Otomobil tavsiyeleriniz

Başlatan FilmsizKalma, 21 Mayıs 2014, 12:33:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakanatik01

Geçen Robocop'u izledim onuda çinliler üretti filmde o derece oldular :D

Filmsizkalmayada çin konusunda +1 ,Çinliler artık kalitesiz,kötü ürün dönemini geçtiler bencede yakında kendi adına ürettikleri çok kaliteli ürünlerini de görebiliriz ;

enderege

Alıntı yapılan: FilmsizKalma - 22 Mayıs 2014, 18:56:54
Yuh ya inandırıcı gelmedi mi cidden :D hiç mi gözünüze çarpmadı 2013 bir s80 s60 :D

İnandırıcı gelmeyen o değil. Ölümlü kaza...  Yıl 2007 idi sanırım. Bir arkadaşım Son model (yani 2007 model) volvo aracı ile Konya ereğli de aracı turbo arızası nedeniyle seyir halindeyken yandı. ve ölü vardı.
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

FilmsizKalma

Merhabalar değerli forumdaşlar :)
arada aralayıp bakıyoruz foruma ama kızmayın ne olur. Napanız nasılsınız?

Evlendik felan derken araba küçük geliyor.
Jetta da gönlüm var.  Ancak kafam karışık. Sebebi klasik aslında dizel benzinli farkı.

60-65 bin civarı çıkabilmekteyim. 2014 122 beygir 1.4 tsi  jetta düşünüyorum. Önüme gelen herkes benzinli araçmı alınır diyor.
2014 dizel jetta alacak olsanız arada 10.000 lira oynuyor en az.  Bu farkın senede yaptığım 10km yolda kaç yılda kapanacağı düşüncesi hep aklımı meşgul ediyor.

Hatta ben 1.2 105 tsi bile düşünmekteyim. aşırı performans isteklerim olmadığından Motorun gayet yeterli geleceğini düşünmekteyim. Bu konuda bile önüme direk 1.4motor arabadan 1.2 yemi düşülür diyen zihniyet var.

Varmı benzinli jetta kullanan bilgi verecek olan ?

enderege

Benim tanıdığım iki kişide memnun kalmadılar bu arabadan. Ama nedenlerini bilmiyorum. ve bana kalırsa Alman arabasının motor gücü biraz fazla olmalı. Çünkü Alman arabalarının kasa ağır. Haliylede motor zorlanıyor.

Dizel-Benzinli konusuna gelince, dizel araç masraf açmaya başlayınca ardı arkası kesilmez. Bana göre otomobillerde benzinli araç olmalı.

O model ve aşağı yukarı o fiyatlara Skoda Superb ye bakabilirsin bence.
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

aydyar13

fzthkurmaz

hocam octavia al 1.2 tsi benzinli bile yeter çekişten şüpheniz olmasın

ptcsite46

Yılda 15.000  - 20.000 arası yapmıyorsan benzinli alınır...  (spk)

ElisaMcCline

Hoşgeldin Gökhan :)

Jetta alıp da çevremde memnun olan yok.
Başında herşey güzel, yeniyken Anadol bile yeni araba sonuçta ;)
ancak kısa zaman sonra, çakma WW olduğunu anlıyorsun.
Sıfır  alınmış bir arabada, daha alındıktan 3 ay sonra oturduğun şöför koltuğunun yayları gıcırdar mı yahu :)
Daha pek çok şey var ama ben en çok buna takılmıştım :)

Dizel/ Benzinli: @enderege nin bahsettiği üzere bence de benzinli tercih etmelisin.

Araç performansı: Aramıyorum deme. Hayat kurtarır ;)
Gerekiyorsa 2 yaş daha yaşlı bir araca bin. Gerekiyorsa biraz fazla yaksın ama nispeten daha sağlam ve az da olsa performanslı bir araç düşün.
İnan bana, o benzin hesabın da, 2 yaş daha yeni bir araç konusu da, canımız dan daha kıymetli değil.

Önerim: Yok
Yakın zamanda rakamlar nedir, ne var ne yok diye bakmadım. Fiyatları da bilmiyorum.
Ama Skoda önerisine sıcak bakardım sanırım.
Audi A3 1.4 TFSI Sedan alternatifini de değerlendir ama kaç modeli ne kadar inan bir fikrrim yok.
Az yakıyor ve performansı da fena değildi. 150 PS olaması lazım.

kazanpara

2014 jetta 1,6 dizel otomatik hangi paket olduğunu bilmiyorum :) bu aracı kullandım ve çekişi, kullanışı, yol tutuşu konforu, performansı gayet güzel ve beni memnun etmişti. enderege nin dediği gibi kasa ağır olduğu için 1.2 motor oldukça küçük kalacaktır bu arabaya fakat 1.4 ideal olabilir elbette. :)

@ElisaMcCline çok fonksiyonlu koltuklarda rahatlık açısından esnetilmiş yaylar kullanılmış :P :D o yüzdendir ki o sesleri duymuş olmalısın :DD

söylediğin fiyat aralığına ford focus öneririm fazlasıyla memnun kalacağın araçtır kendileri :D

fzthkurmaz

okurken takıldım hocam :D @ElisaMcCline sayın hocam @ibrhmsny çözümlerse netliğe kavuşur üstad tam tersini demek istedi sanırım :D :D

İnan bana canımız o benzin hesabından da, 2 yaş daha yeni bir araçtan da daha kıymetli değil.