Nokia Lumia 950 - 950XL

Başlatan ElisaMcCline, 16 Ocak 2016, 16:04:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: enderege - 29 Ocak 2016, 17:01:18
nokia 215,nokia 225, nokia 500 gibi telefonlar var piyasada. Bunlar yeni üretim ama microsoft mu üretiyor yoksa nokia mı bilmiyorum.

Yaa bant, fabrika, mühendis, çalışan... hepsi aynı :)
Tasarımda ve yazılımda bile pek çok kişi aynıdır. Başa yeni birileri gelmiştir :)

Aynı fabrikada ama Microsoft talep/onay ve istekleriyle üretiliyor diyelim :)

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: enderege - 29 Ocak 2016, 17:14:53

Bu 950 ve 950 XL da tek başına merdivenlerden iner ama tek parçamı bilemem. :PP

Ne yalan söyleyeyim, bunu ben de çok düşünüyorum aslında :D
Ama kıza verdik zaten telefon, dolayısıyla testlere de ara verdik :))

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: aydyar13 - 29 Ocak 2016, 18:49:58
Mis gibi metal kasadan leğen plastiğine mi terfi etti bu 950 ler :(

Diğer telefonlar leğen plastiğimi yahu :D
Yepyeni bir plastik çıkartıp ona geçmiyor adamlar :) Sonuçta Polycarbonate olacak :)

Evet Polikarbonat bir plastik tipi ama;

Wikipedia dan Türkçe bilgi buldum ve aşağıda seçmece ve sadece olumsuz düşüncelere açıklık getirecek kısımlarını bilgisini çalıp çırparak paylaşıyorum :)

Polikarbonat, endüstri ve laboratuvarlarda olduğu kadar ev eşyalarında da yaygın kullanılır. Bankalar ve bazı binalarda kırılmayan veya ışığı yansıtan pencereler gibi yerlerde koruma amaçlı parçaların yapımında kullanılır .

Polikarbonatdan yapılan diğer ürünler arasında gözlük ve güneş gözlüğü camları, CD (kompakt disk), otomobil far camları sayılabilir.

Ayrıca tek veya çift yüzeyi UV koruyucu madde kaplı polikarbonat levhalar tek cidarlı (solid) ve iki veya daha fazla cidarlı (multiwall) gözenekli levhalar halinde muhtelif renk, kalınlık, özellik ve ebatlarda imal edilerek yapı sektöründe her türlü açıklıkların kapatılmasında kullanılabilen (ışıklık, tonoz, tüp geçit, kubbe vb.) esnek bir kaplama malzemesidir. İyi ısı izolasyonu ve mukavemeti nedeniyle seralarda cam ve naylona alternatif olarak kullanılmaktadır.

Bir de Lumia telefonlarda işte :PP :))

aydyar13

Benim için metal değilse leğen plastiğidir :P

Yanlış anlaşılmasın hocam sen zaten biliyorsunda 4 aydır telefon almadım şunu bi göreyim diye. Çıksın bi görelim gayri :(

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: aydyar13 - 30 Ocak 2016, 13:05:30
Benim için metal değilse leğen plastiğidir :P

Yanlış anlaşılmasın hocam sen zaten biliyorsunda 4 aydır telefon almadım şunu bi göreyim diye. Çıksın bi görelim gayri :(

Benim anladığım kadarıyla, kullanıcıların sesini dinlemişler gibi :)

Çıkarılabilir ve tercih ve beğeniye göre değişebilir kapaklar.
Son bilgim, 2 firma lisans alarak üretime başlamış çok önce. Biz telefon geldi/gelecek derken, millet alıp kullanıyor bile :)

Metal çerçeveli, deri kılıflar ;)
http://www.mozoaccessories.com/shop/index.php/default/device/lumia-950-xl
http://www.mozoaccessories.com/shop/index.php/default/device/lumia-950

Microsoft sadece siyah ve beyaz, çizildi kırıldı, canım istedi gerekçeleriyle ucuza değiştir kapaklar sunuyor.
Kendi adına maliyetini de düşürdüğüne eminim ;)

yaa çok şey var aslında, tek tek yazası da gelmiyor insanın.
Kullanıcı yorumları bile bazen heyecanlandırıyor diyebilirim. :)

Ve evet, çok geriden başlayıp, devlerin ensesine yapıştı, ama eksikleri de hala var ve kabul etmek gerekiyor. :)

ibrhmsny

O kadar yazdınız ki merak ettim ve takibe aldım emme şunu öğreneyim önce, bahsi geçen telefon çıktı satışta mı yoksa gelecek mi?

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: ibrhmsny - 30 Ocak 2016, 21:30:44
O kadar yazdınız ki merak ettim ve takibe aldım emme şunu öğreneyim önce, bahsi geçen telefon çıktı satışta mı yoksa gelecek mi?

TR de henüz satışta değil ama pek çok yerde alıp kullananlar var :)
Avrupa ve ABD gibi :)

Şubat başını bekliyoruz.
Microsfttan sıkıntılı çıkan eski bir telefon için (fabrikasyon hata) bir kullanıcıya, 1 Şubat ı beklemesi söylenmiş.
Fiyat farkı ödeyerej alternatif başka bir ürüne geçeceğ bilgisi verilmiş.
Mesela bu bende ufak bir şimşek çaktırdı :D Acaba dedim hemen :D

enderege

Alıntı yapılan: ibrhmsny - 30 Ocak 2016, 21:30:44

Microsoft un TR temsilciisine göre ocak sonunda çıkıyordu. Bende 2 gün önce facede microsoftun face sayfasında sordum, Şubat ayı içinde satışa sunulacak dediler. Yurt dışında uzun zaman önce (Ekim ayıydı sanırım) satışa çıktı.
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

ibrhmsny

Kırmızılım sendeki 920 miydi  ???