İnternet ve Bilgisayar Soruları

Başlatan ElisaMcCline, 18 Şubat 2012, 03:17:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tiki93

daha almadım 5 tş ye 10 tl ye vps var linux diye hatırlıyorum bu fiyatları görünce araştırma yaptım biraz iş görür gibi duruyor nasıl kullanırım bilmediğim için araştırma yaptım doğru dürüst kaynak bulamadım windows arıyayım o zaman ben

Dio

Alıntı yapılan: tiki93 - 25 Eylül 2015, 02:04:06
daha almadım 5 tş ye 10 tl ye vps var linux diye hatırlıyorum bu fiyatları görünce araştırma yaptım biraz iş görür gibi duruyor nasıl kullanırım bilmediğim için araştırma yaptım doğru dürüst kaynak bulamadım windows arıyayım o zaman ben
windows alman daha iyi olur. linux alırsan sorun yaşarsın program yüklemede. linuxta "wine" tarzı programlarla exe'leri kurabilirsin ama her program uyumlu çalışmayabilir. hitleap'ın programda yapacağı ufak bir değişiklikle vps i boşa almış olursun :m

şimdiden hayırlı olsun :)

hakanatik01

Bilgilendirmeler ve önerin için sağolasın @ehteyar , Para çok önemli değil iş için olacak kendi kendini öder :P Önerdiğin pcyi gösterdim  paşa hazretlerine Yok dedi ekran 17 olmalıymış :) Bu özellkilerde ona çok gerçi bayramdan sonra alacaz artık yazılanlara göre Asus ve 5.nesil olacak orasına karar verdik gerisi artık satacak adamın pazarlama gücüne emanet :D  ilginiz için teşekkürler tekrardan  (spk)

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: hakanatik01 - 26 Eylül 2015, 00:50:37
Bilgilendirmeler ve önerin için sağolasın @ehteyar , Para çok önemli değil iş için olacak kendi kendini öder :P Önerdiğin pcyi gösterdim  paşa hazretlerine Yok dedi ekran 17 olmalıymış :) Bu özellkilerde ona çok gerçi bayramdan sonra alacaz artık yazılanlara göre Asus ve 5.nesil olacak orasına karar verdik gerisi artık satacak adamın pazarlama gücüne emanet :D  ilginiz için teşekkürler tekrardan  (spk)

(eht) Şimdiden hayırlı olsun :)  (spk)

ero

ya basit bi soru olucak ama bev mailime girdigimde bugun hesap ayarlari sayfasi cikti yapilandirin diye hallettim yanliz maillerimi goremiyorum nereden giricem gelen kutusunu goremiyorum

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: ero - 04 Ekim 2015, 15:57:36
ya basit bi soru olucak ama bev mailime girdigimde bugun hesap ayarlari sayfasi cikti yapilandirin diye hallettim yanliz maillerimi goremiyorum nereden giricem gelen kutusunu goremiyorum

Sadece direk bu linkten girmeyi dener misin ? Önce bir ne yapmış olabileceğini anlamaya çalışalım.
http://www.gmail.com/
Buradan girince ne geliyor ?

Edit: Direk inbox için: https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox

ero

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 04 Ekim 2015, 16:12:38
Sadece direk bu linkten girmeyi dener misin ? Önce bir ne yapmış olabileceğini anlamaya çalışalım.
http://www.gmail.com/
Buradan girince ne geliyor ?

Edit: Direk inbox için: https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox

simdi duzeldi tskler

acayip9000

Selamın Aleyküm. Arkadaşlar ben internetten 2gb ram aldım. Bilgisayarıma uyumlu olduğunu söyledi aldığım firma. Bilgisayarıma taktım fakat işletim sistemi açılmadı ve ayrıca harddisk hatası verdi. Eski ramlerimi taktım aynı hata devam etmeye başladı. Format atiyim dedim. Format atmak için cd taktım. Disk ekranında sadece 75gb'lık ayrılmamış disk göründü. Oysa benim bilgisayarım 150gb harddisk olması lazım ve c-d olarak 2 kısım olucaktı. Hiçbirşey yapmadan devam et dedim ve format attım. Bilgisayarı açtım ve bilgisayarımda sadece c var. D yok. Cd sürücüsüne d vermiş. Disk yönetimine baktım. Orada C var sadece. Ne d var ne de ayrılmamış alan. Benim herşeyim D sürücüsündeydi. Benim tahminim dosyalar silinmemiştir. Fakat ortaya çıkaramıyorum. Yani isim atayamıyorum gibi. Artık bilmiyorum. Şu an kafam çok kötü arkadaşlar. D'yi kurtarmam lazım. Yardımcı olan herkesten Allah Razı Olsun.

aydyar13

Alıntı yapılan: acayip9000 - 06 Ekim 2015, 20:02:16
Selamın Aleyküm. Arkadaşlar ben internetten 2gb ram aldım. Bilgisayarıma uyumlu olduğunu söyledi aldığım firma. Bilgisayarıma taktım fakat işletim sistemi açılmadı ve ayrıca harddisk hatası verdi. Eski ramlerimi taktım aynı hata devam etmeye başladı. Format atiyim dedim. Format atmak için cd taktım. Disk ekranında sadece 75gb'lık ayrılmamış disk göründü. Oysa benim bilgisayarım 150gb harddisk olması lazım ve c-d olarak 2 kısım olucaktı. Hiçbirşey yapmadan devam et dedim ve format attım. Bilgisayarı açtım ve bilgisayarımda sadece c var. D yok. Cd sürücüsüne d vermiş. Disk yönetimine baktım. Orada C var sadece. Ne d var ne de ayrılmamış alan. Benim herşeyim D sürücüsündeydi. Benim tahminim dosyalar silinmemiştir. Fakat ortaya çıkaramıyorum. Yani isim atayamıyorum gibi. Artık bilmiyorum. Şu an kafam çok kötü arkadaşlar. D'yi kurtarmam lazım. Yardımcı olan herkesten Allah Razı Olsun.

Ram almadan önce ne durumdaydı bilgisayar o önemli, çünkü ramle formatın bi mantığı yok. Uyumluysa uyumludur uyumsuzsa uyumsuzdur. Anakartın modelini ve ramin modelini bildiğiniz takdir de uyumlu olup olmadığını internetten araştırabilirsiniz.

İşletim sistemi hangisi?

Format atarken masaüstünden değilde PC yi tekrar başlatıp direk CD/DVD den boot yaparak yüklediyseniz, başlangıçta yerel sürücülerde geniş oynama yapabilirsiniz. Tüm sürücüleri kaldırıp sadece C yi oluşturmuş olabilirsiniz o esnada mesela. Kalan hard disk miktarı parçalanmamıl miktar olarak bekliyor olabilir.

ero

Arkadaşlar yapmanız gereken tek şey bilgisayarıma sağ tıklayıp yöneti seçin. Depolama/disk yönetimine gelin (not:hiçbir şey gözükmüyorsa 10 dakika bekleyin gelicektiir.)
C sürücüsüne sağ tıklayın birimi küçült deyin istediğiniz gibi ayarları yapın. C sürücüsününaltta bazı verileri vardır sağlam etkin ntfs ve sağlam birincil bölüm gibi bunlar 3tanedir ama birimi küçült deyip işlemi yapınca 4.gelicektir o yeni birbölümdür. Ona tıklayıp yeni basit birim deyin ayarları yapın sonra d gelicektir son işlemimizde biçimlendirmek yeni çıkan D ye sağ tıklayıp biçimlendir deyin. Biçimlendirirken dosyalar silinecektir yazar D daha yeni olduğu için ve içinde dosya olmadığı içinbişey olmaz.
Biçimlendirdikten sonra D gelicektir

ben boyle bisey buldum isine yararmi bilmem