Faydalı veya ilginç paylaşımlar

Başlatan TwofuN, 10 Temmuz 2012, 20:14:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Coulers79

Sigarayı Bırakınca Neler Oluyormuş?   (k)

6 saat sonra: Kalp atışlarınız yavaşlıyor ve kan basıncınız düşüyor.

1 günde: Neredeyse tüm nikotin kanınızdan atılıyor.

- Parmak uçlarınızdaki ısı artıyor ve elleriniz daha az titriyor.

- Kandaki karbon monoksit seviyesi düşüyor ve oksijen kaslara ve kalbe daha rahat ulaşıyor.

1 haftada: Tat ve koku alma duyunuz gelişiyor.

- Kan değerleri ve C vitamini gibi koruyucu antioksidanlar yükseliyor.

- Akciğerlerinizin normal temizleme sistemi tamire başlıyor, vücuttaki katran mukus ile dışarı atılıyor.

2 ay içinde: Hırıltı ve öksürüğünüz azalıyor.

- Bağışıklık sisteminiz güçleniyor ve böylece bakterilerle daha iyi savaşabiliyorsunuz.

- Kanınız daha az kalın ve yapışkan, ayrıca el ve ayaklarınıza kan akışı daha güçlü.

6 ay sonra: Kendinizi daha az stres altında hissediyorsunuz.

- Akciğerleriniz daha iyi çalışıyor, daha az balgam üretiyor.

1 yıl sonra: Daha rahat nefes alıyorsunuz ve akciğerleriniz daha sağlıklı.

2 ile 5 yıl arası: Kalp krizi ve inme riskinizde büyük bir düşüş var ve bu risk zamanla da azalacak.

- Kadınlarda beş yıl içinde rahim kanseri riski hiç sigara içmeyen bir kadınla aynı düzeye iniyor.

10 yıl sonra: Akciğer kanseri riskiniz içen birisine göre azaldı.

15 yıl sonra: Kalp krizi ve inme riskiniz hiç sigara içmemiş biriyle neredeyse aynı seviyede.

Coulers79

İçecek olarak bir çok zararı olduğu söylenen kolanın, başka alanlardaki kullanımı şaşkınlık verici.. Ancak tüm bunları yapmadan önce uyaralım.
Bu önerilerden hiç biri kanıtlanmış deneyler değil. Çıkabilecek herhangi bir aksilikten mesul değiliz...

- Çimlerin büyüyüp yeşermesini sağlıyor, gübre gibi.
- Araba aküsünün pas tutan yerlerine döküp, pasları sökebilirsiniz.
- Sadece akü değil, diğer metal yüzeylerdeki paslar da sökülüyor.
- Arabanın donan ön camına döktüğünüzde, buzu bile çözüyormuş.
- Birkaç dakika saçınızda bekletip durulayın, Elidor reklamındaki kızlar gibi dalga dalga saçlarınız olsun.
- Yanan tencere/tavaların, yanık yerlerini kolada bekletin, bak görün sonra nasıl parlıyor.
- Tuvaleti temizlemek için kullanabilirsiniz. Tuvaletin etrafına dökün ve biraz bekledikten sonra sifonu çekin.
- Deniz anası sokmasına iyi geliyor diyorlar. (ama mor olanlarına)
- Buz gibi kolayla gargara yapınca hıçkırıklara iyi geliyor.
- Ketçapla karıştırılıp tavuk üzerine sürülecek sos bile yapabilirsiniz.
- Kumaş üzerindeki yağı, kanı, sos lekesini çıkartır. Deterjanların azılı rakibiymiş aslında.  :g

enderege

Yazın güneş yağı yerine kullanırsanız o üstteki soslu tavuk gibi güzel yanarsınız. :PP
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

abcb

Alıntı yapılan: Coulers79 - 08 Ocak 2015, 19:34:10
- Birkaç dakika saçınızda bekletip durulayın, Elidor reklamındaki kızlar gibi dalga dalga saçlarınız olsun.

Kel kalmayız dimi  :PP

Coulers79

Alıntı YapAncak tüm bunları yapmadan önce uyaralım. Bu önerilerden hiç biri kanıtlanmış deneyler değil.

Önce lüle saçlı hocalar deneyebilir belki :PP ne olur ne olmaz. (amp)  :X

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: Coulers79 - 08 Ocak 2015, 22:43:16

Önce lüle saçlı hocalar deneyebilir belki :PP ne olur ne olmaz. (amp)  :X

Deniyecekseniz siz deneyin :D
Bizimki giderse bir daha gelmeyeceği kesin :P

Coulers79

**Tansu Çiller, "Cenabı Allah'ı size emanet ediyorum!" diyerek miting alanındakilere büyük bir sorumluluk yükleyeli 10 yıl oldu.
**Meclisspor, kimsesiz çocuklarla yaptığı moral maçını 3-2 kazanarak çocukları ağlatalı 6 yıl oldu.
**Seda Sayan'ın programına konuk olan ve satanist olduklarını söyleyen iki genç kız, canlı yayında halay çekeli 9 yıl oldu.
**Hidayet Türkoğlu, Angola karşılaşması sonrası "Allah da yardım etti sağ olsun" diyerek samimiyetin sınırını zorlayalı 10 yıl oldu.
**Yılmaz Morgül, "Ben Türkiye'nin Jennifer Lopez'iyim" diyeli 7 yıl oldu.
**Akrep Nalan köpeğini yanlışlıkla üzerine basarak öldüreli 24 yıl oldu.
**İzzet Yıldızhan, "Sanatçı arkadaşlarımız gerçekten bazıları konuşmak bilmiyorlar" diyeli 4 yıl oldu.
**Canlı yayında telefonla konuşan Mahmut Tuncer "yahu benim arabayı çekiyorlarmış, ben gidiyorum!" diyerek konuk olduğu
programı terk edeli 4 yıl olmuş.
  **Caner, telefonla arayıp canlı yayına bağlanan Tülin'e sinirlenip kafasında bardak kıralı 8 yıl oldu.
**Annesinin adı Binnaz olan genç, Ciguli'nin "Binnaz" şarkısına kızıp kaset şirketini basarak çaycıyı rehin alalı 14 yıl oldu.
**Kenan Evren'in 15 bin tl'ye sattığı "dam üstünde fesleğen" isimli tablosundaki bitkinin, fesleğen değil kuşkonmaz olduğu açığa çıkalı 11 yıl oldu.
**Kenan Doğulu "Aşk oyunu" isimli şarkısında,"belki de onunla, sevişiyor çılgınca" dedikten hemen sonra, "benim masum biricik sevgilim" diye devam ederek değişik bir psikoloji sergileyeli 19 yıl oldu.
**Serdar Ortaç, "Topu topu 7 nota var kaç ayrı beste yapılabilir ki" diyerek birbirine benzeyen bestelerinin formülünü açıklayalı 10 yıl oldu.
**Reha Muhtar'ın "Bir de senaryom var yazacağım. Onunla da Oscar alacağım. Yöneteceğim de, Allah izin verirse," sözleriyle açıkladığı planlarına Allah izin vermeyeli 6 yıl oldu.
**Şarkıcı Teoman, çapkınlık yaparken gazeteciler fotoğraflarını çekince "bırakın da rahat çalışayım" diyeli 12 yıl oldu.
**Bülent Ersoy,"Rahmetli çok severdi sesimi, bir gün bana 3 şişe çamlıca gazozu aldı, ben de ona şarkılar söyledim." sözleriyle Deniz Gezmiş'le çok yakın arkadaş olduğunu iddia edeli 2 yıl oldu.
**Yapımcı Türker İnanoğlu,"ne oynayacağım? senaryoya bakayım" diyen Nuri Alço'ya "Senaryo falan yok. Kadın pazarlayan, uyuşturucu satan
... bir adamı oynayacaksın" cevabını vereli 28 yıl oldu.
**Kadir İnanır Flash tv'de haberleri sunalı 14 yıl olmuş.
**Burdur'da kumar oynatılan bir köy evini jandarma basınca 5 köylü aniden namaza duralı 58 yıl oldu.
**Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirilen bir temel atma töreninde, öğle vakti havai fişekler patlatılınca, kafasını gökyüzüne kaldırılanlar hiçbir şey göremeyeli 6 yıl oldu.
**Atv'nin kuruluşunun birinci yıl dönümünde düzenlenen gecede sahneye çıkan Tarkan, canlı yayında "çişim var" diyeli 19 yıl oldu.
**Sivas'da bir grup meraklı insan, 732 yıllık tarihi bir mermeri, plastik olup olmadığını kontrol etmek amacıyla kırıp
plastik olmadığına kanaat getireli 7 yıl oldu.
**Hava durumu spikeri Ersin İmer, Marmara ve İç Anadolu Bölgesi'nde don görüleceğini anlatıp "Hepinize donsuz geceler" diyeli 24 yıl oldu.

ElisaMcCline

:D :y

Kadir İnanır'ın Flash TV de haber spikerliği yaptığını duymamıştım :) :y

Coulers79

* Telefona sol kulağınızla cevap verin.
* Günde 2 kere kahve içmeyin.
* Soğuk su ile hap almayın.
* 19'dan sonra yemek yemeyin.  (eht)

* Tükettiğiniz yağlı gıdaların miktarını azaltın.
* Sabahları daha çok, akşamları ise daha az su için.
* Cep telefonu bataryaları ile mesafenizi uzak tutun.
* Uzun süre kulaklık takmayın.
* Gece 22 sabah 06, en ideal uyuma saatleridir
* Uyku öncesi ilaç aldıktan sonra hemen uzanmayın.
* Şarjınız son çizgiye indiğinde, yani çok çok az bir şarj seviyesinde iken telefona cevap vermeyin.
    Zira yaydığı radyasyon 1000 kat fazladır.

aydyar13