Kazims İle Farkında Olmanın Zamanı

Başlatan kazims, 16 Eylül 2018, 01:07:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

manjimurai

Bu arada siteyi bence konula sabitlemelisin . Cok duzgun , politik olmayan ve tamamen bilgiye dayali bir paylasim
https://freebitco.in/?r=2572484    - Bet , İddaa , Saatte 200 Dolar Kazanma Şansı Hepsi 1 Arada , Ref Kazancını Paylasiyorum Mesaj atmanız Yeterli :)

Neutron

nebu

Canan hoca kolesterol iyidir falan dedi, biz de inandık. Beyin tomografim çekildikten sonra kolesterolün beynimde yaptığı izi gösteren beyin cerrahı, Canan hocaya selamımı söyle dedi :g İlk kez kolesterolün verdiği hasarı gözlerimle görmek pek hoş duygular yaşatmadı maalesef ;)

Neutron

@nebu Geçmiş olsun İNŞALLAH şimdi daha iyisindir Sizin kolestrol kaç idi ve sonrasında düşürmek için ilaçmı kullandınız yoksa başka bir yöntemmi uyguladınız

kazims

Alıntı yapılan: nebu - 22 Aralık 2018, 23:06:04
Canan hoca kolesterol iyidir falan dedi, biz de inandık. Beyin tomografim çekildikten sonra kolesterolün beynimde yaptığı izi gösteren beyin cerrahı, Canan hocaya selamımı söyle dedi :g İlk kez kolesterolün verdiği hasarı gözlerimle görmek pek hoş duygular yaşatmadı maalesef ;)

geçmiş olsun kardeşim

benimde LDL yüksek

iyisi düşük çıkıyor

bir türlü düzeltemedik 

Spor tek çaresi

bizde de onu yapacak (eht) yok.

spor aletleri evde yaıyor. Enson uzay yürüyüşü aldık  ( bana değil ama )

bir kere bindim 15 dakika

hergün yapsak sağlık kazanacağız.

Sanada tavsiyem spor en başı

bende şeker adayı olduğum için kolestrol ilacıda vermiyorlar. Şekeri çıkarırmış.

Bir mezar bulup girme vakti yaklaşıyor @nebu  -:)) :DD

smbllr424

Alıntı yapılan: kazims - 23 Aralık 2018, 00:41:43
geçmiş olsun kardeşim

benimde LDL yüksek

iyisi düşük çıkıyor

bir türlü düzeltemedik 

Spor tek çaresi

bizde de onu yapacak (eht) yok.

spor aletleri evde yaıyor. Enson uzay yürüyüşü aldık  ( bana değil ama )

bir kere bindim 15 dakika

hergün yapsak sağlık kazanacağız.

Sanada tavsiyem spor en başı

bende şeker adayı olduğum için kolestrol ilacıda vermiyorlar. Şekeri çıkarırmış.

Bir mezar bulup girme vakti yaklaşıyor @nebu  -:)) :DD
biraz batıl gelebilir ama,

2 ceviz kır su bardağına ısla sıcak suyla beraber geceden sabaha dursun

sabah aç karnına suyu iç cevizleride yolla mideye :D LDL yi düşürmede bire bir..

bende sorun yokta baba LDL yüzünden 10 yıl ilac kullandı, bıraktıgı gibi yine cıkıyordu

son 3 yıldır bunu yapıyor ilk kontrolden sonra ilacta kesildi, şimdi 3 aya cıktı kontroller hiç yüksek cıkmıyor

dene istersen bişi kaybetmezsin bolcana ceviz yemiş olursun :D

Neutron

@smbllr424 Aynen doğru söylüyorsun ceviz çok işe yarıyor Ama su işi bizde olmadı tadını sevmedi Normal kırılmış ceviz yiyordu zaten faydalı kısmı ceviziçinin kabuğundaymış Yanlız onunda kırılmışını almayacaksın Çünkü uzun süre dayansın diye kimyasal birşey sıkıyorlarmış Fiyatlarda aldı yürüdü satılanların çoğu yurtdışından geliyormuş ama yapacak birşey yok

smbllr424

Alıntı yapılan: manjimurai - 22 Aralık 2018, 21:29:25
Bizim firmaninda isbirligi yaptigi kurumun raporunu nasil buldun :))
@kazims  @smbllr424  konu hakkinda uzun ve anlatici bi yorum yapacagim . Bizim sirketin turkiye hakkindaki yorumuyla  beraber.  Suan benim oyunla ugradiorum . Yine super bi etkinlik var . 2 gundur olmamamdan anlasilmistir ztn :) yorumu detaylayinca etiketlerim herkezi kolay glsin
@manjimurai bnm o sitedeki verilerde merak ettiğim bişey var, bilgisi sende vardır öyleyse..

orda diyorki merkez bankası rezervi düşüldükten sonra, sonucta henüz ödenmemiş borc borctur..

yıllık faizi hatta saniyeliği varana kadar vermiş, o faiz rakamı tam borc üzerindenmi yoksa merkez bankası rezervi düşüldükten sonra mı?

düşerek hesaplanmışsa yalnış degilmi soncta anaborc 458 milyar dolar civarı, merkez bankası rezervi faizin işlememesine engel degilki :D

Neutron

@kazims  Spor aletleri falan hikaye insan ilk günler hevesle başlıyor ama sonra yapmamak için hep bir bahane oluyor  1. Camiye gidip namaz kılmak 2. Köpek yada çocuk gezdirmek Akıl sağlığı şeker kolestrol ve kemik erimesi için en iyi çözüm

manjimurai

Alıntı yapılan: kazims - 21 Aralık 2018, 19:50:51
https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/turkey

@manjimurai @smbllr424

bu nedir ?

Tekrar Selam Ben Geldim :)) @kazims

Öncelikle Paylaşım İçin Teşekkürler ,

Söz Konusu Site Önceliği AB 'ye Üye Ülkeler Ve AB Gözlem Statüsünde Bulunan Diğer Ülkelerin Borc / Borclanma , Verimlilik / Tasaruf , Nakit / Rezerv Opsiyonlarini Paylaşılan Veriler Ve Türkiyeden Alinan Bazi Arastirma Sonuclariyla Derleyip Kendi Arastırmasını Yapan Bir Kurum

Şirket Yaptığı Araştırmalar Neticesinde Türkiyenin Borclanma Yükümlülüğünün Gayrisafi Yurtiçi Hasilaya Göre Panik Yaratıcak Bir Durum Olmadığını , Ancak Dışsal ( Abd Dolarinin TL Karsısındaki Muazzam Artışı ) içsel ( Siyasetteki Yogun Belirsizlikler ) Gösterilmiş .

Bu Doğru . Ülkemiz İçerde Kalkinmayi Canlandırmak Adına Yapılan Bir Takim Mücadele Ve Reform Eylemleri Hazirlansada Dışardan Gelen Etkilerle Maalesefki Dogru Noktada Hedeflere Ulaşılamamakta .

Kurum Özellikle Belirtmiş Olduğu Babamında Sölediği BuForumdada Bir Kac kez Bahsettiğim Ülkenin Genellikle İnşaat Sektörüyle Yürüdüğü İnşaat Olmazsa Ülkenin Döviz Likitinde Önemli Açıkların Buluncağı Altı Çizilmiş .

2016-2017 Data Araştırma Raporunda  Benim Firmam Türkiye Ekonomisinin Güclü Olduğu . Dış Etkilere Dayanıklı Olduğu Ancak Ülkenin Kalkınma Yatırımlarının Yanlıs Yönlerde Yapıldığı . Büyüdüğü Ama Büyürkende Borclandığı , Borcunu Borcla Kapamaya Çalıştığı Gibi Bir Rapor Yayınlamıştı .

Açıkcası Yazılanların %100ü Doğru. Kabul Etmeliyizki Boynuz Kulağı Geçmiş Durumda  Özellikle Enflasyon Ülke Ekonomisine Ciddi Baskı Vermekte . Enflasyonu Önlemek İçin Yapmış Olduğumuz Faiz Arttırımları Sadece Gecici Bi Cözümle İbaret Olurken Gerçektende Uzaklaşıyoruzki Bu Cebimizdeki Paranın Erimesi İçin iyi Bi Neden

Şöle Düşünülebilir . Ya Bizimde Kendi Paramız Var Madem Bilmem Kac Milyar Dolar Borcumuz Var . Borcumuz Kadar Para Basalım Verelim Devletlere . İşte O zamanda Devulasyon Oluyor Ve Fazla Gezen Para İçerde Paranın Değerini Düşürüyor . Bir Bakıyorsunuz 1 Dolar 10 TL Oluyor .

Devletimiz Aynı Diğer Ülkeler Gibi Borclanma Yolunu Genellikle Tahvillerden Yapar Bu tahviller nedir ? devlet iç ve dış borclanma senetleri . Ülkenizin Dolar Nakit Açığı Varsa Atıyorum 1000 Dolara Yillik %2.5 Faiz Vercem Diyerek Tahvil Cikarirsiniz Ülkeler Yada Bireylerde Bu Tahvilleri Alir. Devlet Her Zaman Borcunu Öder Mantıgında Oldugu İçin Sanırım Şuan Sayan Faizlerin Bir Bölümü Bunlarda Oluşturmakda. Aynı Zamanda Diğer Ülkelerden Alınan Toplam Borclanmalarda Dahil .

Ha Şunuda Söleyelim . Biz Borclanıyoruz Eyvallah Ama Bizim Bankamızın Tasarufu Yokmu ? Var  . Başta Amerika Birlesik Devletleri Olmak Üzere Belirli Güvenilir Ülkelerde Tahvil Rezervimizde Bulunmakta. EN Son Yanlıssam Düzeltisin ABD de 65 Milyar Dolarlik Tahvilimiz Var. Yani Abdye Biz 65 Milyar Dolarlik Borc Vermisiz . Abdde Bize Demişki Şu Şu Yıllarda Sana Bu Tahvillere Karşı Şu Kadar Faiz Vercem .

Hatta Hatırlarsanız Abdnin En Cok Tahvilini Alan Cin , Ticaret Savaslarında Aceba Tahvillerini Satip Krize Sokucakmı Amerikayi Diye Konusulmustu . Tahvil Nakit Para Gibidir . Senin Bana Borcun Var Gel Kardesim Bu Borcunu Öde Bana Diyip Dayatırsın. Borclanmak İyi Birşey Olduğu Kadar Bu Denli Kötü Yanıda Vardir. Çünkü Canı Sıkılan Bi Ülke Size Takmıssa Tahvilinin Karşılığını Her An İstiyebilir :)

Alıntı yapılan: smbllr424 - 23 Aralık 2018, 01:21:24
@manjimurai bnm o sitedeki verilerde merak ettiğim bişey var, bilgisi sende vardır öyleyse..

orda diyorki merkez bankası rezervi düşüldükten sonra, sonucta henüz ödenmemiş borc borctur..

yıllık faizi hatta saniyeliği varana kadar vermiş, o faiz rakamı tam borc üzerindenmi yoksa merkez bankası rezervi düşüldükten sonra mı?

düşerek hesaplanmışsa yalnış degilmi soncta anaborc 458 milyar dolar civarı, merkez bankası rezervi faizin işlememesine engel degilki :D

@smbllr424  Seni En Sona Sakladım :) Güzel Bi Soru Sordun

Şimdi Gel Gelelim Nacizane Ülkemizin Rezervleri Nelerdir

Ülkemiz T.C.M.B'sinin Belirlediği Kriterlerle Rezervelerimiz

Konvertibl (birbirlerine dönüştürülebilir) döviz varlıkları (euro, ABD doları, İngiliz sterlini vb.)
Uluslararası standartta altın
Özel Çekme Hakları
Uluslararası Para Fonu (IMF) Rezerv Pozisyonu 'dir

Rezerv Kelimesi Ülkenin O An O Saniye Elinde Tuttuğu Tüm Birikimi Gösterir . Yani Kısaca Şöle Söleyim . Ahmet Abimin Bakkalı Var Değilmi , Bakkalının İçindeki Herşey Aslında Bi Rezervdir . Ahmet Abi Bugun Bakkalını Açtığında Bakkalında Bulunan 5 Kilo Un , 10 Kilo Makarna 3 Koli Yumurta Onun Toplam Rezervidir . Ahmet Amcam Bunlari Elinde Tuttuğunda Toplam Rezerv. Satıp Parayı Kasasına Koyduğunda Net Rezerv Olur . Yani Ahmet Amca Aksam Elindeki 5 kilo unu 10 kilo makarnayi 3 kilo yumurtayı sattığında eline nakit gecicek ya o para iste Net Rezervi .

Devlettede Böle Bişi . Devletin Elinde Bulunan Net Rezerv Ülkenin Ekonomik Gücünü Temsil Eder.

Yukarda Anlatmak İstediği Bürüt Yani Toplam Rezervden Net Rezervi Cıkardığında kalan Tutar Senin Borcundur Diyor . Bu Borcda Günlük Faizlenir Diyor

Daha Açık İfadeyle .Yukarda Yazdım Ya Mesela Tahvil İhrac Ettik Dimi Biz. Diğer Ülkelere Borclandık . Bize Para Geldi Nakit Temiz Para . Ama Bu Nakit Parayı Biz Borc Aldik Geri Ödüycez . Bu Rezervde Nakit Gibi Görünür Ama Öte Ynadan Buna Faizde İşler Borcların Artar.

Bir Başka Örnek Sen Atıyorum Garantiye 50.000 Dolar Yatırdın Dimi ? T.C.M.B. Ülkenin Şoklara Karşı Korunması Ve Bankaların İlerde Oluşabilek Sorunlara Karşı Etkin Mücadelesi İçin o 50.000 Doların Bir Kısmını Bankadan Zorunlu Karsılık Adı Altında Alır. Sen Parayı Yatırdın Ya . T.C.M.B Babamız Gelir Hop Kardesim . Sana smblere 50.000 Dolar Vermiş . Ver bakim sen şunun bi 10 bin dolarını . Ben Senin Yerine Zor Günler İçin Saklıcam Der. Senden O Parayı Alir . 

Bankada Derki eee Ben Sana Veriyomda Ben Enayimiyim ? Hani benim Payım. Sen Benim Paramı Al Kullan Bana Pay Yokmu Der ? Heh İşte Buda Faize Giriyor . Buda Merkez Bankasının Aslında Bir Borcudur . Burada Anlatmak İstediğide Aslında Odur . t.c.m.b nin 3. şahıslara olan borcunun açılımı diyebilirim.

@ikose  modum da bankacı . ben calısmadım bankalarda . Sadece Denetimlerde Bulundum Firmam Adına . Bankacılık Okudumda Naal Okudum Bende Bilmiom :))

Umuyorum Anlaşılır Temiz Yazmışımdır :) Takıldıgınız Bişi Olursa Yazın. Konuma Düzeltme Yapmayın :D
https://freebitco.in/?r=2572484    - Bet , İddaa , Saatte 200 Dolar Kazanma Şansı Hepsi 1 Arada , Ref Kazancını Paylasiyorum Mesaj atmanız Yeterli :)