Okuyup hayran kaldığınız kitaplar

Başlatan TwofuN, 04 Mart 2012, 16:11:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ufuko

Tesla kitabım.
Adamım ya  :D
Profildekini ben sananlar oluyor  :P

hakanatik01

Konuları birleştirdim kendini tanıtmıyor kitap öneriyorsun gibi geldi :P Nasıl yani bu resim sen değil misin şimdi ?
Eski günler aklıma geldi yaz okuluna kalmamı sağlayan tesla'yı saygıyla anıyoruz :P :)

Ufuko

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 18 Ocak 2015, 14:06:17
Konuları birleştirdim kendini tanıtmıyor kitap öneriyorsun gibi geldi :P Nasıl yani bu resim sen değil misin şimdi ?
Eski günler aklıma geldi yaz okuluna kalmamı sağlayan tesla'yı saygıyla anıyoruz :P :)
Ben değilim tabi ki  :D
Yaz okuluna kaldım derken  :P Tesla ile ilgili bir ders var mı ki?  :D

hakanatik01

Evet 10 Soruda Tesla'nın başınıza bela ettiği dersler isimli seminer bile vardı :PP :D Kontrol sistemleri diye bir dersimiz vardı bu adam olmasa ne güzel mors alfabesini öğrenecektik sadece yan gelip yatacaktık :P :D

Ufuko

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 18 Ocak 2015, 14:27:00
Evet 10 Soruda Tesla'nın başınıza bela ettiği dersler isimli seminer bile vardı :PP :D Kontrol sistemleri diye bir dersimiz vardı bu adam olmasa ne güzel mors alfabesini öğrenecektik sadece yan gelip yatacaktık :P :D
Hayret, genelde adı pek anılmaz  :D
Varsa yoksa Edison...  (zopa)

hakanatik01

Edisonu'da saygıyla anarım  (d) Ama bela olan AC di yahu DC'de ne var edison bulmasa ben bulurdum   :PP :D
Tesla'yı tanımayan ayıp eder diyecemde derslerle alakalı işte ondan tanınmıyordur yoksa bilimin Mahmut hocasıdır tesla :PP :D

Geçende Imitation Game'i izledim ondada Turing'e ayıp etmişler adam bildiğin ilk hacker :PP süper konu,oyuncular iyi ama senaryo çok basit kalmış ,ben olsam Tesla'nında filmini çekerim hatta Edison'un torunlarının/torunlarına çektiririm filmin adıda "Sen olmasan Kraldık" koyardım (gyk)

Ufuko

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 18 Ocak 2015, 15:00:33
ben olsam Tesla'nında filmini çekerim hatta Edison'un torunlarının/torunlarına çektiririm filmin adıda "Sen olmasan Kraldık" koyardım (gyk)
Şu ana kadar sadece The Prestige'de gördüm Tesla'yı, orada da biraz saçmalamışlar, bildiğin insan klonluyor  :D

Ufuko

Onedio'da güzel bir test yapılmış. Çoğunu bilmiyor olsam/olsak bile öneri kitap niteliğinde bir test olabilir bence. Ve ya kitaplardan güzel alıntıları okumak için bile yapılır  :y

[spoiler]http://onedio.com/haber/kitap-kurtlarina-ozel-devasa-test-bu-kitaplar-hangi-yazarlara-ait--617717[/spoiler]

ptcsite46

fzthkurmaz

okuduğum en muhteşem kitaplardan biri kesinlikle tavsiye ederim

Kitabın Adı: Hayatın Kaynağı
Yazarı: Ayn Rand
Orijinal adı : The Fountainhead

Yazardan : Kolektif beyin diye bir şey yoktur. Kolektif düşünce diye bir şey de yoktur. Bir grup insanın vardığı anlaşma, ya bir uzlaşma, ödün verme sürecidir, ya da birçok bireysel düşüncelerin bir ortalamasıdır. İkincil önem taşıyan bir şeydir. Birincil eylem.. yani mantık yürütme süreci... bir tek kişinin tek başına yapması gereken bir şeydir. Yemekleri bir sürü insana paylaştırabiliriz. Ama kolektif bir midede sindiremeyiz. Hiç kimse kendi ciğerlerini, başkasının yerine solumak için kullanamaz. Hiç kimse kendi beynini, başka birinin yerine düşünmek için de kullanamaz. Vücudun ve ruhun bütün işlevleri bireysel ve özeldir. Paylaşılamazlar ve devredilemezler."

Ve benim aldığım nottan: Yapmak istiyor musun? İsteyebilirim. bana yeterince cazip bir teklif yaparsan. ne istersen. ne olursa. Ruhumu satmaya hazırım. işte anlamanı istediğim şeyde o . ruhunu satmak dünyanın en kolay şeyidir. bunu herkes her saat yapıyor. ben senden ruhunu korumanı istesem... bunun neden daha zor olduğunu anlayabilir misin?