Makro istek

Başlatan hamzakursad, 27 Kasım 2013, 00:56:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hamzakursad

Arkadaşlar öncelikle merhabalar, bu konu paylaşım değil, istek konusudur, daha uygun bir yer bulamadım, kusura bakmayın.

Ben bir macro istiyorum/arıyorum.

Yapması gerekenler:

1-) Adres çubuğuna tıklayacak
2-) Adres çubuğuna ctrl+v yapacak
3-) Sonuna 1 ekleyecek
4-) Enterlayacak
5-) Bu işlemi defalarca tekrarlayacak, fakat herseferinde Rakam 1 er 1 er artacak.
6-) Bugün işimi bitirip yarın tekrar başladığımda istediğim rakamdan devam edecek (mesela 129 +1 +1 +1 +1 vs..)

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hamzakursad - 27 Kasım 2013, 00:56:12
Arkadaşlar öncelikle merhabalar, bu konu paylaşım değil, istek konusudur, daha uygun bir yer bulamadım, kusura bakmayın.

Ben bir macro istiyorum/arıyorum.

Yapması gerekenler:

1-) Adres çubuğuna tıklayacak
2-) Adres çubuğuna ctrl+v yapacak
3-) Sonuna 1 ekleyecek
4-) Enterlayacak
5-) Bu işlemi defalarca tekrarlayacak, fakat herseferinde Rakam 1 er 1 er artacak.
6-) Bugün işimi bitirip yarın tekrar başladığımda istediğim rakamdan devam edecek (mesela 129 +1 +1 +1 +1 vs..)

Bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş var mı?

Advanced Key and Mouse Recorder

Dedim ama, bir loop oluşturup, sonra baştan başlamalısın.. Eski girdiğini bilmiyor bu..
yani ona +1 diyemez ama farklı şekilde alınabilir belki..

hamzakursad

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 27 Kasım 2013, 00:57:37
Advanced Key and Mouse Recorder

Dedim ama, bir loop oluşturup, sonra baştan başlamalısın.. Eski girdiğini bilmiyor bu..
yani ona +1 diyemez ama farklı şekilde alınabilir belki..

+1 yapması sıkıntı işte :)
Çokta anlamadığım için belki bir kolay yolu vardır diye düşünüyorum, vardırda  ???

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hamzakursad - 27 Kasım 2013, 01:00:56
+1 yapması sıkıntı işte :)
Çokta anlamadığım için belki bir kolay yolu vardır diye düşünüyorum, vardırda  ???

Bir hesap makinesi vs benzeri birşeyde, hatta bunun için basit hesap scriptleri de vardır.
+1 yazıp, çıkan sonucu Ctrl+C, sonra yerine gidip Ctrl+V yaptırıp enterlatabilirsin ;)

hakanatik01

+1den kasıt neydi 1er 1er artıracak mı?

FilmsizKalma

Aynen 129 u 130 mu yapacak? yoksa 129+1 +1 diye mi yazacak.

hamzakursad

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 27 Kasım 2013, 01:05:59
+1den kasıt neydi 1er 1er artıracak mı?

Evet. Elimde bir link var, önce linki yapıştıracak, ardından linkin sonuna 1 er 1 er artarak rakamlar ekleyip enterlayacak

hamzakursad

Alıntı yapılan: FilmsizKalma - 27 Kasım 2013, 01:12:38
Aynen 129 u 130 mu yapacak? yoksa 129+1 +1 diye mi yazacak.

129 - 130 - 131 :)

FilmsizKalma

f6 ya basacak. ctrl+v yapacak her döngüde +1 yazacak. ekstra birşey varmı?

hakanatik01

Elisa hocanın dediği program olur ozaman dediğin böyle birşeyse excel dende yardım alarak ;
misal excelden ilk satırı alır gider adres çubuğuna yapıştırır sonra gelir 2 satırı alır yapıştırır tarzında;20 satırlık böyle bir makro hazırlarsın biraz mantığını kullanıp kotarırsın gibi geldi :) 

Biraz excel biliyorsan ilk iki satırı yaz misal benim burda olduğu gibi saonrısını aşağıya çek rakamlar otmatik artar excel bir köşede dursun makroyla kayda başla excelden al satırı git browsera yapışrtır sonra gel 2.satırı al gibi olabilir mi ki?

Elisa hoconın dediği programm ouse+ klavye algıladığından istediğin tuşada basabilirsin sorun etmez;