Web sitesi yapımı

Başlatan Mesen, 03 Haziran 2011, 08:43:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

D.Hekimi

Alıntı yapılan: Dio - 30 Ocak 2015, 01:57:23
katılıyorum. bedava istiyorsanız wix, weebly, blogspot gibi siteleri kullanabilirsiniz. ama bu siteler sitenize reklam koyabilir  (dik)
hocam aslında wordpress kullanımı çok basit.
ücretli bir host alırsın. wordpress i kurarsın. zaten çoğu host ta wordpress in otomatik kurulumu var. wordpress e internetten bedava harikulade bir tema bulursun.
D.Hekimi bence yapabilir bunları. olmadı her türlü yardım ederiz.
hocam dedıgınız de olabılır.
ortak bır karar alındıktan sonra ben wordpresede yonelebılırım.hangısını uygun gorursenız ben o ayaga corap olurum :)

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: Dio - 30 Ocak 2015, 01:57:23
hocam aslında wordpress kullanımı çok basit.
ücretli bir host alırsın. wordpress i kurarsın. zaten çoğu host ta wordpress in otomatik kurulumu var. wordpress e internetten bedava harikulade bir tema bulursun.
D.Hekimi bence yapabilir bunları. olmadı her türlü yardım ederiz.

Bilmeyen yapamaz Dio. Evet bilen birilerinden düzgün yardımla olabilir tabii ki.
Ama web konusunda çok deneyimi olmayanların elinde mahvolan müthiş temalar da gördüm ben.
Eğer ki sonrasında titiz bir iş gerektiren bir konuda, dışarıya açıldıkları, kendilerini tanıttıkları bir yüz olacaksa bu site, ben hala aksini düşünüyorum.
Çünkü 1 kere yapılacak bu iş. Ve öyle hatırlanacak.

Alıntı yapılan: D.Hekimi - 30 Ocak 2015, 02:03:01
elısa hocam blog taraftarı bende degılım ama bır yerden baslamak ıstıyorum.
dedıgım gıbı ben bu iş için 200 tl gıbı bır rakamı gozden cıkardım.
belkı komık gelebılır bu rakam sıze ama butcem budur ve gıdıpte bır sıte kurulumu host ıcın 1-2 bın lıra verecek durumda degılım.
cunku benımde kendıme gore sorumluluklarım bakmakla hukumlu oldugum bır ınsan var.
konuyla alakası yok ama yınede kısa bır ozet geceyım.
99 depremınde babam abımı 2 kız kardesımı kaybettım.
12 yaşından berı kendı ayaklarımın uzerınde duruyorum.aıleden bır tek valıde sultan kaldı.
oyle akrabadan da destek gormedım yanı bu hayatta hep yalnız yurudum.
ıkıncı derece akrabalardan bır tek kuzenım bana destek olmus askerde olsun aramıs sormustur.
yıllar sonra benden bır rıcada bulundu bende elımden gelenın en ıyısını yapmak ıstedım.
yanı bu durumları normalde burda anlatmam da sacma kımsede bılmez boyle yasantının ıcınden geldıgımı ama dedıgım gıbı tek bır maasla gecınıyorum ve bakmakla yukumlu oldugum yasama sebebım olan bırı varken bu işe gırerken cok para kaptırmak ve dolandırmak ıstemıyorum.

Daha büyük paralardan bahsetmedim zaten. Free template kullanmayın. Piyasada çok warez var. Sonra binbir derdi çıkıyor.
30-50 dolarr civarında istediğiniz bir template i çok kolay bulursunuz.

Dio arkadaşın bahsettiği gibi hostların çoğunda WP kurulumu kolay.
Bilen birinden yardım alarak başlayabilirsiniz. Yayına açmadan neler yapabileceğinizi de görme şansınız olur.
Ne alanadına, ne template e, ne de hosta verdiğiniz para çöp olmaz. Zaten bugün değilse işe başlayınca almanız/alınması gerekenler bunlar.
Başında çok ucuz bir hostla başlanır. Nasıl olsa gelen giden de olmayacak, işi görürsünüz.

Hatta,
Alanadını al, template ini al. (warez ya da dışarıdan free bulunmuş bir template kesinlikle kabul etmem).
İşe başlayana, tam olarak yayına geçeceğin zamana kadar, denemelerini yapacağın host benden.

D.Hekimi

elisa hocam cok saolasın Allah razı olsun.
o zaman yapacaklarımı bana kısa öz bır sekılde anlat host kısmına geldıgımızde ben senın kapını calayım tekrardan.
ozelden veya burdan yazabılırsın buraya gır bunları al de ben işe koyalayım en kısa zamanda.

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: D.Hekimi - 30 Ocak 2015, 02:33:58
elisa hocam cok saolasın Allah razı olsun.
o zaman yapacaklarımı bana kısa öz bır sekılde anlat host kısmına geldıgımızde ben senın kapını calayım tekrardan.
ozelden veya burdan yazabılırsın buraya gır bunları al de ben işe koyalayım en kısa zamanda.

Diğer alternatifler aklında kalmasın bence bir bak wix gibi alternatiflere. Öyle karar ver ki sonradan acaba deme.

Bahsettiğim yöne kayarsan;
Bence önce WP konusunda alabileceğin yardını onaylamalısın.
Yardım almadan çok çok zor bu iş. Herşey bilene kolay ;)

WP Kurulu veririm hostu dert değil. Template alınca bana ulaştırırsan temlate de yüklenir. O da dert değil.
Ama içerde nerede ne yapılır, nasıl yazı girilir, nasıl sayfa ve menü yaratılır konularında yardımcı olunması gerekir.
Öğrenmeden dalarsan sürünürsün.
Hele ki bir premium template seçersen.

D.Hekimi

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 30 Ocak 2015, 02:53:22
Diğer alternatifler aklında kalmasın bence bir bak wix gibi alternatiflere. Öyle karar ver ki sonradan acaba deme.

Bahsettiğim yöne kayarsan;
Bence önce WP konusunda alabileceğin yardını onaylamalısın.
Yardım almadan çok çok zor bu iş. Herşey bilene kolay ;)

WP Kurulu veririm hostu dert değil. Template alınca bana ulaştırırsan temlate de yüklenir. O da dert değil.
Ama içerde nerede ne yapılır, nasıl yazı girilir, nasıl sayfa ve menü yaratılır konularında yardımcı olunması gerekir.
Öğrenmeden dalarsan sürünürsün.
Hele ki bir premium template seçersen.
hocam gecenın 3 unde burda benım kotulugumu dusunen yokturdur dıye dusunuyorum.o yuzden sız daha ıyısını bılırsınız.
dedım ya ben herseye kabulum.helekı 30-50 dolar gıbı ucretler deyınce ıcım bıraz daha rahatladı dıyebılırım.
ben yardım almayıda kabul edıyorum.
hanı bır yerden baslayalım.
yanı sız yonlendırıyorsunuz sonucta.
cok cevrem olmadıgından benıde evde bekleyen bır anne oldugundan aksam 8 de bos oluyorum genelde.
hanı aksamları ogrenebıldıgımız yerlerı ogrenırız.
onun harıcınde eczacı kalfasıyım pc basındayız ama gunduz ısten gucten fırsat olmuyor nete bakmaya.
o yuzden yalana gerek yok aksamları genel olarak her turlu yardım konferans benım arastırmam ogrenmem gerekenler neyse uygularım.
musadenızle yatıyorum sımdı.sabah iş var.yarın oglen yazarım yıne.aksamda kaldıgımız yerden devam ederız.
gecenız guzel olsun..
herkese tşkler tekrardan..

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: D.Hekimi - 30 Ocak 2015, 03:04:50
hocam gecenın 3 unde burda benım kotulugumu dusunen yokturdur dıye dusunuyorum.o yuzden sız daha ıyısını bılırsınız.
dedım ya ben herseye kabulum.helekı 30-50 dolar gıbı ucretler deyınce ıcım bıraz daha rahatladı dıyebılırım.
ben yardım almayıda kabul edıyorum.
hanı bır yerden baslayalım.
yanı sız yonlendırıyorsunuz sonucta.
cok cevrem olmadıgından benıde evde bekleyen bır anne oldugundan aksam 8 de bos oluyorum genelde.
hanı aksamları ogrenebıldıgımız yerlerı ogrenırız.
onun harıcınde eczacı kalfasıyım pc basındayız ama gunduz ısten gucten fırsat olmuyor nete bakmaya.
o yuzden yalana gerek yok aksamları genel olarak her turlu yardım konferans benım arastırmam ogrenmem gerekenler neyse uygularım.
musadenızle yatıyorum sımdı.sabah iş var.yarın oglen yazarım yıne.aksamda kaldıgımız yerden devam ederız.
gecenız guzel olsun..
herkese tşkler tekrardan..

Sen yardım almayı kabul ettin de, WP içerik konusunda ben yardımcı olamam :)
Dio arkadaşımız yazmış ama genel olarak bilenler oluruz diye mi yazmış, kendisi yardımcı olur mu bir ona sor istersen.
Domain ve template alacağın yerleri ben gösteririm seçersin (ok) (hemen herkesin aldığı birşeyler vardır, çok kişi gösterebilir)
Host da, wp hazır olarak hatta template yüklenerek (ok)

Ama WP içerik yönetimi için hiç yardımım olmaz. Bu konuda işe başlamadan, yardımı olacak biri ya da birilerinden söz/onay almalısın.
Foruma bile yetişemiyorum. Zaman olarak böyle bir sorumluluğu alamam maalesef.

Dio

abi siteyi kurmak için acelem yok demişsin. önce bi wordpress i öğrenmek istiyosun heralde.
wordpress i öğrenmeni kolaylaştırmak için beleş bi hosting den site açtım. wordpress i kurdum. bi kaç tane tema kurdum.  :Dhttp://www.colormyeye.com/procedure bu sitenin temasını türk bi arkadaş yapmış ama hiç bir yerde bulamadım temayı. bu temaya benzer bi tema buldum. şuan varsayılan tema o. ben sana site adresini, yönetim panelini falan veriyim. sen kurcala, öğren.  :y

Özel bilgi olan spoiler içeriğinin, alıcıya ulaşmış olması sebebiyle,
ortak alanda kalmasına gere kalmamıştır.

Bilgiler Silindi

Elisamccline

aydyar13

Konu dağılmasın ama lazerle göz rengi değiştirmek nedir ya  (prt) Lens yetmiyor mu işte.

D.Hekimi

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 30 Ocak 2015, 03:21:41
Sen yardım almayı kabul ettin de, WP içerik konusunda ben yardımcı olamam :)
Dio arkadaşımız yazmış ama genel olarak bilenler oluruz diye mi yazmış, kendisi yardımcı olur mu bir ona sor istersen.
Domain ve template alacağın yerleri ben gösteririm seçersin (ok) (hemen herkesin aldığı birşeyler vardır, çok kişi gösterebilir)
Host da, wp hazır olarak hatta template yüklenerek (ok)

Ama WP içerik yönetimi için hiç yardımım olmaz. Bu konuda işe başlamadan, yardımı olacak biri ya da birilerinden söz/onay almalısın.
Foruma bile yetişemiyorum. Zaman olarak böyle bir sorumluluğu alamam maalesef.
anladım hocam dıo bıraz yardım etmıs saolsun.ama baya karısık senın dedıgın gıbı bıraz emeklıyecegız buralarda :)
kurcalayalım bırseyler yapmaya calısacagım artık.
olsun hocam bu kadar destekde yeter :) kımseyı işinden gucunden etmeye hakkımız yok.
Alıntı yapılan: Dio - 30 Ocak 2015, 08:50:29
abi siteyi kurmak için acelem yok demişsin. önce bi wordpress i öğrenmek istiyosun heralde.
wordpress i öğrenmeni kolaylaştırmak için beleş bi hosting den site açtım. wordpress i kurdum. bi kaç tane tema kurdum.  :Dhttp://www.colormyeye.com/procedure bu sitenin temasını türk bi arkadaş yapmış ama hiç bir yerde bulamadım temayı. bu temaya benzer bi tema buldum. şuan varsayılan tema o. ben sana site adresini, yönetim panelini falan veriyim. sen kurcala, öğren.  :y

[spoiler]site anasayfa : http://sagliksitesi.99on.com/wp2/
yönetim paneli : http://sagliksitesi.99on.com/wp2/wp-admin/

Kullanıcı Adı : sagliksitesi
Şifre : sagliksitesi[/spoiler]

yönetim paneline girerken aşağdaki gibi hata verirse ilk kutuya kırmızı olanı ikinciye mavi renkli olan işlemin sonucunu yaz.

( The site http://sagliksitesi.99on.com is requesting a username and password to access the realm "WordPress attack protection CAPTCHA. Enter username: iy9ut Password: The result of math 25+6".  )
hocam cok tşkler..yonetım panelını kurcaladım bıraz.yazdıgın yazıları fılan gordum.
bırkac ornek yazıda ben yazacagım.
bu panelden bıraz yol alalım.ne ogrenırsek o kardır bana :)
takıldıgımız bır yer olursa paslasırız yıne :)
Alıntı yapılan: aydyar13 - 30 Ocak 2015, 10:21:04
Konu dağılmasın ama lazerle göz rengi değiştirmek nedir ya  (prt) Lens yetmiyor mu işte.
lens uzun sure kullanıldıgında gozlere zararı oluyor hocam.burda lazer uygulanan tedavıyle goz rengı ''kalıcı'' olarak degıstırıyorsun ve herhangı bır saglık problemıylede karsılasmıyorsun.artı olarak lens gıbı bakımı temızlıgı vs yok.omrun boyunca mavı yesıl vs goz rengıne sahıp olabılıyorsun :)

ElisaMcCline

Eline sağlık Dio :y

Alıntı yapılan: D.Hekimi - 30 Ocak 2015, 16:41:06
takıldıgımız bır yer olursa paslasırız yıne :)lens uzun sure kullanıldıgında gozlere zararı oluyor hocam.burda lazer uygulanan tedavıyle goz rengı ''kalıcı'' olarak degıstırıyorsun ve herhangı bır saglık problemıylede karsılasmıyorsun.artı olarak lens gıbı bakımı temızlıgı vs yok.omrun boyunca mavı yesıl vs goz rengıne sahıp olabılıyorsun :)

Peki tekrar değiştirmek istersen ? ???
Rengi beğenmezsen, sıkılırsan, lens çıkartır gibi eskiye dönmek istersen ? ???