Probux (SCAM)

Başlatan ElisaMcCline, 18 Eylül 2012, 18:21:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hamzakursad

Tolga hocam yeri gelmişken sorayım, bunlardan sizce hangisini yapmak daha mantıklı? Belirli bir tık sayısı mı, yoksa günlük sınırsız olanlar mı? Bir de ref getirileri nasıl? Reffbux sitesi için reklam vermeyi düşünüyorum önümüzdeki haftalarda, memnun edermi gelen ref sayısı sizce?

tolgacan86

Alıntı yapılan: hamzakursad - 15 Eylül 2013, 21:41:32
Tolga hocam yeri gelmişken sorayım, bunlardan sizce hangisini yapmak daha mantıklı? Belirli bir tık sayısı mı, yoksa günlük sınırsız olanlar mı? Bir de ref getirileri nasıl? Reffbux sitesi için reklam vermeyi düşünüyorum önümüzdeki haftalarda, memnun edermi gelen ref sayısı sizce?

Ben uzun süredir internet bile kullanmıyordum diyebilirim o yüzden günlük reklamla gelebilecek hit hakkında çok bir fikrim yok açıkçası. Ama eskiden reklam verdiğim zamanlarda günlük 50.000 hit alıyordum, şimdi halen bu şekilde olduğunu düşünürsek;

1 günlük reklam $50 = 50.000 tık

micro reklamla 50.000 tık = $60 ediyor.. O yüzden günlük reklam daha kârlı bir seçenek olabiliyor..

Ama işte son zamanlarda reklam vermiş birisi varsa net bilgi verirse ne kadar hit geldiği ile ilgili olarak daha kesin sonuç çıkarabiliriz ortaya..

Gelen ref konusundada ben probuxtan gayet memnundum, ikinci favori reklam sitemdi (neobux birdi)..

Ne kadar ref gelir sorusu tamamen muamma.. Birçok kriter var bunda dikkat etmen gereken, reffbux sitesinin ne kadar zamandır aktif olduğu, şu andaki üye sayısı, sitenin kazançları özellikle standartlara, reklam adedi, anasayfanın ilgi çekip çekmediği gibi bir çok etken var. .Ayrıca reklamı aktif ettiğiniz anda reffbux sitesini tanıtan başka reklam olmamalı yine onada dikkat etmeniz gerekir..

Ben uzun süredir sadece bloguma reklam vermiştir, direk site reklamı vermediğim için tek siteye yönelik reklamda ne kadar gelir bişey diyemeyeceğim..

hamzakursad

Cevap için teşekkür ederim. Ama hala kafamda bir rakam oluşmadığı için içime sinmedi, kendinizden bir örnek olarak, "bi keresinde şu tarz reklam verdim, yaklaşık şu kadar ref getirisi oldu." gibi bir örnek verebilmeniz mümkün mü acaba?

ikose

Alıntı yapılan: hamzakursad - 15 Eylül 2013, 22:08:56
Cevap için teşekkür ederim. Ama hala kafamda bir rakam oluşmadığı için içime sinmedi, kendinizden bir örnek olarak, "bi keresinde şu tarz reklam verdim, yaklaşık şu kadar ref getirisi oldu." gibi bir örnek verebilmeniz mümkün mü acaba?
Ben The-bux sitesinde (Bekelinin yaptığı kampanyadan) 3$ a 2500 tıklık reklam verdim Outbux için ve sitenin açılışının 2.ci günüydü
Buna rağmen gelen ref sayısı 3 adetti..
Aynı site için aynı gün başka bir sitede 1000 tıklık reklam verdim hit sayısı daha düşük bir site olmasına rağmen gelen ref 6
Anlayacağın bu gelen ref sayısı tamamen şans ve kısmet işi :)

bekeli

En son Probux günlük reklamımda 60 bin civarı hit aldığımı hatırlıyorum. 1.5-2 ay öncesi vermiştim. Şimdiki durum da buna yakın olacaktır.
Günlük reklam için Probux diğer sitelere göre çok daha avantajlı. Tavsiye ederim.
Blog reklamı vermek daha mantıklı olabilir.
Şöyle bir örnek vereyim.
Tek site olarak Ojooo reklamı vermiştim zamanında 130 civarı ref gelmişti.
Daha sonra blog reklamı vermiştim ve blogda Ojooo en üstteydi. Yine Ojooo'ya 130 civarı ref geldiğini hatırlıyorum. (Rakamları yanlış hatırlıyor olabilirim. Burada önemli olan hemen hemen aynı sayıda ref gelmiş olması.) Buna ek olarak blogda yer alan diğer sitelere de çeşitli rakamlarda ref gelmişti. Dolayısı ile çok daha avantajlı blog reklamı. Ki benim blog oldukça basit ve kötü bir tasarıma sahip ve ödeme kanıtlarına bağlı bir blog. Ödeme kanıtının az olduğu sitelere çok az ref geliyor. Başkasına ait ödeme kanıtı da kullanmıyorum.

İyi bir tasarıma sahip blog reklamından memnun kalırsınız.
Özetle günlük reklam + iyi bir blog DR konusundaki sıkıntınızı çözecektir. Ama şunu hiçbir zaman unutmayın iyi sayıda ve aktif DR sayısı için masraftan kaçınmamak gerek. Harcadığınız parayı kazanmak için sağlam sitelere yönelmelisiniz ve sabırlı olmalısınız.

bekeli

Alıntı yapılan: ikose - 15 Eylül 2013, 22:13:00
Ben The-bux sitesinde (Bekelinin yaptığı kampanyadan) 3$ a 2500 tıklık reklam verdim Outbux için ve sitenin açılışının 2.ci günüydü
Buna rağmen gelen ref sayısı 3 adetti..
Aynı site için aynı gün başka bir sitede 1000 tıklık reklam verdim hit sayısı daha düşük bir site olmasına rağmen gelen ref 6
Anlayacağın bu gelen ref sayısı tamamen şans ve kısmet işi :)

İkose onu 4 yapmamış mıydık :P

hamzakursad

Öncelikle verdiğiniz cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim ;)
Bu konularda henüz yolun başındayım, haliyle blog tasarımı ve ödeme kanıtı konusunda 0'ın oralarda geziyorum  :-[ Anlaşılan işim baya bir zor :) Fakat biryerlerden başlamak lazım diye düşünüyorum. Reklam vereceğim zaman tekrar tecrübelerinize danışabilmek ümidiyle :)

tolgacan86

Reklam verilen sitede çok önemli ama istediğin gibi bir cümleyle hatırladığım sayıyı söyleyim;

clixsense için blog harici tek reklam vermiştim neobuxta zamanında, $250 'lık reklam vermiştim 300-350 arası ref gelmişti.. Ama bu kesinlikle sizin için bir kriter değil zira, reklamını verdiğim site "clixsense" en zor ref bulunan yer.. Onun dışındaki tüm sitelere gelen refleri hep blog reklamıyla elde ettim.. O yüzden bu tarz net bir cevap daha veremeyeceğim..

hamzakursad

Tolga hocam sizin ve diğer arkadaşların verdiği yaklaşık rakamlar zaten beni aydınlatmaya yetti. ben, "günlük sınırsız reklam verdim 10 ref geldi" falan demenizden korktuğum için rakam vermenizi istedim, yazdığınız rakamlar benim beklentilerimin oldukça üstünde, sanırım daha az tanınmış sitelere ödeme kanıtı koyarak kabuledilebilir bir ref kazanacağımı düşünüyorum :)

tolgacan86

Küllerimden doğdum :)

Şimdi bunlar beni banlamışlardı ya, sistemlerinde benim payza ve paypalda banlı mıdır acaba? ???