorsanız kullanılan limitteki değişimden bankanın ne kadar çektiğini hesap edebilirsiniz :)

Baktım @universitely76   internette baktığım rakamın altında çekim olmuş ;) 508.17 TL
[spoiler]Bugün:2,92555059 Türk Lirası/511,971353 TL[/spoiler]

marslandas

önerin bir koç kişinin işine yarayacak. paylaşımın için çok teşekkür ederim.

zazageliyo

ininal kart %7 dolar kuru için fark alıyor haberiniz olsun

6il9in

Arkadaşlar az önce bankam ile görüştüğümde bana Paypal ile yaptığım USD harcamalarımı USD olarak ödemem gerektiği bilgisini verdiler.

Sebebine gelince Exstram Usd / Euro / TL özellikli olmasıymış. Eğer sizin extranızda bbenimki gibi ise ödemenizi USD yapmak zorundasınız :) (BDDK kuralı böyleymiş)

Şimdi extramı TL cisine cevirdim ve USD harcamalarım o günkü banka kuru üzerinden TL cevirilecek.

İşim komik tarafı Paypaldan Banka kuru ile harcama yaptığımda IVR beni arayıp onay istiyordu. Bu yurt dışı harcamalarında yapılıyormuş. Gece yaptığım harcmalarda IVR beni aramadı. Şimdi aslında itirazda bulunur uğraşırdımda. Kayıt oluşturdum dönecekler. Dönecek kişi fena fırca yiyecek. :)

Kısacası Paypal ile Banka kuru üzerinden harcama yaparken Extranızın TL cinsi olup olmadığını Muhakkak Bankanıza sorunuz.

USD borcunuzu ödemez iseniz Son ödeme tarihinin ertesi günü Banka kuru üzerinden TL cevrilip Extra gönderiliyormuş tekrar :) Bilginize :)

ata07

Az önce Finansbank kartım ile bir siteye yatırım yaptım. Güncel dolar kuru 2.91 ki pazar günü borsa kapalı olduğu için dahada pahalı olması gerekirken 2.87'den işlem yaptılar. İlginç hoşuma gitti :D

hikayeci

Alıntı yapılan: ata07 - 08 Kasım 2015, 14:57:15
Az önce Finansbank kartım ile bir siteye yatırım yaptım. Güncel dolar kuru 2.91 ki pazar günü borsa kapalı olduğu için dahada pahalı olması gerekirken 2.87'den işlem yaptılar. İlginç hoşuma gitti :D

enpara ile mi yaptınız hocam?

6il9in

CardFinansın uygulamasını beğendim ben başvurumu yapsam napsam :D

tayfunxl

iovanovic

@tayfunxl Hocam şöyle bir uyarımız vardı konuda aşağıdaki gibi. Haftasonu veya banka mesai saatleri dışında kurdaki makas oranını abartılı biçimde açıyorlar bankalar genelde. Be de aynı karttan kullanıyorum ama ne gibi bir değerde kesti mesela dolar kurunu acaba ?

Şu an mesela Yapı Kredi Bankası, dolar kurunu 1.975 gösteriyor sanırım.

Alıntı Yap(dik)ÖNEMLİ NOT:

• Ayrıca dikkat edeceğiniz bir nokta var, bankaların mesai saatleri dışında ödeme yaparsanız yine yüksek bir kurla karşılaşabilirsiniz. Çünkü bu normalde de böyledir o yüzden bankanızın mesai saati dışındaki kuru ile paypal kurunu kıyaslama yapabilirsiniz hangisi daha uygun diye.