İnternet hız problemi

Başlatan Metilli, 03 Eylül 2012, 21:52:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Metilli

efebakan

Merhaba  benim turcell 3g vınım var e176  7mpbs hızı vs. Ben biyerde okudum harici anten girişi varmış ben girişe uygun anten yaptım
ve bunun hızını 7mpbs den 100mpbs ye çıkartım  görev yöneticisi/ağ iletişimi/bağlantı hızı 100mpbs  ama  bu seferde  ağ kullanımı sıfırlar da gezmeye başladı  benim sormak istedim ben bağlantı hızını 100mpbs ye çıkartım  ağ kullanımının artması gerekmiyormu yani sitelere vs daha hızlı olması gerekmiyormu
Umarım azda olsa anlata bilmişimdir şimdiden vericeniz cevaplar için çok teşekkürler

ricci

Anladığım kadarıyla sana cevap veriyim efe, aldığın o anten sadece sinyal gücünü artırır. Yani sen 7 mb. internet hızı kullanıyor ve bunu tam kapasite ile kullanamıyorsan bunu tam kapasite ile kullanmana yardımcı olur. Yani hızın 100 mb olmaz. O anten sadece sinyal gücünü güçlendirmek içindir...

Ayrıca 7 mb hız normal bir internet kullanıcısı için gayet iyi bir hızdır. Bu hızla gayet güzel sörf yapılabilir. Eğer bu hızı tam alıp sorun yaşıyorsan bunun nedeni dns ayarların veya bilgisayar konfigürasyonun olabilir [ram,işlemcinin ön belleği gibi]

efebakan

Evet kardeşim beni çok iyi anlamışsın. Kullandığım bilgisayarın 2 Gb ram'i, 2.80 Ghz işlemci hızı, 64 bit işletim sistemi ve Amd işlemcisi var. Peki bu 7 Mbps hızdan maksimum bir şekilde yararlanamamamın sebebi Dns ayarlarım ise, turkcel 3g wınnda nasıl ve ne şekilde bir dns ayarı yapabilirim, bun konuda bir bilgin var mı? Bu arada söylemeyi unuttuğum bir şey var. Ben turkcell wınn ilk çıktığında bunu alanlardan biriyim, fakat turkcell'in kazık internet fiyatlarına maruz kaldığım için sözleşmemi iptal edip yüklü bir tazminat ödedim. Turkcell ile olan anlaşmam gereği wınn benim oldu. Ben de Vodafona transfer olup, "cepten sınırsız internet" paketini aldım. Şu anda turkcell wınnda takılı olan Vodafone hattıyla internete giriyorum. Hızımın yavaş olmasının sebebi bununla da ilgili olabilir mi?

ElisaMcCline

Vodafone sınırsız ile ilgili çok şikayet den vardı. Hızının gerçekten çok yavaş olduğundan şikayet ediyorlar.
Telefonda kullanırken o kadar sorun olmuyor ama PC de çok sıkıntı diyorlardı.
Muhtemelen sana tahsis edilen/kullanabildiğin hız zaten o kadar. Yapacak birşey olduğunu sanmıyorum.

lovablegs

Alıntı yapılan: efebakan - 31 Ekim 2012, 15:10:32
Evet kardeşim beni çok iyi anlamışsın. Kullandığım bilgisayarın 2 Gb ram'i, 2.80 Ghz işlemci hızı, 64 bit işletim sistemi ve Amd işlemcisi var. Peki bu 7 Mbps hızdan maksimum bir şekilde yararlanamamamın sebebi Dns ayarlarım ise, turkcel 3g wınnda nasıl ve ne şekilde bir dns ayarı yapabilirim, bun konuda bir bilgin var mı? Bu arada söylemeyi unuttuğum bir şey var. Ben turkcell wınn ilk çıktığında bunu alanlardan biriyim, fakat turkcell'in kazık internet fiyatlarına maruz kaldığım için sözleşmemi iptal edip yüklü bir tazminat ödedim. Turkcell ile olan anlaşmam gereği wınn benim oldu. Ben de Vodafona transfer olup, "cepten sınırsız internet" paketini aldım. Şu anda turkcell wınnda takılı olan Vodafone hattıyla internete giriyorum. Hızımın yavaş olmasının sebebi bununla da ilgili olabilir mi?

efebakan bende vadofone hattı kullanıyorum eğer sınırsız paketin 15 tl lik olansakonu tamamen bunla alakalı...gerçi dierleride aynı ama...çünkü sana verdiği belli bir kota varondan sonra hızın müthüş düşüyor..örneğin;15 tl olan sınırsız cep paketinin kotası 250 mb.yani 250 mb 7 mbs hızıyla bağlanıyorsun bu kotayı geçtikten sonra otamatik olaraak hızın 96 kbs düşüyor ..yani uçurum fark var arada tamamnen bununla alakalı.

buyur buda aaçıklaması :

Aylık Cepnet 250 MB tarifesi Aylık 14 TL karşılığında limitsiz data kullanımı sağlar ve ilgili pakette adil kullanım hakkı 250 MB tır. Adil kullanım miktarına ulaşılması durumunda kullanım dönemi sonuna kadar bağlantı hızı 96 kbps'ye düşer ve bu hız ile internet bağlantısı devam eder....

ricci

Alıntı yapılan: lovablegs - 01 Kasım 2012, 01:24:06
efebakan bende vadofone hattı kullanıyorum eğer sınırsız paketin 15 tl lik olansakonu tamamen bunla alakalı...gerçi dierleride aynı ama...çünkü sana verdiği belli bir kota varondan sonra hızın müthüş düşüyor..örneğin;15 tl olan sınırsız cep paketinin kotası 250 mb.yani 250 mb 7 mbs hızıyla bağlanıyorsun bu kotayı geçtikten sonra otamatik olaraak hızın 96 kbs düşüyor ..yani uçurum fark var arada tamamnen bununla alakalı.

buyur buda aaçıklaması :

Aylık Cepnet 250 MB tarifesi Aylık 14 TL karşılığında limitsiz data kullanımı sağlar ve ilgili pakette adil kullanım hakkı 250 MB tır. Adil kullanım miktarına ulaşılması durumunda kullanım dönemi sonuna kadar bağlantı hızı 96 kbps'ye düşer ve bu hız ile internet bağlantısı devam eder....

Bütün internet operatörleri yeni sahtekarlığı buldu. Adil kullanım kotası nedir ya  (sns)

Coulers79

tolgacan86

merak ettim sizlerde durum nasıl.. :)

Your Speed is: 1223.4 Kbps

fkork