Ana Menü

Gezi Parkı

Başlatan fkork, 02 Haziran 2013, 00:34:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakanatik01

Alıntı yapılan: bilimadam - 03 Haziran 2013, 12:18:15
Buradaki diğer arkadaşların dediği gibi, polislerin olmadığı ya da olup da milleti kışkırtacak hiçbir hareketi yapmadığı zaman ortalıkta zerre kadar olay çıkmıyor. İnsanlar gayet medeni bir şekilde tepkilerini ortaya koyup yürüyüşlerini yapıyor, sloganlarını atıyorlar. Ben burada polisin insanlara nasıl muamele ettiğini gösteren bin tane video yayınlayabilirim. Ortalıkta sivil polis ayağına gezip insanları sopayla dövüyorlar. Türkiye'nin bir çok ilinde gözaltına alınan yüzlerce insan var, onların içerideki akıbetleri nedir kimsenin haberi yok, olamaz da.

Halk Tv'deki görüntülere gelince, polis geri çekildikten sonra insanlar tekrar sokakta toplanıyorlar ve belirli bir yerde bekliyorlar. Kimse kitleler halinde polisin arkasından gidip de polise bir şey yağdırmıyor. Polis o kadar yoğun gaz bombası atıyor ki, muhtemelen polis cephane toplayıp tekrar geri geliyor. Polis oradan tamamen çekilse, hiçbir olay ve sorun kalmayacak. Polis halkla inatlaşıyor resmen, olay bu. Oradaki topluluğun amacı olay çıkartmak olsa belli bir noktada toplanıp beklemez, polisin üstüne üstüne gider, ortalığı yakıp yıkar, kötü niyetli insan bunu yapar.
Bu düşünce tamamen yanlış bence polis çekilse diye bir durum söz konusu olamaz orda sadece eylem için gelenler yok neler neler var adamın niyeti belli eyleme tamamen halkı kışkırtıp olay çıkartıp bundan faydalanmak isteyenlerde katılıyor,ve maalesef sürü psikolojisi gelen alsın türk bayrağını gelsin tamam ama TKP bayraklarını v.s. diğer bayrakları görmüyor musunuz ? Örneğin bizim izmirde bilmem dikkat ettinizmi olaylar hep gece oldu ? tesadüf mü?  Polisin üstüne çok gidiliyor,evet hatalı davaranışları var zaman zaman oluyor ama bu heryerde olur onlarda insan sonuçta,belli tahahmmül sınırları var kimse kimseye taş atarken "ah kafam yarıldı ama olsun" geri çekileyim bende diyemez...Polis düşmanlığına dökülmesin olay halkla polisi karşı karşıya getirmeye çalışıyor bir kesim...Tüm suçu polise atmak kolaycılıktır Sadece halk tv diyoruz Ankaraya baktınız mı? haydi diyelim tamam taşlı,gazlı olay oldu hangi zihniyet gidip belediye otobüslerine,bankaya saldırır ? Starbucksa yapılanlar normal mi İzmir de? polismi yaptı tüm bunları ? bu görüntülerde görülmüyor mu? Halk otobüslerine saldırmak sivil araçları parçalama bankaları ,kafeler yağmalar gibi taş üstünde taş bırakmayan polisler mi? Nasıl polisin iyisi kötüsü varsa eylemcinin iyisi kötüsü var dikkatli olmakta fayda var polisi kötülerken yererken bunlaıda göz önünde bulundurun bence;Gene bir kanalda gördüm bir sivil polis aracı eylemcilerin ortasında kalıyor adama nasıl bir hınçla saldırıyor sanki o adamın suçu günahı var,herşeyi o yaptı 1e 100 kişi saldırıyor,Neyseki dediğim gibi aklı başında eylemcilerde var onlar engelliyor yoksa mazallah daha kötüye gidicekti olaylar...

hakanatik01

Ben polis haklı,eylemci haklı demiyorum yanlış anlaşılmasın tek taraflı bakmayalım olaylara...Kimse durup dururken "ulen çok sıkıldım be ahmet böyle eylemmi olur yahu saatlerdir bekliyoruz burda" "dur ahmet abi sen merak etme ben şimdi patlatırım bir gaz bombası neşemiz yerine gelir olaylar çıkar eğleniriz"mantığında değildir değil mi?  ...

İyi ve kötüye  örnek te verilebilir izmirden buyrun eylemcinin kötüsü ortada tek polis var mı? Hangi zihiyetle yapıyorsun bunu diğer olay diğer şehirde oldu bumu çözümün, gitme o kafeye alma birşeyi öyle eylemini tepkini göster, sen yıktın döktün burayı yarın gene görücem ben seni ordan kahveni içerken,ikiyüzlülük yapmadan yap eylemini...Polis dediğimiz kurum sadece senin canını malını koruyuncamı polis? Nerde starbucksın mal ve can güvenliği?
http://www.youtube.com/watch?v=66UP9gvGIQo

buda kötü polise örnek maalesef evet böyleside var nasıl eylemcilerde sürü psikolojisi varsa polislerimziidne insan olduklarını unutmayalım  neyseki araya girip polisler"durun yahu napıyoruz" diyende;
http://www.youtube.com/watch?v=XThjR-7F0io

Kısaca ne eğlenmeyi ,ne eylemi bilmiyoruz bizler...

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: bilimadam - 03 Haziran 2013, 12:18:15
Buradaki diğer arkadaşların dediği gibi, polislerin olmadığı ya da olup da milleti kışkırtacak hiçbir hareketi yapmadığı zaman ortalıkta zerre kadar olay çıkmıyor.

Polisin işi, oradakilerin de güvenliğini sağlamak. Dolayısıyla aksi mümkün değil.
Halkın bir polis gücünün varlığına alışması gerek.

Alıntı yapılan: Tolga Can - 03 Haziran 2013, 12:50:54
.....
.....
.....

Bu konuyla ilgili sıkıntı çıkabileceği en baştan belli, burası gerçekten bu konuların konuşulacağı bir yer değildir katılıyorum ama bu konunun kapanmasını en başta ben istedim, çünkü susamayacağım bir konu, cahilin çok fazla olduğu bir konu.
Elisa hocam senden özür dilerim, konuyu kapatırsan yada benim mesajımı silersen inan gayet normal karşılarım, konu sınırlarının çok ama çok dışına taştığımın farkındayım ama bunlarıda dile getirmenin gerekliliğine inanıyorum.

Mesajın onayını kaldırdım Tolga :)

Dediğim gibi, hiçbirimiz (taraflı olsun olmasın, ya da hangi tarafta olursa olsun) tepkisiz kalamayız böyle bir duruma.
Tabii ki zaman zaman ihtiyaçtan fazla kelimeler sarfedilir ama düzeltiriz :) Bak sen kendin rahatsız olup talep etmişssin ;)

Evet Enderege de ilk sn de kapatalım dedi. Senin de ilk tepkin bu oldu.
Çünki konu kontrolden çıkmaya çok müsait ve sürekli takipte olması gereken bir konu. Ve ilk gördüğümde bende kapatmak istedim.

Sonra düşündüm ve foruma bir şans vermek istedim.
Bu hepimizi ilgilendiren bir konu, medeni olarak bunu konuşabilir, biribirimizi haberdar edebilir miyiz diye görmek istedim.

bence gayet de iyi gidiyor :) Yasaklamalarla nereye kadar :)
topyekün yasaklardan, diktatörlükten şikayet ederken, bunu bizim de yapmamız,
kurallara uyabilecekleri de herşeyden mahrum bırakmamız ne kadar doğru olurdu bilemediğim için konu devam ediyor :)
Karşı düşünceler her zaman var, hayatın bir gerçeği. İşin ucunu kaçırmadan, işi siyasi görüşlere dökmeden konuşabildiğimiz sürece de devam eder ...

Evet arkadaşlar, taraflardan hiçbiri tamamen suçsuz değil.
Aralarında niyeti düzgün olmayanlar da var. Dolayısıyla grupların tamamına mâledilmemeli bu davranışlar.
Mükerrer olaylar, video ve paylaşımlarla, Ne pilisin ne de eylemcilerin tamamını yargılamak doğru değil.

ballondor

Gece oldugu zaman yanlarına aldıkları sivillerle elleri sopalı cop lu bir şekilde vahşet yaratmaya başlıyor bu insanlar.
İzmirde ki halk dün basmaneye gitmeyelim diye kenetlendi.Gidenler durdurulmaya çalısıldı bizim yerimiz meydanımız burası dendi.
Gidenler oldu catıştı polisle yine, bu insanları savunmuyorum tabikide savunulamazda. Gece oldu yagmur başladı kalabalık dagılmaya başladı ve polis gündogduya dogru yürüdü. iyice dagıttı kalabalıgı, ara sokaklarda öldüresiye dövülenler var. polise saldıranlar degil bu şiddet görenler. yanlış insanların canı yanıyor. bunu ayırt edilmesi lazım.

Nacizane düşüncem, polis eger mudahale etmese, aradaki provakatorleri eminimki halk kendi içlerinde sindirecektir.

NTV binasında protesto eylemi; halk orada,saldırgan yada provakator yok, polis yok, olay yok ...

hakanatik01

Alıntı yapılan: ballondor - 03 Haziran 2013, 14:10:42Nacizane düşüncem, polis eger mudahale etmese, aradaki provakatorleri eminimki halk kendi içlerinde sindirecektir.

NTV binasında protesto eylemi; halk orada,saldırgan yada provakator yok, polis yok, olay yok ...
Bu fikrine inanmak isterim ama bana çok inanılası gelmiyor dediğim gibi bunun birkaç sebebi de olabilir çünkü asıl prokotif eylemin nerede olacağı belli değilmi İzmir'deysen gündoğdu,İstanbul'daysan Taksim ;Ankarada'ysan Kızılay... yine tek tarflı düşünüyorsun gibi geliyor bana aynı şekilde bilirsin gene bizim burda Cumhuriyet mitingleri de oldu o zamanda polis vardı bu kadar olay çıktı mı?

Alıntı yapılan: ballondor - 03 Haziran 2013, 14:10:42
İzmirde ki halk dün basmaneye gitmeyelim diye kenetlendi.Gidenler durdurulmaya çalısıldı bizim yerimiz meydanımız burası dendi.
Gidenler oldu catıştı polisle yine,

Nacizane düşüncem, polis eger mudahale etmese, aradaki provakatorleri eminimki halk kendi içlerinde sindirecektir.
Kendin de söylüyorsun aslında engelleyemezsin provakatorleri imkanı yok.Basmaneye gitmeyelim demişsiniz ne güzel ama gidene de engel olamazsınız/olmayız eeee oraya gideninde belli bir amacı yokmu sence? gidince ne olacağı belli değil mi? Gidenin amacı zaten Polisle çatışmak değilmi ne var Basmanede bana söyleyebilirmisin? Gündoğdu meydanı varken basmanede meydanmı var ? İzmir'deysen gündoğdu meydanından başka yerde miting olmadığını bilir herkez...Diğer yerlere gitmenin amacı sadece kışkırtma olur... Sen niye gitmedin basmaneye korktun mu da gitmedin? tabiki hayır olayların ne olacağını biliyorsun sağduyulu davranıyorsun herkesin davranması gerekende senin benim yaptığım şekilde olmalı....Aksi durumda ben art niyet ararım olaylarda...

Halk çabuk gaza gelen bir topluluktur sindirme olamaz,Starbucks olayını koydum, videoya bir bakın 2 kişi saldırıyor halktan belki sadece bir kişi saldırın diye bağırıyor 10 kişi peşinden,helal olsun sanalar,ne oluyor düşmanın kim bir dur yahu? ve şunuda unutmayın I.Dünya savaşının, II.dünya savaşının çıkış sebebleri tek kişinin ölmesi/öldürülmesidir ortada polis asker falanda yoktu ama ordada işler çığrından çıkmıştır insan denilen "hayvan" ı dizginleyemezsin elbet olucaktır önemli olan aklı başında olup sağduyulu davranabilmek ne için oraya gittiğini unutmamak,ve maalesef bizim Ülkemizin en büyük sorunu akıllı değil, duygusal bir milletiz önceliğimiz her zaman duygularımızdır...

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: ballondor - 03 Haziran 2013, 14:10:42

Bu durumda tekrar edeyim.
Polis onların da güvenliği için bu gibi etkinliklerde bulunmak zorunda.

Sırf kenarda polis var diye ne için orada bulunduğunu unutan, zıvanadan çıkan eylemciler olduğu gibi.
Dün gece birinden taş yemiş, durduk yere saldırıya uğramış, o gün olay çıksa da birinden hıncımı alsam diyen Polis de çıkacaktır.

bu durumda aksi kannati düşünürsek, eylemciler olmasa, Polis de kendi içinde sorun çıkanları sindirir.
bu mu yani :D
O zaman biri de çıkar, eylemciler gelmesin der :D

ýrmakk

Bu kadar uzamasa bu kadar büyümese kimsenin kılına zarar gelmese iyiydi elbetteki. olayın içi farklı....
Eylemciler açısından konuşuyorum. Onların derdi bir kaç ağaç değil bunu sizlerde söylemişsiniz mesele siyasi. Mesele ağaç olsaydı koç üniversitesinde bırakın bir kaç ağacı  binlerce ağaç kesildi. Madem mesele ağaç neden bu kadar insan o zaman eylem yapmadı. Ali ağaoğlu hep ağaçları keserek ormanlık yerleri açarak inşaatlar yapıyor niye kimse isyan etmiyor?? mesele demekki bir kaç ağaç değil.

Siyasiler açısındansa.
1) İmar izni olmayan bir yere nasıl inşaat izni verebiliyorsunuz sırf çıkarınız için!!! insanlarada enayi değil itiraz edecek tabiki
2) CHP BDP bu olayı fırsat bilerek sırf iktidara muhalefet olsun diye olayları körükledi ve olaylar büyüdü.
3) Ak parti olayın büyümesinden  bence ziyadesiyle memnun. dikkatler taksime odaklanmışken yabancılara petrol çıkarılmasına izin verilen bir kanun çıkarıldı. Kimsenin taksimi konuşmaktan bu kanunu konuşmaya fırsatı yok.
Türkiyede çıkarılacak yeterli petrol rezervi yok deniliyordu sürekli yarın bir gün patır patır her yerden petrol çıkar.

Neymiş taksimde ağaçlar kesilip avm açılamazmış. Yahu orada AVM olsa ne olmasa ne en azından toprak bizim taş bizim. Kaynaklarımız gidiyor kaynaklarımız.
http://www.vahdethaber.com/haber/16298-yabancilar-icin-petrol-kanunu-cikarildi.html

ballondor

hakanatik söylediklerine katılıyorum. arada bireysel olarak yapılan hareketler tüm polislere ve ya tüm halka a maal edilmemeli.

Eylemcilerin derdi en başta agaçtı. ilk 4 gün 500 -1000 kişi var dı gezi parkında oturan eylenen yanlarında duruyordu polis.
Nezaman ki polise e mudahale emri geldi o zmn bu olaylar önce istanbulda 10000 lere yayıldı sonra tüm Türkiye ye.
Evet artık olay sadece agaç degil, 3 gündür çatışan bir halk-polis, peki ya başbakan? Bugun 'gezi' ye gitti kendileri.
olayın sadece agaç olmamasınında haklı yönleri varmış demekki he geçen gün görüyoruz... (bu kadar konusuyorum,eski düşüncemide belirteyim, Yetmez ama evetçiydim, hiç bu kdr pişman oldugumu hatırlamıyorum )

hakanatik01

Vallahi ballandor hocam proveke etmek olayın en kolay kısmıdır [Basmane'ye yürümek gibi] kimse önünde duramaz yok ben engellerim falan demeler beyhude kalır... Bu tezi savunan arkadaşlara katılabilmek için en basitin den bir örnek versek ortada polis yok, Göztepe-karşıyaka yada FB-GS maç yapsın biz engelleriz provakoterleri canım değil mi? polis olmasa ne olay çıkar ne birşey adam gibi izleriz maçımızı herkes ilçesine geri döner (mi)?

Bırakın maçı siz ve ben Göztepe formamızı[nedense göztepeli gibisiniz bir his geldi bana :P :) ] giyip arkadaşlarımız gitmeyin Karşıyaka çarşıya [aynı şekilde göztepe]olay çıkar deseler ona rağmen gitsek,al sana polis yokken nasıl olay çıkar inanamazsanız mazallah birde daha kötüsü oldu dayak yedik komalık olduk hastaneden çıkamadığımızı düşünün,sonrasında tüm göztepe karşıyakaya akıcaktır... bu olaylarında futboldan farkı yok eylemciler arasındada karşıt görüşlü senin görüşünde olmayanlar olucaktır çünkü olaylar ağacımı kestirmem Avm yaptırmam dan çıktı farklı boyutlara gitti,ve bizlerde en ufak bir kıvılcımda birbirini dövmeye başlarız çünkü karşı görüşe tahammül yoktur ,küpe takıyor diye i.ne ye bak diye yargılarız,saçı uzun diye saçı uzun aklı kısa deriz dalga geçeriz karşı tarafın görünüşüyle ,derizde deriz.Polisin orda bulunma amacı aslında budur zaten ,karşıt görüşlüler arasında olay çıkarsa müdahale edip diğer insanların en azından can güvenliğini sağlayabilmek,ben polisin bilerek bu tarz olaylar yapacağına inanmam/inanmak istemem ...

Neyse polisi savunuyor pozisyonunda olmayayım :) benim istediğim sadece tek taraflı bakmayalım olaylara her iki tarafında hatalarını kabul etmek önemli olan,çözüm polis olmasa olay çıkmaz demek değil, bunu bilemezsiniz/bilemeyiz ki [olay çıkarsada zaten suçu gene polise atarız :P "nerde bu devlet, nerde bu polis ,adam kesiyorlar uyuyormu polis" şeklinde] günlük hayatta vay bana yan gözle baktı diye adam toplayıp kavga çıkaran insanlarız :P çabuk galeyana geliriz,siz ne derseniz deyin...

regortaz

Olayların stresinden biraz arınmak isteyen varsa şu yazıyı okuyabilir oldukça komik geldi bana :D

http://antik.eksisozluk.com/show.asp?t=tayyip+d%C3%B6nmeden+%C3%BClkeyi+sakl%C4%B1yoruz+beyler

Eylem meselesine gelince, neredeyse apolitik bir insan olarak polisin İzmir'deki olaylarda takındığı tutum beni bile isyan etme noktasına getirdi. Rasgele bir şekilde darp edilen insanlar, gece vakti polisle beraber çete gibi dolaşan eli sopalı tipler vs. Bir kısım bu eli sopalı tiplerin sivil polis olduğunu iddia ediyor ama koskoca polis teşkilatında fazladan polis yeleği veya ekipmanı mı yok da bu insanlar kabadayı gibi geziyorlar? Bu olayın kesinlikle açıklığa kavuşturulması gerek.

Her toplumsal olayda olduğu gibi bunda da sağa sola saldırıp banka restoran camı indirerek "devrim" yapacağına inanan tipler var onlara ne söylesen boş, ideolojilerle beyni yıkanmış bir kitle. Tabii ki polis kendilerine taş vs. atan bu kitleyi kontrol altına almak için karşılık verecek ama bunun karşılığı çete gibi sokaklarda gezip yakaladığını eşek sudan gelinceye kadar dövmek midir? Hayır. Yakalarsın, etkisiz hale getirdikten sonra tutuklar merkeze götürürsün olur biter, o videolarda ne insanlık dışı görüntüler var sanki düşman askeri yakalamışlar.

Düşman askeri demişken yine bu ideolojik kitlenin kullandığı "Gündoğdu düştü", "Alsancak düştü", "İzmir düştü" gibisinden laflar, neresi düşüyor yahu savaşta mıyız ülke işgal altında mı kim nereyi ele geçirmiş de düşüyor? Protestoların rengini değiştiren, protestocu kitleyi haklıyken haksız duruma düşüren bu kitle.

Hükümetin bu konudaki tavrı da ne yazık ki bana göre çok yanlış, hala diyorlar bizi yüzde elli destekliyor, e desteklemeyen yüzde elli ne olacak? Yüz kişiden elli kişi o alışveriş merkezini istiyorsa ellisi istemiyor onların mantığına göre e bir orta yol bulmaya çalışsanıza, bir yüzde elli aldık benim halkım benim vatandaşım benim polisim benim x benim y. Neyse siyasete fazla girmeyeyim.

Bu olaylar o oy veren yüzde elliye de anlatılmadığı sürece bu ülkede bir şeylerin değişmesi çok zor. Lozan'dan beri var bu iletişimsizlik, ülkenin temelini atan Lozan antlaşmasının zafer mi yoksa yenilgi mi olduğuna daha karar veremeyen bir halk var ortada, hal böyle olunca bu ülkenin ilerlemesi çok çok zor. Umarım uzun süre ayakta kalabilir bu ülke.