Kişisel Web Siteleriniz ve Bloglarınız

Başlatan ElisaMcCline, 11 Nisan 2011, 16:31:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bilge8408

doruk58

Tron Wallete üye olmak için lütfen imzama tıklarmısınız
https://pazaryeli.blogspot.com/2020/12/tron-wallet-ile-ceteritas-sitesine-kayt.html

hamzakursad

Arkadaşlar anlamasam da bir süredir ben de kendime bir blog yapmaya çalışıyorum. Fakat takıldığım bir nokta var.

şimdi 3 tane slot yaptım yan yana.

_____________       ______________      ____________
I                        I      I                          I      I                      I
I                        I      I                          I      I                      I
I                        I      I                          I      I                      I          <----- Bunlar slot  :D
_____________       ______________      ____________

Şimdi bu slotların altına proof için link koyacam. her bir slot için 5 adet proof. Şimdi ben bu 3 slotu % olarak sayfaya ortaladım, çözünürlüğe göre kendi sayfayı ortalıyor. Fakat aynı şeyi prooflar için yapamadım. İstediğim şu;

_____________       ______________       ____________
I                        I      I                          I       I                      I
I                        I      I                          I       I                      I
_____________       ______________       ____________

A)#1 #2 #3 #4 #5  B)#1 #2 #3 #4 #5    C)#1 #2 #3 #4 #5

Buradaki #1 #2 #3 #4 #5 önce kendi içinde gruplandırmak istiyorum. Yani tek bir komutla hepsini istediğim yere kaydırayım.
Daha sonrada A, B ve C yi bir grup yapmak istiyorum, bunları da aynı şekilde üstteki slotlarla aynı hizada duracak şekilde.

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum :) Derdime derman olana ilk reklamda bedava slot verecem :P

ElisaMcCline

Neden border=0 olan tablolarla yapmıyorsun ? Tablonu center yap.
% yerine kendin yatay değer ver her hücreye. Toplam yatay da 960px olsun. (1024x768) için en iyi yatay genişlik.
Gerçi artı pek kalmadı, daha geniş (1000-1200) de verebilirsin ama garanti olur.

hamzakursad

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 26 Mart 2014, 00:35:59
Neden border=0 olan tablolarla yapmıyorsun ? Tablonu center yap.
% yerine kendin yatay değer ver her hücreye. Toplam yatay da 960px olsun. (1024x768) için en iyi yatay genişlik.
Gerçi artı pek kalmadı, daha geniş (1000-1200) de verebilirsin ama garanti olur.

Farklı çözünürlüklerde ekranda hizalanmama gibi problemler oluşur mu? Ben css ile yapmaya çalışıyorum fakat grup içinde grup olunca kodlar birbirine girdi :D

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hamzakursad - 26 Mart 2014, 00:39:33
Farklı çözünürlüklerde ekranda hizalanmama gibi problemler oluşur mu? Ben css ile yapmaya çalışıyorum fakat grup içinde grup olunca kodlar birbirine girdi :D

Benim verdiğimde sabittir yatay genişlik. Yatayı 960 tutarsanız, 1024x768 den küçük bir çözünürlük olmadığı sürece tamamı görüntülenir sayfanın.
Daha büyük çözünülürlüklerde yataylarda boşluklar kalır. Ne kadar büyükse de o kadar çok boşluk kalır.
1024x768 den daha düşük olan da kaldıysa bakmasın zaten :D

hamzakursad

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 26 Mart 2014, 00:44:27
Benim verdiğimde sabittir yatay genişlik. Yatayı 960 tutarsanız, 1024x768 den küçük bir çözünürlük olmadığı sürece tamamı görüntülenir sayfanın.
Daha büyük çözünülürlüklerde yataylarda boşluklar kalır. Ne kadar büyükse de o kadar çok boşluk kalır.
1024x768 den daha düşük olan da kaldıysa bakmasın zaten :D

CSS ile yaptığımızda 2 slot arası, çözünürlük arttıkça açılıyor, o yüzden daha güzel olur diye düşünüyorum :)
1-2 gün daha uğraşayımda olmazsa sizin dediğiniz gibi yapmayı denerim :)

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hamzakursad - 26 Mart 2014, 00:47:39
CSS ile yaptığımızda 2 slot arası, çözünürlük arttıkça açılıyor, o yüzden daha güzel olur diye düşünüyorum :)
1-2 gün daha uğraşayımda olmazsa sizin dediğiniz gibi yapmayı denerim :)

Kaç slot var her satırda ?

hamzakursad

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hamzakursad - 26 Mart 2014, 00:55:55
PM attım hocam, dizayn sır yalnız  :X

:D Ne sırrı yaa, kaynağa baktım, kabak gibi ortada işte :D
Neyse ki blog ile işim yok :D

Ok cevapladım :)