Coingeneration Ödemeleri - (SCAM)

Başlatan ilovelanur, 11 Temmuz 2013, 15:29:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abcb

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 15 Temmuz 2013, 23:00:45
Teşekkürler modum avea olmuyor sanırım,3 farklı avea ile denedim :P :)) ticket attım manuel onayda varmış sanırım 48 saat bekleyeceğiz cevap için :)  Thread'ın hemen aktif oldu mu  bazı arkadaşlar yazmış 1 aydır aktifleştirmediler vs. şeklinde...

12 saat sonra aktif oldu  :)

ilovelanur

50$ lık yatırım yaptım, günlük ödemelerim almaya devam ediyorum... Çektiğim ödemelerimi konunun ilk mesajında sürekli güncelleyeceğim.

bekeli

Hayırlı olsun yatırımınız ve yeni ödemeleriniz ;)

hakanatik01

Yatırımın hayırlı olsun umarım kazasız belasız biter;
Ticketa cevap yazdılar mı ilovelanur? neden para ödüyorum dediğin de ?

birde adamlar çok mantıklı şeyler söylemişler korktum açıkcası :) Sizlerde kendi paypal v.s. işlemleri yaptığınız PCleriniz de kullanmayın ben boşta duran PCde kullanıcam kullanabilirsem herhangi bir şekilde yaklaşık 4-5 aydır kullanmıyorum, atıl halde durmasın diye :) oluşabilecek sorunlardan konuyu tanıtan  arkadaşlar sorumlu değildir çünkü herkes riskleri göze alıyorlarsa bu tarz programları kullansınlar; Kısaca ,Dimyata pirince giderken eldeki bulgurdan da olmayın; :P

1.si Adamların değindikleri ilk konu büyük şirket ama mail adresleri free mail saçma değilmi demişler;
2.konuda şirket adres bilgileri başka yere aitmiş :) ne derece doğrudur bilemem ayrıntıları burdan okuyabilirsiniz;
Bir kaç sitedede programın trojan olduğunu söyleyenlerde çok sayıda  siz AVGyle taratmışsınız birşey yokmuş bende Nortonla 360 premiumla tarattım ondada bişey yoktu ama Malware tarzında programlarla da taratmakta fayda var;
katılırsınız katılmazsınız adamların konuştukları bunlar ;)
http://www.realscam.com/f8/coingeneration-com-opportunity-scam-2387/

ilovelanur

Teşekkür ederim, Ticket' a cevap gelmedi henüz...

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: ilovelanur - 16 Temmuz 2013, 19:31:40
Teşekkür ederim, Ticket' a cevap gelmedi henüz...

Ya bilmiyorlardır, ya paylaşamayacakları bir bilgidir, ya da her seferinde başka bir işlem gibi genel bir cevap dönerler.
Sonuç olarak bilgi vermezler.

ilovelanur

Alıntı yapılan: elisamccline - 16 Temmuz 2013, 21:06:02
Ya bilmiyorlardır, ya paylaşamayacakları bir bilgidir, ya da her seferinde başka bir işlem gibi genel bir cevap dönerler.
Sonuç olarak bilgi vermezler.

Yatırım yapmaya değer bulmuyo musunuz peki?

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: ilovelanur - 17 Temmuz 2013, 00:00:15
Yatırım yapmaya değer bulmuyo musunuz peki?

Konu yatırım yapmaya değer olup olmaması ile ilgili değil aslında benim için.
Daha önce yanlış anlaşılmasın diye konuyu uzatmak istemedim. İyi olmayan düşünceler paylaşılınca konularını baltalıyor sanıyor insanlar.

1 -  Ne için kullanıldığımı bilmediğim noktada, beni bu siteler rahatsız ediyor.
Acaba ddos saldırıları için zombie mi oluyorsunuz, illegal bir örgütün haberleşmesini maskelemek için cycle a mı dahil ediliyorsunuz, maskelemede kullanılıyorsunuz.
Örnekler çoğaltılabilir.

2- PC nize bir program kurduğunuz durumda, bunu risk açısından bir web sitesi ziyaretiyle kıyaslamak bile hata olur.
bilgi alıp göndermesi gereken bu programlar PC nize P2P protokolünü kurarlar. Bunu kullanan yüzlerce casus yazılım ve benzeri için otobbanda bir şerit olursunuz.
P2P protokolü izinli bir protokoldür ve paketleri bölerek kendisi tanımlar birleştirir. güvenlik yazılımları / antivirüs de olsa, adware de olsa farketmez) iş işten geçtikten sonra,
yerleşim sağlandıktan sonra ancak farkedebilirler.

3- işlem yaparak bilgi akışı sağlayan bir programın ne gönderdiği konusunda en ufak bir fikriniz olmaz.
Kişisel bilgilerinizin, kayıtlı parolalarınızın, doldurduğunuz formlarda geçen kelimelerin bilgilerinin hala güvende olduğunu kim bilebilir. Kim iddia edebilir.
PC de ne kadar çok bilgi tutulduğunu bilen birinin buna cesaret etmesi biraz zor.
Neyse bunu da çok uzatmayayım, çok fazla data var.

Sadede gelirsek, işin bu kısmını geçmeden, yani önce kullanıp kullanmama kararını almadan yatırım konusunu düşünmem zor.
ek olarak, böyle bir iş yapılan siteye yapılan yatırım ile ne türlü bir ekstra sağlanır, o da ayrı bir konu.
Yani sitenin yatırıma ihtiyacı olmaması gerekir.
Kazanca etki eden şartlar, PC nizin gücü, ayırdığınız zaman, internet bant genişliğiniz ve lokasyonunuz ile ilgili olabilir.
Yatırımınızla ilgili olmamaz, olmamalıdır.

Daha önce sıkıntı yaşanan benzer programlar da gördüğüm için, ben konuya size göre çok dar bir açıdan baktığımın farkındayım.
Ama bu işe soyunan herkesin, yazdıklarımı en azından okuyup bir düşünmesini isterim.

richman

Avea ya kod geldi fakat bilerek içinde para olmayan faturasıza gönderttim geri gönderiyorum kabul etmiyor paralımı bu onay kendi hattımı riske atmak istemedim nedir ne yapmalıyım

abcb

Ben vodafone faturalı hattımdan mesaj göndermiştim, sadece normal mesaj ücreti almış (0.41 tl)