Rswtr-investgroup - Geleceğin Ulaşım Teknolojisi - SKYWAY

Başlatan muratica, 23 Kasım 2016, 08:26:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

muratica

Arkadaşlar bu projenin uygulanmasi nerelerde olacak ve bizim kimlerle görüşmemiz gerekiyor hiç düşündünüz mü? Tabii ki resmi kurumlarla, belediyelerle, devlet görevlileriyle. Peki 500'u aşkın anlaşma imzalanmış, projeler yapılmış, fizibilite çalışmaları yapılmış. Sizce bu belediyeler olsun, bu adamlar olsun gerçek olmayan bir iş için anlaşma yaparlar mı?
Skyway'in önünde hiçbir risk kalmamıştır.
Aşağıdaki videoyu izlerseniz daha net anlayacaksınız. Bu proje, asıl proje icin yatırım projesi. Profesörün esas hedefi, hayalini kurdugu projeyi gerçekleştirmek. Yani Spaceway.
https://youtu.be/YmIXc3CaqcQ

ortadireksbn

Şirket UK kayıtlı neden ? Halbuki rusyada böyle bir proje ve ya belarusta destek görür devlet tarafından bile desteklenridi.Ama hikayesi belli. Siz para yatırın bizde size havadan uçan kaçan raylı sistem videoları izletelim. Rusyada benimsenen bir proje devlet tarafından destek görür. Burada rus teknolojisini tartışmaya gerek yok heralde. Halkın ekonomik durumu kötü olan rusya teknoloji anlamında milli hasılanın çok çok büyük bir kısmını teknolojiye ayırır. Hal böyleyken neden ingiltereye açılmış bir şirket? Çok basit çünkü rusya ve belarusta ponzi ve piramit sistemler YASAKTIR ! Duruşma dahi olmadan kendini parmaklıklar ardında bulursun. Rus forumlarında gezdim ve ilk yatırımcılarım Yunitskiy bize vaad ettiğin ilk proje nerede diye haykırıyor . Az biraz rusçası olan ulaşabilir bu bilgilere. Temkinli olmakta fayda var. Mühendislik bilgilerini finançılıkla birleştirmiş işi kitabına uydurmuş yatırımcılarını uyutan bir sistem. Dikkat diyorum.  (dik)

muratica

Don kişot, hala yel değirmenleriyle savaşa devam ediyor.

Gecmiste büyük buluşlar yapan mucitlere bir bakalım, o zaman ki tepkiler nasılmış.
[spoiler]
Bunlar gerçekten şaşırtıcı gerçeklerdir.Bilim ve teknolojideki ilerlemelere bilimin içindekiler bile inanamadılar.

"Ay'a roket göndermek gibi aptalca bir fikir, habis uzmanlaşmanın düşünceye karşı kapıları sımsıkı kapalı hücrelerde çalışan bilimcileri hangi saçma noktalara götürebileceğinin bir örneğidir."(A.W.Bickerton (1926) Professor of Physics and Chemistry, Canterbury College, New Zealand)

"İnsanların Ay'a seyahat edebileceklerini düşünmek, fırtınalı Kuzey Atlantik Okyanusunu buharlı gemiler kullanarak geçebileceklerini düşünmek gibi olmayacak iştir." (Dr. Dionysus Lardner (1838) Professor of Natural Philosophy and Astronomy, University College,London)

"Gelecekteki bilimsel ilerlemeler ne olursa olsun, insanlık Ay'a asla ulaşamayacaktır." (Dr.Lee De Forest, vakum tüpünün kaşifi ve televizyonun babası.)

sadece aya gitme meselesi mi?

Alexander Graham Bell 1876 yılında telefonu icat ettiğinde, kimse telefonu kullanmak istememiş. Başkan Rutherford Hayes ise bu konuda şunları dile getirmiş: " Çok gülünç bir buluş. Böyle bir aleti kim kullanır ki?"...

"Telefon denen bu aletin o kadar çok eksiği var ki, ona bir iletişim aracı demek ciddiyetten uzaktır. Bu aletin bizce hiçbir değeri yoktur. (Western Union dahili memorandum, 1876)

"Aktörlerin konuşmalarını kim duymak ister ki?" (H.M.Warner,Warner Brothers, 1927)

"Petrol çıkarmak için kuyu açmak mı? Yani toprağı delip petrol aramaktan mı söz ediyorsun? Sen delisin!" (Edwin L.Drake 1859'da bazı kuyu açıcılara iş teklifi götürdüğünde, onlar ona bu cevabı vermişlerdi.)

"Lokomotiflerin posta arabalarından iki kat daha hızlı gidebileceği hakkında beslenen kanaatten daha saçma ne olabilir?" (The Quarterly Review,England (March 1825)

"Ameliyatlarda acının dindirilmesi aptalca bir hayaldir. Onu aramaya çalışmak saçmalıktır. Ameliyatlardaki bıçak ve acı hastaların zihninde ebediyen birlikte yaşayacak iki kelimedir." (Dr.Alfred Velpeau (1839) French surgeon)

"Paris sergisi kapanınca elektrik ışığı da sönecek ve artık ondan hiç sözedilmeyecek." (Erasmus Wilson (1878) Professor at Oxford University)

"İyi bilgilenmiş kimseler bilirler ki, sesi teller üzerinden nakletmek imkansızdır, bu mümkün olsa bile böyle bir şeyin pratik bir değeri olamaz." (Editorial in the Boston Post 1865)

"Geçen yıl hiç bir radikal gelişme ortaya çıkmamış olmasından anlaşılıyor ki otomobil gelişiminin son noktasına pratik olarak ulaşmıştır." (Scientific American, Jan. 2, 1909)

"Havadan hafif ve uçabilen makineler imkansızdır." (Lord Kelvin, ca. 1895, Biritish mathematician and physicist)

"Radyonun geleceği yoktur." (Lord Kelvin,ca. 1897)

"Televizyon teorik ve teknik olarak mümkün olsa bile ben onun ticari ve finansal bakımdan imkansız olduğunu ve geliştirilmesi için çok fazla zaman harcamamamk gerektiğini düşünüyorum." (Lee DeForest, 1926 American radio pioneer)

"ENIAC'ın üstündeki hesap makinesi 19,000 vakum tüpüyle donatıldığına ve 30 ton geldiğine göre, geleckteki bilgisayarlarda belki de sadece 1,000 vakum tüpü bulunabilir ve onlar 1,5 ton ağırlığında filan olabilir." (Popular Mechanics, March 1949)

"Herkesin evinde bir bilgisayar bulunmasının gereği yok." (Ken Olson, 1977, President, Digital Equipment Corp.)

Peki Einstein'dan bekler miydiniz?

"Nükleer enerjinin bir gün elde edilebileceğine dair en ufak bir gösterge bile bulunmuyor. Bu, atomu istediğimiz gibi parçalayabileceğimiz anlamına gelirdi." (Albert Einstein, 1932)
[/spoiler]

Gelelim bizim mucidimize; neden Rusya'da üretmiyor, devlet destek verirdi, halk zaten fakir v.b. sözler, bu projeyi anlamayan ve asıl hedefini göremeyen insanların ilk tepkileri bu oluyor.
Sanki telefon üretiyor da neden Rusya'yi tercih etmemis.
Dunya'ya yeni bir teknoloji sunuyor hedefi bütün Dünya. Sonra bu teknolojiyi kendi ülkesinde uygulamak kolay mı?
Devlet bu projeye destek verse once karsisina Petrol baronlari cikacak ki zaten öyle. Profesör bunu söylüyor zaten.
İlk projeye ne oldu. Mucidin ilk projesi Spaceway. Hedefi o zaten. Skyway ile kaynak oluşturulacak, çünkü maliyeti çok yüksek.
Ne kadar gıcık, kıl sorularınız varsa sorabilirsiniz.

leylametin

Alıntı yapılan: Skyway - 24 Nisan 2017, 07:12:18

Don kişot, hala yel değirmenleriyle savaşa devam ediyor.

Gecmiste büyük buluşlar yapan mucitlere bir bakalım, o zaman ki tepkiler nasılmış.
[spoiler]
Bunlar gerçekten şaşırtıcı gerçeklerdir.Bilim ve teknolojideki ilerlemelere bilimin içindekiler bile inanamadılar.

"Ay'a roket göndermek gibi aptalca bir fikir, habis uzmanlaşmanın düşünceye karşı kapıları sımsıkı kapalı hücrelerde çalışan bilimcileri hangi saçma noktalara götürebileceğinin bir örneğidir."(A.W.Bickerton (1926) Professor of Physics and Chemistry, Canterbury College, New Zealand)

"İnsanların Ay'a seyahat edebileceklerini düşünmek, fırtınalı Kuzey Atlantik Okyanusunu buharlı gemiler kullanarak geçebileceklerini düşünmek gibi olmayacak iştir." (Dr. Dionysus Lardner (1838) Professor of Natural Philosophy and Astronomy, University College,London)

"Gelecekteki bilimsel ilerlemeler ne olursa olsun, insanlık Ay'a asla ulaşamayacaktır." (Dr.Lee De Forest, vakum tüpünün kaşifi ve televizyonun babası.)

sadece aya gitme meselesi mi?

Alexander Graham Bell 1876 yılında telefonu icat ettiğinde, kimse telefonu kullanmak istememiş. Başkan Rutherford Hayes ise bu konuda şunları dile getirmiş: " Çok gülünç bir buluş. Böyle bir aleti kim kullanır ki?"...

"Telefon denen bu aletin o kadar çok eksiği var ki, ona bir iletişim aracı demek ciddiyetten uzaktır. Bu aletin bizce hiçbir değeri yoktur. (Western Union dahili memorandum, 1876)

"Aktörlerin konuşmalarını kim duymak ister ki?" (H.M.Warner,Warner Brothers, 1927)

"Petrol çıkarmak için kuyu açmak mı? Yani toprağı delip petrol aramaktan mı söz ediyorsun? Sen delisin!" (Edwin L.Drake 1859'da bazı kuyu açıcılara iş teklifi götürdüğünde, onlar ona bu cevabı vermişlerdi.)

"Lokomotiflerin posta arabalarından iki kat daha hızlı gidebileceği hakkında beslenen kanaatten daha saçma ne olabilir?" (The Quarterly Review,England (March 1825)

"Ameliyatlarda acının dindirilmesi aptalca bir hayaldir. Onu aramaya çalışmak saçmalıktır. Ameliyatlardaki bıçak ve acı hastaların zihninde ebediyen birlikte yaşayacak iki kelimedir." (Dr.Alfred Velpeau (1839) French surgeon)

"Paris sergisi kapanınca elektrik ışığı da sönecek ve artık ondan hiç sözedilmeyecek." (Erasmus Wilson (1878) Professor at Oxford University)

"İyi bilgilenmiş kimseler bilirler ki, sesi teller üzerinden nakletmek imkansızdır, bu mümkün olsa bile böyle bir şeyin pratik bir değeri olamaz." (Editorial in the Boston Post 1865)

"Geçen yıl hiç bir radikal gelişme ortaya çıkmamış olmasından anlaşılıyor ki otomobil gelişiminin son noktasına pratik olarak ulaşmıştır." (Scientific American, Jan. 2, 1909)

"Havadan hafif ve uçabilen makineler imkansızdır." (Lord Kelvin, ca. 1895, Biritish mathematician and physicist)

"Radyonun geleceği yoktur." (Lord Kelvin,ca. 1897)

"Televizyon teorik ve teknik olarak mümkün olsa bile ben onun ticari ve finansal bakımdan imkansız olduğunu ve geliştirilmesi için çok fazla zaman harcamamamk gerektiğini düşünüyorum." (Lee DeForest, 1926 American radio pioneer)

"ENIAC'ın üstündeki hesap makinesi 19,000 vakum tüpüyle donatıldığına ve 30 ton geldiğine göre, geleckteki bilgisayarlarda belki de sadece 1,000 vakum tüpü bulunabilir ve onlar 1,5 ton ağırlığında filan olabilir." (Popular Mechanics, March 1949)

"Herkesin evinde bir bilgisayar bulunmasının gereği yok." (Ken Olson, 1977, President, Digital Equipment Corp.)

Peki Einstein'dan bekler miydiniz?

"Nükleer enerjinin bir gün elde edilebileceğine dair en ufak bir gösterge bile bulunmuyor. Bu, atomu istediğimiz gibi parçalayabileceğimiz anlamına gelirdi." (Albert Einstein, 1932)
[/spoiler]

Gelelim bizim mucidimize; neden Rusya'da üretmiyor, devlet destek verirdi, halk zaten fakir v.b. sözler, bu projeyi anlamayan ve asıl hedefini göremeyen insanların ilk tepkileri bu oluyor.
Sanki telefon üretiyor da neden Rusya'yi tercih etmemis.
Dunya'ya yeni bir teknoloji sunuyor hedefi bütün Dünya. Sonra bu teknolojiyi kendi ülkesinde uygulamak kolay mı?
Devlet bu projeye destek verse once karsisina Petrol baronlari cikacak ki zaten öyle. Profesör bunu söylüyor zaten.
İlk projeye ne oldu. Mucidin ilk projesi Spaceway. Hedefi o zaten. Skyway ile kaynak oluşturulacak, çünkü maliyeti çok yüksek.
Ne kadar gıcık, kıl sorularınız varsa sorabilirsiniz.

tebrik ediyorum kardeşim seni süper cevaplar bulmuşsun takdire şayan.
beğenmeyen konuya bakmasın saçma sapan konu karalamalarına hiç gerek yok bakmayın kardeşim beğenmiyorsanız ben beğeniyorum. beğenenler buraya beğenmeyenler dışarı. (yvr)

akinci46

Arkadaşım bizim adamın fikrine bir şey dediğimiz yok. Güzel fikir uygulayabilirse bizimde işimize gelir. Petrol fiyatları düşer vs... Lakin ingilizin olduğu bir network işinden kolay kolay hayır gelmiyor. Bunun örneklerini çok gördük. Umarım hayalleriniz boşa çıkmaz.

muratica

Alıntı yapılan: leylametin - 24 Nisan 2017, 09:17:27

tebrik ediyorum kardeşim seni süper cevaplar bulmuşsun takdire şayan.
beğenmeyen konuya bakmasın saçma sapan konu karalamalarına hiç gerek yok bakmayın kardeşim beğenmiyorsanız ben beğeniyorum. beğenenler buraya beğenmeyenler dışarı. (yvr)
Teşekkür ederim. Teveccühünüz.  :)
Alıntı yapılan: akinci46 - 24 Nisan 2017, 09:29:22
Arkadaşım bizim adamın fikrine bir şey dediğimiz yok. Güzel fikir uygulayabilirse bizimde işimize gelir. Petrol fiyatları düşer vs... Lakin ingilizin olduğu bir network işinden kolay kolay hayır gelmiyor. Bunun örneklerini çok gördük. Umarım hayalleriniz boşa çıkmaz.
Hocam, daha once de benzer bir soru sormuştunuz, cevap vermistim.

https://youtu.be/fbj2nx8IBKE
Pazar günkü E-konferansimiz.

gokhantech

Bu projeye bende girdim. Türkiyeden belediyelerle anlaşma yapıldığını biliyorum. Fakat haftasonu Çorum belediyesinde çalışan bir kaç kişiyle görüştüm.Böyle bir proje hakkında bilgimiz yok diyorlar. Eğer böyle bir şey varsa ilk bizim haberimiz olur diyorlar. Sözleşmeyi görebileceğimiz  veya takip edebileceğimiz bir link varmıdır.

muratica

Alıntı yapılan: gokhantech - 24 Nisan 2017, 15:19:19
Bu projeye bende girdim. Türkiyeden belediyelerle anlaşma yapıldığını biliyorum. Fakat haftasonu Çorum belediyesinde çalışan bir kaç kişiyle görüştüm.Böyle bir proje hakkında bilgimiz yok diyorlar. Eğer böyle bir şey varsa ilk bizim haberimiz olur diyorlar. Sözleşmeyi görebileceğimiz  veya takip edebileceğimiz bir link varmıdır.
Dostum, böyle bir anlaşmadan haberleri olmamasi gayet dogal. İnşaatın başlayacağı tarih belirlenmeden, bütün resmi islemler bitmeden, hiç bir bilgi verilmez. Şirket de böyle bir belge gostermez. Ayrica bu tür sorularinizi Skyoe destek bölümünden sormanız halinde daha sağlıklı bilgiye ulasabilirsiniz.

muratica

Apple'ı kurup beş parasız kalmayı başardı
İbretlik bir başarısızlık öyküsü.

İbret alınacak bir öngörü kazası. Ronald Gerald Wayne'nı tanıyor musunuz? Ekonomi tarihine adını altın (!) harflerle yazdırmayı başarmış bir işadamıdır. Buyrun size ibret alınması gereken bir unsuccess story!

GEÇEN hafta New York'taki Sotheby's müzayede salonunda bir şirket sözleşmesi açık artırmayla satıldı. 100-150 bin dolara alıcı bulması umulurken, bir koleksiyoncu 1,6 milyon dolar yani 3 milyon TL basarak Apple Computer'ın orijinal sözleşmesinin bir nüshasını satın aldı. Sözleşmenin altında Apple'ı kuran 3 ortağın imzası vardı: Stephen (Steve) P. Jobs, Stephen G. Wozniak ve Ronald (Ron) G. Wayne.

"Jobs ile Wozniak'ı biliyoruz da... bu Wayne da kim yahu?" dediğinizi duyar gibiyiz.

Ron Wayne, efsanevi teknoloji devi Apple'ın üçüncü ve 'bahtsız Bedevî' ortağıdır...

İbretlik bir başarısızlık öyküsü

Apple, 1976'da Cupertino'da (Kaliforniya) kuruldu. İki dâhî kurucuyu herkes tanıyor: Geçenlerde ölen ve ölümü dünyayı ayağa kaldıran Steve Jobs ve bilgisayar dehası ortağı Steve Wozniak. Ancak şirketin bir üçüncü (küçük) ortağı vardı ki, adı pek bilinmez: Ron Wayne.

Wayne, 'bilgisayar manyağı' oldukları için okulu terk etmiş, biri 20 (Jobs) diğeri 25 (Wozniak) iki gencin 'abisi' rolünde idi. Jobs'u, kendisinin de çalıştığı bilgisayar şirketi Atari'de tanımıştı. Apple Computer'ın kuruluşuyla ilgili hukuki işleri o halletti, şirket sözleşmesini hazırladı, hatta Apple'ın ilk logosunu, yani 'ağacın altına oturmuş, başına elma düşmesini bekleyen Newton'u sembolize eden logoyu da tasarladı. Şirkette iki Steve'in ortaklaşa % 90, Wayne'ın da % 10 hissesi vardı.

Ancak Wayne, şirketi kurduktan sadece 12 gün sonra hissesini (bir iddiaya göre 800, bir iddiaya göre de 2.300 dolara) iki genç ortağına satarak eski, maaşlı işine döndü. Wayne bu 'talihsiz' kararını (mealen) şöyle açıklıyor:

- Jobs, daha şirketi kurar kurmaz yatırım yapmak ve büyütmek için bankalara borçlanmaya başladı. Ama ortaklarım çok genç (20'li yaşlarda) ve parasızdı. Ben o tarihte 42 yaşında olduğum için, bankalar beni muhatap almak istiyor, Apple'ın borçlarına bütün mal varlığımla kefil olmamı istiyorlardı. Çok riskliydi, hissemi satıp çıktım. Hiç de pişmanlık duymadım.

Wayne kuyruğu dik tutmak için 'hiç pişmanlık duymadım' dese de... inanmayın. Herhalde kafasını duvarlara vuruyordur. Çünkü 1976'da taş çatlasa 2.300 dolara sattığı o kurucu hissesinin bugünkü piyasa değeri tam... 35 milyar dolar. Yanlış okumadınız, 35 MİLYAR DOLAR.

Şimdi siz diyeceksiniz ki, Wayne büyük ikramiyeyi kaçırmış ama en azından 'teselli ikramiyesi' kazanmış: 1.600.000 dolar (3 milyon TL) de fıstık gibi para.

İyi de, biz Wayne'a boşuna APPLE'IN BAHTSIZ BEDEVİSİ demedik. Sözleşmeyi 1,6 milyon dolar gibi küçük bir servete satan Wayne değil. Bizim bahtsız, iki efsane Steve'in de imzasını taşıyan Apple'ın kuruluş sözleşmesini 1990'ların ortasında elden çıkarmış, birkaç bin dolara, bir koleksiyoncuya satmış. Yani bir kere daha havayı almış.

77 yaşındaki Wayne, hayatını eski para ve pul alıp satarak kazanıyor.

dusunur

Çok güzel bir hayat hikayesi tam ibretlik aslında.. Teşekkürler.