Anlamlı Sözler, Paylaşımlar.

Başlatan FilmsizKalma, 13 Ocak 2012, 16:56:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Coulers79

Yalnız bu ilk resimdekiler yerliye benziyor, yazık ya telefonlar bunları ele geçirmiş.

Ufuko

"Ne sen bu kalabalıkta yalnızlığı yaşayabildin ne de ben bu yalnızlıkta kalabalığı... Yokluğun değil, varlığındır beni yalnızlaştıran. Kimseyi sevemememin tek suçlusu sendin. Bana dost gözüyle bakarken, sana aşık olduğumu hiç bilmedin! Hep yanımdaydın, bu yüzden kimseyi sevemedim. Evet çok yalnızım; çünkü sen varsın."

Bu onu son görüşümdü. Ve kendime olan son itirafım.

Ey! Beni bana pişman eden yalnızlık. Sana çok teşekkür ediyorum; beni koca bir hayatın önsözünde bıraktığın için!

~ Kahraman Tazeoğlu - bAŞKa

hakanatik01

Alıntı yapılan: Coulers79 - 12 Temmuz 2015, 01:39:39
Yalnız bu ilk resimdekiler yerliye benziyor, yazık ya telefonlar bunları ele geçirmiş.
Zamane şartları :P Ne muhabbet kaldı ne bir arada yemek yiyebilme imkanı ramazan olmasa artık millet bir arada oturupta yemek yiyemeyecek duruma geldi herkesin bir işi var telaş için de dolanıp duruyor.Nerde eski zamanlar :P :D Eskilerde ayrı bir kalite vardı şimdi salaş bir hayat yaşar olduk yahu :PP

Bugün büyük babaannemin kapısındaki tokmağında anlamını öğrendim ilginç ve güzel geldi :)
"Evlerin kapı tokmakları, penceredeki çiçeklerin gösterdiği mânâdan geri değildi. Kapı tokmakları çift halkadan müteşekkildi. Bunlardan, aslan başı motifli ve büyük olanı kalın, çiçek motifli ve küçük olanı da ince ses çıkartırdı. Eğer eve bir erkek misafir gelmiş ise, kalın sesli tokmağı tıklatır, içerdeki ev sahibi gelenin beyefendi olduğunu anlar, kapıyı evin beyi açar, bey yoksa mahremiyete uygun olarak kapı açılırdı. İnce sesli tokmağın sesi duyulmuş ise, gelenin bir hanım olduğu anlaşılır, kapıyı evin hanımı açardı."

Coulers79

Aynı amellerdeki kişilerden birini milyoner yapmaktansa, bin tanesini ihyâ etmek daha evlâdır.

Coulers79

[spoiler]
Suruç Katliamı[/spoiler]

hakanatik01

İki üç balta ayırmaz bizi mazimizden. Ağacın kökü mademki derindir cidden, dalı kopmuş, ne olur gövdesi gitmiş, ne zarar o, bakarsın, yine üstündeki edvarı yarar, yükselir, fışkırıp, afak-ı perişanımıza; yine bir vaha serer kavrulan imanımıza.

Mehmet Akif Ersoy.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 04 Ağustos 2015, 23:07:20
İki üç balta ayırmaz bizi mazimizden. Ağacın kökü mademki derindir cidden, dalı kopmuş, ne olur gövdesi gitmiş, ne zarar o, bakarsın, yine üstündeki edvarı yarar, yükselir, fışkırıp, afak-ı perişanımıza; yine bir vaha serer kavrulan imanımıza.

Mehmet Akif Ersoy.

3-5 TL lik çamaşırsuyu na bakar :P

Coulers79

O ilk sigarayı içmeseydik, sonraki onbinlercesini de içmeyebilirdik.

Coulers79

Coulers79