İnternet ve Bilgisayar Soruları

Başlatan ElisaMcCline, 18 Şubat 2012, 03:17:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bykazancom

Alıntı yapılan: gkhan08 - 07 Nisan 2016, 16:43:16
Wifi güçlendirici alabilirsiniz hocam.50-60 tl

tp link kullanıyorum komşumdan çekiyorum  önereceğin cihaz adı varmı

gkhan08

Alıntı yapılan: bykazancom - 07 Nisan 2016, 16:48:45
tp link kullanıyorum komşumdan çekiyorum  önereceğin cihaz adı varmı

2 antenli dark marka vardı hocam işime yarıyordu :)

ElisaMcCline

Rakam aralığı gibi bir bilgi vermende fayda olabilir. Genelde düzgün ve bilindik cihazlar pahalı çünkü.

AIRTIES AIR-5760
1600Mbps 4PORT WIFI ADSL2+/VDSL2

Fiber e geçme durumunda da aynı cihazla yoa devam edebiliyorsunuz.

Diğer pek çok cihazda var olan firewall, VPN kurabilme vs özelliklerinin yanında benim artı olarak değerlendirdiklerim;
- Bittorent desteği mevcut.
- USB bir cihazınızı USB portuna takıp, tüm ağda paylaşabiliyorsunuz. (Buna printer da dahil, usb bir depolama alanındaki belgeleriniz de).
- Medya sunucu olarak da kullanabiliyorsunuz. (açık bir bilgisayar olmadan usb bellekten herşeyini paylaş)
- yeni cihazlar için 5Ghz, eski cihazlar için 2.4Ghz. Aynı anda çift banttan yayın yapabiliyor.

Fiyat standart taleplere göre biraz yüksek olabilir. 350-400TL civarında bulunabiliyor.

Kusura bakma, ben modem diye düşünmüştüm, Wifi network kart arıyormuşsun :)

bykazancom

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 07 Nisan 2016, 16:54:38
Rakam aralığı gibi bir bilgi vermende fayda olabilir. Genelde düzgün ve bilindik cihazlar pahalı çünkü.

AIRTIES AIR-5760
1600Mbps 4PORT WIFI ADSL2+/VDSL2

Fiber e geçme durumunda da aynı cihazla yoa devam edebiliyorsunuz.

Diğer pek çok cihazda var olan firewall, VPN kurabilme vs özelliklerinin yanında benim artı olarak değerlendirdiklerim;
- Bittorent desteği mevcut.
- USB bir cihazınızı USB portuna takıp, tüm ağda paylaşabiliyorsunuz. (Buna printer da dahil, usb bir depolama alanındaki belgeleriniz de).
- Medya sunucu olarak da kullanabiliyorsunuz. (açık bir bilgisayar olmadan usb bellekten herşeyini paylaş)
- yeni cihazlar için 5Ghz, eski cihazlar için 2.4Ghz. Aynı anda çift banttan yayın yapabiliyor.

Fiyat standart taleplere göre biraz yüksek olabilir. 350-400TL civarında bulunabiliyor.

hocam ben internete para vermiyorum  komşum sağolsun tplink diye bir cihaz al wifi ile ondan kullanıyorum ama çok yavaş 

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: bykazancom - 07 Nisan 2016, 16:59:05
hocam ben internete para vermiyorum  komşum sağolsun tplink diye bir cihaz al wifi ile ondan kullanıyorum ama çok yavaş 

Düzelttim zaten. :)
Ama komşunu ikna edebilirsin, bunu alsın, sen de hızlan :D

bykazancom

Alıntı yapılan: ElisaMcCline - 07 Nisan 2016, 17:02:06
Düzelttim zaten. :)
Ama komşunu ikna edebilirsin, bunu alsın, sen de hızlan :D

komşum dsmart sınırsız interneti var

bykazancom

Teknoloji devi Google'ın yeni uygulaması 'Save to Google' ile internetsiz internetin önü açıldı.

İnternet bağlantısı olmadan internet sayfalarına erişimi sağlayan uygulama "Save to Google" hayata geçeçek. "Save to Google" özelliği Google Chrome ile kullanılabilecek.

Teknoloji devleri arasında yerini alan Google, kullanıcıların istedikleri web sayfalarını daha sonra okumak için kaydetmelerine olanak tanıyan Pocket benzeri uygulamalara iddialı bir alternatif sunuyor. "Save to Google" adı verilen bu Chrome eklentisi daha önce biraz da sessiz sedasız bir biçimde kullanıcılara çevrimiçi ortamdaki görselleri saklamalarını sağlayan bir özellik halinde sunulmuş.

'SAVE TO GOOGLE' ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR?

"Save to Google" özelliğini kullanmak için, ilk olarak eklentiyi aktif hale getirmeniz gerekiyor. Daha sonra eklentinin Chrome tarayıcıya eklediği, arama çubuğunun yanındaki yıldız ikonuna tıklamanız, onu etiketlemeniz ve ardından google.com/save adresini ziyaret etmeniz yeterli.

Chrome tarayıcı üzerinden kullanabileceğiniz eklenti Web sayfalarını merkezi bir konuma kaydetmeyi sağlıyor.

bykazancom

nedense dikkat ettim akşam olunca internet hızlanmaya başlıyor gecede daha hızlı hız testi yaptım 10 mbps  geçiyor bunu şuna bağlıyorum gündüz interneti daha çok kullanan var ve hız paylaşılıyor bazı devlet kurumları ,bankalar  ,esnaflar ...vb  kapalı olduğu için haliyle internet hızı artıyor

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: bykazancom - 16 Nisan 2016, 23:17:19
nedense dikkat ettim akşam olunca internet hızlanmaya başlıyor gecede daha hızlı hız testi yaptım 10 mbps  geçiyor bunu şuna bağlıyorum gündüz interneti daha çok kullanan var ve hız paylaşılıyor bazı devlet kurumları ,bankalar  ,esnaflar ...vb  kapalı olduğu için haliyle internet hızı artıyor

Bulunduğunuz bölgeye ve kullandığınız (size internet sağlayıcının intermneti sağladığı) pop noktasına göre değişkenlik gösterir bu durum.
Örneğin bende gündüz internet gayet nomal, akşam saatlerinde kötü, gece de olması gerekenden daha hızlı.