Paypal dispute ile alakalı soru

Başlatan Maverickk, 21 Nisan 2012, 11:53:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Maverickk

Arkadaşlar 104 dolar kadar exchange yaparken paramın yollanmaması sonucu dolandırılmış oldum.Parayı ürün ödemesi olarak kredi kartımdan yollamıştım ve şimdi dispute açıp hak talebinde bulundum.Hak talebinde sunlar yazıyor;

İtiraz > Yükseltme>Karşı tarafın yanıtı bekleniyor >  işlem yapmanız gerekiyor > paypal tarafından inceleniyor >kapalı

Şimdi burda işlem yapmanız gerekiyor kısmı benimle alakalı da.Dosya yada konuşma kaydımı yollamam gerekiyor yoksa hak talebinde bulun dedikten sonra durumu anlattığım yazı yeterlimi şu anda?Birde para transferi yasak malum o yüzden harici hdd aldım ve yollamadı kargo faturası da yok dedim dogal olarak.Varmı daha once dispute açıp da bilgisi olan?

enderege

Alıntı yapılan: Maverickk - 21 Nisan 2012, 11:53:07

İtiraz > Yükseltme>Karşı tarafın yanıtı bekleniyor >  işlem yapmanız gerekiyor > paypal tarafından inceleniyor >kapalı

Disputeyi açmışsın. İşlem paypal tarafından inceleniyor şimdi. Şuan birşey yapmanıza gerek yok. Paypal gerekirse sizden ek bilgi ve belge ister.
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

tolgacan86

Alıntı yapılan: enderege - 21 Nisan 2012, 12:34:49

Disputeyi açmışsın. İşlem paypal tarafından inceleniyor şimdi. Şuan birşey yapmanıza gerek yok. Paypal gerekirse sizden ek bilgi ve belge ister.

aynen ek bilgi veya belgeleri isterse o zaman dediğin gibi elindeki tüm kanıt niteliğindeki şeyleri yollaman lazım..

Maverickk

Alıntı yapılan: tolgacan86 - 21 Nisan 2012, 17:01:26
Alıntı yapılan: enderege - 21 Nisan 2012, 12:34:49

aynen ek bilgi veya belgeleri isterse o zaman dediğin gibi elindeki tüm kanıt niteliğindeki şeyleri yollaman lazım..

Umarım istemezler:)

tolgacan86

Ama bu konuda hem mailini hem paypalın bu çözüm merkezi sayfasını sık sık kontrol et sanırım 10 günlük bir süre veriyor her 2 tarafada. Eğer bu sürede istenilenler verilmezse otomatik karşı tarafın leyhine karar veriyor..

Maverickk

Alıntı yapılan: tolgacan86 - 21 Nisan 2012, 21:34:12
Ama bu konuda hem mailini hem paypalın bu çözüm merkezi sayfasını sık sık kontrol et sanırım 10 günlük bir süre veriyor her 2 tarafada. Eğer bu sürede istenilenler verilmezse otomatik karşı tarafın leyhine karar veriyor..

Satıcı taraf 10 gün boyunca cevap vermezse otomatikman ben kazanıyorum.Ya satıcının bana yolladığı birşey yok ya dur bakalım.Türkiyeye gönderilmiş bir kargo faturası da bulamayacağına göre kazanmam lazım ama görücez...

enderege

Alıntı yapılan: Maverickk - 21 Nisan 2012, 22:48:49

Satıcı taraf 10 gün boyunca cevap vermezse otomatikman ben kazanıyorum.Ya satıcının bana yolladığı birşey yok ya dur bakalım.Türkiyeye gönderilmiş bir kargo faturası da bulamayacağına göre kazanmam lazım ama görücez...

Kazansanda karşı tarafın PP hesabında para yoksa yinede bişey alamazsın.

tolgacan86

Alıntı yapılan: enderege - 21 Nisan 2012, 23:01:40
Alıntı yapılan: Maverickk - 21 Nisan 2012, 22:48:49

Kazansanda karşı tarafın PP hesabında para yoksa yinede bişey alamazsın.

alınabiliyor abi.. Hesabı "-" ye düşürülüyor. Şahit oldum bu olaya... 

enderege

Alıntı yapılan: tolgacan86 - 21 Nisan 2012, 23:10:21

alınabiliyor abi.. Hesabı "-" ye düşürülüyor. Şahit oldum bu olaya...
Paypal bankadan para çekemez. Balance da para varsa verir. Yoksa ve adam PP hesabını kullanmazsa birşey alamazsın.

tolgacan86

Abi zaten "-" ye düşürüyor hesabı dedim, bankadan çeker demedim. Buda başka bir forumda birisinin yaşadığı bir sıkıntıydı...
bakiye -21 tl diyor..