alacak ne var

Başlatan ElisaMcCline, 14 Ocak 2013, 15:28:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FilmsizKalma

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 01 Kasım 2013, 15:34:48
tamamdır oyun oynamayı sevmeyen birisi bile GTA3'ü indirip denemeli derim bu arada :P tek bu oyun olsa yeter bunu kaldırdıysa telefon zaten  bana ne deseler boş artık yok efendim şu oyunu kaldırmıyormuşmuş bu oyunda kasıyormuşmuş "yuvarlan git" der geçerim  :P

Hakaaan şundan haberin vardır umarım :D kablosuz ekran destekleyen tv varsa :D

[embed=425,349]http://youtu.be/wBAzih_UYM8?t=5m[/embed]

hakanatik01

Alıntı yapılan: abcb - 28 Ekim 2013, 18:20:21
Ben hepsiburadadan bulaşık makinesi aldım, yurtiçi kargo ile geldi, apartmanın kapısında bıraktılar, eve çıkarma işine hepsiburada karışmıyor, kargo şirketi de çıkarmıyor  :)
Ek ücret teklif ettiğim halde yine de kargo eve çıkarmadı  :)
Kargocuları yolla modum :P
Bu konuda sormuştum burdan devamedeyim gereksiz konu açmayayım 1-2 güne ya Allah deyip almam lazım zaten :) garip anamın çilekeş anamın doğum günü :P

Büyük gün geldi de aklım öyle bir karıştı ki net her kafadan bir ses çıkmış , bilen varsa aydınlatırsa sevinirim haftaya cumaya elimde olacak şekilde almalıyım :) Kargocular yukarı çıkarmıyormuş onu öğrendim ama sorularım var bilen cevaplarsa memnun olurum :)

1-) 8kg demiş su alma hacmi 56lt demiş -9kg demiş su alma hacmi 40'lt demiş mesela donanimhaberde falan yorum okudum kgye değil litreye bakarak almalısın demişler ama kime sorsam 9kiloluklar iyi demeye başladı ulen dedim tam alayım arkadaş bir link attı bugün tambur hacmi(nedemekse artık :) ) o önemli oğlum dedi iyice allak bullak oldum açıkcası makine alırken neye dikkat etmek gerek ?
Sizlerin önerdği birşey varsa yazabilrisniz di ama nedenide yazarsanız makbule geçer ,hiç anlamıyorm çünkü :) param da yok ona göre önerin ama :D max:1400 aşamayız dahada fazla veremem :) benim beğendiğim bu ,neden bu? eco diyor ne olduğunu  bilmesemde okuduğumdan az çok anlasam da havalı bişi gibi geldi :D hemde aldıı lt su daha çok acaba dedim denilenler doğru mu,
http://www.hizlial.com/samsung-wf1802wpc-8-kg-1200-devir-ecobubble-elmas-kazan-camasir-makinesi-a-enerji-sinifi/04.006.1271.0073

bu değilde 9 kg iyidir derseniz bunu düşündüm;
http://www.hepsiburada.com/liste/samsung-wf9902lww-yah-9-kg-1200-devir-a-enerji-sinifi-camasir-makinesi/productDetails.aspx?productId=mtsamwf9902lww&categoryId=155121&navq=categoryid%3d155121%26fh_view_size%3d20%26fh_sort_by%3d-order_stock_attribute_pl%252c%252bmin_actual_price_pl%26sc%3d8%26fh_secondid%3dmtsamwf9902lww%26fh_lister_pos%3d12%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f639_dp%253d%257b820kg20ve20fczeri%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483637%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483637_235604%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_2147483637_235604_155121%257d%26fh_refview%3dlister

ille bunları alıcam diye birşey yok o yüzden önerilerinizi de bekliyorum nede olsa Lumia almak için yola çıktık GM aldık :P :)

tolgacan86

Abi direk ürün söyleyemem ama bence Kg olayına dikkat etmek daha önemlidir. Lt dediği olay makinenin içine alabileceği su miktarını gösteriyor. 1200 litredede yıkasa 1500 litredede yıkasa çok farkedecek bir durum olmaz. Ancak 8 kg - 9 kg gibi bilgiler, makineye annenin atabileceği çamaşır miktarıyla ilgili bir durum. Özellikle yorgan vs gibi büyük şeyleri yıkarken çok zorluk çekiliyor. Mesela bizim evdeki kaç kiloluk tam bilmiyorum ama bazen bizimkine sığmayan yorganları felan hanım alt komşuya götürüyor onlarda yıkatıyor.. Ve bana söylediği tek şey, bu makineyi yenileceğimiz zaman (10-15 sene sonra :P ) maksimum kapasiteli hangisiyse onu seçeceğim diyor bilgin olsun ;)

Başka bir örnek olay daha söyleyim; atıyorum 6 kiloluk ile ne yaparsan yap tek seferde sığdıramayacağın, 2 makinede yıkayabileceğin çamaşırı, 9 kiloluk ile tek makinede yıkama şansın oluyor, sığdırabiliyorsun ;) Ve tasarruf etmeyede faydası oluyor doğal olarak ;)

hakanatik01

Teşekkür ettim yorumun için ortak, ;) Bende bu tarz bir yuurmu okuyunca (lt olayını)   içine alacağı su miktarı da az olursa o zamanda büyük şeyleri yıkayamaz mı acaba dedim kendi kendime ya dur bakalım olmadı senin dediğini yapıp 9'luk alıcaz aslında alıcaktımda işte ilk defa duyduğum tambur hacimi ni ortaya atınca arkadaş karıştım bende ,ama düz mantık iyidir en son olsun, büyük olsun 10-15 yıl olsun :P :) 

FilmsizKalma

en önemlisi kg litreye ondan sonra bakabilirsin. Anneni gözlemleyerek al bence, 10 kg 5kg a göre evet çok çamaşır alır..
Ancak diyelimki evde 5 kg var ve annen 1 seferde attığında tüm çamaşırları atabiliyorsa.. ozaman 10kg a gerek olmaz. Ancak 2 güne bir çamaşır makinesi çalışıyor ve doluyorsa  bu demek oluyorki annende 10kg bir makine olsa 4 gündde bir çalıştıracak. Bu enerji tasarrufuna su tasarrufuna kadar çok farklı yönlerde önüne çıkacaktır.

rakamlar tamamen misaldir.

FilmsizKalma

Sonra deme heee filmisizkalma 4 güne bir çamaşır yıkkattın giyecek bişe kalmadı diye (yvr)

bekeli

Hakan, gönderdiğin linklerdeki ürünleri inceledim.
9 kiloluk olanın 8 kiloluk olana göre diğer özellikleri açısından da geri kalır yanı yok.

Ayrıca arkadaşların da dediği gibi çok fazla çamaşır yıkanıyorsa evde daha fazla kg kapasitesi olan her zaman makbuldur.

Hayırlı evlat (yvr)

ikose

Çamaşırın çokluğu olarak bakmayın olaya, önemli olan büyük boy battaniye, yorgan gibi hacmi olan eşyaları yıkayabilmesi, bunun nasıl bir kolaylık olduğunu tahmin bile edemezsiniz..
suymuş lt reymiş önemli değil bir yere kadar, amaaa tambur büyüklüğü yanında birde kapak büyükse düğün bayram, anneciğinin ellerinden öpüyorum ve nice güzel vede sağlıklı yaşlar diliyorum Hakan :)