Probux (SCAM)

Başlatan ElisaMcCline, 18 Eylül 2012, 18:21:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bekeli

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 13 Kasım 2013, 13:31:30
Aynı gün iki farklı hesaptan olmadığı sürece IP restriction da yok.

Hocam ortada iki farklı bir hesap var. Aynı gün veya farklı gün ne fark eder?

Birisi eski hesabı, iş yerindeki bilgisayarından giriş yapmış zamanında.
Sonra evdeki bilgisayarından çerezleri yiyip yeni hesap açmış.
Açtığı yeni hesaba iş yerinden de girmiş sonra.

İş yerindeki bilgisayarda ip değişikliği yapamadığı için iki farklı hesaba aynı ip'den giriş yapıldığından ötürü banlanmış :S

hakanatik01

Bencede; Banlanmayan banlananın halinden ne anlar beya başkan :P Hesap silinmediği sürece aynı Ipden 2 farklı hesap ban sebebi proda bencede yada bana öyle oldu :) dalgınlıkla eski hesaba girdiğimde banlanmıştım bende ; komşudan gireceğime evdeki Pcden girmiştim ;ödeme alacağım gün banlanmıştım Sanırım PRobux arada Aktif omlayan hesapları temizliyor yeni kayıt olup ödeme alabildim Ip aynıydı mesela o zaman ama hesap silinmişti normal şartlarda IP değişmediği için beni üye bile yapmazdı Ip kullanılıyor diyerek demkki arada temizlik yapıyor onu beklemek lazım aynı Ip kullanılacaksa yanlış mıyım ki ?

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: bekeli - 13 Kasım 2013, 13:36:00
Hocam ortada iki farklı bir hesap var. Aynı gün veya farklı gün ne fark eder?

Birisi eski hesabı, iş yerindeki bilgisayarından giriş yapmış zamanında.
Sonra evdeki bilgisayarından çerezleri yiyip yeni hesap açmış.
Açtığı yeni hesaba iş yerinden de girmiş sonra.

İş yerindeki bilgisayarda ip değişikliği yapamadığı için iki farklı hesaba aynı ip'den giriş yapıldığından ötürü banlanmış :S

Diyorum ki.. Öyle olmuyor.
Ya aynı IP den aynı gün 2 farklı hesap olacak.
Ya da
Aynı PC de IP değişikliği olsa dahi yeterli temizlik yapılmadan ikinci hesaba girilecek.

Eski hesabımı kullanmıyordum diyor. Bu durumda tek şart, temizliğin düzgün olmaması.
Kulanılmayan bir başka hesaptan bahsediyorsak, aynı gün aynı IP leri kullanamayacaklarına göre, IP konusu değil bu.

bekeli

Demekki Hakan'ın dediği doğru :D

Banlanmayan banlananın halinden anlamaya çalıştı ama olmadı :P

ptconur

Yönetim kurulunu sükunete davet ediyorum

hakanatik01

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 13 Kasım 2013, 13:41:04
Aynı PC de IP değişikliği olsa dahi yeterli temizlik yapılmadan ikinci hesaba girilecek.
ee işte bu hocam zaten bizde bunu anladık Temizlik yama şansı yok ırmakkta zaten Eski hesabını IPsi 1.2.3.4 yeni hesap açıyor .5.6.7.8. ama daha sonra bu yeni hesabına  1.2.3.4'den giriş yapıyor bu durumda banlanma olmuyor mu? Aynı Ipden 2 hesap kullanmaya çalışlıyor sonuçta istediği kadar temizlik yapsada eskilerin dediği gibi "1temizlik cookileri yer Ip baki kalır" demişler yuvarlandım uzatmayayım bende :D

ýrmakk

Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim :(

Ben evimdeki neti kapatınca iş yerinde girerim bişi olmaz diyerekten girdim. Daha sonra dalgınlıkla ilk hesabımı açtığımda oldu. Hakan hocam haklı bu kadar acemice davranmamalıydım. :( Sağlık olsun diyorum.
mesele içerideki 5 dolar değil. 2-2,5 ayda biriktirmiştim o parayı :) emeğime üzüldüm sadece  :S :'(

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 13 Kasım 2013, 13:46:47
ee işte bu hocam zaten bizde bunu anladık Temizlik yama şansı yok ırmakkta zaten Eski hesabını IPsi 1.2.3.4 yeni hesap açıyor .5.6.7.8. ama daha sonra bu yeni hesabına  1.2.3.4'den giriş yapıyor bu durumda banlanma olmuyor mu? Aynı Ipden 2 hesap kullanmaya çalışlıyor sonuçta istediği kadar temizlik yapsada eskilerin dediği gibi "1temizlik cookileri yer Ip baki kalır" demişler yuvarlandım uzatmayayım bende :D

Yahu diyorum ki.. Aynı gün 2 hesaptan da aynı IP yi kullanmadığı sürece, sorun yok. Yoksa banlanmayan adam mı kalırdı.
1 ay önce bıraktığın hesabın IP si sana denk gelmiş.. Ya da 1 ay önce başka bir kullanıcının tıkladığı IP sana gelmiş.
böyle bir durumda banlama olmaz. IP değişmiyor OK da.. Değişen IP ler de hiç mi çakışmıyor.

Ya her iki hesabı da aynı gün ya da yakın günlerde aynı IP den kullanmış olmalı, ya da yeterli temizlik olmadan aynı PC den (IP değişsin değişmesin) ( farklı günlerde de olsa)
farklı 2 hesaba giriş yapılmalı.

Örnek:
Neobux diyor ki:
Evimden başka bir kişi ikinci hesap açabilir mi ?
cevap: Evet açabilir, aynı gün tıklama yapmadığınız sürece, aynı evden (IP) istediğiniz kadar hesap açabilirsiniz.
Ayrı mail adresi ve payment prıocessorleri olmak kaydı ile.

Adamlar diyor ki, farklı PC de olsa, aynı IP den 2 hesap tıklamasın
Neden ?
Çünki reklam verene sözü bu. Bu reklama x kadar farklı IP den ziyarekt gelecek.

ve diyorlar ki, aynı PC de IP ler farklı olsa da 2 hesap olmasın
Neden ?
Aynı kişinin 2 hesabı kullanılmasıi dolayısıyla aynı reklamı yine aynı kişilerin istemesini istemiyorlar.
Çünki reklam verene bu sözleri veriyorlar.

Hala anlatamadıysam ben pes ettim :)

ýrmakk

Anlıyorum hocam. Dedim ya dalgınlıkla eski hesabı açtığımda oldu aynı gün içinde ama eski hesaptan reklamları tıklayıp yeni hesaptan da tıklamadım çünkü eski hesap zaten askıdaydı :D

Neyse canım diyecek tek kelime var afferiiiiin ırmakk  :D

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: ırmakk - 13 Kasım 2013, 13:57:41
Bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim :(

Ben evimdeki neti kapatınca iş yerinde girerim bişi olmaz diyerekten girdim. Daha sonra dalgınlıkla ilk hesabımı açtığımda oldu. Hakan hocam haklı bu kadar acemice davranmamalıydım. :( Sağlık olsun diyorum.
mesele içerideki 5 dolar değil. 2-2,5 ayda biriktirmiştim o parayı :) emeğime üzüldüm sadece  :S :'(

Bu durumda biz gereksiz konuşuyormuşuz zaten.. hem IP, hem PC. :)