İnternet ve Bilgisayar Soruları

Başlatan ElisaMcCline, 18 Şubat 2012, 03:17:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aydyar13

Geçmiş olsun hala çözülmedimi, tuşlarda kayma yoksa sadece bazı harfler basmayıp türkçe karakterlerde de sorun yoksa, klavyede sorun olabilir bencede hocam. Siz yokken biri bişey dökmüş olmasın :D

universitely76

Alıntı yapılan: Coulers79 - 05 Ağustos 2015, 00:44:33
A tuşun bozulmuş ve ekstra tık yapıyor olabilir mi? Virüsle alakalı birşeyse ninja hele ki Çinse, o melunlara :P format bile fayda etmiyor bazen.
Lain Çinlilere karşı Cinci hocalara mı gitsem acep :P

Alıntı yapılan: nicotine - 05 Ağustos 2015, 02:19:57
klavye ye herhangi bir sıvı teması olmuş olabilir sıvı teması ile birlikte oksitlenme gerçekleşmiş ise bu tarz hataları görebilirsiniz. başka bir klavye takarak deneme yapmanızı tavsiye ederim. en azından virusten ziyade ilk etapta donanımsal bir hata olarak dikkatimi çekti.
Donanımsal olsa bir tuş bilemedin iki tuşta yaşanırdı bu problem, ancak yaklaşık 6-7 tuş problemli :(

Ayrıca @ aydyar modum da donanımsal olduğunu düşünüyor ama ekran klavyesinde bile aynı sorunları yaşatıyor meczup pc (hydr) ekran klavyesiyle yapılan tespitten sonra donanımsal değil de yazılımsal olduğuna kanaat getirdim açıkçası :y

Alıntı yapılan: aydyar13 - 05 Ağustos 2015, 11:54:10
Siz yokken biri bişey dökmüş olmasın :D
Hanımdan şüphelenecez yani :P
Şu sıra imzasız'ım...

6il9in

Üni yenge program kurmuş olmasın kimlerle yazışıyorsun diye bakmak istemiştir belkide :P :D

Coulers79

Virüstik gibi muhtelif yerlere Coulers yaz :DD olmadı sistem geri yükleme ya da format.

universitely76

Alıntı yapılan: bilqin - 06 Ağustos 2015, 02:23:35
Üni yenge program kurmuş olmasın kimlerle yazışıyorsun diye bakmak istemiştir belkide :P :D
Eskiden olsa şüphelenirdim ama eskisi kadar -hatta kendisini bile şaşırtacak düzeyde- pc ile ilişkim olmadığından artık böyle bir suikasta niyetlenmez :D
Şu sıra imzasız'ım...

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 04 Ağustos 2015, 22:27:59
Esetin şekilden başka birşey olmadığının bir kere daha kanıtını gördük :P :) Avast bedavada olsa iyidir demedi demeyin :P
aydyar13 demek istediği sanırım denetim masasına bir göz atmanda fayda var  benimde aklıma ilk o geldi Q klavye tipi F'ye değişmiş yada türkçe yerine acayip bir dil eklenip seçilmiş olabilir.bende iki dil ekliydi arada kendi kendine ingilizce yapıyor klavyeyi öyle yaşamayı öğrendik ama 4-5 defa @ yapmaya çalışıp farklı karakter çıkınca ana değişti gene diyorum  ilginç yanı kaldırdım ingilizce dili genede  kafasına göre takılıyor :D

:) :y

Avast ın tek sorunu, sonradan çözüm üretememesi. PC yi ilk kurduğunuzda Avast kurmalısınız.
Birşeyler bulaştıktan sonra çözümü konusunda iyi değildir.
Ama henüz birşey bulaşmamış ise pek çok antivirüsten daha iyi korur :)
Yani işi baştan sıkı tutup bulaştırmıyor. Güçlü yönü bu. Çünkü bir hazır db üzerinden çalışıyor :)

Alıntı yapılan: universitely76 - 05 Ağustos 2015, 00:31:24
Anti-virüs programları arasında karşılaştırma/değerlendirme yapmak için ne uğraştım ne de o kadar bilgim var, bugüne kadar virüs namına pek bir sorunum olmadı, en ciddi sorunum sene içinde akıllı tahtalardan dadanmış olan flash virüsüydü ve Eset bu konuda başarıyla işi çözdü.. o yüzden o iyidir bu kötüdür diyemeyeceğim eski modum :)

Ancak  aydyar modumun belirttiği gibi bir sorun yaşamıyorum, tüm alfabe değişse öyledir derim ancak sadece bir kaç harf ve sembolde sorun yaşıyorum, araç çubuğundaki klavye bilgisi de TR  olarak seçili zaten :y

Sonuç olarak sinsi bir virüsle karşı karşıyayım ve bu işi bir kaç anti-virüsle tekrar deneyip (Avast'ı deneyebilirim :) ) sonra hala çözümsüz kalırsam uzun zamandır formatsız kalan bilgisayarımı formatlayacağım :)

İşletim sistemin ne ?
Google da sanal klavye nasıl açılır bir bak. sanal klavyede de aynı sorunu yaşıyorsan sorun programsaldır.
Ama sanal klavyede sorun yaşamıyorsan git bir klavye al bence :) (notebook ise biraz yorar tabii ki :) en yakın servisi görmen gerekecek :)

ya da eş-dost tan bir usb klavye edinip de deneyebilirsin tabii ki :)

nicotine

Antivirus olarak SOPHOS der tek gecerim ama Eve biraz tuzluya patlar  :m

Dio

webroot kaynaklı bir sorun olabilir. neden derseniz webroot u merak edip kurmuştum bir ara. benim peder F klavye kullanıyor (eht) webroot kuruluyken F klayveye geçiremiyorduk. kaldırdığımda sorunsuz geçiyordu. kaldırıp deneyebilirsin yada yeni bir kullanıcı hesabı açıp orda deneyebilirsiniz

Coulers79

Uzak bilgisayar bağlantısı yapmış, ninja sonra kuluçkadaki Çin virüsleri bir iki tuşu ele geçirmiş.

Veya o tuşlara dışarıdan sıvı dökülmüş ya da o tuşların altındaki zımbırtı kaymış. :)) Önce EMC.

universitely76

Sorunun donanımsal olduğunu belirten arkadaşları tebrik ediyorum (p)

Sorunu ilk yaşadığım günlerde ekran klavyesinde de yaptığını hatırlıyordum (ya da (eht)) bu yüzden yazılımsal olarak kanaat getirmiştim ancak güvenlik araçlarıyla temizliklerden olumlu sonuç çıkmayıp üstüne format atmama rağmen sorun devam edince servisin yolunu tutmaya karar verdim, bundan sonra top Fujitsu yetkili servisinde :)
Şu sıra imzasız'ım...