Kazims İle Farkında Olmanın Zamanı

Başlatan kazims, 16 Eylül 2018, 01:07:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

strenergy

Anket + Offerwall - 0.10$ min ödeme - Bitcoin, Payeer ...

[img]https://www.gelirkapisi.com/i/str4.jpg[/img]

kazims

#71
https://www.youtube.com/watch?v=ajdNTf0cY_Y
https://www.youtube.com/watch?v=vUjnmeX0zBw

**bende severek izliyordum ama bir kurgu olduğunu düşünüyordum. İlk videoyu yeni gördüm. Bariz şekilde kurgu olduğu belli. Adamın elindeki yapışmış resmen.

kazims


kazims


smbllr424

satışa çıktıysa tam mevsimi hemen almak gerek  :))


strenergy

#76
Fikir var ancak destek yok diyelim. Mühendislik fakültesinde okurken milli savunma konulu bir fikir ile ilgili 4 kişilik bir grup oluşturmuştuk. Üniversite içinde fikir almak adına hocalarımız ile konuşmuş, geliştirildiği zaman iyi yerlere gelebilecek bir fikir olduğu söylenmişti. Aselsan, Roketsan gibi kişisel başvurular dikkate alınmadı.

Ne mi oldu? Tabi ki hiçbirşey.

Bu tutum üzerine bu 4 kişinin hiçbiri bunun üzerine tek çizik bile atmadı ve bu grup dağıldı. Hepsi ayrı ayrı geçim derdinde özel sektörün elinde şu an. Ülkemizde mühendisler küstürülmüşken yeni fikirlerin gelmesi kabul edilmesi çok ama çok zor  :)
Anket + Offerwall - 0.10$ min ödeme - Bitcoin, Payeer ...

[img]https://www.gelirkapisi.com/i/str4.jpg[/img]

kazims

#77
Alıntı yapılan: strenergy - 27 Ekim 2018, 13:32:31
Fikir var ancak destek yok diyelim. Mühendislik fakültesinde okurken milli savunma konulu bir fikir ile ilgili 4 kişilik bir grup oluşturmuştuk. Üniversite içinde fikir almak adına hocalarımız ile konuşmuş, geliştirildiği zaman iyi yerlere gelebilecek bir fikir olduğu söylenmişti. Aselsan, Roketsan gibi kişisel başvurular dikkate alınmadı.

Ne mi oldu? Tabi ki hiçbirşey.

Bu tutum üzerine bu 4 kişinin hiçbiri bunun üzerine tek çizik bile atmadı ve bu grup dağıldı. Hepsi ayrı ayrı geçim derdinde özel sektörün elinde şu an. Ülkemizde mühendisler küstürülmüşken yeni fikirlerin gelmesi kabul edilmesi çok ama çok zor  :)

Dayın amcan olsaydı kodamanlardan muhakkak olurdu. Bu zamanda bunlar lazım artık.

Adaya düşsen yanına alacağın 3 şeyden biri Kodaman bir kişi olması gerek.O adada halleder işleri.


***************************************************

https://www.youtube.com/watch?v=3xMpcXCWrnA

Rolls Royce, motorlarındaki arızaların yerini bulacak hatta zamanla tamir edecek 1.5 gramcık hamamböceği robotlar geliştirdi.



*********************************************************

https://onedio.com/haber/ingiliz-bilim-insanindan-kullandigimiz-dunya-haritasinin-bir-yalan-oldugunu-gosteren-paylasim-846206


kazims

#79
https://www.youtube.com/watch?v=CrqalVwcLpw

Antalya'da, vatandaşların evlerinde elektrik üretebileceği bir keşif yapan gencin başına gelmeyen kalmadı. Seri üretim için ürününü inovasyon fuarlarında sergileyen 35 yaşında Serkan Özkan'ın rüzgar tribünleri icadının prototipleri, destek vaadiyle 2 kez üst üste 2 ayrı firma tarafından alındı ancak ne destek geldi, ne de prototipler geri geldi. İcadı için evini ipotek ettirerek 150 bin TL üzerinde 2 kez kredi çeken kaşif, borç ve tehditlerle başa çıkamayınca evinden, arabasından ve ailesinden oldu, icadını geliştirmesin diye iş yeri kurşunlandı. 2013 yılında yaptığı ve gündelik yaşamda vatandaşların evlerinde kullanarak elektrik üretebileceği rüzgar tribünü icat eden 35 yaşındaki işletme mezunu Serkan Özkan'ın bu icadı başına dert oldu. İsrail'de bir teknoloji şirketinde 5 bin dolar maaşlı işini bırakarak, Türkiye'deki vatandaşlar evinde elektrik üretebilsinler diye evini ipotek ettirip 2 kez kredi çeken genç kaşif, yaptığı rüzgar tribünlerinin prototiplerini iddialara göre 2 kez üst üste firmalara kaptırdı. Seri üretime geçmek için farklı zaman dilimlerinde keşfini Türkiye ve uluslararası inovasyon fuarlarında sergileyen Özkan'ın, yine iddiaya göre iki ayrı firma destekleme vaadiyle prototipleri aldı, ancak geriye ne destek geldi ne de prototipler. İcadı yüzünden önce iş yerini kaybeden Özkan, daha sonra evini, arabasını hatta ailesini kaybetti. Atölyesini annesinin evine taşıyan Özkan'ın tek istediği ise icadına kurumlardan destek. İlk darbeyi gezi eyleminden yedi Dubai'de çalışmalarının beğenilmesi üzerine yurt dışına transfer olduğunu, yenilebilir ilgisi sebebiyle de çeşitli AR-GE'ler yaparak kazancının tümünü elektrik, elektronik, 3 boyutlu printer teknolojisi, yazılım ve enerji üzerine harcadığını belirten Serkan Özkan, evini ipotek ettirerek çektiği kredinin ardından başlayan icar serüvenini anlattı. 2013 yılında yaptığı dik eksenli rüzgar tribünü için 150 bin liralık bir kredi çektiğini aktaran Özkan, "kullandığımız kredi gezi eylemlerinden hemen sonra hesabımıza geçtiği için hedeflerimizi küçültmek zorunda kaldık. Uzun yıllardır AR-GE'sini yaptığımız projeyi 10 metre yerine mecburen 2,5 metreye düşürdük. Elimizde bir gelir olmadığı için krediyi krediyle ödedik. Maksadımız zaman kazanarak girişimcilerin, devletin ve kamuoyunun dikkatini çekmekti" dedi. "Prototipleri aldılar, ne destek verdiler ne de prototipleri" 2013 yılında Türk patent enstitüsünün daveti üzerine inovasyon fuarına katıldığını kaydeden Özkan, katıldığı fuarda bir firmanın destek vaadiyle prototiplerini aldığını ancak geri vermediğini iddia ederek, "Bazı girişimci firmalar bizlere yatırım yapma taahhüdüyle zor durumda olduğumuzu istismar ederek elimizdeki prototipleri aldılar. Prototipleri aldıkları gibi iade de yapmadılar, yatırım da yapmadılar. İade taleplerimizi bazı sebeplerle geri çevirdiler. Bunlar hakkında suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.

@nebu hocam mining yapıyor arkadaş

@manjimurai adam olur muyuz biz