VINN modem hakkındaki tüm bildikleriniz!!

Başlatan lovablegs, 10 Mart 2012, 04:45:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lovablegs

arkadaşlar bu reklam işleriyle  alakalı vınn modem almak istiyorum yakın zamanda ..bu konuyla ilgili bilen ,özellikle kullanan arkadaşların yorumuna ihtiyacım var..

1-ben sadece bu işlerle ilgili kullanmak istiyorum yaklaşık olarak aylık tahmini ne kadar kota yer (video film tarzı şeyler izlemicem kesinlikle )..
2-kullandığınız ve tavsiye ettiğiniz en uygun tarife hangisi?
3-neo,ptcbox,clixsense gibi sitelerde sorun çıkarır mı ?

bide bu vınn modemlerde reset olayı var mı gerektiği zaman reset ediliyor mu bu da başka bir iş için çok önemli ..aklıma gelenler bunlar lütfen yorumsuz bırakmayın beni ...

NOT:modemi olupta kullanmayan varsa pm lerinizi bekliyorum  ;)

bilalyuzugullu

ben netbook içine (batarya altına) takılabilen telefon kartı şeklinde çalışan turkcell mobil geniş band bağlantısı kullanıyorum ve son derece memnunum.
ancak bunu kullandığında pc yi yanında taşıman yada kartı çıkarıp yanına alman ve gittiğin yerde kart girişi olan bi pc bulman gerekiyor.
vınn modemin avantajı ise yanında daha kolay taşıyabilmen ve artık her pc de bulunan usb girişine bağlayıp kullanabilmen.
ptc sitelerinde hiçbir sorun yaşamadan kullanabilirsin. ancak ben sadece ptc için kullanmadığımdan ne kadarlık bi harcama olacağıyla ilgili bi fikir veremem. bunu deneyip görmen gerekiyor sanırım  :)

ElisaMcCline

Türkcell VINN kullanıyorum. (Tatil ve şehirdışında yedek olarak)

En uygun tarifeyi bilemem ama en düzgün çalışan Turkcell VINN.
Gezici ve farklı alanlarda bulunurken kullanmak için mi istiyorsun, ikinci bir bağlantı, ya da sürekli bağlantı için mi.
Lokasyon marka/ürün seçiminde çok önemli çünki.
Sabit belirli alanlar kullanacaksan, kullanan birinin ürününü denemeni tavsiye ederim. Belki Türkcell dışında daha uygun fiyatlı bir bağlantı işini görür.
Ama durum karışıksa ve şehirdışı, tatil vs durumları da varsa Turkcell den daha iyisi yok.
Ürünün çalışmadığında boşa verdiğin parayı da düşünmen gerekiyor hesaplı ürünü seçerken, ya da 1 reklam tıklamak için başında boşa geçirdiğin zamanı.

Gerekecek Trafik bilgisi için, tüm sitelerini yazarsan, az çok fikir verebilirim. tek sorun birçok sitenin artık stabil olmayan adette ve çok reklam veriyor olması.
Özellikle neobuxta adetlerce sayfa izliyorsun. Heralde saydığın 3 PTC ve yanına 2 adette 4-5 reklamlı site koysan, toplam 5 site için 1GB yetmeyecektir 2GB kotayı denemende fayda var. İlk ay kendini görüp, bir sonraki ay daha bilinçli olarak kendine uygun tarifeden ürününü alırsın.
Aylık trafiğini bilirsen Türkcell de 3 aylık paketle de var çok daha uygun fiyata geliyor.

Reset ile bahsettiğin IP değişimi sanırım. Yaptığın her yeni bağlantıda zaten yeni IP veriliyor sana.
Ürünü PC den ayırmadan sadece şebekeden disconnect olduğunda dahi IP sonlandırılıyor. 30sn sonra yeniden bağlandığında farklı bir IP ile bağlanıyorsun.

TwofuN

bence 4GB almalısın benim 12GB benim kullandığım zamanlar 3-3.5 gidiyor.ve turkcell almalısın vodafone iğrençti şimdi nasıl bilmiyorum

ElisaMcCline

Vodafone şehir merkezlerinde ve aynı aktarıcıyı kullanan çok kişi yoksa düzgün çalışıyor/çalışabiliyor.
O yüzden çevresinde kullanan varsa, deneme imkanı olursa değerlendirilebilir.
Ayrıca müşteri hizmetlerinden 3G noktalarını da öğrenmeniz mümkün.. (Türkcell için de Vofafone için de)
Daha önce bir talep olmadı ve kullanan da yoksa, lokasyonda kullanılan aktarıcı 3G desteklese dahi açık tutmayabiliyorlar.
Tatilde Türkcell VINN ile bu sorunu yaşadım.
Müşteri hizmetleri sorunu çözdü.

bekeli

Vodafone vodem kullanıyorum ve çok memnunum.

Zamanında bir kampanya vardı şu anda var mı bilmiyorum. Aylık 8 liraya edge hızında sınırsız kampanyası. Hızı yavaş, 3g gibi değil  tabiiki ancak evdeki işlerimi görebiliyorum. 8 lira olması çok iyi. Ayrıca sınırsız :) Hafta sonları ptc'ler için kullanıyorum bir problem yaşamadım şimdiye kadar.

lovablegs

Alıntı yapılan: bilalyuzugullu - 10 Mart 2012, 06:35:26
ben netbook içine (batarya altına) takılabilen telefon kartı şeklinde çalışan turkcell mobil geniş band bağlantısı kullanıyorum ve son derece memnunum.
ancak bunu kullandığında pc yi yanında taşıman yada kartı çıkarıp yanına alman ve gittiğin yerde kart girişi olan bi pc bulman gerekiyor.
vınn modemin avantajı ise yanında daha kolay taşıyabilmen ve artık her pc de bulunan usb girişine bağlayıp kullanabilmen.
ptc sitelerinde hiçbir sorun yaşamadan kullanabilirsin. ancak ben sadece ptc için kullanmadığımdan ne kadarlık bi harcama olacağıyla ilgili bi fikir veremem. bunu deneyip görmen gerekiyor sanırım  :)

sağol bilal hocam yorumun için sadece vınn düşünüyorum pratik olması açısından...

Alıntı yapılan: elisamccline - 10 Mart 2012, 11:31:23

Gezici ve farklı alanlarda bulunurken kullanmak için mi istiyorsun, ikinci bir bağlantı, ya da sürekli bağlantı için mi.

sabit bir yerde ve ikinci bir bağlantı olarak zaten evimde sınırsız netim var  hocam...

Alıntı yapılan: elisamccline - 10 Mart 2012, 11:31:23

Reset ile bahsettiğin IP değişimi sanırım. Yaptığın her yeni bağlantıda zaten yeni IP veriliyor sana.
Ürünü PC den ayırmadan sadece şebekeden disconnect olduğunda dahi IP sonlandırılıyor. 30sn sonra yeniden bağlandığında farklı bir IP ile bağlanıyorsun.

evet buydu sorum teşekkürler ...

Alıntı yapılan: bekeli - 10 Mart 2012, 13:44:25
Vodafone vodem kullanıyorum ve çok memnunum.

Zamanında bir kampanya vardı şu anda var mı bilmiyorum. Aylık 8 liraya edge hızında sınırsız kampanyası. Hızı yavaş, 3g gibi değil  tabiiki ancak evdeki işlerimi görebiliyorum. 8 lira olması çok iyi. Ayrıca sınırsız :) Hafta sonları ptc'ler için kullanıyorum bir problem yaşamadım şimdiye kadar.

benim hattımda vodafone ama o sınırsız olayı kalktı artık aksilik tamda benim istediğm zamanda  :(
ben biraz daha araştırayım bakim daha ilgilenemedim tam ...

Alıntı yapılan: TwofuN - 10 Mart 2012, 11:44:31
bence 4GB almalısın benim 12GB benim kullandığım zamanlar 3-3.5 gidiyor.ve turkcell almalısın vodafone iğrençti şimdi nasıl bilmiyorum

ciddimisin gerçekten okadar kota gidiyor mu sadece bu işler için vay be ...

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: lovablegs - 11 Mart 2012, 02:01:31

Biraz göreceli bu konu.. Yazın tatilde, PTC için harcadığı trafiği hesaplamıştım. Neobux dahil 4-5 site için aylık 1GB yetiyordu bana..
Bu siteler arasında clixsense yoktu ama onun yerine bigtime da ulti üyeydim.
Yani site listesi rekam adedi vs gibi bilgiler verirsaeniz anca az çok belli olur...  Ya da verdiğim bilgiye göre karşılaştırma yapabilirsiniz.

TwofuN

Alıntı yapılan: lovablegs - 11 Mart 2012, 02:01:31
evet ya hele açılan sitelerde video varsa aboo bi gidiyorki sorma >:(

efebakan

merhaba nasılsınız bende  wın kullanıyorum  turcell wın kullanıyorum  bunun hızının kesilmemesi için birşey yapabilirmiyiz acaba