Otomobil tavsiyeleriniz

Başlatan FilmsizKalma, 21 Mayıs 2014, 12:33:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

FilmsizKalma

Yorumlar için teşekkürler.  Superb model yüksekse bütçemi  aşıyor.  Ancak Octavia bakındim dünden beri kısmet bakalım.  Ford Focus hep var aklımda ancak oda 2015 2016 model alamam yine 2012 2013 felan olabilir secenek olarak. Daha öncede ilgilenmistim ama VW grubuna yönelme isteğinden  dolayi rafta duruyordu.

Yinede hala 1.elden görüp kullanan varsa 1.4 122 tsi jetta yorumuna açığım.

ibrhmsny

Alıntı yapılan: fzthkurmaz - 11 Mart 2016, 08:22:12
okurken takıldım hocam :D @ElisaMcCline sayın hocam @ibrhmsny çözümlerse netliğe kavuşur üstad tam tersini demek istedi sanırım :D :D

İnan bana canımız o benzin hesabından da, 2 yaş daha yeni bir araçtan da daha kıymetli değil.

@ElisaMcCline
Sondaki deği fazla  :D
Ya da cümle silbaştan kurulmalı  :D
@FilmsizKalma sen de kararını vermişsin jetta alacaksın belli  :D
Bende suzuki var ben bilmez alaman,ha aldın mı alaman en son vosvos alacan,ha vosvos mu alacan passat golf alacan  :PP
Gerçi Düzce belediye başkanı son noktayı koymuş:
-Hepsi audi ile gelsin ben yanlarına passat mı çekeyim  -:))

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: fzthkurmaz - 11 Mart 2016, 08:22:12
okurken takıldım hocam :D @ElisaMcCline sayın hocam @ibrhmsny çözümlerse netliğe kavuşur üstad tam tersini demek istedi sanırım :D :D

İnan bana canımız o benzin hesabından da, 2 yaş daha yeni bir araçtan da daha kıymetli değil.

:) :y
Düzeltip iyice vurguladım :P

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: kazanpara - 11 Mart 2016, 02:57:17
@ElisaMcCline çok fonksiyonlu koltuklarda rahatlık açısından esnetilmiş yaylar kullanılmış :P :D o yüzdendir ki o sesleri duymuş olmalısın :DD

O koltuklardan belirli bir sınıf üstündeki her araçta var artık, nedense onlardan gelmiyor :)
Sessizlikte adamın beynine işler o yahu :D

universitely76

Merhaba Gökhan hoş geldin :)

Daha önceki aracımız 1999 Bora idi aynı dönemde amcamda da 2005 Passat vardı. Alman arabaları sağlamdır, güzeldir hoştur ama Doğuş grubunun reklamlarında abartıldığı kadar iyidir diyemem, reklamın fazla oluşundan dolayı fiyat bazında muadillerinden daha yukarıda kalıyor. Bu da kişi için seçme kriterlerinden birisi..

Passatımız FSI motordu ve 1300 kiloluk araca hafif geliyordu, zaten VW buna çözüm olsun diye TSI motorları- turbo beslemeli motorları geliştirdi ve şu an piyasadaki TSI'lar bu şekilde yaygınlaştı. TSI motor kullanmışlığım yoktur ancak işin içinde turbo olması, diğer bir ifadeyle normal şartlarda çalışması gereken motorun fazla oksijen ile daha fazla yanma sağlanarak daha güçlü hale getirilmesi sanki motoru erken yoracak hissi oluşturuyor bende.. ayrıca aracın turbolu oluşu bir süre sonra turbo sorunuyla karşı karşıya kalmaya sebep olabilir..

Benzinli-Dizel noktası bundan belki bi 5-6 sene öncesine kadar geçerli idi ancak şu an LT bazında 61 KR (Van için güncel fiyat :) ) fark edecek, sırf bu kadar daha uygun olsun diye Dizel arabaya belirttiğin kadar fark verilmez, hele ki normal bir kullanıcı için. O farkı amorti etmesi bile yıllarını alacaktır. O yıllar içinde çıkaracağı bakım masrafları ve benzinli aracın kullanım keyfinden, sessiz motorunda mahrum kalmak da cabası olur..

Ben sana VW dışında incelemen için bir alternatif sunabilirim. VW alma demem, kötüdür demem ama bakabileceğin alternatiflerin olsun derim. Elinde var olan birikim ile Skyactive teknolojisiyle senin aradığın Dizel ucuzluğunu verecek ancak benzinli motor kullanmanın keyfine varacağın, aracın tasarım sloganı olarak "Alışılmışa meydan okuyarak" yola çıktığında herkesin dikkatini çekecek bir 2014+ Mazda 3 veya 6 tercih edebilirsin.

Şu an ben 2009 kasa M3 kullanıyorum ve VW grubu araçları motor gücü - yol tutuş - sürüş keyfi açılarından hiç mi hiç aramıyorum. Tek aradığım şey kapıları kapatırken VW araçların daha tok sesi ve mıcırlı yoldaki yol sesini daha az kabine alması derim. Ve sırf bu iki eksik için (ki caponlara göre bunlar eksik değil, biz arabayı mıcırlı yol için yapmadık git arabanı temiz asfaltta sür diyorlar :) ) VW grubu seçmedim bundan sonrada seçmeyeceğim.

Araba almak kolay iş değildir, Allah yardımcın olsun :)
Şu sıra imzasız'ım...

Coulers79

O bütçe çok 55'e falan düş. Bunun vergisi, kdv'si, ÖTV'si, sigortası, arızası, çamurluğa sıkışanı, akşama ıslatılanı diye birçok masrafı çıkabülü. :))

aydyar13

FilmsizKalma

Tavsiyeler için teşekkür ederim :)bakalım kısmet ne olacak bilmiyorum arayış devam etmekte.