alacak ne var

Başlatan ElisaMcCline, 14 Ocak 2013, 15:28:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tolgacan86

Alıntı yapılan: ikose - 17 Aralık 2013, 13:51:14
Çamaşırın çokluğu olarak bakmayın olaya, önemli olan büyük boy battaniye, yorgan gibi hacmi olan eşyaları yıkayabilmesi, bunun nasıl bir kolaylık olduğunu tahmin bile edemezsiniz..
suymuş lt reymiş önemli değil bir yere kadar, amaaa tambur büyüklüğü yanında birde kapak büyükse düğün bayram, anneciğinin ellerinden öpüyorum ve nice güzel vede sağlıklı yaşlar diliyorum Hakan :)

Bak birinci ağızdan tavsiye sana işte, aynen benim hanımda benzer düşünceler içinde :)

hakanatik01

:) tamamdır teşkkür ettim yorumlarınız için o zaman ilk bakmam gereken tambur büyüklüğü [kazan mı oluyorki bu :) ] neyse artık ,kapak büyüklüğü,Kg oluyor :) asıl amaç yorgan v.s. bğyk eşyaları yıkayabilsin , zaten çamaşır bir şekilde yıkanıyor ufakta olsa 2 sefer yıkar gene yıkar :)

Doğum günü tebriği içinde teşekkür ettim ustamda gelde bize sor birde yılda 2 defa kutlatıyor :P 27 Ocak gene doğum günü :P o zaman ne alıcaz bakalım artık :)

ElisaMcCline

Annenin ellerinden öptük Hakan. Forumca "Mutlu Yıllar" dileklerimizi ilet sen en iyisi :)

Neden o marka diye soracağım ben sadece.
Bir de herkes evet kg konusuna takmış ama, aile kaç kişilik, annenin yıkama alışkanlıkları nedir ? tek seferde ne kadar çamaşır atıyor normalde ?
bunun sebebi eldekinin küçük olması mı yoksa kişi sayısı/çamaşır çıkma periyodumu  ?

yılda belki 1 ya da 2 kere kullanım için, ben büyük kg lı bir makine almanın, daha yanlış olacağını düşünüyorum.
Getirdiği ağırlık , harcanan güç, metalin dayanma gücü vs gibi sebeplerle.
Büyük tamburlu makinelerin daha fazla sorun çıkardığı, daha fazla güç tükettiği gibi konularda, herhangi bir yetkili servisi ziyaret ederek gerçek bilgileri alabilirsin.

Ben ürünlerin süreklilik arzeden ihtiyaçlara uygun alınması taraftarıyım. Alternatif durumlar için alternatif ücretli çözümler var.
O yüzden bunu Annene sorman daha doğru olur. Biri bir diğerinden daha iyi değil. Önemli olan kullanana uygunluğu ;)
Yoksa biraz daha büyük olsun halıyı da atayım, Hatta olmadı ben de girip yıkanayıma kadar gider bu konu :)

hakanatik01

Teşkkür ettim elisa hcoam;

Anneme sorarsam süpriz olmaz ama ki :P İlle bu marka diyede bir takıntım yok markalardan anlamam iyimidir bu model nedir bilmiyorum açıkcası o yüzdende dedim sizlerinde önerisi varsa beklerim diye,   sadece hotpoint/ariston olmasın dediler olursada Bosch olsun dediler ama onlarda benim bütçemi aşacak gibi  geldi :P Amaç yorgan yıkanacak kadar olsun hocam yoksa evdeki yeterli aslında ,alalımda isterse hiç kullanmasın dursun bir köşede mantığı var bende  :) İhtiyaçtan almıyorum aslında  evdeki  yeterli oda yeni sayılır ama sanırım 7kgluklardan o ,ve yanlış anlamıdıysam 1-2 defa sinyalmi gönderdi ne arkadaşının Ç.Makinesinden bahsetti  :P :)

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 17 Aralık 2013, 15:32:28
Teşkkür ettim elisa hcoam;

Anneme sorarsam süpriz olmaz ama ki :P İlle bu marka diyede bir takıntım yok markalardan anlamam iyimidir bu model nedir bilmiyorum açıkcası o yüzdende dedim sizlerinde önerisi varsa beklerim diye,   sadece hotpoint/ariston olmasın dediler olursada Bosch olsun dediler ama onlarda benim bütçemi aşacak gibi  geldi :P Amaç yorgan yıkanacak kadar olsun hocam yoksa evdeki yeterli aslında ,alalımda isterse hiç kullanmasın dursun bir köşede mantığı var bende  :) İhtiyaçtan almıyorum aslında  evdeki  yeterli oda yeni sayılır ama sanırım 7kgluklardan o ,ve yanlış anlamıdıysam 1-2 defa sinyalmi gönderdi ne arkadaşının Ç.Makinesinden bahsetti  :P :)

Ehehe, sen almışssın sinyali, devam et o zaman :)
Büuük makina alanların en büyük şikayeti ki biz o haltı buaşık makinasında yedik :)
Hanımlar bu sefer onu doldurmaya çalışıyor her seferinde :) Temiz gömlek bulamazssan, annen o makine dolsun diye çamaşır bekletmeye başlarsa,
ben ettim, ben buldum de, hiiç annene söylenme :D

Ben de marka olarak ya Bosh ya da Beko derim. Kullanacağım yere göre de tercihlerimi bu şekilde yapıyorum ve memnunum.
Bahsettiğin Ariston ve türevleri konusuna da hiç sıcak değilim.

Bilem kaç fonksiyon olayına şiddetle karşıyım. Sadece çabuk arızalansın diye koydukları milyon özelliktir.
Ev hanımları bildiğini okur.. Bir çoğu ellenmez bile. Hata yıllar içinde 2 programa düşer herşey.. ya o , ya diğeri gibi..
Annem olayı aşmış zaten, tek programda kendi ayarlıyor hepsini... :D
Tek kullandığı sadece 1 Program. Az dönecekse çamaşır yarıda kesip sıkmaya alıyor.. falan filan işte.. Anla sen durumu :D
Gittiğimizde çamaşıra falan denk gelirsek, Çok gülüyoruz yaa :D Yani gülüyorduk, artık denk getirmiyor :D

Bosh fazla diyorsan, bence Beko düşünebilirsin. (Çok yakında bir alımım olmadı, fiyatları nedir bilmiyorum)
Yerli Malı yurdun malı, her köşe başında servis, sanayide bile yedek parça :P

bekeli

Marka olarak Bosch yada Siemens öneririm.
Evleneceğim zaman yani 4 yıl önce beyaz eşyaların hepsini Siemens almıştık.
Şu ana kadar bi sıkıntı yaşamadık hiç birisinde..

nouma26

Tambur konusunda İkose moduma katılıyorum.Annem de geniş tamburlu olanı çok istedi.Donanım haberde bu konuda deneyimli kişilerin tavsiyesi ile Profilo cm 1000 ptr almıştım.1000 den sonra gelen p harfi Almanya üretimi.Ayrıca bilmeyenler için bilgi olsun.Bosch ve profilo aynı yerde üretiliyor.

65 lt iç tambur hacimi  yani xxl tambur vardı.Bulabilirsen 1000 ptr serisinden al.Ama üretimden kalkmış.Çok Nadir olarak nette (güvenilir mi bilmiyorum) var.

Aynı tavsiyeyi veren kişinin yeni tavsiyesine baktım az önce.

AEG Lavamat L75270(75280 olan 8kg)FL yi tavsiye etmiş.7 kg gözüküyor.Ama tambur hacmi xxl ve  65 lt olarak belirtilmiş.

Ayrıca yine profilo nun şu modeli baya beğenilmiş tambur ve yıkama olarak....

Profilo CM1201DTR -9kg-65 lt -xxl tambur

http://www.guzelevim.com.tr/PROFiLO-CM1201DTR-9KG-cAMAsIR-MAKiNESi-uCRETSiZ-KARGO-_3540.html#0

Aeg nin menüleri ingilizceymiş.Sorun olabilir bilmeyenler için...

Fiyat konusuna hiç girmedim.Bu ürünler genelde istediğin fiyatlar seviyesinde sanırım.Netten araştırmasını yaparsın

Aeg electrolüx üretimiymiş.Ama bana kalırsa profilo onlara göre daha kaliteli.Büyük ihtimal ilk dediğim modeli bulamazsın ama 2.olarak tavsiye ettiğim profilo yu bir bak derim...Çevrendeki profilo  mağazalardan hem bakar hem fiyat araştırması yaparsın.

enderege

@Hakan,
Anneni gerçekten sevindirmek istiyorsan miele alacaksın. Ama biraz (biraz hafif kalır baya bi) paraya kıyacaksın. :D
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

bilalyuzugullu

Alıntı yapılan: enderege - 17 Aralık 2013, 18:38:50
@Hakan,
Anneni gerçekten sevindirmek istiyorsan miele alacaksın. Ama biraz (biraz hafif kalır baya bi) paraya kıyacaksın. :D

10kg.+65lt+xxl tamburlusunu  1400TL. ye bırakıyoosan tamam  :y  yoksa konudan  (yvr)   :))

hakanatik01

Teşekkür ettim profilo,mieli,siemens bakayım madem önemli olan tambur diğerlerini çabuk elerim zaten ;

Alıntı yapılan: enderege - 17 Aralık 2013, 18:38:50
@Hakan,
,Annemi sevindirmek isterimde kendimi üzmeden enderege hocam :P :D Mieliyi hiç duymadım desem yeridir onada bir bakayım çok pahalıysa olmaz ama max. 1400 olmalı  Annemin bir ay sonra gene doğum günü nede olsa şimdilik o kadarda açılmayayım :)

Alıntı yapılan: bilalyuzugullu - 17 Aralık 2013, 19:33:05
10kg.+65lt+xxl tamburlusunu  1400TL. ye bırakıyoosan tamam  :y  yoksa konudan  (yvr)   :))
Bunun modeli ve varsa linkini alabilirim bilal hocam ;Sonrasında yuvarlanın gelmeyin daha da :P  (gyk)

Yorumlar için tekrardan teşekkür ettim tamburun önemini öğrenmiş oldum ona göre bakarım yarın bir çıkıp dolaşıcam artık beyaz eşyacıları;