PTC Soru-Cevap

Başlatan ElisaMcCline, 18 Aralık 2010, 03:50:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

6il9in

Alıntı yapılan: abcb - 26 Ağustos 2014, 23:37:35
Taaa o zamanlarda ağzından kaçırmış bizim bonkör Hocamız  :PP
Free 5€ in account balance for first 100.000 members!  :D

Hemen paypal veya payza adresimizi atalım emc ye  :D Daha bayram harçlığı verecekti kaynattı o harçlıkları.. Neyse kurbana bişey kalmadı..  :D

abcb

Hocam bu 5 euro ayrı hee, lütfen araya kaynatmayalım  :PP hepsini ayrı ayrı gönderirmisiniz bi zahmet, bir de ben tanaya gireceğim biliyorsunuz, ona göre bayram harçlığımı ayarlarsınız artık  :PP

6il9in

he he bende buzak alacam hocam  :D

abcb

İkose'm de deve kesecek Hocam  :PP

nukhet

Elisa hoca açıklama yapmıştıya, bayram dönüşü harçlıkları Ender hoca verecekmiş. Hani nerdeyse öbür bayram geldi :) Ender hoca da hiç mevzusunu etmedi :) Abcb hocam biz eniyisi tavuk keselim dağıtalım foruma :'(

6il9in

abcb

Gitti bizim mangallar kuşbaşılar pirzolalar (d) Tavuk kesecez, başka çare yok  (d)

6il9in

Tavuk Kurbanlık olur sa

(eht) lar bilir

[spoiler]Konu: Kurbanlık Tartışması
Konuklar: Marmara Üniversitesi İlahiyat Fak. Dekanı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, Diyanetişleri Başkan Vekili Rıdvan Çakır

Erdoğan Aktaş: İyi günler. Milli Güvenlik Kurulu krizi, dalgalı kura geçiş, bürokraside yaşanan istifalar, zamlar derken Kurban Bayramı'na az bir süre kaldı. Ancak ekonomik kriz bayramı da olumsuz etkiliyor. Bu bayram, dini vecibelerden biri olan kurban da tartışılıyor. Kurban tartışmasını Yakın Plan'a Alıyoruz. Hükümetin uzun tatil hediyesini şehirdışında veya yurtdışında geçirenler bu bayram evlerinde kalmayı tercih ediyor. Aslında tercihden çok bu bir zorunluluk. Bayramda kurban keserek dini vecibelerini yerine getirenlerse bu yıl zor durumda. Piyasalardaki dalgalanma evlerdeki ekonomiyi de sarsınca kurbanlık almakta zorlananlar için yeni öneriler getiriliyor. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Zekeriya Beyaz "koyun kurban etmek şart değil, tavuk hatta devekuşu bile kesilse dinen caizdir" görüşünde. Profesör Beyaz'a göre ekonomik kriz yüzünden kurban yükümlülüğündeki sınır daraldı. Peki kurbanlık tavuk olur mu? Kurban bayramında tavuk veya başka bir hayvan kesmek caiz midir. Ekonomik sıkıntı içine girenler dini vecibesini nasıl yerine getirecekler. Tabi şu soru da çok önemli, kurban nasıl ve hangi şartlarda kesilir? Ankara stüdyomuzdaki konuğumuz Diyanet İşleri Başkanvekili Rıdvan Çakır telefon hattımızda Profesör Doktor Zekeriya Beyaz var. Önce Sayın Beyaz'a sormak istiyorum. Sayın Beyaz iyi günler.
Prof. Dr. Zekeriya Beyaz: İyi günler efendim.

Erdoğan Aktaş: Efendim neler söyleyeceksiniz hem ekonomik sıkıntının beraberinde bu gireceğimizkurban tatilinde dini vecibelerin yerine getirilmesi açısından, hem de bu konuda gerçekten alternatif var mı?
Prof. Dr. Zekeriya Beyaz: Öncelikle sayın seyircileri ve sizleri saygıyla selamlıyorum. Basımız nedense magazinsel konulara fazlasıyla ilgi diyor ve biraz da konuyu magazin haline getirmeye heves ediyor. İslamiyette kurban, bizim mehsebe göre vaciptir, şafilere göre sünnettir. Kurban büyük baş hayvanlardan ve koyun, keçiden olur. Bunların dışında, bu vacip olan, sünnet olan kurban olmaz. Ancak kurban kelimesine baktığınız zaman kurban Allah'a yakınlık vesilesi demektir. Allaha yakınlık nasıl oluyor? Kurbanı kesiyorsunuz etini fakirlere veriyorsunuz onlar o etlerden yararlanıyorlar, seviniyorlar. Dolayısıyla da siz Allah'ın rızasına yakın oluyorsunuz, Allah'a yakın oluyorsunuz. İşte bu yakınlık akraba kelimesi kökünden kurban yapmış oluyorsunuz. Dinimizdeki kurbanın ibadet anlamında yeri budur. İkinci olarak kurban Allah'a yakınlık, Allah'ın rızasını kazanma şeklindeki her hangi bir hayırlı iş. Yani biz bir fakire sadaka verdiğimiz zaman da bu sonuç itibariyle Allah'a yakınlık anlamı taşır, Allah'a yakınlık olma vesilesidir, sadakadır. Efendim siz bir öğrenciye burs verdiğiniz zaman da Allah'a bir yakınlık vesilesidir, bu bir kurbandır, yakınlıktır. Efendim siz bu kurban bayramı vesilesiyle veya bir başka zamanda bir fakire tavuk alsanız verseniz kesseniz, ondan yararlansa bu bir yakınlık vesilesidir, Allah'a bir sadakadır, bir yakınlık vesilesidir. Yani olayı böyle magazin şekli değil.[/spoiler]

enderege

Alıntı yapılan: abcb - 26 Ağustos 2014, 23:55:55
Gitti bizim mangallar kuşbaşılar pirzolalar (d) Tavuk kesecez, başka çare yok  (d)

Daha dün at kesiyodunuz?

Ama size daha ekonomik bir çözüm sunayım.

FB li Volkan sokak köpeklerini zehirleyecekmiş. Yapın bunlardan pide, verin foruma. Toplu temizlik. :PP
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

6il9in

he he patron şöyle bir bakındı neler oluyor diye çekti gitti konudan baktı geyik yapıyoz elleşmedi..  :D