Madencilik Hakkında Sohbet Bilgi Paylaşımı

Başlatan kazims, 23 Kasım 2017, 00:42:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

nebu

Alıntı yapılan: irfanc1 - 15 Ocak 2019, 16:41:55
hocam zel.solo ile iyi gidiyorsun.
sırasıyla detaylı bir şekilde anlatırmısın.

Tabii anlatırım, ancak bunun çok riskli bir iş olduğunu öncelikle belirteyim ;)


Öncelikle Nicehash üyeliğimizin olması lazım:

https://www.gelirkapisi.com/madencilik/nicehash-miner-bilgisayarinla-mining-yap/


Sonrasında ne kazacağımıza karar vermek önemli. Beni örnek almayın sakın ;) Bu işi bilinçli bir şekilde yapan çok fazla insan yok. Ben de fazla bilinçli yapmıyorum zaten.

Örnek üzerinden gidelim (bu örnek solo mininge izin veren bütün havuzlar için geçerlidir):

Örnek havuzumuz:

https://solopool.org/

Buradan önce hangi coini kazmak istediğimize karar veriyoruz.

Örnek coinimiz:

https://zel.solopool.org/#/

Burada öncelikle sol üstte yer alan menüden Help sekmesine tıklayıp Nicehash konfigürasyonunu öğreniyoruz.


[spoiler]Website: NiceHash

Algorithm: Zhash

Host Stratum: s4.solopool.org

Port: 9012

User name: This is your address ZelCash for payouts. Generate one with local/web wallet, or mine directly to any exchange.

Password: x[/spoiler]

Tabii bu coin hangi borsada ise onu araştırıp bulmak ve üye olup cüzdan numarası almak gerekiyor (bu aşamayı herkes halleder zaten).

Sonrasında (nicehash'te belli bir bakiyenizin olduğunu göz önünde bulunduruyorum. Eğer yoksa en az 0.005 BTC göndermelisiniz. Çünkü kazıma başlayabileceğiniz minimum tutar bu) nicehash anasayfada yer alan FOR BUYERS menüsünden MYPOOL'u seçiyoruz ve üstte yer alan parametreleri giriyoruz.

[spoiler]https://i.hizliresim.com/GmPmY7.png[/spoiler]

Test pool'a tıklayıp sitenin uygunluğunu kontrol ettikten sonra add pool diyerek kaydediyoruz.

Sonra for buyers menüsünden merketplace'e tıklıyoruz.

[spoiler]https://i.hizliresim.com/GmPmR2.png[/spoiler]

Algoritmamız ZHASH olduğundan onu seçtik. Alt kısında yer alan standard ve fixed tuşlarından standard tercih etmeliyiz. Çünkü fixed oldukça pahalı. Ancak yeri geldiğinde ucuz da olabilir.

[spoiler]https://i.hizliresim.com/ZXMXYG.png[/spoiler]

Daha önce kaydettiğimiz havuzu, ödemek istediğimiz tutarı ve hızını seçip onaylıyoruz. Dikkat etmeniz gereken husus ise, standard seçimlerde sizin teklifiniz düşük kalınca madencilerin daha iyi teklif veren kişiye yönlenmeleri. Bunu takip etmeniz ve müdahale etmeniz önemli.

İşin içine girmeden ne kadar anlatılsa da boş aslında. İlla burada para kaybedilecek, stres olunacak vs. Böyle pis bir iş aslında ;)

Kazıma başlandıktan sonra hem havuzu hem de nicehash'i takip etmek lazım. Bulduğunuz bloklardan gelen para cüzdanınıza ertesi gün geçebilir, sakın panik yapmayın :) Kazanabilirseniz ne mutlu size (hp)

Takıldığınız, sormak istediğiniz şeyler muhakkak olacaktır. Elimden geldiğince yardımcı olurum yine.


irfanc1

çok güzel açıklama hocam eline sağlık.
:y

nebu

Aslında Nicehash konusu altında yazmak lazım böyle şeyleri ama aynı zamanda madencilik konusuna girdiği için buradan devam ediyorum. Nicehash'ten güç satın alıp kazım yapmak ve kazanmak büyük ölçüde şans işidir. Geçen gün 0.015 BTC'yi 1-2 saat içinde 0.03 BTC yaptım. Ancak sonraki gün bu para yine 0.015 BTC'te düştü. Bir gün şans yanınızdadır, ertesi gün hepsini kaybedebilirsiniz. Bu nedenle girmek isteyenleri tekrar uyarıyorum, paranızın tamamını da kaybedebilirsiniz. İlla çok heves ettim, denemek istiyorum diyorsanız bari paranızın bir kısmını kurtarabileceğiniz bir coini kazın (Reosc ya da Ella gibi). ETC ya da ETH gibi coinlere girmek hem çok riskli hem de maliyetli. Bir de bu işte yeni olduğunuzu düşünerek, yapabileceğiniz hataları da göz önüne alırsak risk iki katına çıkıyor. Uyarılarımı dikkate almanızı öneririm ;)

nebu

Son dönemde kazdığımız UPX Stex borsasında listelenmeye başladı. Kısa sürede iki borsada listelenmesi ileride daha iyi yerlere de gelebileceğini gösteriyor (çöp de olabilir tabii). Biz kazacağımızı kazdık. Bu saatten sonra mining geliri düşük olur. Şimdi yenilerini bulma, kazdıklarımızın da değerlenmesini bekleme zamanı :g

Kamrey

Alıntı yapılan: nebu - 30 Ocak 2019, 13:41:24
Son dönemde kazdığımız UPX Stex borsasında listelenmeye başladı. Kısa sürede iki borsada listelenmesi ileride daha iyi yerlere de gelebileceğini gösteriyor (çöp de olabilir tabii). Biz kazacağımızı kazdık. Bu saatten sonra mining geliri düşük olur. Şimdi yenilerini bulma, kazdıklarımızın da değerlenmesini bekleme zamanı :g

bekliyoruz bıbıcığım :) @nebu

Kamrey

Alıntı yapılan: Kamrey - 30 Ocak 2019, 14:04:48
bekliyoruz bıbıcığım :) @nebu


Sen yokken buralar çok ıssız :( madencilik yapası gelmıyor ınsanın hadi gel :) @nebu

nebu

Alıntı yapılan: Kamrey - 05 Nisan 2019, 12:43:52

Sen yokken buralar çok ıssız :( madencilik yapası gelmıyor ınsanın hadi gel :) @nebu

Vakit bulabilsem ;)

Kamrey


nebu

Arkadaşlar, malumunuz üzere madencilik artık karlı değil. Ancak ben hobi olarak halen devam ediyorum. Son dönemde fazla takip edemesem de bilgisayar boşta kalmasın diye ekran kartıyla farklı, işlemciyle farklı coinler kazarak elektrik parasını cebimden ödeyerek ufak ufak biriktiriyorum. Kazançları ya da zararları takip etmek isteyenler için:


[spoiler]http://atheios.minerpool.net/#/account/0xfe5af2e623caf0c3367f9618691b740be7b4e944

https://uplexa.herominers.com/#

Cüzdan:
UPi1S1uqRRNSgC26PjasZP8FwTBRwnAEmBnx5mAYsbGqRvsU46aficYEA3FAT621EuPeChyKQumS7j6jpF74zW9tLJMvZkgWqtN6S6rc2eKrW[/spoiler]

kazims

http://35.182.217.248:8080/

@nebu hocam bu şekilde bir coin gördüm twitter da işe yarar mı ?