Madencilik Hakkında Sohbet Bilgi Paylaşımı

Başlatan kazims, 23 Kasım 2017, 00:42:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

JackDaniels

Alıntı yapılan: nebu - 23 Aralık 2017, 12:41:47
1070 çok iyi bir kart. Amd'lerden çok daha az yakıyor ve zaten baştan tasarruf etmiş oluyorsunuz. Araştırmadım ama 1070ti ile arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum. Hiç modlama falan yapmadan benim gördüğüm değer 34 civarı :) Her türlü Amd'den üstün bence :)

hocam bir araştırır mısınız 1070 ile 1070ti yi, ben sadece bir yerde bilgi buldum deniyordu ki zcash kazımında;
1070 : 440 sol
1070ti: 520 sol
veriyor yazıyordu yani bu büyük fark ama genel olarak başka yerdde kesin bilgi bulamadım ama 1070ti sonradan piyasaya çıkmasından dolayı 1070 den biraz daha güçlü olması mantıklı gibi  (hydr)

nebu

Genel istek üzerine bu mining işi için nacizane bir donanım tablosu hazırladım. Ekleyeceğiniz veya çıkartacağınız donanımlar muhakkak ki vardır. Zaten en iyisini bildiğimi asla söylemiyorum. Deneyimli arkadaşlar görüş belirtirlerse daha sağlıklı donanım bilgileri ekleyebiliriz :)

ASRock H81 Pro BTC R2.0 (Kolay kurulumdan dolayı çok tercih ediliyor. DDR 3 olması nedeniyle RAM fiyatından da tasarruf ediyorsunuz).

ya da

Biostar TB250-BTC 2400MHz DDR4 Soket 1151 ATX Anakart (Kurulumu tek tuş ile halloluyor ve sorunsuz deniyor)

Kingston HyperX Fury Black 4GB 2666MHz DDR4 Ram (param var derseniz 8 GB daha iyi olur)

Kingston HyperX Fury Black 4GB 1600MHz DDR3 Ram (param var derseniz 8 GB daha iyi olur)

Ramlari seçeceğiniz boarda göre belirlersiniz.

Intel Skylake Pentium G4400 3.3GHz 3Mb Cache LGA1151 (İşlemcinin alacağınız board ile uyumlu olup olmadığını sorarsanız iyi olur)

Sata ya da SSD Hard Disk (Keyfinize kalmış. zaten çok önemli değil)

Klavye-Mause (bu da keyfinize kalmış)

Monitör (HDMI çıkışlı alın. Eski VGA monitörünüzü kullanacaksanız dönüştürücü gerekiyor)

Rig Kasası (Kendiniz de yapabilirsiniz. Piyasadaki fiyatlar da uygun gelebilir. Araştırırsınız)

Riser (https://tr.aliexpress.com/item/CHIPAL-10-ADET-VER006C-0-6-M-PCIE-PCI-E-1X-16X-Y-kseltici-Kart-Geni/32833478982.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.0yLd3j)

Benim aldıklarım bunlar. Türkiye'de de bulunuyor. Fiyatları araştırırsınız. Ama bozulma olasılığına karşı fazladan alın, elinizde bulunsun)

Açma kapama düğmesi (https://tr.aliexpress.com/item/1-6m-Desktop-Computer-PC-Case-Power-Supply-on-off-Reset-HDD-Push-Button-Switch-Cables/32811405606.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.0yLd3j)

Bu düğme çok şık olduğu için tercih ettim. Yoksa çok ucuza da temin edebilirsiniz.

MSI GeForce GTX1070 AERO ITX 8G OC 8GB 256Bit GDDR5

Benim tercihim bu yönde ve kesinlikle öneri değil. 140-150 W güç tüketimi ve sessiz çalışması, yüksek hash değeriyle benim gözdem sadece.
Tabii AMD kartlarla da sistem kurabilirsiniz. RX 570 olur 580 olur. Zaten şu anda AMD cephesinde 570-580 Nvidia cephesinde ise 1070 en popüler ve fiyat performans olarak en çok tercih edilenler. Tercihe göre çok farklı markaların çok farklı kartlarıyla da rig kurabilirsiniz. 6 GB ya da 4 GB da olabilir. Ama genel öneri ileriye dönük olması sebebiyle 8 GB kartlar.

Corsair CS750M 80+ Gold 750W Yarı Modüler Güç Kaynağı (tek güç kaynağıyla 3 kart çalıştırabilirsiniz, bilemediniz 4. Bu nedenle üründen 2 adet almanız daha doğru olur)
Ancak 1200'lük tek güç kaynağı daha ideal olur. En azından gold sertifikalı ve en azından corsair olmasına dikkat edin. Ayrıca 6 ekran kartı destekleyecek kadar güç girişi ve kablosu var mı mutlaka sorun. Ucuza kaçmayın, yanarsınız. (Corsair'i kendim kullandığım için örnek olarak verdim. Bildiğim kadarıyla orta kalite bir güç kaynağıdır kendisi. Çok daha kalitelisini mutlaka bulabilirsiniz).

Ad2PSU (https://tr.aliexpress.com/item/TISHRIC-K-rm-z-ift-PSU-G-Kayna-Sync-Adapt-r-Add2psu-ATX-4pin-Molex-I/32834557384.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.0yLd3j)

İki adet güç kaynağını bu parçayla birbirine bağlamak gerekiyor. Elde durmasında fayda var. Hatta birkaç tane alın her ihtimale karşı.

Rig kurmak için listelenebilecek temel ihtiyaçlarınız bunlar arkadaşlar. Parçalar için bolca fiyat araştırması yapın. Aynı ürün çok farklı fiyata bulunabiliyor. Verdiğim linkleri örnek olması açısından yazdım. Yoksa çok iyi firmalardır, buradan alışveriş yapın diye değil :)

JackDaniels

@nebu tavsiyen için teşekkürler hocam elinize sağlık (spk)

hispasat

(spk)   Arkadaşlar iyi günler,iyi çalışmalar   şu site için yorumlarınızı rica ediyorum,  browsermine     :-[

KrAleX1907

Cryptopia sitesine 10 UIS geçmiş. Ben exchange kısmında sell e 10 yazdığımda sell butonu aktif olmuyor. Hesap onayı gibi bişey mi istiyor site acaba? Satacağımdan değilde bakayım dedim bir zaman gelince satacağız sonuçta.

nebu

Alıntı yapılan: KrAleX1907 - 24 Aralık 2017, 15:32:56
Cryptopia sitesine 10 UIS geçmiş. Ben exchange kısmında sell e 10 yazdığımda sell butonu aktif olmuyor. Hesap onayı gibi bişey mi istiyor site acaba? Satacağımdan değilde bakayım dedim bir zaman gelince satacağız sonuçta.

BTC bazında belli bir değere ulaşması lazım satacağınız coin'in. Mesela 100 UIS bozdurulur da 10 UIS bozdurulmaz gibi :)

nebu

CPU mining için alternatif arayan arkadaşlar için kendimi feda ederek yeni bir coin'in kazımına başladım :g İstenilen performansı verirse sizlere de önereceğim.

https://downloads.electroneum.com/

Buradan programı indirip kurdum ve çalıştırdım. Beğenirsem UIS kazmak istemeyen ya da alternatif arayan arkadaşlara bir katkım dokunur hiç olmazsa :)

Kazım işlemini kendiniz de şu adresten takip edebilirsiniz:

https://eupool.electroneum.com

Buraya benim adresimi girerek ön bilgi edinme açısından ne durumdayız takip edin :g

ETN adresim: etnk33vcUXiXziKajBSCG6icYoL39YXcfYKEiyxkaXzg1fbBvfQG7MmhT8qtZebJNv9X4mRm6TkptSQ4MAUZD4dJ4AWXBXSC9N

hispasat

(spk)   iyi günler iyi çalışmalar UIS  yereine BTC  kazabiliremiyiz acaba bu igotek de birde  btc adres kısmına paribu adrsimi yazabilirmiyim tşk.

nebu

Alıntı yapılan: hispasat - 24 Aralık 2017, 16:26:22
(spk)   iyi günler iyi çalışmalar UIS  yereine BTC  kazabiliremiyiz acaba bu igotek de birde  btc adres kısmına paribu adrsimi yazabilirmiyim tşk.

Özel mesajla da yanıtlamıştım ama buradan da yanıtlayayım: Mümkün değil :)

nebu

Birkaç saatlik, CPU ile Electroneum deneyimim olumsuz. Arkadaşlara denemelerini önermiyorum ;)