Hukuk işlerinden anlayan var mı :)

Başlatan Ufuko, 26 Ocak 2015, 14:02:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

enderege

Hakkında hayırlısı ufuko. Bu tip olaylarda hakimler genelde müştekiyi tutar. Umarım buda öyle sonuçlanır.
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

Ufuko

Alıntı yapılan: enderege - 05 Nisan 2015, 02:13:07
Hakkında hayırlısı ufuko. Bu tip olaylarda hakimler genelde müştekiyi tutar. Umarım buda öyle sonuçlanır.
Yanlız hocam dava Ağır Ceza Mahkemesi olarak gözüküyor. Bu mahkemelere baktım da cezası 10 yıldan fazla olan davalara bakar yazıyor.
Benim bildiğim dolandırıcılık suçları 3-5 yıl cezası olan suçlar bunun farkı ne ki?  :m

[spoiler]Ağır ceza mahkemeleri, ceza dâvalarına bakan asliye mahkemelerinin en yükseğidir. Ağır ceza mahkemeleri, kanunların ayrıca görevli kıldığı haller saklı kalmak üzere, türk ceza kanununda yer alan yağma(tck m.148), irtikap (tck m.250/1 ve 2), resmi belgede sahtecilik (tck m.204/2), nitelikli dolandırıcılık (tck m.158), hileli iflas (tck m.161) suçları ile ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve "10 yıldan fazla" hapis cezalarını gerektiren suçlarla iligli dava ve işlere bakmakla görevlidirler. Ele aldıkları dâvaların cezaları daha ağır olduğundan, ağır ceza mahkemeleri adını almışlardır.[/spoiler]

gaddar

Konunu tam bilmiyorum ama dolandırıcılıkta işin içine eklenmiş olabilir :) Nitelikli dolandırıcılık adamı hapishane tespihi yapar :)

Ufuko

@gaddar şimdi ben ne yapıcam onu anlamadım   :D
Mahkeme daha açılmamış mı tarih filan yok? Ben 1-2 aya kadar İstanbul'a gidicem bu iş uzarsa sırf bunun için Adıyaman'a filan gelmem. Mahkemeye katılmadım diye kaybetmekte adama koyar yani...

gaddar

Senin davanı sisteme düşmüşler sadece olan o herhangi bi duruşmada muhtara ya da direk sana mahkeme kağıdı gelir :)
e devletten baktın demi :)

paragelsinde

hocam kazanman temennisiyle ama sürec bayağı uzun olacak
barodan avukat iste bence işi bilen ....

gaddar

O iş, işi bilen olarak olmuyor :) Sırası kime geldiyse ona tıklıyorlar o avukat bakıyor.Tabiki de istemekte fayda var konunu bilsem pratikten yardımcı olurum sana en azından savunma mekanizmana yardımcı olurum :)
Şimdiden kazanman temenninle :)

hakanatik01

konu ilk mesajlarda vardı sanırım.
Bişiler almışta adam tam sözleşmeye uymamış gibi bir durum var.(Sözleşmede yok skype görüşmesi var  )
Alıntı yapılan: ufuko - 26 Ocak 2015, 14:41:14
Şimdi hocam şöyle özetliyeyim; ben adamdan sunucu kiralamak istedim tabi sadece sunucu değil sunucuya oyun kurulumunu da yapıp teslim edecekti. Skype'dan konuştuk anlaştık parasını yatırdım, sonrasında ulaşamadım. Skype konuşmalarını filan aldım, ATM dekontunu filan aldım suç duyurusunda bulundum olay bu yani  :m
Tebligat örneğini aldım savcılıktan Sulh Ceza Hakimliği yazıyor.

gaddar

hmm dolandırıcılık bildiğin bilişim de için içinde
-TCK. m. 158/1'E
F BENDİ : BİLİŞİM SİSTEMLERİ, BANKA VEYA KREDİ KURUMLARI ARAÇ OLARAK KULLANILMIŞ İSE, 3 YIL HAPİS + 2 KAT AÐIR PARA CEZASI.

Şeklinde yazıyor. Peki Maddi zararın ne kadar acaba ? Mesela her yerdeki konuşmaları da kayıt alamıyorlar bazı programlara erişim yok skype ı bilmiyorum.Senin kayıtların var keşke bi de normal telefon konuşması olsaydı çok eski bi mevzu değil kaç sene öncesinin telefon kayıtları bulunuyor :m

hakanatik01

Benimde aklıma nerden buldu da aldığı geldi onlarda kanıt olur mu ki ? Belki şirketlerdir o zaman dahamı kolay olur.
Adını da verki bizlerde alışveriş yapmayak yarın öbür gün :P