Atatürk ve Cumhuriyet Köşesi

Başlatan Coulers79, 02 Ocak 2015, 21:44:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Coulers79

Ya istiklal ya ölüm!

Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh, bütün vatandır.
Vatanın her karış toprağı, vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça, terk olunamaz.

Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir, ileri.

hispasat

(spk)       ATATÜRK  ün   HASTASIYIM   

strenergy

İngiliz Kralı VIII. Edward İstanbul'a Atatürk'ü ziyarete geldiği zaman, Atatürk kendisine bir akşam ziyafeti vermişti.

Ziyafetten önce:
- Bana İngiltere sarayında verilen ziyafetler ne şekilde olur, onu bilen birisini yahut bir aşçı bulunuz!... dedi.
Sonunda İngiliz sofra merasimini bilen bir kişiden öğrenerek sofrayı o şekilde düzene koydular... Akşam kral sofraya oturunca kendisini kral sarayında zannederek memnun oldu. Atatürk'e dönerek:
- Sizi tebrik eder ve size teşekkür ederim kendimi İngiltere'de zannettim, diyerek memnuniyetini bildirdi.
Sofraya hep türk garsonlar hizmet etmekte idi. Bunlardan bir tanesi heyecanlanarak, elindeki büyük bir tabakla birdenbire yere yuvarlandı, yemekler de halılara dağıldı. Misafirler utançlarından kıpkırmızı kesildiler. Fakat Atatürk kral'a eğilerek:
- Bu millete her şeyi öğrettim, fakat uşaklığı öğretemedim, der.
Anket + Offerwall - 0.10$ min ödeme - Bitcoin, Payeer ...

[img]https://www.gelirkapisi.com/i/str4.jpg[/img]

hispasat

Alıntı yapılan: strenergy - 08 Ağustos 2018, 22:26:35
İngiliz Kralı VIII. Edward İstanbul'a Atatürk'ü ziyarete geldiği zaman, Atatürk kendisine bir akşam ziyafeti vermişti.

Ziyafetten önce:
- Bana İngiltere sarayında verilen ziyafetler ne şekilde olur, onu bilen birisini yahut bir aşçı bulunuz!... dedi.
Sonunda İngiliz sofra merasimini bilen bir kişiden öğrenerek sofrayı o şekilde düzene koydular... Akşam kral sofraya oturunca kendisini kral sarayında zannederek memnun oldu. Atatürk'e dönerek:
- Sizi tebrik eder ve size teşekkür ederim kendimi İngiltere'de zannettim, diyerek memnuniyetini bildirdi.
Sofraya hep türk garsonlar hizmet etmekte idi. Bunlardan bir tanesi heyecanlanarak, elindeki büyük bir tabakla birdenbire yere yuvarlandı, yemekler de halılara dağıldı. Misafirler utançlarından kıpkırmızı kesildiler. Fakat Atatürk kral'a eğilerek:
- Bu millete her şeyi öğrettim, fakat uşaklığı öğretemedim, der.

(spk)   hayranlığım   daha da arttı

Coulers79

[spoiler][/spoiler]

Savaş zaruri ve hayati olmalıdır. Milletin hayatı tehlikeye maruz kalmadıkça, savaş bir cinayettir.

Biz kimsenin düşmanı değiliz. Yalnız, insanlığın düşmanı olanlara düşmanız.

hispasat

Coulers79

[spoiler][/spoiler]

www.youtube.com/watch?v=fFlHrj8OYNA
Nazım Hikmet - 30.08.1961

hispasat

Alıntı yapılan: Coulers79 - 30 Ağustos 2018, 17:50:12

(spk)    (spk)        (spk)       REİS lerin   REİS i  işte bu   REİS görüüüüüüün     ölürüm senin gülüşüne    (spk)     (spk)         (spk)

hispasat

Alıntı yapılan: Coulers79 - 11 Kasım 2017, 16:54:59

SENİ ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOK  ÖZLÜYORUM, TV DE HER VİDEO NU İZLEDİĞİMDE  TÜYLERİM  DİKEN DİKEN OLUYOR    ATAAAAAAAAM

kazims

"Çalışmadan,yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar,önce onurlarını sonra özgürlüklerini daha sonra bağımsızlık ve geleceklerini kaybederler.''

Gazi Mustafa Kemal Atatürk