Probux (SCAM)

Başlatan ElisaMcCline, 18 Eylül 2012, 18:21:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gokovic

Bu sorun 10 gündür var olan bi olay arkadaşlar.
Ve sorun sadece probux üzerinden yaşıyorum. mailimde diger ptc sitelerimde duruyor. Bu phising olduğunu gösteriyor sanırım. Keyloger olsa daha kötü sonuclar cıkardı simdiye kdr.
Pc yi yedeklemem format atmam felan cokuzun bi vakit o olaya hiç bulasmayım dedim. Oyuzden diger çözümler üzerinden gitmeye calsııyorum.
Proda da mail degistirince eski veya yeni mailine bi oany mesaji gelmiyor. Gmaili ekledim. settin kısmında 48 saat içinde değiştirilcek denediyor.
İyice kafam karıstı. Ben bu işlemi ilk payza parayı kaptirdigimda da yaptim. 10 gun sonra şimdi de lr ye cekti parayi demekki çözülmedi olay.
Şimdi yine aynı sorunu yasamaya dvm etcekmisim gibi geliyor bana.

hakanatik01

sen şimdik söyleyince aklımada geldi probuxtada sorun varmıdır bilmiyorum ama bu adamında LR'ye çekebilmesi için 48 saat beklemesi gerekiyordu öyle bir uyarı falan gördünmü  acaba ? neden 5 olduğunda çekmemişte beklemiş oda ayrı bir sorun gibi probuxda mail atmayı unutma ;mail adreslerinide güzelce kontrol et 2.mail ekleme alanına farklı bir mail eklenmiş olmasın;

birde umarım etrafta bolca dolaşan botlardan kullanmadın, o tarz botları  Scritplerin içeriğini bilmeden kullanmak tehlikeli ;

gokovic

Ben işteken felan mail gelmiş olaiblir. 48 saat görmediysem adam maili değiştirmiş demek.
bende ilk payzaya para talep edince onun payzasına gitti.
Lr desen ben hiç lr eklememiştim. adam kendi lrsini eklemiş. Ben yokken hesaba girip lrye parayı istemiş. Tamamaen durum probuxda baska bi yerde bi sorun yasamadım. Demekki keyloger degil.
maili felanda duruyo hersey. Nasıl çıkçam bu işin içinden çözemedim.
Bugun şifrmei değiştirdim. E yeni şifre yine adama gittiyse durum sakat.

hakanatik01

Scriptle yazılmış bot falan kullanmadın değil mi? bende keylogger diye düşünmüyorum adam uğraşmaz zaten direkt paypalından alır parayı;pishing yemişsin ama işte mail adreslerin gitmiş büyük ihtimalle 2.mail adresleri falan eklimi işte ona bak hotmail adreslerine  ; misal şifreni unttuğunda hotmailde biryere göndermen için adam kendi mail adreslerinide eklemiş olabilir ;CClenarla cookilerinide temizle güzelce browserında kayıtlı şifre v.s. kalmasın ben anlamıyorum neden beni hatırla derler ,2 dakka girin şifreyi :) Kullandığın eklentiler varsa onlarada dikkat etmelisin her eklenti güvenli değildir scriptle yazıldığı için kodları açık değilse kullanmamak en iyisi ;

umarım kazasız belasız atlatırsın ,geçmiş olsun tekrardan;

gokovic

Hesap ayarları kısmına gircem mailden oraya girişte şifre istiyor ya. Yazmaya tırsıyorum valla. Clenearla temizlik yaptım şimdi.
İşin kötü tarafı şu. Benim yeni şifrem adama yine gittiyse ve bu sorun çözülmücekse boşuna adamı beslemeyim komple hesabı kapayım daha iyi. Goldenımız yalan olacak ozmnda o var.

hakanatik01

Torrent falan kullanıyorsan truva atıda yemiş olabilirmisin acaba ? probuxa mail at ama ,ben hesap değişmek istiyorum hesabım hacklendi falan diye goldenı taşıma yaparlar belki ;Goldenında yanmasın boşuna hiç olmadı 5$ oldunmu sen direkt çek bekleme birikmesini ;beklediğin için bu 2 olayda oldu gibi ;3.fırsat vermden sende çekebilriisn gibi duruyor

gokovic

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 07 Nisan 2013, 19:39:33
Torrent falan kullanıyorsan truva atıda yemiş olabilirmisin acaba ? probuxa mail at ama ,ben hesap değişmek istiyorum hesabım hacklendi falan diye goldenı taşıma yaparlar belki ;Goldenında yanmasın boşuna hiç olmadı 5$ oldunmu sen direkt çek bekleme birikmesini ;beklediğin için bu 2 olayda oldu gibi ;3.fırsat vermden sende çekebilriisn gibi duruyor

Torrent te kullanmıyorum. hatta şimdi esed le taratıyom bişi bulamadı. Ayrıca malware felanda yuklu pcde. Bunların dısında birde superantispayware yuklu
Evet aslında taşıma olayı yapsalar iyi olur. İlk 18 $ olayda benim payza adresimin 1 harfini değiştirip payza alıp onu eklemiş. Çok geç farkına vardım bu ikinci olayda dedigin gibi birikmesini beklerken patladi. Ama ben işteken limite ulaştiginda çekebilir. hesabı taşımak en iyi çözüm gibi duruyor. Yardımlar için teşekkürler.
Aklınıza bişi gelirse yzın durum kötü baya.

tolgacan86

Ne yaptınız çok fazla ilerleye gitmeye gerek yok, ilk başta söylediğim maili değiştirmekle başlaman lazım, mail değiştiremediğin sürece yaptığın hiçbir hamlenin anlamı yok.. Maili değiştirdikten sonra (söylediğim gibi) şifreni, ikinci şifre güvenlik sorusu gibi bilgileri hızla değiştirmen lazım...

gokovic

Alıntı yapılan: Tolga Can - 07 Nisan 2013, 19:49:45
Ne yaptınız çok fazla ilerleye gitmeye gerek yok, ilk başta söylediğim maili değiştirmekle başlaman lazım, mail değiştiremediğin sürece yaptığın hiçbir hamlenin anlamı yok.. Maili değiştirdikten sonra (söylediğim gibi) şifreni, ikinci şifre güvenlik sorusu gibi bilgileri hızla değiştirmen lazım...

Tolga hocam mailini değiştir derken yukarda paylaştıgım fotodaki gibi degilmi. Son hali şuan o. Kayıtlı olan hotmail vardı baska bi adres gmail ekledim. 48 saat içinde değişcek snaırım.
o değiştikten sonra hemen yeni şifre alırım. O saaten sonra kurtarırsak çözülebilir o zmn sorun. Giden parayıda geçtim. Şu sorun çözülsün baride golden hesabıma dvm edeiym.

tolgacan86

Evet o şekilde, mailin değişmesini bekle yeni şifre vs için, ama hesap ayarlarını sık sık kontrol et, bu arada yine bir değişiklik düzenbazlık yapmış olmasın adam...