Chargeback Dilekçe Örneği

Başlatan volkanaydinli, 22 Ekim 2013, 23:32:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

volkanaydinli

fzthkurmaz

arkadaşlar ekteki dosya açılmıyor elinde olan varsa yollayabilir mi

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: fzthkurmaz - 24 Temmuz 2014, 16:03:01
arkadaşlar ekteki dosya açılmıyor elinde olan varsa yollayabilir mi

Dosya bende mevcut değil ancak, Şu şekilde görüntüleyebildim.
Üzerinde biraz oynarsanız toparlanacaktır. (Uğraşmak isterseniz) Aşağıda spoiler içinde veriyorum.

Edit:
Büyük kısmını düzelttim, hatta düzeltmek daha zor olduğu için yeniden yazdım ama, sıkıntı bastı :)
son birkaç cümleyi düzeltmek gerekecek :)

[spoiler]

XXXBANK   GENEL MÜDÜRLÜÐÜNE,
HARCAMA   İTİRAZLARI   SERVİSİNİN   DİKKATİNE                                                  Tarih :  ..  / ..  /  2014

XXXX XXXX XXXX XXXX  numaralı kredi kartı ile belirli tarihlerde   Payza/Paypal  aracılığıyla   xxxx.com adlı internet sitesi alışverişlerimde kullanılmak üzere para aktarılmış
fakat ödemelerim gerçekkleştiği halde istediğim hiçbir ürün, 1 yıllık üyelik bedeli, yazılım ve reklam desteği bana ulaştırılmamıştır.   
Param da iade edilmemiştir. Konu üzerine görüştüğüm xxxbank müşteri hizmetleri temsilcisi bu tür sorunlarda verdiğimiz dilekçe doğrultusunda tüm karşılığı alınamayanharcamaları araştırıp haklı bulunduğumuz taktirde para iadesinin gerçekleşeceğini belirtmiştir.
Kartımdan yapılan ödeme miktarları ve tarihleri aşağıda belirtilmektedir.

Yaptığım ödemelere rağmen Payza/Paypal isimli kurumda ödememin karşılığı olarak görünen hiçbir hizmet veya kargo numarası vs. gibi bir bilgi yoktur.
Bu gibi durumlarda payza/Paypal isimli kurum, paranın iadesi için belli bir süre boyunca yatırılan parayı emniyet altına alaktadır.

P a y z a / P a y p a l   x x x x x x x . c o m   a d l 1  f i r m a y a   y a p 1l a n   ö d e m e l e r i n   b e l l i   b i r   m i k t a r 1n 1  h e r   i k i   t a r a f a   d a   v e r m e y e r e k   e l i n d e   t u t m a k t a d 1r .   Y a t 1r d 11m   p a r a n 1n   P a y z a / P a y p a l   d a   t u t u l m a s 1  v e   i a d e   y a p 1l m a d 11  i ç i n   m a d u r   e d i l m e k t e y i m .   Y a t 1r d 11m   m i k t a r 1n   t a r a f 1m a   i a d e s i   i ç i n   g e r e k l i   i _l e m l e r i n   y a p 1l m a s 1n 1  a r z   e d e r i m .      . . . / . . . / 2 0 1 3       P a y z a / A l e r t p a y / x x x x . c o m                 X X X   U S D             X X X         T L  A D   /   S O Y A D                                            0m z a   A d r e s :     0l e t i _i m   B i l g i l e r i m  M o b i l       :    E - P o s t a   :           

[/spoiler]

fzthkurmaz

Coulers79

Bu konuya bugünlerde ihtiyacımız olacak. Güncel bilgi paylaşımı gerekebilir.

bilalyuzugullu

@volkanaydinli hocam bu terz ibraz işleminin yapılması için alışverişin yapıldığı tarihten itibaren belli bi son tarih varmı acabaa ???

enderege

Alıntı yapılan: bilalyuzugullu - 19 Ocak 2016, 20:13:32
@volkanaydinli hocam bu terz ibraz işleminin yapılması için alışverişin yapıldığı tarihten itibaren belli bi son tarih varmı acabaa ???

Bende bunu araştıyorum ama net bişey bulamadım. Fakat cevaplar genelde 120 gün şeklinde. 540 gün fiyen bile var.
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

bandanar

Alıntı yapılan: enderege - 19 Ocak 2016, 20:38:52
Bende bunu araştıyorum ama net bişey bulamadım. Fakat cevaplar genelde 120 gün şeklinde. 540 gün fiyen bile var.
Enparayla ilgili chargeback konusu buldum şahıs direk müşteri hizmetlerini aramış parası 1.5 haftada gelmiş.

[spoiler]Arkadaşlar, enpara.com u aradım durumu anlattım bu şirket bunları bunları vaadederek sözleşme paketleri satıyor dedim ve bizim verdiğimiz parayı değerlendirip bize belirttikleri kar oranları ile birlikte ara ara geri ödeme yapacaklarını söylediler dedim ve şuana kadar hiç birşey görmedim yaptığım yatırımın karşılığını alamadım ve benim gibi 100 lerce mağdur insan tanıyorum bu yüzden tedirgin olup sizi aramakta buldum çareyi falan dedim onlarda sağolsun harcama itiraz formu gönderdiler.

Formu doldurdum gönderdim 1-2 haftada çözüldü geri ödeme yaptı enpara.com

Size gelen harcama itiraz formuna Cointellect e hangi tarihlerde ne kadar ödeme yaptığınızı yazmanız gereken alanlar var dikkatli, doğru şekilde doldurun daha sonra konuyla ilgili belge istiyorlar ben belge falan ayarlamakla uğraşmak istemedim bu yüzden itiraz sebebi bölümünde Diğer seçeneğini işaretledim ve ufak bir açıklama metni yazdım açıklama metni yukarıdaki mesajın hemen hemen aynısıdır kısaca durumu anlattım bu adamlar sözleşme satıyorlar paranı alıp değerlendirip karşılığında belirttikleri kar oranları ile geri ödüyorlar ama yok ödeme falan yapmadılar diye yazdım o kadar bunun dışında ekstra birşey yapmadım.

Formu doldurup fotoğrafını çekip enpara`ya yolladım 2-3 gün sonra bir müşteri temsilcisi aradı mevzuyu detaylı anlatmamı istedi herşeyi anlattım onlarda saolsunlar ilgilendirler. 1,1 buçuk hafta içerisinde bi baktım ödemeler geri geldi hesabıma.[/spoiler]

bilalyuzugullu

540 kulağıma çok hoş geldi :D belki bankaya göre değişiyordur, yada vakaya göre, neyse icaap ettiğinde bankadan sorarız olmazsa.

ElisaMcCline

Bankaya göre bu süre değişiyor olabilir.
Sağda solda yazan bilgilere bence itibar etmeyin. Direk bankanız ile görüşüp bilgiyi ilk adresen alın. ;)