Eğitim ile ilgili konular

Başlatan enderege, 13 Temmuz 2014, 19:35:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bykazancom

peki birşey sorucam çoğu bölümlerde ingilizce almanca fransızca  dersler zorunlu yazıyo  acaba bu üç dilin hepsinimi okuyacağız yoksa bir dil seçip o bölümü okuyacağız

ibrhmsny

Cevaba cevap vermek yerine sadece soru soruyorsun sayın öğrenci  :)
Bak ne diyor ustan ;)

Coulers79

Ya nerde o bolluk, yeminli tercümanlık gibi bir bölüm değilse tabii. :D Daha önce gördüğün dil neyse onu seçeceksin ki geçmesi kolay olsun.

bykazancom

Alıntı yapılan: Coulers79 - 25 Mart 2016, 23:37:54
Ya nerde o bolluk, yeminli tercümanlık gibi bir bölüm değilse tabii. :D Daha önce gördüğün dil neyse onu seçeceksin ki geçmesi kolay olsun.

kafa karıştıcı herşey  normalde toplam vermem gereken kredi 120    fransızca ve almanca herbiri 3 kredi toplam 132 kredi oluyor  almanca1 3 kredi almanca2 3kredi  fransızca1 3 kredi fransızca2 3kredi  toplam 12 kredi düştüğümüzde 132-12=120 kredi yapar
ayrıca forumlarda okudum burayı bitirip dgs ile hukuka geçtiğinizde bazı üniversiteler 1.sınıfdan başlatıyor normalde hepsi değil ama 3.sınıfdan başlatanlarda var iyi hazırlanıp 3.sınıfa geçebiliriz

https://www.anadolu.edu.tr/acikogretim/turkiye-programlari/acikogretim-fakultesi-onlisans-programlari-2-yillik/adalet

bykazancom

Alıntı yapılan: enderege - 25 Mart 2016, 16:00:46
Düşük dememdeki maksat başkaydı. İstanbul, Ankara gibi şehirlerde 4 yıllık iyi bir bölüm için en az %10 a girmen lazım.

Ben bir biyolog olarak laboratuvarı da öneririm. :) Ama sende gördüğüm sakıncalı bir durum var gibi. Okumuş olmak için okuyacakmışsın hissi doğdu. Baksana düşündüğün bölümler birbirleriyle alakasız.

Mesela benim oğlum iki sene önce başladı üniversiteye. 6 tercih yaptı hepside aynı bölümdü. Türkiyede 4 üniversitede 6 bölüm vardı onları yazdı. Bana göre biraz istikrarlı olman lazım.

aslında şunu söylemem gerekir zorluk zoru görünce nede olsa hevesim azalıyor  benim kafamdaki adalet ama okuyup bitirenlerin olumsuz yorumlarını görünce hevesim kalmıyor  ama insan azmettimi herşeyin üstünden gelir buna inanıyorum zorluk çekmeden kolay bulunamaz  hedefimde maaşlı bir işimin olması sosyal güvencemin olması sağlık problemini güvence altına almak kimsenin yarına çıkacağı malum belli değil her an birşeyler gelebilir insanın başına malum türkiye şartlarında işsizlik fazla iş bulsan aldığın maaşa bu iş yapılırmı diye soruyon işin zorluğuna bir süre katlanıyon sonra bıkıyon  iş aramaya çıkıyon yine bir iş buluyon yine memnun kalmıyon ortam bozuk çalıştığın ortamdaki insanlar ya alkolik ya küfürbaz çıkıyor netice moral sıfır demek istediğim daha sakin bilgili kültürlü insanların arasında olmak memnun ediyor beni ne olursa olsun okuyacağım 1 değil 2değil 3 değil gözüm yorulana kadar üniversite okuyacağım birazda kararsızlığım bundan kaynaklıyor ne kadar bilgiliysen o kadar hayat tecbüren gelişir okuduğun ilim seni korur inşallah beni anlamışsındır

bykazancom

Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik
Uygulamalı İngilizce-Türkçe Çevirmenlik

bunlarda 2 yıllık bölümler puanım bunlarada yetiyor YGS3 puanıyla alıyorlar  yabancı dil sınavına girmeye gerek yok ingilizcem orta seviyede ama anadilimdende öte öğrenmeyi çok isityorum çünkü bu dil sayesinde para kazanıyorum

4 yıllık digey geçiş yapılacak bölümler
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı
Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik İngiliz Dil Bilimi
İngiliz Dili ve Edebiyatı
Mütercim-Tercümanlık (İngilizce)

bu bölümler hakkında bilgisi olan yada ingilizce konusunda paylaşmak istediğiniz varsa buraya yazın

ibrhmsny

Aldığı eğitim farketmeksizin birçok kişinin mesajlarında sıklıkla yaptığı hatadır bu.
-de eki ile bağlaç olan de yi karıştırmak.
Belki faydası olur diye bir paylaşım yapmak istedim.

Buyrun:

Türkçede biri ek, biri bağlaç olmak üzere iki türlü "de" bulunmaktadır. Ses ve yazılışta gösterdikleri benzerlik yüzünden birbirine karıştırılmaktadır. Bu nedenle bu iki öğeyi ayrı ayrı ele alacağız.

"de" Ekinin Yazımı

Ad durum eklerinden biri olan –de, bir bulunma, kalma durumu gösterir. Kendinden önce gelen sözcüğe bitişik olarak yazılır: okulda, sırada, bahçede...

· Bu ek hem ünlü uyumuna, hem de ünsüz benzeşmesine uyar. Eklendiği sözcüğün son ünlüsü inceyse –de, kalınsa –da biçiminde yazılır: evde, pencerede; kapıda, okulda. Sözcüğün sonunda sert bir ünsüz varsa, -de eki ünsüz benzeşmesine uyarak, –te biçimine dönüşür: ayakta, saçta, dörtte, tasta, kitapta, rafta, barışta.

"de" Bağlacının Yazımı

Bağlaç olan de sözcükleri, cümleleri birbirine bağlayan bir sözcüktür. Kendinden önce gelen sözcükten ayrı yazılır. Söz konusu sözcüğü ya da cümleyi daha önceden geçen ya da geçmiş sayılabilen aynı görevdeki bir sözcüğe benzerlik, eşitlik, katılma anlamlarıyla bağlar. Yalnızca kendinden önceki sözcüğün son ünlüsüne göre büyük ünlü uyumuna uyar. Ancak, ayrı yazıldığı için ünsüz benzeşmesine uymaz:

Evler gibi okul da yıkılmış.

İkisi de çalışıyor.

Ahmet de geldi. (ok) 
Ahmette geldi (red)

·   "de" bağlacı kimi zaman da pekiştirme görevindedir. Anlamı ve duyguyu pekiştiren, üstelemeyi anlatan şu örneklerde olduğu gibi:

Ne iyi ettin de geldin.

Bebek de bebek, diye tutturdu.

· Bazen de küçümseme, alay ya da olumsuzluk bildirerek de anlamı pekiştirebilir:

Sınavı kazanacakmış da işe girecekmiş!

Bu cümlede kullanılan de bağlacı, söz konusu kişinin sınav kazanma ve işe girme olasılığının çok uzak olduğunu alaylı bir dille anlatmaktadır.

Not: Bir cümlede

"de" yi çıkardığımızda cümlenin anlamı tamamen bozuluyorsa "ek"tir; anlam tamamen bozulmuyorsa, anlamda değişiklik oluyorsa "bağlaç" tır.
"Tüm kıyafetlerimi evde unutmuşum." cümlesindeki "de"yi çıkardığımızda:

"Tüm kitaplarımı ev unutmuşum." gibi anlamsız bir söz dizimi karşımıza çıkar. Dolayısıyla buradaki "de" ek olan "de"dir.

"Bu kıyafetleri ben de çok beğendim." cümlesindeki "de"yi çıkardığımızda:

"Bu kıyafeti ben çok beğendim." şeklinde anlamlı bir cümle ortaya çıkar. İlk cümleye göre anlamında değişiklik olmuştur; ancak cümle anlamsızlaşmamıştır. O halde bu cümledeki "de" bağlaçtır.

[spoiler]Alıntıdır[/spoiler]

Doğru örnekler:
-- Bu siteden ödeme alan var mı?
-- Bu site de diğerleri gibi scam mı oldu?
-- Sende payza var mı hocam?
-- Sen de kendi kazancını düşünüyorsun?
-- Ölsem de kurtulsam!
-- Sen de mi Leyla!
-- Evde kimse yok gelsene :)
-- Ev de gitti araba da gitti, akıllanmayacaksın sen :)

Şimdilik 'de' yi halledelim. -ki ye de sıra gelir :)

Ayrıca, mesaj yazarken kelimeler arasına virgül, noktalı virgül, iki nokta, üç nokta, burgulu salto koyamıyorsanız da, bari cümle bittiğinde cümle sonuna nokta iliştirin.
Soluksuz okunuyor nokta koymayınca.
Anlamakta zorlanır okuyan.
Anlayışınız için teşekkür ederim (spk)

Lespuxx

Nefret ediyorum. Hiç DE dikkat etmiyorum  :g

Elektronick

eski okul zamanlarıma gittim bir an ellerine saglık en sevdigim Edebiyat dersiydi  (hp)

ibrhmsny

Alıntı yapılan: Lespux - 22 Nisan 2016, 18:03:32
Nefret ediyorum. Hiç DE dikkat etmiyorum  :g
Etmesen de olur :D