Ana Menü

Gezi Parkı

Başlatan fkork, 02 Haziran 2013, 00:34:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ballondor

Alıntı yapılan: regortaz - 03 Haziran 2013, 15:15:59
Rasgele bir şekilde darp edilen insanlar, gece vakti polisle beraber çete gibi dolaşan eli sopalı tipler vs. Bir kısım bu eli sopalı tiplerin sivil polis olduğunu iddia ediyor ama koskoca polis teşkilatında fazladan polis yeleği veya ekipmanı mı yok da bu insanlar kabadayı gibi geziyorlar? Bu olayın kesinlikle açıklığa kavuşturulması gerek.

Bugün sosyalmedyada bu iddialar dolasıyor. ayrıca sahsın da başkanlıktan istifa ettigi habeleri yapıldı.

bilimadam

Polis Olayları ile söylediklerim ne yazık ki çok yüzeysel algılanmış ya da ben konunun özünü size aktaramadım. İsterdim ki orada söylediklerimin temelinde yatan konu anlaşılsın ama belli ki bu konuyu ben anlatamadım. Burada belirli hassasiyetlerden dolayı her şey açık açık konuşulamadığı için (ki bu durumu anlayışla karşılıyorum) o konu havada kaldı ve çok yüzeysel bir şekilde tartışıldı.

Her neyse özetle şunu söylemek istiyorum:

Sağduyulu olmakla duyarsız olmak arasında çok ince bir çizgi vardır. Önemli olan bu çizginin diğer tarafına geçmemektir. Sağduyulu olalım derken gittikçe her olaya duyarsız hale gelmemek ve hiçbir zaman haksızlıklara boyun eğmemek gerekir. O yüzden haksızlığa uğradığımızı düşündüğümüz konularda her zaman makul tepkimizi ortaya koymalıyız. Aksi takdirde birileri gelir: "Buna ne yapsam nasılsa sesi çıkmıyor" diye seni hiçe sayar, ezer de ezer. Sonra öyle bir ortam oluşur ki, istesen de sesini çıkaramazsın. O günlerin olmaması için sağduyulu olayım derken de olaylara duyarsız kalmayalım.

Bu söylediklerimi kimse şahsi algılamasın lütfen. Bu söylediklerim tamamen genele söylenmiştir.

enderege

Şu ana kadar yorum yapmak istemedim hep. Elisa hocam demokratik bir forum dedi ve makul ölçüde eleştirilere, yorumlara açığız dedi diye ilk başta konuyu kaldırmadım.

Bende AVM ye, yeşil düşmanlığına... vs vs karşıyım. Protestoyada giderim. Ammaaaa... Meydanda kırmızı yelek giymiş, maske takmış, bir parti bayrağı  taşıyan vs... Bir simge unsuru gördüm mü fıttırırım. Ben buna karşıyım. Bunlar sivil insanlar değil, maşadır. Oradaki siviller bunu algılayamıyor. Gaza geliyorlar. Biber gazı, portakal gazı yedikçede dahada gaza geliyorlar.

Protesto edenler neden oraya gitti? Gezi parkı için. İş nereye geldi? Tayyip istifaya.  Ben iktidara oy vermedim. Vermedim diye bunun istifasını isteyemem. Buna hakkım yok. Protestocular bizler demokrasi ülkesiyiz diyorsa seçilmişe seçilme süresi sonuna kadar tahammül etmek zorundadır. Belgen varsa çıkartır susturursun. veya bu kişi doğru yapıyorsa arkasında durursun ki biz bunu asla yapamıyoruz. İktidar değişince eskisine hesap sorarsın (bunuda yapamıyoruz) Yapamadıklarımızı yapsak...

Sözü fazla uzatmayacağım. Her ne kadar oy vermediysemde, yaptıklarının çoğunu onaylamıyorsamda iktidarı seçime kadar destekliyorum. Yanlışı varsada  belgesi, kanıtı varsada hesabı muhakkak sorulmalı.
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

regortaz

Valimiz açıklamış bu videodaki sopalı kişiler aslında yokmuş, olmaları mümkün değilmiş.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/23428219.asp

enderege

Alıntı yapılan: sumercan - 03 Haziran 2013, 21:29:51
Bu  konunun burada açılmasını sitenin geleceği açısından çok tehlikeli buluyorum ! Provakasyon yalnız Taksimde mi var , buraya yazılacak saçma sapan 2 satır bizi birbirimize sokar !

Tamamen katılıyorum.
Bize bu dünya atalarımızdan miras kalmadı, Çocuklarımızdan ödünç aldık.

ballondor

CNN de izledim Beşiktaşda halk ve polis amirleri konuştu ve anlaşmaya vardı. halk çarşıdan cıkmayacak polisde belli bir mesafe geri çekildi

ElisaMcCline

Alıntı yapılan: sumercan - 03 Haziran 2013, 21:29:51
Bu  konunun burada açılmasını sitenin geleceği açısından çok tehlikeli buluyorum ! Provakasyon yalnız Taksimde mi var , buraya yazılacak saçma sapan 2 satır bizi birbirimize sokar !

Alıntı yapılan: enderege - 03 Haziran 2013, 21:35:52
Tamamen katılıyorum.

İsterseniz forumu da kapatalım...
Çünki sizin bahsettiğiniz niyetlerde olan herhangi bir kişi, PTC konularında birine de yazı yazabilir.

ElisaMcCline

@drogba,

4üncü sayfadan girip, son gördüğün 2 mesaja yönelik genel tavır sergilemek doğru değil.
Ek olarak işi siyasi boyuta taşımamaya çalışıyoruz. Gereksiz ithamlar da buna dahil.

Konu haber mahiyetinde kalmak suretiyle devam ediyor. Siyasi içerik ya da görüş olarak kullanılmayacak.
konu başında belirttiğimiz bazı bilgileri özet geçmiş oldum sanırım.

ballondor

Bir vatandaş Başbakana olanları anlatmış gayet güzel bir dille;

okumak isteyenler için : http://bulent-peker.tumblr.com/post/52081396478/ak-partili-direnisciden-basbakana-mektup

ElisaMcCline

Güzel bir yazı olmuş, umarım mesaj sahiplerine ulaşır :y

Olaylar başladığından bu yana gelen en net açıklama.
Gül ve Arınç görüşmesinden sonra Arınçtan geldi.
Kısmen günah çıkartmak, kısmen özür dilemei kısmen de bunu aştıktan sonra bakarız bilgileri içeriyor.

http://www.milliyet.tv/video-izle/-Siddet-gorenlerden-ozur-diliyorum--RfrLJkO86EI4.html