Nokia Lumia 950 - 950XL

Başlatan ElisaMcCline, 16 Ocak 2016, 16:04:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: aydyar13 - 16 Ocak 2016, 19:21:38
Hangisini alıcaz?

XL biraz büyük duruyor. Ele alıp bakmadan birşey söylemek zor.
Teknoloji adına hemen herşey aynı.

Gördüğüm farklar:
950 / 950XL
5.2" yerine 5.7" ekran
150 gr --> 165gr
564 > 518 PPI (950 nin pixel/inch yoğunluğu az da olsa daha fazla. (daha kailiteli bir görüntü)
Snapdragon 808 --> Snapdragon 810  ( 6 çekirdek - 8 çekirdek)
3,000 mAh --> 3,340 mAh
Batarya büyük, ekran ve işlemci de büyük diyeama konuşma vs sürelerine 1 saat kadar da ekliyor yine 950XL
GG3 --> GG4
GG ekran farkını sadece tek bir kaynakta gördüm, ekran daha büyük diye direnç için olabilir. Ama ben GG2 kullanıyorum ve kaç yıl oldu tek çiziğim bie yok :)
Yani bu 2 telefon neredeyse biribirinin aynısı, büyük ekran işlemci vs beraberinde kaynak için büyük batarya getiriyor. Sonuç yine kafa kafaya gibi çıkıyor :)
Benim için kriter, elimle kavradığımda bende bıraktığı his olacaktır :)

enderege

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 16 Ocak 2016, 22:38:36
XL biraz büyük duruyor. Ele alıp bakmadan birşey söylemek zor.
Teknoloji adına hemen herşey aynı.

Dediklerin doğru. 5.7" biraz büyük ama daha önce bir kaşılaştırma görmüştüm (950 ve 950XL ve iphone 6s arasında) Şimdi bulamadım. 6s 950 yi 950 XL de 6s i eziyordu. o karşılaştırmada aklımda tek kalan 950 nin 30FPS, 950XL ın  30,60 ve 120 fps ile video çekebildiğiydi.
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: enderege - 16 Ocak 2016, 22:55:31
Dediklerin doğru. 5.7" biraz büyük ama daha önce bir kaşılaştırma görmüştüm (950 ve 950XL ve iphone 6s arasında) Şimdi bulamadım. 6s 950 yi 950 XL de 6s i eziyordu. o karşılaştırmada aklımda tek kalan 950 nin 30FPS, 950XL ın  30,60 ve 120 fps ile video çekebildiğiydi.

Neyse ki NAT GEO da kameramanlığa başlamayacağım :PP

Bu arada, 6s ve 950XL yanyana gördüm. Ebat konusunda Fikrim değişebilir :) Aynı neredeyse ebatlar, hatta 6s daha mı büyük ne :D
Dediğim gibi, elimde kavradığında söyler bana kendisi zaten :)

sametseven

s810 kullanan Xperia z5 iç tasarımında çift bakır borulu bir soğutma sistem yapılmıştı. Bu telefonda da sıvı soğutma sistemi olacakmış s810 yüzünden ısınma olmasın diye. Bir de kamera, video çekimi konusunda yarışacaklar sanırım ??? Sony ve microsoft güzel telefonlar çıkarıyorlar kamera konusunda. Diğer firmalar da onları örnek alıp kameralarını geliştirmeliler bence

enderege

Şu hatuna sormak lazım... Hangi ocak sonunda çıkıyor diye?

Böyle haberler çıkıncada adamın şevki kaçıyor. :S

[spoiler]http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bilim-teknik/471297/Lumia_950_nin_Basi_Dertten_Kurtulmuyor.html#[/spoiler]
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

ElisaMcCline

Telefonun bazı operatörlerle sıkıntı yaşadığı biliniyor.
Gerekçeleri biz bilemiyoruz tabii ki.

Ama kullanıcı yorumları genel olarak çok iyi.
Daha önce Iphone ve Android kullanıp, şu anda 950XL kullanan bile var ve çok memnun. Kaç gündür review okuyorum kesin emin olmak için.
http://www.microsoftstore.com/store/msusa/en_US/pdp/Microsoft-Lumia-950-XL--Unlocked/productID.326602300

Coulers79

Hangi marka olursa olsun, son versiyonun bir alt modeli tavsiyeymiş (d) ve bu diğer birçok şey için de geçerli. (eht)

fzthkurmaz

lumia 920 den iphone 6 plus a geçtim keşke lumia da devam etsem diyorum alışamadım belkide tekrar lumia ya geçerim düşünen olursa tavsiyemdir microsofta geçtikten sonra çağ atladı nokia oldukça da stabil bir telefon metro ara yüzünü de biraz daha geliştirseler çok daha iyi olacak sanırım windows 10 ile gelişmiştir bu arada 6 plus umu satsam alan olur mu 2500 civarına :D bi kamuoyu yoklaması yapam dedim :D

cocoextra

Nokia hâlâ telefon üretiyormuş öğrenmiş oldum,  yorumları okuyunca tavsiyede ediliyor gibi,  bi denemek lazım eski günlerin hatrına

fzthkurmaz

dostum asıl nokia telefon birimini kapattı telefon ismini microsofta sattı bi aralar telefona devam edecek diye bir haber okudum ama sonrasında takip edemedim