Online oyun oynayan var mı ?

Başlatan ElisaMcCline, 26 Mayıs 2011, 18:06:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mesen

Açıkçası bu kadar CoD bağımlısı başka biri görmemiştim. Ama ben de modern warfare 2'yi can sıkıntısından 1 günde bitirmiştim. Bir de CoD ilk kez çıktığında ProGamer dergisinden 95 puan almıştı yuh çekmiştim hemen başına oturdum ve 1 günde bitirdim. Hey gidi günler, 8. sınıfa gidiyorduk daha :D Benim de 1 günde bitirdiğim oyunlar listesi epey bir kabarık en son StarCraft 2'yi piyasaya çıktığı gün indirdim gece saatlerinde ertesi gün öğlen 12 sularında bitmişti :D Ama 1 yıldır bilgisayar oyunlarından da birazcık kopmuş haldeyim. Paso eski oyunları oynuyorum eğer oynarsam. Geçen hafta Rise of Nations yüklemiştim biraz oynadım kaldırdım sonra :) Eski oyunlar derken 80-90 yılları da giriyor işin içine :) Aranızda Nintendo (veya bizde yaygın haliyle Atari :) ), Super Nintende, Nintendo 64, Sega Genesis, Playstation 1, MAME, Atari 2600, Sega Dreamcast konsollarına ilgi duyanlar varsa bana ulaşsın onları çocukluk yıllarına geri götürteyim  :D Fena arşiv var ;D Kaynakları da verebilirim. Video oyunları konusunda herşeyi danışabilirsiniz. Bir de sizle bir video paylaşayım hoşunuza gider belki.

http://uk.ign.com/videos/2009/09/15/top-25-consoles-entire-series

ElisaMcCline

Sadece COD değil aslında ama çok az düzgün oyun var.
O yüzden o kadar zaman bekleyip sonra 24 saat geçmeden tadı damağınızda kalıyor ve ne olduğunu anlayamıyorsunuz bile.
Eeee, iyiydik, nooldu şimdi... :D E bitti :D

Bu şekilde dert yanarken tavsiye aldım, memnunun, COD sevenlere de tavsiye ederim :D

Mesen

FPS oyunu olarak aslında çok güzel oyunlar var ama Call of Duty gibi gerçekçi ve sıradan asker hissi uyandıran bir oyun arıyorsan işte orada tıkanırsın :) CoD'u farklı kılan da oydu. Ben de çok severim ama favorim değil :) CoD ilk oyunlarında özgün senaryoya sahipti ama sonraları çalıntı senaryolar kullandılar. Hele modern warfare 2'de neredeyse birebir The Rock filmi senaryosu var. Soundtrack artisti bile aynı, Hans Zimmer :D
FPS olarak sana başka tavsiye edebileceğim oyunlar(Bunlar gerçekçi değil fantastik ama son derece orijinal, zevkli atmosferik özgün oyunlar):
Halo:Combat Evolved (Favorim :) )
Half Life 1 ve 2
Unreal Tournamet 1999, 2003 ve 2004 (Özellikle 2004)
Crysis
Doom III
Portal

Özellikle ilk üçü akar  ;) Bir de Blizzard firması StarCraft II'den sonra bir FPS oyunu sözü vermişti onu bekliyoruz. O oyun da piyasaya çıktığında hemen indirebilirsiniz. Blizzard bir numaralı firmadır. O oyunun da son derece başarılı olacağına eminim. Gerçi Blizzard fizik motoru gerektirmeyen oyunlar yaptı hep, FPS demek hele de fantastik tarzda ise iyi bir fizik motoru gerektirir(Bkz. Half Life ve Unreal Tournemant serisi), Blizzard fizik motoru olayına iyi para yatırmalı ki bu oyun da güzel olsun. Ha bir de Max Payne II çabuk bitiyor ama hoşuma gitmişti.

universitely76

Battlefield: Bad Company 2'ye ne dersiniz  :D

Geçen aylarda önce bu oyunu daha sonra COD Modern Warfare 2'yi oynadım. Aslen Battlefield'ten aldığım gerçeklik hissini COD'tan alamamıştım  :-[
Şu sıra imzasız'ım...

bilge8408

fps oyunlari basit olsa da gerildigim icin oynamiorum sahsen (bkz doom3) half life 2 bittiginde bile icim kararmisti biraz... Rts lerden sasmiyorum ben de... Eskilerden red alert yenilerden starcraft2 siddetle tavsiye ederim :) su an ozellikle online oyun olayina girmiyorum. Ama oynasaydim gene starcraft2 ve wow oynardim. Su an age of empires serisine basladim (Tarihi cok sevdigim icin olcak, ara ara bitiririm, tum tarihceleri de tekrar tekrar okurum). Age of serisini bitirdikten sonra multi ve single starcraft 2 ve ilerde cikarsa diablo 3 ile oyun olayini noktalamayi dusunuyorum.

En guzel online oyun benim icin halen starcraft tir.   Multiplayer cok vakit gecirdim zamaninda, tam da dediginiz sebeplerden dolayi (arkadas,muhabbet vs..) Hatta ordaki nickim de biLge idi :)

ElisaMcCline

İşte tam da bu yüzden bir sürü oyun var. Herkese hitap edebilecek başka bir oyun olabilsin diye :)

Ben ilk, gerçek doom u oynadım hem de sabahlara kadar günlerce  (birçok kişi gibi) :) Sonra doom bitti bence. O tadı veremez artık :)
Halo hiç bakma şansım olmadı, bildiklerim yetti hep, ama adından çokça bahsedilmişti.
Half Life serisinden ve alt segmentlerinden ömürüm boyunca nefret ettim. Hem de hiç oynamadan :) Kafelerde ziyan olan gençlik geliyor aklıma :D
Crysis ve Max payne in bence ilkleri getirdikleri yenilikler yüzünden iyiydi sonra biraz sapıttlar.
Bilmiyorum FryCry serisi bana daha çekici geliyor bir çoğundan :D

Mesen

Alıntı yapılan: universitely76 - 29 Mayıs 2011, 23:25:58
Battlefield: Bad Company 2'ye ne dersiniz  :D

Geçen aylarda önce bu oyunu daha sonra COD Modern Warfare 2'yi oynadım. Aslen Battlefield'ten aldığım gerçeklik hissini COD'tan alamamıştım  :-[
Battlefield serisi çok kazma oyun gibi geliyor bana :) Ben oyunlarda gerçekçilik arayan birisi değilim onun için şu gerçekçi bunu kaçırma gibisinden tavsiyelerde bulunamıyorum :) Oyun dediğin hayal dünyasına hitap eder. Kesinkes gerçekçi olacak diye bir mantık aramak açıkçası saçma da geliyor, çünkü avukatlık yapmıyoruz burada :) Alt tarafı oyun, zevk için oynanır. Bana göre senaryonun orijinal olması, uygun atmosferin oluşturulması bir oyun için en temel 2 özelliktir. Daha sonra oynanılabilirliği yani kontrolleri çok iyi olmalı. Mesela herkes gerçekçi diye PES 2011 oynuyor ama ben oynarsam PES3-PES2 veya Winning Eleven 6-7 oynuyorum :D Çünkü daha zevkli :) İyi bilenin daima daha iyi oynayabildiği bir oyun :)

Alıntı yapılan: bilge8408 - 29 Mayıs 2011, 23:30:55
fps oyunlari basit olsa da gerildigim icin oynamiorum sahsen (bkz doom3) half life 2 bittiginde bile icim kararmisti biraz... Rts lerden sasmiyorum ben de... Eskilerden red alert yenilerden starcraft2 siddetle tavsiye ederim :) su an ozellikle online oyun olayina girmiyorum. Ama oynasaydim gene starcraft2 ve wow oynardim. Su an age of empires serisine basladim (Tarihi cok sevdigim icin olcak, ara ara bitiririm, tum tarihceleri de tekrar tekrar okurum). Age of serisini bitirdikten sonra multi ve single starcraft 2 ve ilerde cikarsa diablo 3 ile oyun olayini noktalamayi dusunuyorum.

En guzel online oyun benim icin halen starcraft tir.   Multiplayer cok vakit gecirdim zamaninda, tam da dediginiz sebeplerden dolayi (arkadas,muhabbet vs..) Hatta ordaki nickim de biLge idi :)

Benim de favorim RTS oyunları sonrasında da RPG gelir. Red Alert 2 benim de çocukluğumu yemiş oyunlardan biri  :D Favorim de daima StarCraft :) Sana bir de az bilinen dehşetül-vahşet bir oyun tavsiye edeyim: Homeworld 2. Uzay boşluğunda geçen, çok orijinal çok başarılı bir oyun. Oyunun atmosferi tek başına ayrı bir zevk veriyor :D Mesela Doom III ışıklandırma, gölgelendirme konusunda çığır açmış bir oyun. Kendini oyunu kaptırman da ondan kaynaklanıyor :)

Tarih çok seviyorsan sana Civilization III ve Civilization IV'ü şiddetle tavsiye ederim. Civilization turn based tarzda bir oyun, tamamen tarihsel yapıda mükemmel bir oyun. O kadar ayrıntılı başka bir oyun bulamazsın. Bir de Rise of Nations, yine şiddetle tavsiye ederim. Rise of Nations'da mükemmel bir denge var. Gerçek tarihte hangi devletler hangi dönemlerde güçlendiyse o oyunda da o dönemlerde güçlü oluyor. İlk devirlerden başlıyorsunuz atom bombasına kadar :) Süper bir oyundur. Ben de Diablo III'ü bekliyorum ama ayrıyetten Warcraft IV'ü da bekliyorum :) Bir de StarCraft II'nin ek paketleri gelecek. Zerg'lerle ilgili paketler. Zerg'ler çok güçsüz Liberty'de onu telafi etmeleri lazım :)

Alıntı yapılan: elisamccline - 29 Mayıs 2011, 23:36:07
İşte tam da bu yüzden bir sürü oyun var. Herkese hitap edebilecek başka bir oyun olabilsin diye :)

Ben ilk, gerçek doom u oynadım hem de sabahlara kadar günlerce  (birçok kişi gibi) :) Sonra doom bitti bence. O tadı veremez artık :)
Halo hiç bakma şansım olmadı, bildiklerim yetti hep, ama adından çokça bahsedilmişti.
Half Life serisinden ve alt segmentlerinden ömürüm boyunca nefret ettim. Hem de hiç oynamadan :) Kafelerde ziyan olan gençlik geliyor aklıma :D
Crysis ve Max payne in bence ilkleri getirdikleri yenilikler yüzünden iyiydi sonra biraz sapıttlar.
Bilmiyorum FryCry serisi bana daha çekici geliyor bir çoğundan :D

Abi Half Life'ı amele oyunu ilan etmişsin :D :D :D Half Life 1'i oynama o zaman 2'yi bir oyna Episode 1 ve 2yi de oyna, beğenmezsen paypal hesabına 0.01$ gönderecem :D Crysis'i aslında ben de öyle çok sevmiyorum, hatta bitirmedim, birazcık oynadım hoşuma gitmişti yeni oyun diye antipati kurdum yüklemedim, ama çok övülüyor oyun canavarları tarafından :D Bir de Max Payne'in 1'i de 2'si de bence çok başarılıydı.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: Mesen - 30 Mayıs 2011, 09:39:46
Abi Half Life'ı amele oyunu ilan etmişsin :D :D :D Half Life 1'i oynama o zaman 2'yi bir oyna Episode 1 ve 2yi de oyna, beğenmezsen paypal hesabına 0.01$ gönderecem :D Crysis'i aslında ben de öyle çok sevmiyorum, hatta bitirmedim, birazcık oynadım hoşuma gitmişti yeni oyun diye antipati kurdum yüklemedim, ama çok övülüyor oyun canavarları tarafından :D Bir de Max Payne'in 1'i de 2'si de bence çok başarılıydı.

Hahaha, tam da foruma yakışmış , süper :D
Yaa diyorum ya, zevkler ve renkler konusu bu aslında çok tartışmaya açık değil bence :)
Herkes kendine göre bir gerekçe ile bir otundan etkilenebiliyor ve herkesin hayal dünyasında farklı talepler var :)

Max Payne konusunda evet haklısın ama o zamandı işte onlar.. Crysis keza aynı şekilde ilkini yalayıp yuttum ama ikincisini kurmadım bile :)
Doom III de Doom u aradım sanırım, aynı tat yok, O 16 renkle ne işler başarmışlardı o zaman :)

HalfLife konusunda senin crysis antipatin gibi bir antipatim var ama gerekçem farklı :)
30 yaşında askerlik görmek nasip olmuştu, biraz mürekkep yalamaktan geç gittim :) 2 haftada 1 gün çarşı izni varken o adamların internet cafelerde halflife oynamaları bana cinnet geçirtiyordu :)
Ben ailemle, eşimle dostumla nasıl iletişim kurarım, malum tecritteyiz, dünyada genel ya da işimle igili ne gelişmeler olmuş gibi durumlarla ilgili cafelerde bu adamlardan yer bulamıyordum :)
Git bir cafeye otur, halkın arasına karış, sosyal hayattan soyutlanmana izin verme... ama yok. Sonra dönünce Sosyal hayata alışamıyorum sendromu :D

Zaten üzüldüğüm birkaç konuda hep karşıma HilfeLife çıktı, geçmez bendeki bu antipati :D
Ben senin Paypalına 0,02$ göndereyim de açmayalım bir daha bu mevzuuyu :D

Bu arada ben online oyundan girmiştim ama :) Nerelere geldik yahu :)

Cidden merak  ediyorum online oyun oynayanlar neler oynuyorlar ne buldukları için tercihleri hangi oyunlar..
Oynamayanların da bir gerekçesi var mı ? :)

nouma26

Hiç uğraşmadım ve büyük konuşmayayım  sanırım oynamayacagım da.Çünkü işyerimdeki metin 2 adlı oyunu oynayan arkadaşlarımı gördükçe aşırı  bagımlılık yaptığını düşünüyorum.8 saat işyerindeyim.Başka muhabbet yok:)Kurbağa bacağı,peri gözü duyduğum bazı komik terimler:)Ama oynayanlara da birşey demeye hakkım tabiiki yok.Ama aşırı da oynanmamalı bu tür oyunlar.Biraz abartılı gelecek ama gene işyerinden bir arkadaşım 2 yıl boyunca oynadığı oyunda online olma süresini söyledi.21000 saat evet yanlış değil tamı tamına gece gündüz 3 ayı nerdeyse buluyor.E pes dedim eve gidince başka birşey yapmıyorsun belli oluyor dedim.Kendi oynadığım oyun sadece fifa serileri.O da abimle aynı takımı alırız lig usulü takılırız....

ElisaMcCline

Kurbağa bacağı, peri gözü mü :D hahaha :D
Walla arkadaş abartmış evet.. Ben hiçbirşeyin o kadar bağımlısı olmak taraftarı değilim. Sadece oyun ile sınırlı değil bu bence.
Günde 1 saat o da vakit bulabilirsem oynuyorum işte artık...
Senin de dediğn gibi cazip kılan karşı tarafla iddia zaten :) Tanıdık birilerinin olması :)

Gazozuna katliam yapıyoruz yani :D