shazam (duyduğunuz müzik parçası kimin nesiymiş öğrenin)

Başlatan ElisaMcCline, 19 Nisan 2016, 00:03:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ElisaMcCline

http://www.shazam.com/tr/apps

Yaklaşık 1 aydır kullanıyorum ve aranızda kullananlar da olabilir, oldukça sevdim :)

Windows PC, WindowsPhone, android, android wear, mac, iphone apple watch ... her biri için sürüm mevcut.
O anda duyduğunuz bir müzik parçasının, tam olarak hangi sanatçının hangi parçası olduğunu kıolayca öğrenebiliyorsunuz.
Mix lerde biraz saçmalayabiliyor veya çoğunlukla orjinal seslendirenin bilgilerini veriyor tabii ki :)

Henüz bilmeyen veya kullanmayan varsa, işine yarayan çıkabilir diye paylaşmak istedim :)

Coulers79

Bir de bilindik www.midomi.com sitesi var.  yazan yere tıklayıp, kamera ve mikrofon erişimine izin verince,
10 saniye çalan müziği kayıt ediyor. Anladığı kadarıyla parçayı bulmaya çalışıyor.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: Coulers79 - 19 Nisan 2016, 00:21:57
Bir de bilindik www.midomi.com sitesi var.  yazan yere tıklayıp, kamera ve mikrofon erişimine izin verince,
10 saniye çalan müziği kayıt ediyor. Anladığı kadarıyla parçayı bulmaya çalışıyor.

Bilmiyordum, bu da güzelmiş :)
Shazam ı beğenmemin sebebi, telefon da dahil her cihaz ve işletim sisteminde çalışması, yani dışarıda gezerken de kullanılabiliyor :)
Ve bir dosya indirmek gibi bir zorunluluk yok. Ama çözüm olmadığında deneyecek bir başka yol da olsun :) :y

robinhood

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: robinhood - 19 Nisan 2016, 00:27:53
Shazam candır. Bende ara ara kullanıyorum  +1

Yaa biliyosun ve candır diyecek kadar işine yarıyor da niye yazmıyosun, ala alaa :D

robinhood

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 19 Nisan 2016, 00:30:03
Yaa biliyosun ve candır diyecek kadar işine yarıyor da niye yazmıyosun, ala alaa :D

Ben büyük çoğunluğun bildiğini düşünüyodum ondandır heralde. Bir de forumun bu köşesine çok bakamıyorum  :S

Mucahid

Uzun zaman önce dinlediğim müzikleri sayesinde buldum. :) Faydalı paylaşım teşekkürler.  :y

[spoiler]Bu arada başlıkta hata var.  :g[/spoiler]

fzthkurmaz

bende yıllardır kullanıyorum herkes biliyor zannediyordum :D :D  Hatta son zamanlarda reklamlar da shazam la surprizi kap gibi entegrasyonlarda mevcut :D

ElisaMcCline

YUH la hepinize :D

Şurada 1 ay falan oldu tanışalı, baktım ki iş görüyor, paylaşayım dedim, herkes faydalansın, bilen de bilmeyen de çıkar :D
Meğer bir bilmeyen benmişim de bak kimse de birşe yazmıyor :m :D

Amma ayıp etmişsiniz yahu :D