Önemli Güvenlik Uyarıları

Başlatan ElisaMcCline, 20 Şubat 2012, 01:28:36

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ýrmakk

Alıntı yapılan: elisamccline - 26 Temmuz 2013, 12:43:48
Bilgiler için teşekkürler Irmakk,

Ancak 0850 li hatları kullanan düzgün firmalar da var. TTelekom, Koç, THY, Atlasjet, Pegasus, Doğan Holding, vodafone,türkNet, SüperOnline....
(liste oldukça uzun bunlar aklıma gelenler) Tüm 850 li numaraları geri çevirmek de pek doğru değil. Gerçek bir arama da olabilir.
Ttelekom 444 lere alternatif olarak çıkardı aslında bu numaraları.

Dolayısıyla, bu iş biraz da kendimizden emin olmakla ilgili.
Yine de tanımadığım bir çağrı merkezinden gelen numaralarla bilgi vermeden daha ihtiyatlı konuşuyorum.
Geri çeviremeyeceğim bir teklif ise, bildiğim eski çağrı merkezi numaraları üzerinden firmadan bilgi alıyorum.
Sonuca göre hareket ediyorum.

Haklısınız hocam kesinlikle katılıyorum bankalar bile 850 li numara kullanıyorlar artık. Demek istediğim o numarayı açmayın değil de her 850 li numarayı da resmi bir yer, kurum, şirket vs arıyor anlamına getirip tuzağa düşmemek. Dediğiniz gibi temkinli hareket etmek lazım.

FilmsizKalma

Arkadaşlar bir yakınımın başına geldi genel olarak dikkat etsekte bazen dalgınlığımıza geliyor.

Facebookta arkadaşınız olan biri size mesaj atıyor. Selam naber nasılsın naptın tarzında cevap verince karşılıklı konuşuyorsunuz.
Sizden telefon numaranızı istiyor. Zaten yok muydu deseniz bile ya yeni telefon aldım felan bi yalan uyduruyor. Olay buradan sonra başlıyor.
Kaydettim seni diyor, az sonra telefonuna mesaj gelecek onaylarsın bir program var bende ücretsiz arayabileceğim felan diyor. Siz mesajı onaylarsanız hattınızdan tutar sabit değil(benim tanıdığımdan her onaya 35 lira ) kesiliyor.(4*35 kaptırdı. 4 kere onaylamış safım..)

Ne olur ne olmaz, çok yakın tanıdığınız bile olsa bu şekilde bir dolandırıcılığa düşmeyin dikkatli olun.
Faturalı faturasız hatlarınızda mobil ödeme aktif durumda. Eğer kullanmıyorsanız bunun önüne geçmek için müşteri hizmetlerinden kapatabilirsiniz.

ýrmakk

Arkadasin adina uzuldum gecmis olsun. Uyarin icin tesekkurler.

ElisaMcCline

Adamlar dolandırıcılıkta, bizim vatandaş da saflıkta sınır tanımıyor yahu.. :(

Filmsizkalma..
bu arada ben telefonumu kaybettim, şu numaranı ver de yeni telefona ekleyeyim :D

FilmsizKalma

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 18 Ocak 2014, 17:08:24
Adamlar dolandırıcılıkta, bizim vatandaş da saflıkta sınır tanımıyor yahu.. :(

Filmsizkalma..
bu arada ben telefonumu kaybettim, şu numaranı ver de yeni telefona ekleyeyim :D
Ciddimi :D

ballondor

Geçmiş olsun hocam arkadaşınıza,

HeadSh0t

Geçmiş olsun arkadasınıza. Uyarı içinde teşekkürler. :y

hakanatik01

Geçmiş olsun annemin başına da geliyordu bu olay :)

Buna inanmamak zor ama hocam hesabı hacklediler mi onlar gibi konuştularmı eeeee sonuçta karşınızdaki arkadaşınız diye düşünüyorsunuz gardınızı indirmeniz kolay misal şimdik düşündüm de siz bana   gelirkapisi şifrenizi verseniz  şurada 5-10 kişiye PM  atsam "5$ payza lazım yollarmısınız" diye herkes tabii hocam deyip yollayacaktır bence :)

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 18 Ocak 2014, 17:30:39
Geçmiş olsun annemin başına da geliyordu bu olay :)

Buna inanmamak zor ama hocam hesabı hacklediler mi onlar gibi konuştularmı eeeee sonuçta karşınızdaki arkadaşınız diye düşünüyorsunuz gardınızı indirmeniz kolay misal şimdik düşündüm de siz bana   gelirkapisi şifrenizi verseniz  şurada 5-10 kişiye PM  atsam "5$ payza lazım yollarmısınız" diye herkes tabii hocam deyip yollayacaktır bence :)

Yolllamayan olursa haber ver (d) :)