Bilgisayar & Tablet Önerileriniz

Başlatan FilmsizKalma, 12 Eylül 2012, 14:49:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

enderege

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 05 Şubat 2015, 21:14:27

O vereceğin farkla bence bunu al: (125 TL)

Bence Asus, LG, Ainol gibi markalarda, 8-10 inch ebatında, 500-600TL seviyesinde uygun bir ürün çok rahat bulunur.

Ben 3G yi memlekete gittiğim zaman kullanmak için istiyorum. Yoksa evde veya başka yerde Wi fi yeter. Hatta telefonu modem de yaparız. Fakat memlekette ne hikmetse Turkcell 3G çekmiyor. Avea çekiyor. Bu cihaz Avea da var mı acaba. veya bende Turkcel vınn var. içinde avea hat var. Mobil partner diye bir program ile kullanabiliyorum. Bunda o tip bişey olurmu acaba?

Birde şu markaların modellerini rica etsem? Gerçi size bunu çooook zaman önce demiştim ama!...

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 05 Şubat 2015, 21:42:56

Amca size baba diyebilir miyim? :D

Diyebilirsin Kızım.  :PP Kızıma alıyorum yaa... :D

Alıntı yapılan: bekeli - 05 Şubat 2015, 22:18:44

Yeni alacağınız tabletin boyutunu söylememişsiniz.
Yine 7 inç mi olacak yoksa daha büyük mü ???

Bnun bir önemi yok benim için ama genelde 7" ile 10" arasında teknik farklılıklar oluyor. Bu nedenle her ikisi arasında bu fark yoksa ucuz olanını tercih ederim.

Alıntı yapılan: richman - 05 Şubat 2015, 22:29:01
galaxy tab 4 kullanıyorum çok makul bir fiyata alınabiliyor

Samsung ile ipad arasında tercih yapacaksam ipad in minisi bile benim için daha iyidir. Çünkü aralarında bir fiyat farkı yok gibi.
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: enderege - 05 Şubat 2015, 23:12:11
Ben 3G yi memlekete gittiğim zaman kullanmak için istiyorum. Yoksa evde veya başka yerde Wi fi yeter. Hatta telefonu modem de yaparız. Fakat memlekette ne hikmetse Turkcell 3G çekmiyor. Avea çekiyor. Bu cihaz Avea da var mı acaba. veya bende Turkcel vınn var. içinde avea hat var. Mobil partner diye bir program ile kullanabiliyorum. Bunda o tip bişey olurmu acaba?

Tek başına Cihaz satılıyor mubilmiyorum. En iyi AVEA dan bilgi alabilirsin sanırım.
http://www.avea.com.tr/web/KonusMesajlas/Tarifeler/JetWifiTarifeleri

Alıntı yapılan: enderege - 05 Şubat 2015, 23:12:11
Birde şu markaların modellerini rica etsem? Gerçi size bunu çooook zaman önce demiştim ama!...

Birebir sürekli elimden geçen ürünler değil. İş tavsiyeye gelince hepsini tek tek incelemek gerekiyor.
Ayrıca daha önce konuştuğumuzda daha uygun birşey diye bakmıştık.  Milyon tane ürün var.
Hangisine bakayım da şu olabilir diyeyim :) Kaynadı arada vakit de az olunca.

1000 TL altında bence alınabilecek ürünler: (daha uygun fiyatlar olabilir, ben cihazları görmen için link veriyorum).
Ve tablette bence 16GB ve 10" şart. Yoksa telefondan bir farkı kalmıyor. Bu doğruluda bilgi paylaşıyorum.
O yüzden Ipad falan hiç girmedim. Bunların 10" fiyatına 7" ini alabiliyorsun.

Asus ve Samsung dan birer link verdim ama, Örneğin Samsung galaxt tab 4 için farklı bikaç model var. sana uyan hangisi bakman lazım.
Yine aynı şekilde Asus için de, TF serisi benzer farklı ürünler var, klavye olmayan vs gibi. Daha uygun fiyatları. Bu klavyeli ürün, pahalı gelmesin ;)
Bence bu 2 ürün grubundan daha düzgün ve bu fiyatlara ürün bulmak biraz zor olur. İşin çok içinde olanlardan belki tavsiye gelebilir.
Ben sürekli alıp kullanan satan biri değilim.

Ainol TR ye geldi diyorlardı ama hiç incelemedim. O da fena değildi. Ama düzgün ve güvenebileceğim bir yerde fiyat bulamadım. O yüzden es geçtim.

Bu ürünlerle birlikte bire wifi modem ile, bence gayet mutlu olursun ;)

Samsung Galaxy Tab 4 T530 16GB 10.1 (650TL)
http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-galaxy-tab-4-t530-16gb-101-beyaz-tablet/productDetails.aspx?productId=bd601125&categoryId=3008012

ASUS Transformer Pad TF103C-1A097A 1GB 16GB (850TL)
http://www.n11.com/asus-transformer-pad-tf103c-1a097a-1gb-16gb-P47941269

enderege

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 06 Şubat 2015, 05:11:50

Ainol TR ye geldi diyorlardı ama hiç incelemedim. O da fena değildi. Ama düzgün ve güvenebileceğim bir yerde fiyat bulamadım. O yüzden es geçtim.

http://www.hizlial.com/ainol-inovo-w8-832gb-beyaz/10525272

Benim bu dikkatimi çekti. Yorumu olan var mı?

ikose

Hocam kızınıza alıyorsanız bu tablet oyun için çok sınırlı olacaktır..
Windows için mağazada pek bir uygulama yok. Android'e yönelmek en uygun seçim olacaktır..
ben kendi kızımı düşündüğümde şunu alırdım herhalde

http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-galaxy-tab-4-t530-16gb-101-beyaz-tablet/productDetails.aspx?productId=bd601125&categoryId=3008012&SKU=BD601125-B

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: ikose - 06 Şubat 2015, 17:14:25
Hocam kızınıza alıyorsanız bu tablet oyun için çok sınırlı olacaktır..
Windows için mağazada pek bir uygulama yok. Android'e yönelmek en uygun seçim olacaktır..
ben kendi kızımı düşündüğümde şunu alırdım herhalde

http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-galaxy-tab-4-t530-16gb-101-beyaz-tablet/productDetails.aspx?productId=bd601125&categoryId=3008012&SKU=BD601125-B

Androidciler kızmasın sonra :P
Oyun için alacaksanız android alın falan :P :PP

Walla benim kız tabletten çok annesi ve benim telefonla oyun oynuyor :D
Sanırım oyun tercihleriyle ilgili. Mesela bundan sonra alınacak tableti Win8 alacağım kesin. ki, bizim telefonları kurtaralım :P

@Enderege
Ben de arada kullanayım diyorsan bence de Win8 alternatif olabilir. Tatilde reklam tıklaması vs mesela :)
Ama Elinde notebook falan vardı zaten diye ben android önerdim.  Hem çeşit olur sana da, hane halkına da.
Ben de kendim için aynı sebeplerle android tablet almıştım. Evde o da olsun, neyin ne zaman lazım olacağı belli olmuyor :)

Bir de win8 olursa habire sen bulaşırsın ona, bir ton fırça yersin bak, haberin olsun :p

enderege

Win8 tablet tercihimdir ama elle tutulur model ve 9-10 inç ler tuzluya kaçıyor.  Hatta kızım, baba istersen ikisi bir arada PC (Hem tablet hem PC) al demeye başladı. :D

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: enderege - 07 Şubat 2015, 17:57:42
Win8 tablet tercihimdir ama elle tutulur model ve 9-10 inç ler tuzluya kaçıyor.  Hatta kızım, baba istersen ikisi bir arada PC (Hem tablet hem PC) al demeye başladı. :D

Ehehe, bitmişsin sen de daha haberin de yok, henüz ağlayanın da yok :PP

Kızınla gidip alacaksın, konu kapanmıştır :))

abcb

:DD Hatta siz ikisi bir aradanın yanına bir de yeni telefon alın, olsun bitsin Hocam  :g

Coulers79

Bence sırf tablet işe yaramaz, laptop özellikli ne istiyorsa onu alıver yiğene.

enderege

Arkadaşlar, tableti aldım. Hepinize fikir ve görüşleriniz için teşekkür ederim.

İpad 4 cellular aldım. Biraz ilginç bir macera oldu satın almam. Apple store a gittim. Air modelinden başka bir  model yok. Satmıyorlarmış artık. Bizim buradaki Gold mağazası müdürü ile görüştüm. O da internet sitelerinde outlet modeller var dedi. Ona baktım. Bu aldığım ipad düşmüş  ve sigorta kapsamnda kullanıcıya yenisi verilmiş. Bu düşen ürünü tekrar satışa koymuşlar. Üst köşesinde hafif bir darbe var diyede not düşmüşler. ve garantisi var. Darbeyi bir saat aradım neresinde var diye. :D  Elime bugün ulaştı şu an şarj oluyor. Uzun süredir dolmadı şarj kablosu değişmiş galiba (çakma gibi) o nedenle olabilir mi? veya bataryada problem  mi var bilmiyorum.

Ürünün sıfırı 1200TL civarında. Satışa 749TL ye bedava kargo ile koymuşlar. İşin ilginç yanı şimdi başlıyor... Bank asya kartı ile giriş yapınca ürün 699TL ye düştü. Yanlışlık mı var, sakata gelmeyeyim diye İş bankası ile gireyim dedim 749TL. Gold a telefon açtım.  Problem olmaz onayını alınca Bank asya ile 699TL ye aldım. 7 gün içinde iade hakkı var. Bu şarj süresi problem mi deneyeyim ona göre bu hakkımı kullanır veya kullanmam.

İnternette bu sorunu araştırınca bir çok kişide bundan şikayetçi çıktı. Kablo problem oluyormuş, kimi çözümü için mac pro dan şarj yapmakta bulmuş. :D Kimide Asus un gelistirdigi  asus air charger isimli bir programı PC ye kurup PC den şarj ile bulmuş. :P