SSL sertifikası ??

Başlatan bycasper, 29 Aralık 2016, 19:55:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bycasper

Arkadaşlar sitemi google tanıtma isteği gönderdim o da bana bu metni göndermiş SSL sertifikası alın demiş bunu nereden alıyım bildiğiniz bir firma var mı ? Aldıktan sonra ne yapmam gerekiyor bilen varsa yardım ederse sevinirim.

[spoiler]https://www.edelerhaber.com/ için kendi kendine imzalanmış SSL/TLS sertifikası29 Aralık 2016
Alıcı: https://www.edelerhaber.com/ web sitesinin yöneticisi
Google, https://www.edelerhaber.com/ web sitesinde kullanılan sertfikanın kendi kendine imzalanmış olduğunu, yani bir Sertifika Yetkilisi yerine sunucunuz tarafından verildiğini tespit etti. SSL/TLS sertifikaları için yalnızca Sertifika Yetkilileri güvenilen kaynaklar olarak sayıldığından, çoğu tarayıcı sertifikanıza güvenemeyecektir. Ayrıca, kendi kendine imzalanmış bir sertifika, içeriğinizde kimlik doğrulaması yapılmadığı, üzerinde değişiklik yapılabileceği ve üçüncü tarafların kullanıcı verilerinize ve göz atma davranışlarına müdahale edebilecekleri anlamına gelir. Sonuç olarak, birçok web tarayıcısı, sitenize erişildiğinde bir güvenlik uyarısı iletisi görüntüleyerek kullanıcılarını engelleyecektir. Bu uygulama, güvenli olmayan sitelerde olabilen, kullanıcıların tarama davranışına üçüncü bir tarafın müdahale etmesini önlemek için yapılır.
Önerilen İşlem:
Yeni bir sertifika alın
Bu sorunu düzeltmek için, güvenilen bir Sertifika Yetkilisi'nden (CA) web sitenize özel, yeni bir SSL/TLS sertifikası almanız gerekir. Bu sertifika, tam site URL'nizle eşleşmeli veya bir alandaki birden çok alt alan için joker karakterli bir sertifika olmalıdır.
Daha fazla yardıma mı ihtiyacınız var?
•   SSL sertifikası sorunları ile ilgili daha fazla bilgi edinin.
•   Yardım Merkezimizdeki HTTPS ile sitenizin güvenliğini nasıl sağlarsınız?makalemizi okuyun.
•   Daha fazla yardım için forumumuzda sorular sorun ([WNC-606601] ileti türünü belirtin).[/spoiler]

temtek

SSL setifikasi ile beraber static ip ihtiyacinizda olacak hosting saglayiciniz ile gorusebilirsiniz.

bycasper

SSL fiyatları birbirinden çok farklı biri 10 $ iken biri 338$ benim siteme göre hangisi iyi olur fark eder mi ? Hosting aldığım yerden en ucuzu alsam static ip gerek kalıyor mu? @temtek

temtek

@bycasper SSL sertifikası kullanacaksan static ip almak zorundasın. SSL sertifikalarının farklarına gelince sitenin amacı ile doğru orantılıdır. Büyük çapta kurumsal bir firma değil sadece seo amaçlı almak istiyorsan en ucuzundan alabilirsin.

bycasper

3 Yıllık SSL sertifikası aldım. Şu an onaylanmayı bekliyor. Bundan sonra ne yapacağız google için yeterli midir? Statik ip i nereden almalıyım.

temtek

Almis oldugun SSL seo icin yeterlidir. Static IP icin hosting saglayiciniza basvurabilirsiniz.

bycasper

Aldım fakat üst tarafta kilit işareti olmadı güvenli bir bağlantı değil diyor halen,  bir siteye girip bakabilir misiniz? @temtek

temtek

Alıntı yapılan: bycasper - 29 Aralık 2016, 21:01:48
Aldım fakat üst tarafta kilit işareti olmadı güvenli bir bağlantı değil diyor halen,  bir siteye girip bakabilir misiniz? @temtek

SSL sertifikasını almanız yetmez kurulması gerekir. Öncelikle hosting sağlayıcınız sitenizi static ip adresi üzerine taşımalı daha sonra SSL sertifikası kurulmalı.

bycasper

@temtek son olarak google için yeterli mi kurulmasa bile. Daha sonra kurmayı düşünüyorum şimdilik kalsın fakat google reklam vermiştim bir türlü onaylanmıyordu şimdi onaylanır mı acaba?

temtek

Onay icin SSL gerekiyor mu bilmiyorum fakat SSL kurulmadiktan sonra bir ise yaramaz.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi