Help us validate Author and Articles

Başlatan abcb, 19 Eylül 2013, 17:25:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakanatik01

aha buna bkarken 12centlik bir görev gelmiş dağılın :D

FilmsizKalma

greant64

arkadaşlar malum ptc sayflarının bir çoğunda crowdflower görevlerimiz var ve bu görevleri elimden geldiğince kendim yapıp çözdükçe açıklayacağım. ben daha henüz bir çeşit görev yaptım diğerlerini de yaptıkça buradan(eğer yetkili moderatörlerimizin de izni olursa aksi bir durum olmazsa açıklayacağım)
Henüz 1.görev olan ''Help us validate Authors and Articles''
Authors: yazar  article:makale(bizdeki makaleyle birebir aynı değil) demektir. buradaki amacımız öncelikle verilen linke tıklayıp makale olup olmadığını söylemek sonra makale ise yazarının doğru olup olmadığını söylemektir. Bu konuda size hem açıklamalar hem de püf noktalarından bahsedeceğim. maddeler halinde daha kolay açıklarım
[spoiler]1. yazılarımızda öncelikle arayacağımız şey tek bir konu ve bu konunun bir yazarı mutlaka olmalı.(yazarı bulmanın püf noktası ctrl+f e basıp ''by'' yazmanız işinize çok yarar)
2. makaleler uzun ya da kısa olabilirler bu hiç önemli değil,bazen çok kısa 3-5 cümleden bile oluşabiliyor yeter ki bir konu ve yazarı olsun.
3.her makalenin alt başlıkları olabilir fakat hepsinde aynı konudan bahsetmesi gerekir.
4 sadece bir resim veya sadece bir videodan ibaret makale olmaz. tıkladığımızda sadece bir video ya da resim çıkarsa bu bir makale değildir.
5. makale kabul etmesi için crowflower in mutlaka internette olması gerekir,eğer linke tıklayınca dosya şeklinde ya da adobe reader şeklinde  oluyorsa bu bir makale kabul edilmiyor
6. blog sayfaları tweeter sayfaları veya facebook gibi sayfalar ya da internette bir menkul kıymetin değeriyle ilgili istatistikse veya borsa gibi bir şeyse,ya da login register gibi bir sayfaysa bunların tümü de makale sayılmıyor
7. her makale başlamalı ve bitmeli arkadaşlar herhangi bir makalenin daha sonu gelmemişse bir sonraki sayfada deva varsa(Read on,next page gibi butonlar varsa) bunlar da makale sayılmıyor.
8. tıkladığınız linkte bir değilde birden fazla makale varsa bu durumda da makale sayılmıyor.
9. satış sayfaları ''selling'' gibi sayfalar da makale sayılmıyor
10. sanki üniversite kitabı gibi bir sürü alıntı yapılan sonunda bütün alıntıları yazan metinler makale sayılıyor.
11. bazı makalelerin yazarları ''France news''  gibi kurumsal olabiliyor(gazate bir gurup ismi de yazar olabilir.

bununla birlikte arkadaşlar eğer ''yes'' makale derseniz akabinde yazarı soruyor.  burası çok kolay makalelerin yazarları genelde en baş kısmında yazar ama nadiren sonda ya da yan tarafında da yazabiliyor. Bulmak için en kolay yöntem sayfa içi metin ara kısayoluna  ctrl+f e basıp    by   yazıyoruz ve yazarımızda görünüyor
bir diğer püf noktası da yazarlar genelde makalelerin tarih atılan kısmın hemen yanında yazılır. Dikkat edin bazen de küçücük yazıyor  ctrl f ile kolayca bulursunuz.[/spoiler]
eksiklerim unuttuklarım varsa da siz ekleyin arkadaşlar,bol tasklar,bol kazançlar,yönetim ekibine de saygılar.

ikose

Öncelikle Foruma Hoşgeldiniz greant64  (a)
yaptığınız çalışma için teşekkür ederim..
1 konudan bahsettiğiniz için konu başlığınızı düzenledim. ayrıca bu görevleri yapanlar sizin gibi konu açıp nasıl yaptığını açıklıyor..
Bu nedenle bu tür görevleri anlattığımız bölüme konunuzu taşıdım..
Teşekkürler.. Bol kazançlar..

Not = Bu mesaj size ÖM olarakda yollanacaktır.... İkose

greant64

çok tşk ederim inş hem arkadaşlar faydalanırlar bundan hem de ben de ufak çalışmalarıma az da olsa takdir görsem kafi.

hayırlı mesailer amirim :)

ikose

Alıntı yapılan: greant64 - 19 Temmuz 2014, 21:44:32
çok tşk ederim inş hem arkadaşlar faydalanırlar bundan hem de ben de ufak çalışmalarıma az da olsa takdir görsem kafi.

hayırlı mesailer amirim :)
Rica ederim.. Mutlaka vakti olup task yapmak isteyecekler okuyacaklardır konunu :)
Diğer konulara seninde göz atmanı tavsiye ederim..

Bana hiç amir diyen olmamıştı. :g

nukhet

Yakışmış ikose hocam, ama sizi hep erkek sanıyorlar haberiniz olsun, ara ara forma girip okuyorum, dostum, amirim
hem sizden iyi amirmi olacakmış, azıcık elisa hoca, ender hoca, hakan hoca kıskansınlar -:))

ikose

Alıntı yapılan: nükhet - 19 Temmuz 2014, 21:57:18
Yakışmış ikose hocam, ama sizi hep erkek sanıyorlar haberiniz olsun, ara ara forma girip okuyorum, dostum, amirim
hem sizden iyi amirmi olacakmış, azıcık elisa hoca, ender hoca, hakan hoca kıskansınlar -:))
Teşekkür ederim Nükhetcim  (k)
Ya Hakan tutup banlarsa şimdi seni :))
[spoiler] Alo de bana banı hemen kaldırırım  :g[/spoiler]

HeadSh0t

Alıntı yapılan: nükhet - 19 Temmuz 2014, 21:57:18

Amirler yeni membership mi oluyor ??? Renkleri noluyo peki amirlerin :)) Sopaları da olacak mı  (hydr)   :))

ikose

Alıntı yapılan: HeadSh0t - 19 Temmuz 2014, 22:04:25
Amirler yeni membership mi oluyor ??? Renkleri noluyo peki amirlerin :)) Sopaları da olacak mı  (hydr)   :))
Ooooo sen listeni bitirdin herhalde, sohbete geldiğine göre, hani banada gönderecektin kopyasını :(