PayPal Türkiye'den Çekilme Kararı Aldı!

Başlatan celomania, 30 Mayıs 2016, 23:19:21

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

GameHunter

Alıntı yapılan: Karaelmas007 - 31 Mayıs 2016, 15:55:20
Kesinlikle büyük bir imza kampanyası başlatılmalı , Paypal'ın dünyadaki e-ticaret için en büyük kaynak olmasını nasıl bilmiyorlar ..

Ben buradan yazdım. Bilgi Edinme Kanunu olduğu için dikkate alıp cevaplamak zorundalar.

https://www.bddk.org.tr/BES/GrckKisi.aspx

6arti9

Alıntı YapArtık Türkiye'deki müşterilerimiz 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacaklardır. Ancak yeni bir duyuruya kadar mevcut PayPal hesaplarına giriş yaparak hesaplarındaki bakiyeyi banka hesaplarına aktarabileceklerdir.

bankaya para cekmek için son tarih tekrar ilan edilecek yani 6 hazirandan sonra tek şansınız bankaya cekmek limit altındaysa oda orda kalacak gibi
>> 6arti9 <<
Bir süre yokum acil durumlar mail atabilirsiniz

empoze

Paypal hesabımda 3 dolar para var şimdi ben onu nasıl çekicem 5 dolar olması lazım . Banka hesabından paypal'a transfer edip hepsini çekebilirmiyim ?  (d)

korkmazgokse

Alıntı yapılan: empoze - 31 Mayıs 2016, 16:07:53
Paypal hesabımda 3 dolar para var şimdi ben onu nasıl çekicem 5 dolar olması lazım . Banka hesabından paypal'a transfer edip hepsini çekebilirmiyim ?  (d)
alt limit var bildiğim kadarıyla 15Tl yada 10$ en az çekilebilir

6arti9

başka bir yerde okudum doğruluk payı olabilir.

[spoiler]Paypal'ın çekilmesi kolay kolay çözülemeyen bir sorun sebebiyle.

Mevcut Banka altyapısı ve BDDK uygulaması konusunda bilgi sahibi birisi olarak bu sorunun sebebini kısaca özetleyeyim.

Geçmiş zamanalrda Dijital Bankacılık sebebiyle yaşanan sorun ve maddi kayıplar sebebiyle BDDK türkiye'de hizmet verecek yerli yada yabancı tüm finans firmalarının "üye verilerini" Türkiye'de saklama zorunluluğu getirdi uzun bir sür önce.

Bu şu anlama geliyor, yanancı bir banka yada banka gibi parasal işlemler yapan finans kurumunun Türkiye'deki müşterilerinin kayıt bilgilerini Türkiye'deki sunucularda saklamak zorunda. Tüm bankalar müşteri verilerini türkiye^'deki sunucularda saklıyorlar. Türkiye'ye giren yabancı bankalar da türkiye'ye veri merkezi kurmak ve türk üye bilgilerini Türkiye'deki sunucularında saklamak zorundalar.

Yabancı bankalar için bu zaten bir sorun, PayPal gibi bir firma için ise çok büyük bir sorun.

Paypal tüm verilerini ve işlemlerini tek bir merkezden yönetiyor. Paypal'ın Türkiye'de üyelik verebilmesi ve üye hesaplarını aktif tutması için bu üyelerin bilgilerini türkiye'de saklamak zorunda. Bu da türkiye'ye bir sunucu kurması, Merkezindeki tüm veri güvenliğini burada sağlaması ve en önemlisi de bu iki merkez arasında güvenli bir bağlantı kurması lazım. Yapısı ve suncuğu hizmet itibari ile bunlar çok maliyetli şeyler ve ana merkezi dışında bir veri merkezi kurması PAyPal'ın sunduğu veri güvenli için ciddi bir sorun. Bunu yapması halinde türkiye'de de hizmet verebilecek ama öte yandan yabancı büyük müşterilerin veri güvenliği ile ilgili kafalarında sorular olabilecek.

BDDK bu konuda "yabancı" kurumlara herhangi bir ayrıcalık tanımıyor ve bu da merkezi sistemler için ciddi bir engel oluşturuyor türkiye pazarına girmek için.

Ben PayPal'daki paramı doğrudan Lösev'e aktardım, çünkü BDDK bir adım atmadığı sürece bu sorunun çözülmesi mümkün değilmiş gibi görünüyor.

Not: PayPal bir süre önce Türkiye ofisini dağırmaya başlamıştı zaten. Sektördekiler olası sonu biliyorlardı ama ne zaman olacak diye bekliyorlardı.[/spoiler]
>> 6arti9 <<

6arti9

Alıntı yapılan: empoze - 31 Mayıs 2016, 16:07:53

acele etmeyin harcamayacaksanız
para dönüşümleri kısmında eft havale dönüşüm yapan cıkacaktır
>> 6arti9 <<

Mr. robot

Arkadaslar kendimizi başka ulkede gibi göstererek üye filan olsak paypala olmazmi vardır bi yolu illaki

nebu

Alıntı yapılan: Mr. robot - 31 Mayıs 2016, 17:23:50
Arkadaslar kendimizi başka ulkede gibi göstererek üye filan olsak paypala olmazmi vardır bi yolu illaki

Olur da, Türkiye'deki bankalara nasıl para çekeceksiniz :)

GameHunter

Troy falan değildir bence mesele. Troy ne kadar yaygınlaşırsa yaygınlaşsın bir PayPal olamaz. Yurtdışından nasıl ödeme alacağız elin çinlisi Troy mu kullanacak.

NeoBux, Clixsense Troy mu ekleyecek tabiki hayır.

Bence iki tarafta da suç var, rest çekerek orta yolu bulmak istemiyorlar.

Peca3rs