Önemli Güvenlik Uyarıları

Başlatan ElisaMcCline, 20 Şubat 2012, 01:28:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakanatik01

gene probuxtaki adammı acaba :) aynı reklamını neobuxtada görmüştüm buna pek inanan çıkmaz ama diğeri bence güzeldi :)

fkork

bi denemekte fayda var aslında .:)

sicher

Arkadaşlar forumda arama yaptım fakat pek sonuç bulamadım gözümden kaçtıysa özür dilerim

Şimdi bu Payza PP vs vs hesaplara kart tanımlıyoruz ya onlar ordan para mı cekiyor para cekiyorlarsa bizim haberimiz olmadan bişey yapabilirler mi

misal benim ziraat karttan birine para gondercek zaman kendim giriş yapmıs olsam dahi mesaj gelio telefonuma ordada bi işlem yapılınca kart bize bilgi mesajı atar mı hiç kredi kartı kullanmadıgım için soruyorum belkide bole bişey vardır

Eğerki sadece oraya kart eklendi sistemde tamam sende para var sen gerceksin deyip hesabını rahat rahat kullan diyosa sıkıntı yok ama kendi basına çekim yapamaya kalkıosa sorun var

Bazı cümlelerim tutarsız olmus olabilir öğrenmek istiyorum o yüzdendir  :-[

enderege

Paypal ve payza gibi sitelere sanal kart tanıtın. İşlem yapacağınız zaman işlem miktarı kadar limit verirsiniz. İşleminiz bitince limit  sıfırlandığı için çekmek isteselerde çekemezler. Bilhassa Solid trustpay a dikkat edin. Telefona mesaj gelmesi ise bankadan bankaya değişir.
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

sicher

enderege hocam çok sağolun bi an sanal kartı unutmusum ayrıca limit olayı nı ogrenmiş oldum sağolun

ýrmakk

Arkadaşlar merhaba. Sizde farkındasınızdır son zamanlarda dolandırıcılık olayıları haberlerde sıkça yer almakta. Gün geçtikçe de türlü türlü yöntemler kullanılarak insanlar dolandırılıyor. Bu günlerde benim ve arkadaşımın başına gelen bir olayı da size anlatmak istiyorum. Dikkatli olmakta fayda var.

Arkadaşlar bir kaç gün önce +30 ile başlayan bir numaradan çağrı geldi
Numara +30 ile başlayınca İnternetten sorguladım ve bir kaç sitede bununla ilgili haber vardı buradada paylaşayım dedim:

İNTERNET SİTESİNİN HABERİ
Son aylarda sıkça +35 ve +30 ile başlayan +359897773087 +309889787902 gibi telefonlardan özellikle cep telefonlarına sık sık çağrı gelmeye başladı. +35 Bulgaristan 'dan ve çeşitli ülkelerden gelen aramalardır. Bizim ülkemizdeki gibi bazı uyanıklar oradan çağrı bırakıp aramanızı istiyorlarki kontür kazansınlar. Bu yüzden cep telefonunuza +35 ve +30 ile başlayan bir çağrı bırakılmışsa sakınha bi arayım bakim ne istiyorlar kimmiş gibisinden boşuna aramayın paranız gitmesin...

Beni arayan numara +306948747801 Dikkatli olun kimilerini defalarca aramışlar... ve arkadaşım Ceyda'nın dün başına gelen olay, Face paylaşmıştı aynen onuda kopyalıyorum.

1 saat önce 0850 333 63 32 nolu hattan arandım. arayan bayan ...... asistanlık hizmetlerinden aradığını (nokta koydum çünkü 3 kez tekrarlatmış olmama rağmen firma ismini ağzında gevelediği için anlamadım) kayıt süremin dolduğunu ve tekrar yeniletmek isteyip istemediğimi sordu. ben de böyle bir kaydım olmadığını yanlış aramış olabileceklerini söyledim. bunun üzerine adım soyadımla beraber adres bilgilerimi de eksizsiz sayıp 2011 yılında yine tlfndan arayıp benimle görüştüklerini, benim onayımla kaydımı aldıklarını, aksi halde adresimi bilmelerinin mümkün olmadığını söyledi. ben de kıllandım ve bunu hatırlamadığımı, ne iş üzerine asistanlık hizmetleri verdiklerini tekrar anlatmasını istedim. o da kayıtlı müşterilerinin özel hastanelerde, uçakla yapılan seyahatlerde.......... falan filan %50 indirimden faydalandıklarını ve mırıldandığı için anlamadığım başka bir sürü şeyden bahsetti. ben de "böyle avantajların hiçbirinden yararlanmadım. haydi kaydım var diyelim bundan faydalanmam için bana bir kart vermiş olmanız gerekmez mi? dedim o da "hayır isim ve soyisminizi vermeni yeterli oluyor, saymış olduğum bütün avantajlardan yararlanabileceğiniz her yere müşteri bilgilerimizi verdiğimiz için otomatik olarak yararlanmış oluyorsunuz" dedi. "ama ben yararlanmadım" deyince "sizin dikkatinizden kaçmış olabilir aksi mümkün değil" dedi. ben de kaydım varsa da yenilemek istemiyorum dedim o da 2 yıllık 649 tl biriken borcumu 1 saat içinde yatırdığım takdirde kaydımın iptal olacağını aksi halde ertesi gün borcumdan dolayı yasal işlem başlatılacağını söyledi. kredi kartı numaramı isteyince ben de kartın eşimde olduğunu hesap numaralarını verdikleri taktirde akşam ödemeyi yapabileceğimi söyleyip hesap numarasını binbir oyunla aldım ve tlfnu kapatır kapatmaz polisi arayıp konuşmayı bütün ayrıntılarıyla anlattım.
memur muhtemelen dolandırıcılık durumunun söz konusu olduğunu söyleyip tlfn ve hesap numarasını istedi ve ben daha 0850 der demez "hanımefendi bunlar dolandırıcı" dedi. neyse numaraları aldı ve "tanıdığınız herkese de bu durumu anlatıp bilgilendirin lütfen 850 yle başlayan numaralardan arandıkları takdirde konuşup ayrıntılarını 155 e bildirsinler" dedi. ben de hemen paylaşıp sizi de bilgilendireyim dedim aman dikkatli olun siz de...Bence sizde paylaşıp çevrenizi bilgilendirin.CEYDA

Uniquehero

Uyari icin tesekkur ederiz ırmakk arkadasim daha dikkatli olmaliyiz

ElisaMcCline

Bilgiler için teşekkürler Irmakk,

Ancak 0850 li hatları kullanan düzgün firmalar da var. TTelekom, Koç, THY, Atlasjet, Pegasus, Doğan Holding, vodafone,türkNet, SüperOnline....
(liste oldukça uzun bunlar aklıma gelenler) Tüm 850 li numaraları geri çevirmek de pek doğru değil. Gerçek bir arama da olabilir.
Ttelekom 444 lere alternatif olarak çıkardı aslında bu numaraları.

Dolayısıyla, bu iş biraz da kendimizden emin olmakla ilgili.
Yine de tanımadığım bir çağrı merkezinden gelen numaralarla bilgi vermeden daha ihtiyatlı konuşuyorum.
Geri çeviremeyeceğim bir teklif ise, bildiğim eski çağrı merkezi numaraları üzerinden firmadan bilgi alıyorum.
Sonuca göre hareket ediyorum.

djsugar

benim gibi çağrı merkezinden ararlarsa açmayacan olacak bitecek :D

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: djsugar - 26 Temmuz 2013, 12:45:47
benim gibi çağrı merkezinden ararlarsa açmayacan olacak bitecek :D

Çok öğrenci gördüm seni :D

Üzerine kayıtlı olna fazlaca hizmet olunca, maalesef bu o kadar da kolay olmuyor :)
Yaş ilerleyip zaman geçtikçe adetleri artıyor da artıyor :)