TrafficMonsoon Yatırım Grubu V2

Başlatan ElisaMcCline, 18 Eylül 2015, 03:54:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

4ne1ka

banka derken, paypaldan göndersek olmaz mı?

Ufuko

Alıntı yapılan: 4ne1ka - 24 Eylül 2015, 20:57:11
banka derken, paypaldan göndersek olmaz mı?
Yatırım için PayPal'da ki bakiyeyi karta aktarmak gerekiyor ve bu aktarım esnasında da PayPal kur farkı uyguluyor. Yatırım miktarının büyüklüğü düşünülünce ortaya ciddi bir kur farkı kesintisi çıkar; neredeyse 400-500 TL zarar edilir.

4ne1ka

peki kartsız işlemden dolar gönderme imkanımız var mı atm'den? yoksa tl olarak mı göndermemiz lazım? ben pek anlamıyorum bu işlerden kusura bakmayın ondan soruyorum.

volkanaydinli

Tl olarak göndermemiz gerekiyor...

Neutron

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 23 Eylül 2015, 23:53:20
Az çok belirlendi sayılır. Kesinleştiğinde hem bu konudan hem fde tüm katılımcılara tam olarak bilgi geçilecek.

Büyük ihtimalle şöyle bir takvimimiz olacak; (Araya bayram girmesi sebebiyle burada olamayacakları da düşünerek)

- 29 Eylül 2015 Salı gün sonuna kadar herkesin rakamlarını net bir halde belirtmesini istiyoruz.
Hesap ve yol çıkartmamız gerekeceği için rakamı önceden bilerek hareket etmemiz gerekiyor.
Hesabı zor olacak bir rakam çıkması durumunda ben ya da bu olasılığı konuştuğumuz birkaç kişiden biri ya da hepsi,
bu rakamı toparlamak için + yatırım ilavesi yapmamız gerekebilir.

Listede kesin olan rakamlar YEŞİL, kesinleşmemiş rakamlar MAVI ile belirtilmiştir.

- 30 Eylül - 1 Ekim 2015 (Çarşamba-Perşembe) günü banka yoluyla transferler kabul edilecek.

- 2 Ekim 2015 günü kısmetse yatırımımıza başlamış olacağız :)
Ben kafama takılan bir kaç soruyu sormak istiyorum.
1- İlk Satırda ''fde tüm katılımcılara tam olarak bilgi geçilecek'' denmiş Yeni olduğum için bilmiyorum f nedir?
2- ''+ yatırım ilavesi yapmamız gerekebilir.'' öngörülen rakam konu açıldığında 2000$ deniyordu şuan 2750 civarındayız öngördüğünüz rakamı yükseltinizmi?
3- ''banka yoluyla transferler kabul edilecek.'' sanırım herkesin merak ettiği bu konuyu biraz açarmısınız?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim iyi bayramlar

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: 4ne1ka - 24 Eylül 2015, 21:54:58
peki kartsız işlemden dolar gönderme imkanımız var mı atm'den? yoksa tl olarak mı göndermemiz lazım? ben pek anlamıyorum bu işlerden kusura bakmayın ondan soruyorum.

Günü geldiğinde bir miktar oynama payı da düşünüelerek çevirilerek TL bazında banka Havale/EFT ile katılımlar kabul edilecek.
Kartsız işlemde olabilir herhalde kullanmadım. Ancak TL olarak almak durumundayız.

Örneğin: (sadece buğüne ait kura bir örnek, Salı gecesi kesinleştiririz)
şu anda dolar kuru 3,05TL. 2 günlük fark var transferlerin tamamlanması için. Kur da hareketli.
Bunun için 3.1TL den hesaplanıp gönderiler tamamlanır.. (gibi)
Zaten her pakette (50$ da) 3$ a yakın kesinti olacak, bir de ufacık bir kur farkı yüzünden iyice az pakete düşmeyelim :)

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: Neutron - 24 Eylül 2015, 23:48:56
Ben kafama takılan bir kaç soruyu sormak istiyorum.
1- İlk Satırda ''fde tüm katılımcılara tam olarak bilgi geçilecek'' denmiş Yeni olduğum için bilmiyorum f nedir?
2- ''+ yatırım ilavesi yapmamız gerekebilir.'' öngörülen rakam konu açıldığında 2000$ deniyordu şuan 2750 civarındayız öngördüğünüz rakamı yükseltinizmi?
3- ''banka yoluyla transferler kabul edilecek.'' sanırım herkesin merak ettiği bu konuyu biraz açarmısınız?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim iyi bayramlar

1- Yazım hatası diye bakın, fazladan f gelmiş. Bu konu detayları tüm katılımcılara bildirilecek diye düşünün o yazıyı.
PM le her kullanıcıya toplu bilgi geçeceğiz. bu konuda da aynı bilgi açık olarak verilir. Forum haber alanında da bu bilginin eklendiğini gösteren yazı olur.
Yani foruma arada girerseniz, haberinizin olmama şansı yok. :)

2- Öngörü rakamı başlangıçta ne gibi bir rakamı göreceğimizi bilemediğimiz içindi. İstediğimiz rakam bu olduğu için değil.
İşi düzgün yürütebilmek için girişteki paket sayıları önemli.

Simit 1TL olsun, herkesten de 10 kuruş topladın. 16 kişi oldu 1.6TL birikti.
Ama 1.6 adet simit alamıyorsun. Ya 1 simit alıp, 1/10 simit hakkı olanlara 1/16 simit verirsin ki bu olmaz.
Ya da 40 kuruş daha eklersin, 2 simit alırsın.
Herkese 1/10 hakkını verip, fazladan 40 kuruş kimden/kimlerden geldiyse onlara da her 10kuruş için bir %10 verebilirsin.
doğru mudur ?

İşte tam olarak bu yapılacak, eğer ki toplanan para bizim stratejimize göre küsüratlı olursa, ben daha arttırabilirim diyenlerden ek yatırım gelecek.
Bu yüzden ben ve birkaç kişii nornalde girmeyi planladığımızdan düşük yatırım bilgisi verdik ama yanına + koyarak arttırabileceğimizi beyan ettik.

Sonuç olarak bu sizi zaten etkilemiyor. Ve zaten etkilemesin diye yapılacak.

3- Hemen herkesle tek tek bu konu grörüşüldüğü için konuda net bir bilgi olup olmadığına dikkat etmemiştim.
Şimdi tekrar kontrol ettim evet kesin bilgilerle belirtilmemiş.
Birazdan ekleyeceğim ama başından beri takip eden ya da benimle bu konuda bilgi alışverişinde bulunan herkesin bilgisi dahilinde.
İkinci sayfada @blqn de yazmış, sizin sorunuzdan hemen önce de yine bilgilendirmeler yapılmış.

Bildiğiniz üzere siteye Paypal ile yaptığımız yatırım için kredi kartı üzerinden harcama yapmamız gerekiyor.
Yani para bankamızda olması gerekiyor. Bu sebeple katılımları Banka Havale/EFT yoluyla alabiliyoruz.
Alternatif (Paypal gibi) ödeme yollarıyla bankaya transfer süreleri gecikecektir. Ek olarak büyük bir miktarda da paylpalın kur çevirirken uyguladığı oranlarla büyük kayıplar yaşanacaktır.
Kimseye küsüratlı rakamlar çıkartıklaması için zaten siteye yatırım yapılırken alınan kesintiyi gözardı ediyoruz ki bu bile işi bizim için daha uğraştırıcı kılmak için tek başına yeterli.

Siteden alınan 50$ lık 1 paket için gereken rakam için Örnek : Total sum : $50.00 + ($50.00 / 100% * 3.90% + $0.3) / 0.96 = $52.34
Şu andabirikmiş 2700$ lık yatırım için bu demektir ki biz aslen 126.34$ geriden başlayacağız.
Dolayıasıyla fazladan 2700$ a gelecek fee leri de kabul etmek gibi bir lüksümüz olmayacak :)

Yukarıda bir diğer soruya örneğini verdim.
1-2 gün önceesinde rakamlarımızı netleştireceğimiz için,
örneğin: (sadece örnektir) kur bugünkü gibi 3,05 ise, yatırım miktarınız 3.10 dan hesaplanıp, TL olarak banka havale/EFT olarak toplanacak.
Bilgiler size ulaştırılmaya başlandığında ve birşeyler daha net hale geldiğinde, EFT/Havale içinbanka bilgisi de herkese gönderilecektir.

ElisaMcCline

Arkadaşlar,
Ben hala PM lerle uzun uzun açıklama yapıyorum.
Listede var olan birkaç arkadaş ve dahil olmayı düşünenlerin bir kısmının kafalarındaki soru işaretleri henüz oturmamış gibi.
Muhtemelen daha önce Paypal ile yatırım yapmamış bazı arkadaşların kafaları karışıyor.
Bizim katılım ücreti üzerinden hesap yapmaya çalışınca da iyice çorba oluyor.
Bu yüzden işi hisse konusuna çevirip 1 paket maliyeti = 1 hisse şeklinde yatırımı bir parça değiştirmemiz gerekecek.

1 hisse = 1 paket =52.34$ (talep günü PP nin kredi kartımıza uyguladığı kurla çarpılarak TL rakamı belirlenecek)


Kimseden ek bir kesinti vs alınmıyor, sadece katılım oranlarını bir parça arttırıp daha önce istemediğimiz küsüratlı hale getirmeleri gerekecek.
Biz sorun çıkmasın küsüratla yürümeyelim demiştik işe başlarken ama, soranlar hesabı anlamaz hale geldi. Böylesi herkes için en iyisi olacak.
Yatırım geri dönüş süresi ve sonrasındaki kazanç oranlarında yine bir değişiklik yok. Sadece minimumkatılım oranı değişti diye düşünün.
Yatırımınız oranında kazanmaya devam ediyoruz.

Herkesle PM le iletişime geçmeye başlıyorum. Onaylandıkça listeyi yeni düzene göre düzelteceğim.

6il9in

#78
Değişikliği Onaylıyorum  (ok)

5 Hisse ile katılım yapıyorum o halde :)

yasin0676

Onaylıyorum.

5 hisse ile katılıyorum