Ticaret Yatırım Grubu

Başlatan celomania, 12 Mayıs 2016, 15:50:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

celomania

1.NESİL GRUP  17.05.2016-17.08.2016

[spoiler]Merhaba forum üyeleri;
  Uzun zamandır kurmayı düşündüğüm bir yatırım grubu için araştırma yapmak için konu açayım dedim.
  Ticaretle uğraşıyorum, bunu verified olmak için @ElisaMcCline hocaya gönderdiğim belgelerden teyid edebilirsiniz. Faaliyet alanımız bilgisayar. Adım Hakan.
  Evet biliyorum son zamanlarda yatırım gruplarında yaşanan sıkıntılardan dolayı güven problemi yaşamamız çok normal. Bu grupla bunu biraz aşabileceğimizi ümit ediyorum.
  Grup kurmamdaki amaç mevcut nakitimi doların düşmesine istinaden sıfır ürüne bağlamış olmam. Fakat sadece sıfır değil 2.el ürün stoğu da yapıyorum ve şu an ona bir kaynak arıyorum :)

Grubun kriterleri şöyle arkadaşlar,
  Min. 3000 max 5000 TL arası.
  Hisse sistemi olacak.
  Her hisse 100 TL olacak.
  Kişi başı Max. 10 hisse olarak düşünüyorum.
  Yatırımlar ilk etapta banka havalesi olarak düşünülmektedir. Havaleler tarafımdan EFT'ler yarı yarıya karşılanacaktır.
  Grup gelirini kısa vadeler ile ödemek ilk amacım. Çünkü gruptan gelen yatırım ile mal alıp bunu kendi iç dinamiklerimle çabucak ödemek ve kalan malı stok olarak kullanmak istiyorum. Bu nedenle 15'er günlük vadeler ile 2 aylık bir süreç belirledim.
  Grubun 15 günlük getirisi %7, aylık getirisi %15 olacak.
  Gruba girişler grubun tamamlanmasına 15 gün kalana kadar devam edecek.
  Hisselerin bileşik getirilerini hesaplamakla yorulmamak adına standart hesaplar yapıcaz.
  Şöyle ki; 1 kişi 1 hisse aldığı vakit gurubun başlamasına müteakip ilk 15 günün sonunda 107 tl dönüş alacak. Bu süre sonunda parasını çekmek ister ise ertesi gün gönderilecek. Devam etmek istediği taktirde ise 1 ay sonunda 115 olarak alacak.
  Dediğim gibi giriş ve çıkış süreleri 15 er günlük periyotlar olacak. Kişi 1 ay sonunda 115 TL ile devam etmek isterse bir sonraki periyot alacağı miktar %15+%7 yani 122 olarak iade edilecek. Bu periyotlar içerisinde kişi ister kar miktarını çeker isterse hisse miktarına tamamlayabilir.
  Umarım çok fazla karışık olmamıştır :) Bunun hem katılımcıya hem bana faydaları olacak. Win-win durumu. Çünkü katılımcı ilk başlarda belki 1 hisse ile girmiş sonra arttırmak istemiştir, bunun yolunu açmış oluyoruz. Bu yatırımcıdan gelen yatırım ile de belki çıkmak isteyen birisinin yatırımını karşılamış oluruz. Bir nevi HYIP mantığı. Ve grubun bitmesine kadar ben bunun ne kadarını kısa vadelerle ödeyebilirsem grup bitiminde o kadar rahat olurum.
  Konunun başında da dediğim gibi bunun araştırmasını yapmak için konu açtım. Bunu oturtmayı ve sürekli kılmayı planlıyorum. Zira 2 el parça alımlarında nakit olması ticari anlamda çok şey ifade ediyor. Nakit alım, stok olarak büyümek benim ticaretim için artı olacaktır.

Çok kafanızı da ağrıtmadan anlatabildiğim kadarı ile anlatmaya çalıştım ve konu altına yorumlarınızı, sorularınızı,tavsiyelerinizi bekliyorum. Sistem anlaşılabilir olunca da tekrardan ön yatırım tespiti yapmayı düşünüyorum. Görüşmek üzere.

Düzenleme metni aşağıdadır.[/spoiler]

[spoiler]Muhtemel rakamlar netleştikten sonra Ö.M. yolu ile hesap no'su ve bana her an ulaşabilmeniz için tel numarası(sabit hat ve cep) bilgileri gönderilecektir.

İlk mesajda söylediğim gibi havale masrafları tarafımdan, eft'ler gönderirken yatırımcı, iade olurken tarafımdan karşılanacaktır. Havale gönderirken havale masraflarını düşüp gönderebilirsiniz( Örn:1000 TL için 998,5 TL) EFT için gönderirkende alırkende net tutar.

Katılım başlama süresi 16 Mayıs pazartesi-Tamamlanma süresi 20 mayıs cuma. Olası erken tamamlanma durumunda, tamamlandığı günün ertesi 1 olarak saymaya başlayacak ve 15 gün sonra ilk periyot tamamlanacaktır. Periyot tamamlanmasından 1-2 gün önce tercihler sorulacaktır. Hemen hemen katılan herkes 15 günlük düşünüldüğü için kesin ve net kalma süresi olan arkadaşlar sürekli sorulmaması için zaman belirtebilirler.

Konu hakkında akılda kalan yada netleşmeyen sorularınız varsa alabilirim arkadaşlar.

Not: Teyit alınan arkadaşlar kırmızı olarak belirtilmiştir.

Sırası ile;

@celalibo         5  Paket 500 TL (ok)
@utkuberk      10 Paket 1000 TL (ok)
@cocoextra     10 Paket 1000 TL (ok)
@schön           10 Paket 1000 TL (ok)
@silver            10 Paket 1000 TL (ok)
@ElisaMcCline       10 Paket 1000 TL  (ok)[/spoiler]

[spoiler]Yatırımı tarafımdan teslim alınan üyeler;

1. @cocoextra  (ok)
2. @schön  (ok)
3. @utkuberk  (ok)
4. @ElisaMcCline  (ok)
5. @silver  (ok)
6. @celalibo   (ok)[/spoiler]

2.NESİL GRUP  01.09.2016

[spoiler]Arkadaşlar yeni açılacak olan grubu da buradan devam ettirelim diyorum ne dersiniz. Hem bu işi daha uzun soluklu ve stabil yapmak için sürekli değişik konu açmayız?

Ben daha çok alım yaptığım ürünlerin kar marjı ve nakit'e dönüş süreci üstünden kar payı dağıtıyorum arkadaşlar. Bu açacağımız grup sıfır ürün stoğu için açılacaktır. Yeni açacağımız grup bir önceki gibi aylık %15 getirili değil %10 getirili olacak. Fakat süre anlamında daha uzun olacağından getiri aynı olacaktır. 

Süre 4 ay + 2 ay opsiyonel olacak. Yani ilk grupta yaptığımız gibi yine yatırımların bir kısmını iade ederek 2 ay daha uzatma ihtimalimiz olabilir.

Gruba girişler 1 kere olacak ve grup bitene kadar başka giriş olmayacak fakat istenilen her ay başında gruptan çıkmak mümkün olacak. Burada amacımız yatırımcının belki 1-2 ay parası boştadır değerlendirmek isteyebilir. Azda olsa bir katkımız olur ve ara ödeme olması benim lehime olur. Yine ilk gurpta sorduğum gibi 1 hafta önceden çıkmak isteyen olup olmadığını soracağım.   

İlk grupta talep fazla oldu ve katılmak isteyen arkadaşların isimlerini listeledim. Grup belli bir limit üstünden kurulacağı için çok büyük rakamlar ve çok katılımcı ile kuracağımız bir grup batağa giden yol demektir arkadaşlar. Bu nedenle yukarıdaki şartlar dahilinde gruba katılmayı düşünen veya vazgeçen arkadaşları tespit ettikten sonra paket miktarlarını o şekilde belirleyeceğim.

İlk grupta bulunan arkadaşlar otomatik katılımcı olarak yerleri revize edilmiştir.

Daha önce gruba katılmak için mesaj atan arkadaşları listeledim. 

Eski üyelerin yanı sıra; ( @silver @celalibo @schön @utkuberk @cocoextra )

@mahmutabi
@volkanaydinli
@recyclix51
@durmuscagl
@gezgin3506
@bycasper
@Bozkurt88
@Extraloob
@varidat
@master21
@elvin85
arkadaşlar katılım için isim bıraktı.

Bu arkadaşlardan katılım için son bir dönüş alabilirsem miktar ve paket sayısını ona göre ayarlayıp 1-2 eylülde yatırımı toplayıp 5 eylül gibi bayram öncesi alım fırsatını değerlendireceğim arkadaşlar. Bilginize (ok)[/spoiler]

[spoiler]Arkadaşlar merhaba,

Daha önce açılacak olan gruba katılım yapmak isteyenlerin isimlerini listeledim ve 21 Ağustos tarihli 200 no'lu mesajımda paylaştım. Bir önceki grupta bulunan katılımcı arkadaşların yerleri hazır olarak toplamda 12 kişi katılım beyan etti.

Katılım beyan eden arkadaşların mesajları okuduğunu ve kafalarına takılan sorular olmadığını düşünerek yaptığımız işin ve kurduğumuz grubun ve çalışma şeklimizin artık anlaşıldığını düşünüyorum.

Buradan hareketle arkadaşlar;

Gruba talep olsa dahi, risk içeren bir miktar toplamaktan uzak durmak ilk hedefimiz. Daha makul ve geniş katılımlı yatırım grubu olmak süreklilik sağlayacaktır.

Grup 14 katılımcı tamamlanınca kişi başı max. 5 paket yani 500TL ile başlayacak toplamda 7000TL toplanacaktır. Üstüne çıkılmayacak ama altına düşülebilecektir.

Gruba katılım olduktan sonra istenildiği zaman ay dönümlerine ister anapara+getiri ister sadece getiri olarak para çekmek mümkün olacak ve istenildiği zaman gruptan çıkılabilecektir. Fakat grup tamamlanana kadar başka giriş şu an mümkün değildir.

Gönül isterki herkes 1000-3000 girsin ve ayda ciddi rakamlar kazansın fakat takdir edersiniz ki bedava peynir fare kapanında olur. Böyle bir garanti para kazanma olmadığı gibi banker kastelli sonuçları doğuracağından paylarımız tamamen hesap kitap üstünde dağıtılmaktadır.

Gruba katılacağını, katılmak istediğini beyan eden arkadaşları liste olarak herkesi tek tek mention yaparak bildirmiş olduğumdan 14 rakamından sonra gruba dahil edemediğim arkadaşlarımın bana gönül koyması beni üzer. Bu konuda anlayış göstereceğinizi umuyorum.

Grup için yatırım toplama sürecimiz önümüzdeki hafta başlayacak ve 2 eylül cuma günü gruba start verilecektir. Daha önceki katılan arkadaşların konuya aşina olduğu üzere yeni gelen arkadaşlarada gerekli tel-sabit hat no- banka hesap bilgileri ve talep ettikleri ve mahrem içermeyen bilgiler verilecektir.

Gruba katılan arkadaşlara daha önce söylediğim üzere herhangi bir bilgisayar veya oem malzemelerinde direk distrübütör fiyatından ve sıfır kar ile ürün temin edilecek ve tahsilatı grup bitiminde yapılacaktır.

Grup kurulduktan sonra katılan arkadaşlara yeni ve garanti bir yatırım sürprizim daha olacak :)

Konu veya konu dışı sorularınız sohbetleriniz için konunun takipçisiyim. Görüşmek üzere... :y

@silver @celalibo @utkuberk @cocoextra @ahmetsyyr @mahmutabi @volkanaydinli @recyclix51 @Extraloob @strenergy  @peaceriver @Ferman52 [/spoiler]

[spoiler]@master21 ve @varidat arkadaşlarımızın katılımını onaylaması ile katılımcı rakamı tamamlanmıştır arkadaşlar. @silver @celalibo @utkuberk @cocoextra @ahmetsyyr @mahmutabi @volkanaydinli @recyclix51  @strenergy  @peaceriver  @gezgin3506

Tüm arkadaşlara telefon, iban ve gerekli bilgiler özel mesajla iletilecektir.  (ok)

Eski katılımcı arkadaşlarda zaten bu bilgiler mevcut extra bir değişiklik olmadığından önceki arkadaşlar aynı bilgileri kullanabilir.  (ok)

Her paket 100TL ve katılım max. 500TL'dir arkadaşlar.  (ok)

Katılım son gün ve yatırımın başlaması 02 EYLÜL'dür.  (ok)

Her ay dönümü dolmadan 1 hafta önce sorduğumda çıkmak isteyen arkadaşlar istediği zaman çıkabilir. Çıkmak istediğini söylemeyen arkadaşlar devam ediyor olarak düşünülecektir.  (ok)

Grubumuzun her hangi bir sanal yatırımla, kumarla yada illegal bir durumla alakası yoktur. Tamamen ticaret olarak yürümektedir.  (ok)

Sorusu yada kafasına takılan bir konu olan arkadaşlarım hiç çekinmeden aklındakileri sorabilir. Hepimize hayırlı uğurlu olsun, Allah utandırmasın.

YATIRIMI TESLİM ALINAN ARKADAŞLAR

@recyclix51 5 PAKET (ok)
@peaceriver  5 PAKET (ok)
@gezgin3506 5 PAKET (ok)
@strenergy  5 PAKET  (ok)
@volkanaydinli  5 PAKET  (ok)
@utkuberk  5 PAKET  (ok)
@cocoextra 5 PAKET  (ok)
@varidat 5 PAKET  (ok)
@silver  5 PAKET  (ok)
@master21 5 PAKET  (ok)
@celalibo 5 PAKET  (ok) [/spoiler]

3.NESİL GRUP 02.05.2017

[spoiler]Merhaba arkadaşlar,

Bildirimlerimizi yaptık, katılım talep eden arkadaşlardan katılan katıldı, laf olsun diye  +1 çeken arkadaşlar elendi ve yeni sezon kadromuz belli oldu. Bu gün itibariyle süremiz başladı  ($$) ($$)

Çekirdek kadromuz @gezgin3506 @cocoextra @volkanaydinli @celalibo @varidat @silver @master21 arkadaşlarımıza ek olarak;

@zgebenli @bycasper @bandanar @Bozkurt88 @recyclix51 @bileydin @commandant arkadaşlarımız aramıza yeni katıldı. Yeni gelen arkadaşlara hoş geldiniz diyorum  :y

Ve tabiki mekanın sahibi @ElisaMcCline

Konuyu takip eden arkadaşlar zaten biliyor az çok ne yaptığımızı ve nasıl yürüdüğümüzü. Attığımız adımları bilgilendirmeye çalışıyorum.

Genel olarak rakamımız 7-8 bin civarı değişiyor. Bu başlangıcımızı 8 bin ile yaptık. 608 nolu mesajda bahsettiğim gibi çok daha uzun ve stabil bir yatırım yapmaya çalışacağız.

Bu nasıl olacak?
Daha önceleri yatırımlarımızı genelde yıldız ürünler dediğimiz daha çok talep ama daha az karı olan ürünlere yönelirken, bu sefer daha az talep ama yüksek kar olan ürünlere yönelicez. Yani bu müşteriye yok dememek için bulundurulan ürünler.

Bunun bize ne faydası olacak?
Bunun şahsım adına maddi olarak bir getirisi olacağını düşünmüyorum ama yan getiri olarak müşteriyi tutmak ve başka yere göndermemek, yada yanında exrta ürün vermek adına benim büyük kazancım olacak.
Yatırımcı için karı ise; uzun vadeli, stabil, aylık cüzide olsa yatırımcının para havuzuna bir artısı olacak.

Bu yatırımı çekirdek kadro karşılayabilecek iken neden daha fazla yatırımcı alındı?
Bu tamamen interaktif, geniş katılımcı ve forum ruhuna uygun olması için arkadaşlar. Daha şimdiden yeni katılımcı arkadaşlarında çok değerli ve muhabbetli, dürüst arkadaşlar olduğunu görmüş olduk. Ailemizi genişlettik diyebiliriz.

Grubu mümkün olduğunca realite çerçevesinde yürütmeye çalışıyorum arkadaşlar. Buna istinaden kar payları dağıtıldıktan sonra elde yine para kalırsa bunlarıda dağıtmaya çalışıyorum. Karşılığı olmadan elde para tutmak grubun stabilitesini bozar çünkü. Gönül isterki herkezden ciddi miktarlar alalım ve ciddi karlar dağıtalım. Fakat realiteden uzaklaşmış oluruz ve bu bizi kötü etkiler. Sonuç hüsran olur.

Arkadaşlar kabaca şimdilik söyleyeceklerim bunlar. Kafanıza takılan her türlü soruyu konu altında sorabilirsiniz. Herkese tekrar hayırlı olsun  :y[/spoiler]

ElisaMcCline

Hayırlı olsun :)

+1 diyorum ama miktar limiti sebebiyle, ilgilenmesi muhtemel diğer arkadaşların bir kısmını da engellemiş olmak istemiyorum.
Yani şimdilik bir rakam bilgisi yazmak istemedim. Yer olursa, 1000TL ile başlayabilirim.
Düzgün bir dağılım olmasında fayda var ;)

Katılması muhtemel diğer arkadaşlardan da aynı hassasiyeti göstermesini rica eidiyorum :)

celalibo

hayırlı olsun.  tam olarak neye yatırım yapacağımızı öğrennmek mümkün mü acaba?
5 hisse ile katılmak isterim ben de

utkuberk

cocoextra

celomania

@ElisaMcCline hocam öncelikle onay için teşekkürler. Özel mesajlarda yaptığımız konuşmalarda ortaya güzel bir şey çıkarmak istediğimi biliyorsunuz zaten. Limit sınırlaması getirmemin ve gruba 15günde tekrar giriş yapılabilmesini sağlamamın sebebi hem hareketi geniş tutmak hemde ödemeler hızlı olacağından ödenebilir bir limitte olmak. Birde tavsiyenizi dinleyerek makul bir aralıkta başlayalım dedim. Konuyu şu an ön talep gibi düşündüğüm için muhtemelen kabaca rakamlar çıkacaktır. Rakamları netleştirme işini önümüzdeki hafta yaparız sanırım.

@celalibo hocam ben bilgisayar işi ile uğraşıyorum. Bilgisayar işinde fiyatlar ağarlıklı dolar olarak dönmekte. Bundan bir süre önce dolar uygun fiyatlara düştüğünde elisa hocama bir teklif götürmüştüm fakat kar marjları benim içinde düşük olduğundan yatırımcılara tatminkar bir fark dağıtamayacağımızı gördük ve askıya aldık. Ben kendi imkanlarımla o dönem dolar alttayken alımlarımı yaptım. Bu sefer 2.el alımları yapacağım. Kimi zaman banka yada müşteri hizmetlerinden çıkan cihazlar kimi zaman tekil kullanıcıdan gelen alınık cihazlara, kimi zaman hurda piyasasından düşen cihazlara yöneliyoruz. Bu ürünlerin kar marjları 0 ürüne göre daha yüksek oluyor. Grubu ve beni tatmin eder. Amacım alımları toptan ve nakit para avantajı ile uygun almak ve bunu küçük parçalarla zorlanmadan göze görünmeyecek şekilde ödemek ve stok biriktirmek. Bu arada pc parçası lazım olan arkadaş varsa yardımcıda olabilirim :)

@utkuberk ve @cocoextra arkadaşlar teveccühünüz için teşekkürler. Konuyu bir süre daha anlaşılabilir kıldıktan sonra önümüzdeki hafta başlamayı düşünüyorum. Allah utandırmasın.

:)Konuyu ve grubun şeklini tek hamlede anlatabildiğime şaşırdım. Konuda anlaşılmayan yada geliştirebileceğimiz noktalar varsa grup yorum ve eleştirilere açıktır arkadaşlar. Maksat sinerji olsun :)

utkuberk

bilgisayar parçası herkese lazım (hp) gerekince söylerim ozaman (hp) ,aklıma gelen bir soruydu bu önceden cevaplamışsın  :g

celomania

Sağlamcılık iyidir. Güvende en zor kazanılan şey.  :y Bi daha sorsunlar bi daha anlatabilirim sıkıntı olmaz.  :)

ibrhmsny

@celomania
Hayırlı olsun grubun :)
Uzun uzun yazmışsın ben gibi, arada gözümden kaçmış olabilir,
Grup ne kadar süre açık kalacak ve kar oranı haftalık veya aylık nedir net olarak ve kar alıp tekrar faiz alır gibi kullanabilir miyiz grubu :g

schön