AliExpress 26 Mart İndirimleri

Başlatan AnilK, 22 Mart 2013, 18:08:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

abcb

Yedik 2. golü  :'( :'( :'(

Çok teşekkür ederim Hocam, kesinlikle gidip o kişiyi bulacağım ;) Ablacım benim yüzümden fırça yerse bittiğim gündür  :g

hakanatik01

yaw bura çok ucuzmuş yahu biraz fazla almamız gerek bizim tükkan için vergi hesabı nasıl yapılıyor bilen varmı ki ilk defa olucak heyecan yaptım ablamı ben bu işe sokucamda kabak bana patlar :D Misal 1000-2000 tane getirsek gümrüğe takıalcak orası tamamda bir üründen ne kadar vergi ödenir nerden bilebiliriz bunu nedir yüzdesi v.s. bilen varsa buraya yazarsa memnun olurum :)

abcb

Modum vergi oranlarını bilmiyorum, mutlaka bu fikri düşünmüşsündür ama yine de yazmak istedim, tek bir değilde 5-10 ayrı hesap açsan, farklı adreslere farklı kişilere gönderim yaptırsan
Her bir kişinin 70 euro olacak şekilde, yoksa verginin baya yüksek olacağını tahmin ediyorum  ???

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 12 Ekim 2014, 00:54:06
yaw bura çok ucuzmuş yahu biraz fazla almamız gerek bizim tükkan için vergi hesabı nasıl yapılıyor bilen varmı ki ilk defa olucak heyecan yaptım ablamı ben bu işe sokucamda kabak bana patlar :D Misal 1000-2000 tane getirsek gümrüğe takıalcak orası tamamda bir üründen ne kadar vergi ödenir nerden bilebiliriz bunu nedir yüzdesi v.s. bilen varsa buraya yazarsa memnun olurum :)

Hangi ürün ? :)

Bu arada geyik yapmıyorsan tabii ki :)

hakanatik01

Geyik değil beya her yazdığım geyik mi yazmıyom zaten artık :P bir iki tane çeşit baktık şimdik kesin karar vermedik ama işte vergisi ne olur incik  boncuk gelicek elisa hocam

dediğin çok yorucu olur abcb modum beya vergisi ne onu öğrenek uğraşmaya değermi değmezmi o yüzden vergiyi merak ettim ,yoksa 1-2 alsak çokta fark yokta toplu alınca güzel kazanç olur gibi  burada aldığımız bir ürüne baktık misal  5tlye geliyor tanesi aynı üründen almıştık tanesine  istanbuldan 7,5liraya  hele bizim burdan 10tlden sattılardı zorda kalınca alınıyor ama bu alınacakların aciliyeti yok araştırma modundayım şimdlik vergiyi araştırıyorum işte :)

Coulers79

Masrafı az olacak şekilde ne kadar alınabiliyor onu araştır. Fark ediyorsa 1000 tane alacağına 100x10 veya 50x20 tane alabilirsin.

ElisaMcCline

Vergi %20 civarında diye bakabilirsin.
KDV ve o ürüne ait ÖTV varsa başta ödüyorsun sonra geri alıyorsun. Bir de  evrak işlemlerini halledecek gümükleme şirketi ücretleri var ama ne kadara ne oluyor o konuda bir fikrim yok :)

ürünün g.t.i.p kodu elinde olmalı.  HS code diye geçer, bununla g.t.i.p kodlarından bulabilirsin :)

Ama ilk seferde çok adet getirmek gibi bir hata yapma sakın :)
Elin çinlisi bir çarpar ki, yönünü şaşırırsın :D

ElisaMcCline

Yaa sen şu ürünleri PM le bir göndersene bana :)
Her ürün aynı şekilde alınmaz, bir bakalım :)

hakanatik01

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 12 Ekim 2014, 01:54:19

Ama ilk seferde çok adet getirmek gibi bir hata yapma sakın :)
Elin çinlisi bir çarpar ki, yönünü şaşırırsın :D
Aliexpreste olmaz sanırım ,olur mu ki Aliexprese/baba'ya güveniyorum ama çinlilere güvenmiyorum :PP :D  toplu almazsak bi işede yaramaz ama hocam  çünkü 3-5 tane alsak 5-10 lira fazla versek sorun olmaz

Coulers hocam parçalara bölmek çok sorun olur yahu vergi ödemeyecez diye 2000 tane alsak 2$ desek ürün başı 35 üründe de vergi muaafiyeti olacaktır 2000/35=56-57 farklı kişimi bulacaz teeeee kim uğraşacak o kadar getir götür v.s. ile :P :D bir siteye baktımda sizin dediğiniz yazıyordu elisa hocam %20 şeklinde buradaki bilgiler doğruysa istanbuldan alıcaz gene demekki çok fark etmeyecek gümrük v.s. uğraşmayak bari  dahada garanti olur madem çinlilerden korkuttunuz zaten teşekkür ettim cevaplar için ;) ;)

[spoiler]http://www.yurtdisindanalisveris.com/gumruk.html[/spoiler]

ElisaMcCline

Yaa arkadaş biraz basit yazmış, öyle o kadar değil zaten :)

Örneğin, sen 200$ lık bir spor ayakabı aldın. Evet o zaman bunlar işler.
AB üyesi ülkeden geliyorsa %18, bunun dışındaki ülkeleren geliyorsa %20 vergisini öder teslim alırsın.
Ama bu ürün bellidir, en fazla bunu satmayacaksın değil mi diye bir şifai olarak sorrarlar.
Ama 70$ da tutsa paket içinde 1000 tane küpe varsa. Hepsini ben kendim takıcam diyemezsin :))
Ticari olarak getirdiğin çok bellidir :D

Yapacağın en iyi şey, ürünü almayacağını ibraz edip, verdiğin 70$ ile yırtmak olur :D

Çinli abilere gelince :)
Aynı ürünü bir sürü kişiden temin edebilirsin. Kimisi öyle, kimisi böyle çıkar. Ali nin babasında da, kardeşinde de ürünü kendileri satmıyor sonuçta, tedarikçiler satıyor.
1000 parça ürün eline geldi, 150 tanesi kusurlu. Hadi bakalım, ne yapacaksın.
Ürünü almadım diye şikayet edip paranı geri alamazsın, geldi ama hatalı dersin, hatalıları gönder derler, astarı yüzünü geçer.
Yani adam seni yontacaksa, kaçarın yok.. işi biliyor adamlar, yıllardır bunlarla uğraşıyor. Bizim mevxuatımızı bizden daha iyi bilirler :)

Bu işin milyon farklı yolu var onlar için.. Hem de daha tanımadan, üçbeş alışveriş yapmadan, hiç numune istemeden.... Hazır av olarak ortaya atlamak gibi birşey yahu bu :D
Çok ballı olman lazım ki, ille beni kazıklayın diye gelecek adamı kazıklamaya çalışmayacak bir Çin li çıksın karşına :)