netbooktavsiyeleriniz

Başlatan ballondor, 05 Kasım 2013, 22:45:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ballondor

Merhaba arkadaşlar;

Üni de okuyan kız kardeşim için netbook  araştırıyorum; bu konu da fikirleriniz var ise yazarsanız memnun olurum.

temel amaç okulda kullanmak için olacak. office ve bir kaç paket programın rahat kullanılabilecegi bir cihaz olması gerekir.

şimdiden teşekkürler

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: ballondor - 05 Kasım 2013, 22:45:34
Merhaba arkadaşlar;

Üni de okuyan kız kardeşim için netbook  araştırıyorum; bu konu da fikirleriniz var ise yazarsanız memnun olurum.

temel amaç okulda kullanmak için olacak. office ve bir kaç paket programın rahat kullanılabilecegi bir cihaz olması gerekir.

şimdiden teşekkürler

Office her netbookta bir şekilde çalışıyor ama Office derken içinde word*excel den mi bahsediyorsun ?
Paket program ile kasıt nedir ? Muhasebe benzeri mi, grafik benzeri mi ?

Şu unutulmamalı ki, netbook amacı, gittiğin yerde ufak tegek işlerini gör, eğlenceni yanına al, iletişimin kesilmesin, maillerine rahat ulaş gibi basit beklentileri karşılamaktır.
O bile uzun zamanda windows şiştikçe yavaşlamalara, sıkıntılara sebep olabiliyor.

Tam olarak ihtiyacına uygun bir ürün seçmek için, önce tam ihtiyaç listen olmalı. Netbook belki de doğru seçim bile olmayabilir. ;)
Belki de ota karar bir ultrabook bakmalısın. Netbooklarla Benzer hafiflik ve büyüklükte sayılır, daha performanslı ve sunduğu performans ölçüsünde biraz daha pahalıdır.

ballondor

ultrabookları araştırıyorum şimdi de orta karar birşey bulamadım henüz, fiyatları çok yüksek geldi.

netbook seçmemin sebebi yüksek performansa çok fazla ihtiyac olmamasıydı.

teşekkürler elisa hocam cevabınız için :)

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: ballondor - 06 Kasım 2013, 00:02:24
ultrabookları araştırıyorum şimdi de orta karar birşey bulamadım henüz, fiyatları çok yüksek geldi.

netbook seçmemin sebebi yüksek performansa çok fazla ihtiyac olmamasıydı.

teşekkürler elisa hocam cevabınız için :)

Fiyat/performans seviyesi düzgün işliyor netbook-notebook ayırımında.
İhtiyacın kesin netbook ile çözülüyorsa, onların arasından yardımcı olmaya çalışalım, değilse az ödeyeceğim diye paranı sokağa atmış olma diye bir değerlendirme yapmanı sağlamaktı amacım :)

Ve açıkçası netbooklar da kalkıyor... Birçok yerde satılmıyor artık. Tabletlere dönüyor o sınıfın ihtiyaçları daha çok.
Çünki alanlar win8 ile dokunmatiğe de terfi istiyor.

Acer ve Packard Bell' in ürünleri iyiydi bu konuda test ettiğim ve elime geçen.
Tabii ki bu demek değil ki süper bilgisayarlar... alternatiflerine göre başarılılar. Bir netbook için performansları düzgün ;)

salvador

arkadaş üniversitede kullanacaksa ve bayan ise onun için ultabook idaeldir. fiyat olarak casperler uygun ama tafsiyem de ise buradaki ürün hem zarif hemde küçük http://www.mormani.com/lenovo-ideapad-yoga11-tegra3-2gb-32gb-ssd-116-inc-ultrabook-59361321/p_221185/

2. side http://www.mormani.com/toshiba-satellite-l830153-intel-core-i53337u-8gb-750gb-1gb-133-inc-notebook/p_181371/

tercih senin ustam iyi kullanmalar

sen bana nasıl bir özellik aradığını ve ne program calışması yapılacağı yaz bende ona göre bir araştırma yapayım. aotucad mı yoksa 3d max mı veya solidworks mü calışacak ana göre makina seciyim tavsiye edeyim.

ballondor

teşekkürler cevabınız için, ihtiyaç giderilmişti burada bilgi vermeyi unutmuşum,

Kilitlenebilir konu..